Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Starsze wersje - dyskusja  (Przeczytany 44581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline XarDiego

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Starsze wersje...
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 01, 2007, 18:08:37 »
    Pewnie nie było shaderów i bump mappingu. W ogóle jakia na tych screenach jest grafa jakie textury w Zendar. Okropne te textury murów. A może w ogóle nie można było wchodzić do budynków? Ciekawe jaka to wersja 0.500?

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 15, 2007, 17:25:04 »
    Nareszcie coś się ruszyło choć bardzo niewiele. Armagan zapowiada wersje 0.204 po wydaniu 1.0 . A zanim to wyjdzie to ja chyba zdobędę 1000 level:D

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,20659.0.html

Teraz pozostaje tylko czekać na dalsze informacje...

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 19, 2007, 20:45:31 »
    Nareszcie coś się ruszyło choć bardzo niewiele. Armagan zapowiada wersje 0.204 po wydaniu 1.0 . A zanim to wyjdzie to ja chyba zdobędę 1000 level:D

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,20659.0.html

Teraz pozostaje tylko czekać na dalsze informacje...

0.204? Już sobie ją wyobrażam... Ciekawe to wszystko wyglądało. A wersji 1.0 to napewno niewydadzą w tym roku.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Beowulf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 14, 2007, 19:28:38 »
    Grafa byłaby słaba, Pewnie tylko kilka miast, na polu bitwy max 5 żołnierzy, zapomnij o fajnej zabawie!

Beo
    Beowulf&Grendel...                                                         teraz                                                         Mount&Blade
    BEO AND OTHER
    VAEGIRS  RULEZZ!!!
    Your Blood! Oh no! I aimed at other knight! Sorry!

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 25, 2007, 13:42:32 »
    To jest edit mode...

Offline Cwany_Rycerz

• Użytkownik
    • Rzeźnik i Brutal
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 31, 2007, 14:39:13 »
    Hmm... A było by ciekawie bo patrzyłem na ten obrazek z gier online i tam są przyciski Terrain,Camp itd.

Tak jak napisał Error:
    To jest edit mode...

Można go włączyć w configure przed wybraniem moda ale spowolni to grę.
    Mortal Kombat Rulezz!

Offline Woocutcher

• Użytkownik
    Wersje
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 04, 2007, 18:21:14 »
    A więc tak. Ja mam wersje:

- 0.711
    - 0.730
    - 0.731
    - 0.750
    - 0.751
    - 0.806
    - 0.808

I mam pytanie czy są jeszcze jakieś wersje? Jeśli tak to poproszę o odpowiedź i przy okazji o podanie linków do pobrania ich jeśli jest to możliwe.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 07, 2007, 21:11:23 »
    Jest! Może to nie alpha ale najstarsza wersja jaką można ściągnąć. Wersja 0.601

http://rapidshare.com/files/41488442/mount_and_blade_0601_setup.exe.html

Offline Kolba

• Użytkownik
    Odp: Starsze wersje - dyskusja
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 28, 2007, 17:08:46 »
    Czy jest jeszcze ktoś taki na forum co się interesuje tymi starszymi wersjami? Ostatni post (nie licząc mojego) był tu w maju :/

Właśnie rozpocząłem wykopaliska na forum TW i znalazłem kilka naprawdę ciekawych rzeczy - pewien gość o nicku siim proponował kilka sugestii do tej wersji gry. Znalazłem też kilka innych informacji.

1. Saving

"Save and Exit" that is used at the moment, is not good at all. Classical Load/Save would do much better.

Hehe, były tylko sejwy realistyczne.

3. NPC's

If a player would like to cancel the conversation, for example with a tournament master, he/she has to go through all the menus and betting and end up in arena. There could be an option like "Cancel conversation" etc.

Nie było możliwości zakończenia rozmowy z kilkoma NPC. W tym przypadku siim mówi o Tournament Masterze (trzeba było przejść przez wszystkie menusy i w dodatku walczyć na arenie jak się zrezygnowało podczas rozmowy).

5. Mouse speed.

Unrealistically fast. At least players could be given a chance to regulate the speed. Me for example overturned/aimed all the time, thus making the game less playable and much harder to play.

Tutaj siim mówi o szybkości myszy - była bardzo szybka i z trudem dało się znaleźć jakieś miasto.

W innym temacie gość o nicku TheHybrid mówi:

I have spent time reading the M&B .txt files and there's a file : C:\Program Files\Mount&Blade\Mods\Native\quests.txt.
    There are some really cool quests in there but which do not appear in the game.
    For example: There's a quest called "Deliver the Parcel" and it says that in the city of Halmar a girl called Jevna gave you a parcel to deliver to her friend Stulgar who is at the tavern in Praven and someone called Inquisitor_Largus comes and arrests you, but NONE of this happens in the game...

Było kilka naprawdę ciekawych questów takie jak Deliver the Parcel (Dostarcz Pakunek). W tym quescie trzeba bylo wziasc od dziewczyny zwanej Jevna "pakunek" i dostarczyć go do jej przyjaciela Stulgara w tawernie w Praven. Trzeba było jednak zrobić to tak aby nikt nie zauważył że on dostał pakunek, prawdopodnie chodzi tu o relacje między Swadianami a Vaegirami coś jak  w Romeo i Julii :D  (to przeczytałem w innym topicu, swoją drogą ciekawe jak trzeba było to dostarczyć aby nikt nie zauważył - napiszcie co o tym myślicie).

Jak uda mi się coś jeszcze znaleźć to napewno was poinformuje...

Offline Devio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 27, 2007, 16:58:38 »
    Dwa rodzaje włóczni, dwa miecza, dwa kusz i łuków, tylko jeden koń do wyboru, 3 rodzaje żołnierzy: Piechur, Łucznik, Jeździec (dla obu nacji i bandytów), Dwa miasta (jedno po stronie vaegirów, drugie swadianów), tylko jeden quest, grafika przednia, i oczywiście marny ekran przygody.

Jeśli komuś się chce w to grać to na pewno mnie do tego nie nakłonicie. Ja oczekuję wyłącznie coraz nowszych wersji Mount&Blade. W tych starych pewnie wrogowie kwiczą jak świnie, a muzyka to jakieś rumuńskie disco-polo. To już wolę
    grać w Wolfensteina.
    ____
    |\    |  /       \   
    |  \  | |        |   Offtopy
    |    \|  \____/    Spamy

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 27, 2007, 17:29:33 »
    3 rodzaje żołnierzy: Piechur, Łucznik, Jeździec

A jaki może być 4 rodzaj żołdaka??

W tych starych pewnie wrogowie kwiczą jak świnie
    zapewniam cie że nie :]

a muzyka to jakieś rumuńskie disco-polo
    muzyka jest niezmieniona od pierwszej wersji bodajże..

Dwa rodzaje włóczni, dwa miecza, dwa kusz i łuków, tylko jeden koń do wyboru,
    jakoś nie mogę tego ogarnąć :D

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 27, 2007, 20:41:22 »
    Ojj... ostro pojechałeś. Robisz sobie tylko jaja czy twierdzisz, że takie były stare wersje M&B?

Dwa rodzaje włóczni, dwa miecza, dwa kusz i łuków, tylko jeden koń do wyboru

Muszę cię zaskoczyć, ale różnica między 808 a 601 (link masz kilka postow wyzej) to około 15 przedmiotów (894 nie wymieniam bo akurat w tej wersji doszło sporo nowych przedmiotów, a 808 chyba takie stare nie jest)

3 rodzaje żołnierzy: Piechur, Łucznik, Jeździec (dla obu nacji i bandytów)

A jest jakiś inny rodzaj? Chyba tylko miotacz kamieni...

Dwa miasta (jedno po stronie vaegirów, drugie swadianów)

Liczba lokacji w wersji 0.224 była dwukrotnie większa niż np. w 0.808.

tylko jeden quest

To samo co wyżej - wersja 0.224 ma nawet jakąś dobrą fabułę (zawiera kilkanaście questów i to nie w stylu przynieś/podaj/powymiataj).

grafika przednia

Tu mogę się zgodzić z tobą - wersje 894 i 808 mają znacznie ładniejszą grafikę.

W tych starych pewnie wrogowie kwiczą jak świnie

Kolejne wyssane z końca palca zdanie. Może i kwiczą jak świnie (vide wersje poniżej 731) ale przynajmniej jest to realistyczne...

a muzyka to jakieś rumuńskie disco-polo

No comment

Po przeczytaniu twojego posta ogarnął mnie jeden wielki roft....radzę pograć sobie choćby w 751 żeby nie przynosić tu nam wstydu :/
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2007, 21:23:43 wysłana przez Kolba »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 28, 2007, 12:38:12 »
    Przesadasz i to bardzo. Radzę Ci, żebyś trochę ochłonął Devio, bo inaczej ktoś da ci minusa.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 15, 2008, 09:58:51 »
    Przedstawiam tu kilka screenów z 0.601. Jak pogram więcej w tą wersję to dodam więcej obrazków. Na razie tylko kilka:

IMO scena rynku w Zendar w 0.601 jest najlepsza w historii M&B.
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2008, 10:09:50 wysłana przez Kolba »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 15, 2008, 11:08:32 »
    Przeciez ta scena niczym sie nie rozni od tej z 751, jest tylko bardziej szarobura ze wzgledu na inne textury:/