Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z wytrenowaniem :/  (Przeczytany 2126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline FexeL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z wytrenowaniem :/
    « dnia: Lutego 21, 2009, 00:00:56 »
    Chłopaki, bo mam takie pytanie w sprawie jednego zadania jakie mi daje lord, albo król, w którym chodzi o to, żeby wytrenować pewną ilość wojowników dla niego i mówi, że ściągnąłem z jego barków ciężki ciężar czy coś takiego. Moje pytanie jest takie jak to zrobić i czy da się to przyśpieszyć. Dziękuje z góry za odpowiedź :).

P.S - Mam jeszcze jedno pytanko w sprawie, że jeśli rozkaże oddziałowi korzystać z broni obuchowych to i tak w raporcie widać, że ziomki z mojej ekipy zabijają przeciwników czy jest to jakiś bug czy coś możecie mi to wytłumaczyć. Dziękuje z góry za odpowiedź :). Kolega wspomniał, że jest coś takiego, że można zmodyfikować szanse na złapanie lorda ;] ja się w tym nie orientuje jak ktoś wie jak to zrobić może też mi powiedzieć ;] 3mka . O jeszcze czy w takich misjach jak pojmanie paru wojowników w celu, żeby wymienić ich na wojowników lorda, który zadał nam takie zadanie, czy liczba jeńców nie będzie przekraczała 5, bo jest taka sprawa, że nie wiem czy inwestować w zarządzanie niewolnikami więcej 1 poziom, czyli 5, bo ja i tak nie lubię brać jeńców :)

« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2009, 00:24:34 wysłana przez FexeL »

Offline Canaris

• Użytkownik
    Odp: Problem z wytrenowaniem :/
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2009, 00:55:55 »
    Zadania z trenowaniem okreslonej liczby i okreslonego typu wojaków są czasochłonne i absorbujące uwage ale dośc proste .

Przydzielajac to zadanie król daje ci okresloną liczbe wieśniaków których masz przetrenowac do danego poziomu . Jesli stracisz jakiegoś to możesz ( a nawet musisz ) wpaśc do jakiejs wioski i zrekrutowac paru nastepnych wiesniaków . A trenowanie nastepuje ni mniej nie wiecej ale przez walke . Wiec na ekranie party ustaw tych wieśniaków zaraz za sobą i ruszaj na wroga . tylko pamiętaj że wieśniacy są strasznie słabi wiec przez pare pierwszych walk staraj sie trzymać ich z tylu ( o ile nie walczysz z Lootersami a nawet wtedy powinieneś uwazac ) . I tyle .

co do łapania żywcem to nigdy tego nie robie o ile nie musze ( zadania z łapaniem szpiega i kontaktu ) ale o ile sie nie myle to łucznicy ignorują rozkaz używania bluntów o ile nie maja " hold your fire " wiec może o to biega :]

to czym powalisz Lorda nie ma żadnego wpływu na to czy zwieje czy go złapiesz .
    You can run but you will only die tired !!! :>

Offline FexeL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2009, 09:00:25 »
    co to znaczy " hold your fire " :D i jak się odmówi zadania to pogarsza sobie swoje statystyki np. reputacja, honor itd ???

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 21, 2009, 10:31:40 »
    Podstawowa znajomość angielskiego?
    hold - trzymać
    your - twój
    fire - ogień
    Więc można to przetłumaczyć na "wstrzymać ogień". Takie to trudne?

Dla mnie zadania z trenowaniem chłopów są dziecinnie proste bo mam Jeremus'a z int na 30 i treningiem na 10..W tydzień dam radę wytrenować jednostki które chce król.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 21, 2009, 12:14:39 »
    Podstawowa znajomość angielskiego?
    hold - trzymać
    your - twój
    fire - ogień
    Więc można to przetłumaczyć na "wstrzymać ogień". Takie to trudne?

Dla mnie zadania z trenowaniem chłopów są dziecinnie proste bo mam Jeremus'a z int na 30 i treningiem na 10..W tydzień dam radę wytrenować jednostki które chce król.

Chyba chodziło o "hold on fire"?! Ale to szczegół.

Co do wydania komendy F11 "Korzystać tylko z broni obuchowych", to nigdy nie korzystałem dodatkowo z rozkazu F5 "Wstrzymać ogień" i łucznicy się nie rwali do strzelania z kusz/łuków.

Może problem tkwi w czymś innym? Otóż, koń również zadaje jakieś tam obrażenia i może to konie tratują na śmierć przeciwnika?! 

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2009, 13:23:05 »
    Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie heavy charger ogłusza....

Offline Canaris

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 21, 2009, 18:38:42 »
    kazdy koń ogłusza niezaleznie od tego czy to Charger czy Warhorse .

Co do ogłuszania wrogów to najlepsza jest lanca ( jousting lance ) bo przy szarży z konia walisz sporo obrazeń nawet mając małego skilla w polearms . Zwykły club też jest dobry ale z takim zasięgiem walka nim na wyższym poziomie trudności z cieżkozbrojnym rycerstwem to jak kopanie sobie grobu :D
    You can run but you will only die tired !!! :>

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 23, 2009, 10:07:18 »
    Ja specjalnie trzech (Brygada Obuchowa) z osmiu moich NPC wyposazylem w bron ktora wali obuchem zeby miec kase z wiezniow.

Offline Danielos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 03, 2009, 12:04:39 »
    Jeđli chodzi o bron obochowom to najlepszy jest mlot dwurenczny          (Sorka ze nie pisze glosek mienkkich ale klawitura mi sie zwalila )

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 03, 2009, 14:04:55 »
    spoźale mogłeś użyć opcji sprawdz ortografie i tam głoski działają(mam to często)
    Każdy koń ogłusza. Upadek ogłusza i czasami strzała(rzadko bardzo rzadko) mi się zdarza .

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 03, 2009, 20:40:28 »
    Mi również się zdarza. Szczególnie przy oblężeniach gdzie strzały z kuszy i łuku padają tak gęsto ,że trudno jakiejś nie dostać.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój