Że wspomnę do postów z 4 czerwca: zbroja samuraja nie jest nawet w połowie tak wytrzymała i ochronna, jak płytówka.
No tak... trochę odkopię, bo aż razi w oczy... właśnie na 0.751 ta zbroja samurajska była porównywalna (ba... nawet lepsza) do płytówki i sam pancerz zapewniał lepszą ochronę na golenie, niż jakakolwiek inna zbroja.

VS

(...)
Może i są to porządne argumenty ale mnie jakoś nudzi gra ograniczająca się tylko do bitw w terenie.Poza tym to:
1.W prawdziwym świecie to raczej był właśnie lord i jego wesoła gromadka raczej nie zostawiano żołnierzy samych sobie.
2.Są mody przywracające ich do życia w wersji 1.011.
3.MenHuntersi są też w najnowszej wersji.
4.Widziałem je chyba w jakimś modzie był to kobitki w togach ale jaka w tym frajda?
5.To jest troche wredne jak twoje ziomki ratują ci dupe a tym im każesz płaci za ekwipunek który powini mieć za darmo.
6.To akurat jest fajne i szkoda że już tego nima.
7.Przypominam że w najnowszej wersji też jest zbroja samuraja i też ma niezłe staty.
8.W wersji 1.011 też są fajne questy których w starszych wersjach nie uświadczymy.
(...)
1. Z tego co wiem lordowie grzali tyłki w swoich fortecach, gdzie ich kapitanowie walczyli.
2. Mówimy o modach, czy Native?
3. Owszem są, ale tylko na początku... później znikają
4. Po prostu sobie chodzą... stracili dom i wałęsają się po mapie... dlaczego niby po mapie mają chodzić same oddziały vaegiryjskie, swadiańskie lub bandyckie?
5. No tak się składa, że zazwyczaj to Ja im ratuje tyłek... poza tym nie płaci się im żołdu, a pieniądze zdobywają po walce. Nie widzę przeszkód, by dawać im przedmioty nawet jeśli nie mogą za nie zapłacić...
7. Oj! Za bardzo na nią bym nie liczył...
8. No tak... uwielbiam ganiać bydło ;)
Mogę dodać jeszcze, że bardziej przypadło mi do gustu przemieszczanie się po mieście w stroju pielgrzyma. Jak straże nas nakryją to nie ma czegoś takiego, że uciekamy w jakieś uliczki i gubimy pościg... musimy uciec z miasta i poczekać 1 dzień, by znów spróbować się zakraść.
Pozdrawiam!