Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kary za przęstępstwa.  (Przeczytany 1774 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kary za przęstępstwa.
    « dnia: Lutego 27, 2009, 13:08:02 »
    Ja uważam ze system kar w polsce jak i na świecie jest za "nieodpowiedni"

Za pisanie po blokach, budynkach sprejem- pałą w łeb i  zniszczenia mienia.
    Za rasistowskie teksty- jak powyżej
    Za bijatyki na jakichkolwiek miejscach publicznych - podbicie oka, pałą w łeb i do pierdla na 1 rok ciężkich robót
    Za zamordowanie kogokolwiek(zwierząt)( oczywiście nie chodzi o np. pierwotniaki)taka sama śmierć (wyaliłeś kota\człowieka przez okno z 8 piętra, ty też polecisz)

Wy też macie jakieś koncepty dot. kar?
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Kary za przęstępstwa.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 27, 2009, 13:10:51 »
    Za pisanie głupich i jakże bezsensownych tematów lincz ze strony forumowiczów....
    A na serio to twoje pomysły są niezbyt...mądre.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 27, 2009, 13:14:50 »
    One nigdy nie weszły by w życie po przestępcy, terroryści napędzają ten świat  tzn. Szpitale mają rannych do leczenia, Policja robotę a wojsko ma okazje do strzelania.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 27, 2009, 13:20:52 »
    Mylisz się.Gdyby nie bylo przestępców to nie byłoby policji więc oni nic nie napędzają a szpitale nie są po to żeby leczyć rannych tylko głównie chorych/ rannych w wypadkach - nie związanych z terroryzmem -.- A wojsko jest po to żeby "bronić ojczyzny" Choć ostatnio zrobił się z naszego wojska taki czerwony krzyż dla arabów czy innego pieruństwa.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 27, 2009, 13:33:38 »
    Policja jest nie tylko do łapania przestępców. Głownie do zaprowadzania porządku(najczęściej wtedy zwana pod nazwą milicja) a bandyci i inne plugastwo to taki "dodatek". Co do wojska- amerykanie prowadzą wojny by napędzać przemysł zbrojeniowy jednocześnie zmiejszając bezrobocie ale za to ilu arabów zginie. Jeden żołnierz USA w gazecie powiedział, że i tak było ich za dużo(arabów).

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 27, 2009, 13:38:17 »
    Za zamordowanie kogokolwiek(zwierząt)( oczywiście nie chodzi o np. pierwotniaki)taka sama śmierć (wyaliłeś kota\człowieka przez okno z 8 piętra, ty też polecisz)

Ciekawe kto by wykonywał te egzekucje? Po jej wykonaniu sam też by musiał zginąć, bo przecież jest mordercą. To zamknięty krąg.

W ogóle ten temat to ŻENADA a twoje rozważania przypominają wymysły nastolatka mającego problemy ze sobą.

Zalecam ci mniej grać i więcej czasu spędzać w REALNYM ŚWIECIE

"– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 27, 2009, 13:47:33 »
    No właśnie. Ja spędzam aż za dużo czasu w realnym świecie. Wiem ze wiekszośc poprostu boi się prawdy ale to normalna ludzka reakcja. Podważyłeś karę za morderstwo według mnie, mi nie chodziło o to, że egzekutor tez spada w dół. Po prostu ktoś kto zabił bezsensownie (zazdrość, miłość i inne duperele) nie powinien mieć prawa życia.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 27, 2009, 13:57:07 »
    A wiesz co to jest może nieumyślne spowodowanie śmierci? On też nie ma prawa do życia.
    Ten temat jest naprawdę żałosny bo mądrzejszy wymiar kar to już Kodeks Hammurabiego przewidywał, a ile on ma lat to niech autor sobie sprawdzi.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 27, 2009, 14:09:47 »
    dosknonale wiem ile ma lat. I patrzcie ludzie- Wted Babilon się rozwijał tak żadne inne miasto tamtego świata.

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 27, 2009, 15:11:53 »
    Brawo! Jeszcze sie tak nie uśmiałem ;D Viva la revolucion! ;D

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 27, 2009, 17:23:28 »
    Poproś kolegę o pisaniu pierdół na ścianie przy policjancie. Walnie go? Wątpię.
    Jeśli walnie, trzeba było nie pisać, nie bić, nie wyrzucać przez okno i nie przeklinać. Tak żyją ci, którzy są szczęśliwi i nie cieszą się życiem bijąc innego. Osobiście jakby ktoś mi zaczął Teatr Wrocławski sprejem malować, to bym go walnął. Nie chcę mieć jakiś niebieskich kresek na pięknym teatrze. To jakby ktoś Ci pomalował piękny dom na różowo*.
    *= Wstaw kolor, czynność, która by Cię tak wkurzyła, że nie dokończę.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 27, 2009, 20:28:41 »
    Ale głupoty wygadujecie, nie takie mózgi jak wy tworzyły prawo więc się nie wysilajcie np:
    -policja nie jest od wymierzania sprawiedliwości (od tego jest sąd) i na dodatek cywilizacja wypracowała niestosowanie kar cielesnych.

Ten co został by uderzony np przy okazji mazania teatru powinien wnieść skargę na policję o pobicie.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 27, 2009, 21:01:54 »
    A dla mnie to kolejny bezsensowny temat, który będzie powodował tylko kłótnie na forum. -.- Zamykam.