Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Najlepsza broń  (Przeczytany 23305 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavalis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Be the best! F*ck the rest!
    Odp: Najlepsza broń
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 04, 2009, 12:52:17 »
    Testowałem wiele broni zarówno w oblężeniach jak i otwartych bitwach. Szukałem czegoś co ma cechy miecza dwuręcznego, lancy. Czegoś co jest dość szybkie i jednocześnie ma spory zasięg. Obecnie używam Idealnej wagi młota lucerańskiego. IMO broń genialna. Praktycznie nie używam nic innego. O tarczę też się nie martwie, bo raczej rzadko jestem w zasięgu wrogich mieczy. W oblężeniach również przydatna broń - z 2 szeregu wspomagam swoich wojaków, lub sam idę na pierwszy ogień - 1hit-1ded ;)

"Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna: tą rzeczą jest honor."

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 04, 2009, 16:41:53 »
    Ja uwielbiam berdysz w nativie ma najlepsze statystyki i tak się przyzwyczaiłem że inne mi nie pasują to była pierwsza dwuręczna broń która wpadła mi w ręce

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 04, 2009, 16:59:02 »
     A według mnie najlepszą bronią są miecze jedno/dwuręczne. Chociaż często używałem berdysza i on wydaje mi się najlepszy do wesołej ekstreminacji wrogów. Tak... na luzie ;D

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 04, 2009, 18:06:31 »
    Uniwersalnym mieczem jest też miecz bękarcki. Możesz go używać z tarczą (-35% obrażeń zadanych tą bronią) lub bez. Idealny wybór dla wahających się między dwuręcznym a jednoręcznym ostrzem.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 04, 2009, 21:13:56 »
    Moim zdaniem Najlepszą bronią jest śmiertelnie ostry wielki miecz (przekręciłem coś) jest 2-ręczny nie jest zbyt szybki ale obrażenia są bdb. Do tego Lanca turniejowa i Mistrzowskiego wykonania Khegricki łuk (lub inny) i zbroja lamelkowa nie jest zbyt ciężka i przy okazji lekka.
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 04, 2009, 21:37:44 »
     Łuk wojenny?

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 04, 2009, 21:52:33 »
    Łuk wojenny również jednak nigdy nie miałem przyjemności z niego strzelać (z powodu jego ceny). Jednak patrząc po parametrach to jest łuk wręcz idealny do "ściągania" niewygodnych strzelców.
    J.Słowacki Testament mój

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 04, 2009, 23:00:44 »
    Według mnie najlepszą bronią jest włócznia, zawsze nią zabijam, nawet rycerzy w płytówkach :)

Offline pablo_80

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 04, 2009, 23:34:54 »
    Ja używam berdysza - do oblężeń i przy walkach pieszych przeciwko opancerzonym jednostkom, "idealnej wagi skróconej kosy bojowej" przeciwko jednostkom Chanatu - jest długa, szybka i zadaje niezłę obrażenia, a z dystansowych - Mistrzowskiego wykonania twardy Khagericki łuk - przy PD 9 i specjalizacji w granicach 500 - 1 strzał i pozamiatane;)

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 04, 2009, 23:50:27 »
    Ja używam miecza półtoraręcznego (czyli miecz jedno/dwuręczny).  Do tego tarcza i do boju. Dosyć dobry zasięg (bodajże 105), szybkość nie najgorsza, duże obrażenia (zamach 42, pchnięcie chyba 37, ale nie patrzę na ilość obrażeń przy pchnięciach, gdyż praktycznie tylko siekam z konia). Kiedyś używałem dwuręcznego miecza bądź topora i również byłem zadowolony, ale aktualnie korzystam z mojego zestawu, który dla mnie jest lepszy.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 05, 2009, 11:18:01 »
    Z tego co widzę mało osób używa broni dystansowych, tylko kilka łuków, ni jednej kuszy.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 05, 2009, 13:53:07 »
    Łuk wojenny również jednak nigdy nie miałem przyjemności z niego strzelać (z powodu jego ceny). Jednak patrząc po parametrach to jest łuk wręcz idealny do "ściągania" niewygodnych strzelców.
    Tak, łuk jest super. Ale czy według ciebie 2000 denarów za łuk to dużo?

Offline elpasik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 05, 2009, 13:59:58 »
    ja swój łuk kupiłem bodaj za 14k czy więcej,a dokładnie chodzi o mistrzowskiego wykonania wojenny łuk,który wymaga +8 potężnego naciągu :D

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 06, 2009, 11:13:26 »
    Co do dystansowych kiedyś używałem kuszy bo punkty umiejetniści przeznaczałem na co innego nie na power drow, teraz nie wyobrażam sobie zycia bez łuku (z nim jest większa szansa przezycia starć 'typu 100 i więcej na 10' do czasu kiedy konia nie ubiją) czasami lubię porzucać sobie toporkami to taka frajda jak wróg dostanie taki prosty spotkaniowy w czółko

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 06, 2009, 13:57:11 »
    Ja również mam pewną przyjemność w oglądaniu "gdzie dostał przeciwnik" (może to prymitywne i sadystyczne ,ale nic nie poradze :D). Ostatnio spotkałem się z przeciwnikiem a'la jeż ,dopiero 6 strzała wysłała go na drugą stronę :D. Grając Nordami często widzi się przeciwnika z trzema oszczepami lub toporkami w szyii.
    J.Słowacki Testament mój