Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WNL 8  (Przeczytany 2462 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    WNL 8
    « dnia: Marca 16, 2020, 03:34:13 »

Ostatnia edycja WNL'a powoli się kończy, więc postanowiłem, że najwyższa pora dostarczyć trochę informacji użytkownikom TFW. Warband Native League, bo tak brzmi pełna nazwa turnieju, odbywa się od 2012 roku. Śmiało można powiedzieć, że pod względem organizacji, jest to najlepszy turniej na Native. Tegoroczny system rozgrywek niewiele różni się od tego, w którym mogliśmy grać rok temu. Cała liga została podzielona na trzy dywizje: A, B i C, dywizja A jest przeznaczona dla najlepszych drużyn. Dwie pozostałe to mieszanka "średniaków" oraz przeciętnych drużyn. W połowie sezonu odbyły się mecze promocyjne, w których zmierzyły się ze sobą najlepsze, oraz najgorsze drużyny w trzech różnych dywizjach, ale o tym pózniej.

POLSKIE ZESPOŁY

W poprzedniej edycji, mieliśmy możliwość oglądać 3 polskie zespoły: Black Eagles, BRUTAL KILLERS OF DEATHS, oraz Bengier Squad. Cała trójka, walczyła między sobą w dywizji B, którą wygrało BE, pokonując Bruttal Killers Of Death w meczu finałowym. Bengier Squad zajął wtedy niskie, szóste miejsce. W tym roku sytuacja z frekwencją wygląda trochę lepiej, ponieważ Polacy wystawili aż 4 zespoły. O których postaram się coś napisać poniżej.

Dywizja A

• House Stark - klan prowadzony przeze mnie, Aele i Krzyżaka. Naszym pierwszym przeciwnikiem, był prowadzony przez Robina klan FTW. Pomimo dobrego wejścia w mecz (wygrana 5-3 na 1 mapie) nie udało nam się pokonać przeciwnika, ulegając im wynikiem 9-7 W następnym tygodniu pokonaliśmy nWO (klan złożony z graczy IR) Pierwszą fazę rozgrywek zakończyliśmy na 5 pozycji, przez co tydzień pózniej musieliśmy stawić czoła House Dayne z okazji tygodnia promocyjnego. Wygraliśmy ten mecz pewnym wynikiem 10-3 dzięki czemu utrzymaliśmy się w naszej dywizji. Wczoraj rozegraliśmy mecz ćwierćfinałowy, przeciwko FTW. Od naszego ostatniego spotkania przeszliśmy dużą ilość zmian. Takie jak zmiany dowodzenia, a także małe roszady w składzie. Bez większych problemów udało nam się pokonać przeciwnika, wynikiem 12-2 W następnym tygodniu zagramy mecz półfinałowy przeciwko Frontline Tactics.

Tabela Dywizji A, po zakończeniu fazy grupowej
    (click to show/hide)

Dywizja B

• Invictus Legion -  Klan prowadzony przez Popowicza. Fazę ligową zakończyli na wysokich czwartym miejscu. W ćwierćfinale, rozegrali bardzo dobre spotkanie, przeciwko tureckiemu BLD, pokonując rywala wynikiem 12-2 ich następnym rywalem (prawdopodobnie) będzie nWO, czyli drużyna spadkowa z Dywizji A.

Tabela Dywizji B, po zakończeniu fazy grupowej
    (click to show/hide)

♦ Dywizja C
    • Arte et Marte -  Szczerze mówiąc, to sam nie wiem co powiedzieć o tym zespole. Drużyna złożona z graczy DP i wszelakich modów do Warbanda. Po 5 kolejkach, zajmują oni 7 miejsce w rozgrywkach Dywizji C. Wczoraj w 6 tygodniu rozgrywek, udało im się pokonać drużynę Warriors and Champions, wynikiem 12-2
    • Getting Gut -  Zespół prowadzony przez Szekiego, w swoich szeregach ma takie osobistości jak Lampas, czy Fortuna, którzy bezczelnie spędzają całe nocy na grze w Matchmaking'a, niszcząc tym zabawę innym graczom. A tak bardziej na poważnie, to zajmują oni na ten moment 10 miejsce w swojej dywizji. Wczoraj pokonali drużynę GachiMuchenniki, wynikiem 11-6

Tabela Dywizji C, po zakończeniu fazy grupowej
    (click to show/hide)

FAZA PUCHAROWA

TUTAJ BĘDZIE UPDATE JAK POJAWIĄ SIĘ STATYSTYKI OSTATNIEJ KOLEJKI
    ♦ STATYSTYKI POLSKICH GRACZY

STATYSTYKI  (K - zabójstwa, D - śmierci)

DYWIZJA A

K  | D    Nick                               
    51 | 51Aela House Stark
    45 | 47Azorekt House Stark
    37 | 21eRRoR Frontline Tactics
    37 | 25Janczar Frontline Tactics
    35 | 28Habrak Knights of Malta
    34 | 34WojFerocious Trident Wielders
    28 | 23Ghazi Ferocious Trident Wielders
    28 | 50Einar House Stark
    25 | 22CarpeDiem Knights of Malta
    21 | 26Krzyzak House Stark
    19 | 15Longinus House Stark
    10 | 16Matafiks Ferocious Trident Wielders
    9   | 9Slepper House Stark
    9   | 24Adek Ferocious Trident Wielders

DYWIZJA B

K  | D    Nick                               
    61 | 40Rider DONER
    39 | 41Rothen Invictus Legion
    29 | 33Nazgulus Invictus Legion
    24 | 44Popowicz Invictus Legion
    23 | 21Gotfryd Invictus Legion
    24 | 17Ness DONER
    22 | 19SPONGE Warbandits
    21 | 22Jaglak Rivia
    19 | 30Murloc House Dayne
    2   | 8Luther DONER

DYWIZJA C

K  | D    Nick                               
    48 | 26Kokosz Getting Gut
    46 | 38Fortuna Getting Gut
    40 | 28Hal Arte et Marte
    38 | 40Lanos Getting Gut
    37 | 31Adi3kk41 Arte et Marte
    37 | 32DzikiArte et Marte
    31 | 34Midz Immortal Brotherhood
    21 | 22Jaglak Rivia
    27 | 33Moontoor Arte et Marte
    26 | 43Szeki Getting Gut
    25 | 20Maciek903 Warriors and Champions
    21 | 16Zahu Getting Gut
    21 | 28Zwiadowca25 Arte et Merte

Temat i szablon na podstawie tego z WNL'a 6 napisanego przez Dyktatora.
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2020, 19:52:10 wysłana przez Moontoor »

(click to show/hide)

Offline Azorekt

• Użytkownik
    Odp: WNL 8
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 16, 2020, 17:33:31 »
    Wieczorem postaram się zaktualizować statystyki, dodając dywizje c.

(click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 16, 2020, 17:50:00 »
    Chyba dostrzegłem błąd:
    Invictus Legion -  Klan prowadzony przez Popowicza.
    24 | 44   Popowicz Frontline Tactics
    A poza tym świetna robota, aż się miło na sercu robi, że Polacy osiągają takie miejsca na międzynarodowych turniejach.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 16, 2020, 18:07:31 »
    Dzięki, już poprawiam ^^

Edit: Dodano statystyki dla graczy z dywizji c
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2020, 18:42:19 wysłana przez Azorekt »

(click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 16, 2020, 19:10:10 »
    Powodzenia Kokosz !

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 16, 2020, 20:01:04 »
    Bardzo mnie cieszy to, że ktoś postanowił napisać relację z tego turnieju i chwała ci za to! :D

Co do opisu AeM'u (którego byłem jednym z inicjatorów) to niezgodzę się z tym zdaniem:
    Drużyna złożona z graczy DP i wszelakich modów do Warbanda.

Owszem gra z nami kilka osób które są bardzo aktywne na scenie Dzikich Pól, ale jednak przeważają w drużynie gracze z samego native bądź gracze "wielomodułowi". Dlatego to zdanie uważam za troszeczkę niefortunne.

ps. nie przejmuj się moim editem, poprawiłem kilka literówek.
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2020, 20:04:26 wysłana przez Moontoor »
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Azorekt

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 16, 2020, 20:27:11 »
    Nie wiem, z tego co się wyliczyłem to widzę u was 6-7 osób z DP. Z samego Native, to chyba tylko Zwiadowca. Chociaż też ciężko go nazwać nativowcem imo.
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2020, 20:29:22 wysłana przez Azorekt »

(click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 16, 2020, 22:07:14 »
    Dobra robota Azorek !
    Życzę powodzenia w dalszej fazie. :)

Offline Moontoor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 17, 2020, 16:01:48 »
    Patrząc na nasz skład zapisany na WNL faktycznie można odnieść takie wrażenie. Jest to jednak spowodowane tym, że pomyslł na założenie klanu przyszedł na kilka dni przed startem WNL'a przez co nie mając pojęcia czy zbierzemy odpowiednią liczbę osób by zagrać na turnieju zapraszaliśmy praktycznie każdego kto wyraził taką chęć. Na szczęście udało nam się zebrać aż 30 osób z których już po rozpoczęciu WNLa wyselekcjonowaliśmy najbardziej zaangażowanych graczy którzy faktycznie są członkami drużyny (nie tylko na papierze). Poniżej wypiszę nasz skład z krótką, subiektywną oceną czy dana osoba faktycznie jest graczem "z modów".
    Adi3kk41 aka Papsad - nasz in game leader znam go prawie 2 lata, graliśmy razem w Kingdom of Skandia. Raz w życiu go widziałem na Delugu gdy sam go na to namówiłem xD. The Arena to jego 2 dom. Gracz typowo native.
    Bartez - Tak jak Papsad, stary ziomek ze Skandii. wiem, że grał on na NW w 8pu dlatego zaliczam go do gracza multimodułowego.
    Bochen_chlebek​ - Poznaliśmy się w 2016r. na NW i mimo, że z Bochenkiem grywałem w różne mody to on sam raczej identyfikuje się jako gracza z NW.
    DlaCiebiePan​ aka PanKoń - tak jak Bartez i papsad, PanKonia również poznałem w Skandii. Bardzo dobry inf, niestety nigdy on nie gra w weekendy, więc wpada tylko do nas na treningi :<. Gracz zdecydowanie Native.
    Dziki - Jeden z inicjatorów powstania klanu i pierwsza osoba którą można kojarzyć z Dzikimi Polami. Jednak oprócz DP grywa on też na innych modach np. Merc czy Deluge, oraz od roku takżę gra na Native biorąć udział w zeszłorocznym Pucharze Polski oraz regularnie grająć MatchMakingi. Gracz wielomodułowy. TryHard.
    Fabricc​ - o tym panu wiem najmniej, poznałem go dopiero w AeMie. Nie wiem czy wcześniej grywał na native, czy to poprostu wrodzony talent bo idzie mu naprawdę nieźle. Wiem, że gra w Deluga i zaliczam go jako gracza the Deluge.
    Hal​   -  Nasz najmłodszy gracz zarówno wiekiem jak i stażem. Zaczynał na dzikich Polach ale od dłuższego już czasu gra głównie na native, i idzie mu to naprawdę nieźle. Mimo zaledwie zrobionych 400 godzin na łuku  w Warbandzie jest naszym topfragerem. Gracz wielomodułowy.
    Haytymir​ - Widziałem go na praktycznie wszystkich modułach na jakich grałem. Poznałem go gdy dołączyłem do jego klanu na mercu, następnie długi czas byliśmy w Chorągwi Królewskiej na the Deluge, w klanie na NW oraz 2 klanach na Dzikich Polach. Gracz wielomodułowy który zdecydowanie nie identyfikuje się z żadnym z nich bardziej niż innym.
    Houston​ - stary ziomek z Ukrainy poznany kilka lat temu na NW. zdecydowanie gracz z NW.
    Maciej​ Znam go 2 lata i zawsze grałem z nim na Native, ale podobno był też na NW w kilku pułkach więc zaliczę go do gracza wielomodułowego.
    Moontoor​ - przez ostatni rok 80-90% mojego czasu w tej grze spędziłem na Native, jednak nie identyfikuje się jako gracz Native a wielomodułowy. Na swoją obronę powiem, że wpadam regularnie na pickupy na DP, grałem na MP NW oraz czasem wejdę na Deluga pomachać maczugą z końskiej żuchwy. Mogę grać na każdym module o ile się znajdzie fajna ekipa do gry.
    Rafio​ - nasz były gracz (niestety odszedł), Był w Skandii, prowadzi klan na Delugu, gra też w merca i NW. Gracz wielomodułowy.
    Sharik​ -  jeden z inicjatorów klanu. Gracz Dzikich Pól, Deluga i NW. Razem z Dzikim od dłuższego czasu gra też na Native.
    Ventru​ - świetny gracz sprawdza się zarówno na infie jak i łuku, grywałem z nim kiedyś trochę na NW oraz wiem, że gra w merca i Deluga, raczej gracz wielomodułowy.
    Zwiadowca25​ -  Poznałem go prawie 2 lata temu w Typach a następnie grałem z nim w Skandii. Świetny gość,  fan Napoli i włoskiej pizzy gość praktycznie wszystkie swoje godziny w tej grze spędził na łuku w native(raz go namówiłem na merca ale szybko uciekł przez wolne łuki) więc jak nie jest native'owcem to nie mam pojęcia kim on jest xD. Specjalnie w tym sezonie słabiej gra aby wypromować Hala na łuku.

Ten krótki opis jest czysto subiektywny możliwe, że jakby zapytać wymienione osoby to część z nich by się nie zgodziła. Oczywiście to każdy z nas wie lepiej z jakim modułem się identyfikuje a z jakim nie, nie mniej wielu z nas gra aktywnie na native (wg moichwyliczeń: 4 osoby tylko gra na native, 9 gra na różnych modułach w tym native, 3 osoby faktycznie są na codzień graczami innych modułów) przez co stwierdzenie, że jesteśmy "drużyną z modów" moim zdaniem jest nieodpowiednie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2020, 17:38:35 wysłana przez Moontoor »
    (click to show/hide)

Offline Einar.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 17, 2020, 20:34:12 »
    Patrząc na nasz skład zapisany na WNL faktycznie można odnieść takie wrażenie. Jest to jednak spowodowane tym, że pomyslł na założenie klanu przyszedł na kilka dni przed startem WNL'a przez co nie mając pojęcia czy zbierzemy odpowiednią liczbę osób by zagrać na turnieju zapraszaliśmy praktycznie każdego kto wyraził taką chęć. Na szczęście udało nam się zebrać aż 30 osób z których już po rozpoczęciu WNLa wyselekcjonowaliśmy najbardziej zaangażowanych graczy którzy faktycznie są członkami drużyny (nie tylko na papierze). Poniżej wypiszę nasz skład z krótką, subiektywną oceną czy dana osoba faktycznie jest graczem "z modów".
    Adi3kk41 aka Papsad - nasz in game leader znam go prawie 2 lata, graliśmy razem w Kingdom of Skandia. Raz w życiu go widziałem na Delugu gdy sam go na to namówiłem xD. The Arena to jego 2 dom. Gracz typowo native.
    Bartez - Tak jak Papsad, stary ziomek ze Skandii. wiem, że grał on na NW w 8pu dlatego zaliczam go do gracza multimodułowego.
    Bochen_chlebek​ - Poznaliśmy się w 2016r. na NW i mimo, że z Bochenkiem grywałem w różne mody to on sam raczej identyfikuje się jako gracza z NW.
    DlaCiebiePan​ aka PanKoń - tak jak Bartez i papsad, PanKonia również poznałem w Skandii. Bardzo dobry inf, niestety nigdy on nie gra w weekendy, więc wpada tylko do nas na treningi :<. Gracz zdecydowanie Native.
    Dziki - Jeden z inicjatorów powstania klanu i pierwsza osoba którą można kojarzyć z Dzikimi Polami. Jednak oprócz DP grywa on też na innych modach np. Merc czy Deluge, oraz od roku takżę gra na Native biorąć udział w zeszłorocznym Pucharze Polski oraz regularnie grająć MatchMakingi. Gracz wielomodułowy. TryHard.
    Fabricc​ - o tym panu wiem najmniej, poznałem go dopiero w AeMie. Nie wiem czy wcześniej grywał na native, czy to poprostu wrodzony talent bo idzie mu naprawdę nieźle. Wiem, że gra w Deluga i zaliczam go jako gracza the Deluge.
    Hal​   -  Nasz najmłodszy gracz zarówno wiekiem jak i stażem. Zaczynał na dzikich Polach ale od dłuższego już czasu gra głównie na native, i idzie mu to naprawdę nieźle. Mimo zaledwie zrobionych 400 godzin na łuku  w Warbandzie jest naszym topfragerem. Gracz wielomodułowy.
    Haytymir​ - Widziałem go na praktycznie wszystkich modułach na jakich grałem. Poznałem go gdy dołączyłem do jego klanu na mercu, następnie długi czas byliśmy w Chorągwi Królewskiej na the Deluge, w klanie na NW oraz 2 klanach na Dzikich Polach. Gracz wielomodułowy który zdecydowanie nie identyfikuje się z żadnym z nich bardziej niż innym.
    Houston​ - stary ziomek z Ukrainy poznany kilka lat temu na NW. zdecydowanie gracz z NW.
    Maciej​ Znam go 2 lata i zawsze grałem z nim na Native, ale podobno był też na NW w kilku pułkach więc zaliczę go do gracza wielomodułowego.
    Moontoor​ - przez ostatni rok 80-90% mojego czasu w tej grze spędziłem na Native, jednak nie identyfikuje się jako gracz Native a wielomodułowy. Na swoją obronę powiem, że wpadam regularnie na pickupy na DP, grałem na MP NW oraz czasem wejdę na Deluga pomachać maczugą z końskiej żuchwy. Mogę grać na każdym module o ile się znajdzie fajna ekipa do gry.
    Rafio​ - nasz były gracz (niestety odszedł), Był w Skandii, prowadzi klan na Delugu, gra też w merca i NW. Gracz wielomodułowy.
    Sharik​ -  jeden z inicjatorów klanu. Gracz Dzikich Pól, Deluga i NW. Razem z Dzikim od dłuższego czasu gra też na Native.
    Ventru​ - świetny gracz sprawdza się zarówno na infie jak i łuku, grywałem z nim kiedyś trochę na NW oraz wiem, że gra w merca i Deluga, raczej gracz wielomodułowy.
    Zwiadowca25​ -  Poznałem go prawie 2 lata temu w Typach a następnie grałem z nim w Skandii. Świetny gość,  fan Napoli i włoskiej pizzy gość praktycznie wszystkie swoje godziny w tej grze spędził na łuku w native(raz go namówiłem na merca ale szybko uciekł przez wolne łuki) więc jak nie jest native'owcem to nie mam pojęcia kim on jest xD. Specjalnie w tym sezonie słabiej gra aby wypromować Hala na łuku.

Ten krótki opis jest czysto subiektywny możliwe, że jakby zapytać wymienione osoby to część z nich by się nie zgodziła. Oczywiście to każdy z nas wie lepiej z jakim modułem się identyfikuje a z jakim nie, nie mniej wielu z nas gra aktywnie na native (wg moichwyliczeń: 4 osoby tylko gra na native, 9 gra na różnych modułach w tym native, 3 osoby faktycznie są na codzień graczami innych modułów) przez co stwierdzenie, że jesteśmy "drużyną z modów" moim zdaniem jest nieodpowiednie.

Nazywając was "drużyną z native" obrazilibyśmy ludzi, którzy faktycznie z niego pochodzą i grają na wysokim poziomie, Azorek poprawnie was określił

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 17, 2020, 21:09:35 »
    Płaczcie dalej o to kto jest z którego modułu i kto komu przynosi wstyd. Ehh wracamy do 2k16

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Moontoor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 17, 2020, 21:33:44 »
    Nazywając was "drużyną z native" obrazilibyśmy ludzi, którzy faktycznie z niego pochodzą i grają na wysokim poziomie, Azorek poprawnie was określił
    myślałem że aby nazywać się graczem jakiegoś modułu należy w niego grać a nie reprezentować jakiś wysoki poziom. Powiedz z jakich modów w takim razie są drużyny takie jak ImB, WaC czy Valgarda? xD
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 17, 2020, 21:38:10 »
    Nazywając was "ludźmi z native" obrazilibyśmy ludzi
    Przepraszam, lekka edycja, ale jak cieszy.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.