Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MPNW19] Wątek dyskusyjny  (Przeczytany 17926 razy)

Opis tematu: Tutaj toczymy dramy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [MPNW19] Wątek dyskusyjny
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 30, 2019, 23:31:03 »
    Co do regulaminu - ograniczenie kul jest jak najbardziej na + jednak 12 to wciąż dużo. Jeżeli chcecie skasować gfy to sugeruję ograniczyć je do 4-5 bo 12 to wciąż wystarczająco aby kampić i wystrzelać polowe teamu. Tak samo z małą ilością amunicji można by skasować tę zasadę z zakazem kampienia - i tak nikt by nie chciał marnować cennej kuli na niepewne strzały z daleka. Pułki przechodziły by znaczenie szybciej do manewrów na bliski dystans. Jeżeli uważacie inaczej to chociaż oddajcie piechocie stare dobre gfy :P

A z innej beczki - Kiedy planujecie rozpoczęcie turnieju? Jeden z nas jest marynarzem i w połowie października wypływa na statek. Nie ukrywamy, że chcielibyśmy z nim zagrać chociaż jeden mecz na MP zwłaszcza, że dość długo na nie czekaliśmy.
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 02, 2019, 14:49:52 »
    Co do regulaminu - ograniczenie kul jest jak najbardziej na + jednak 12 to wciąż dużo. Jeżeli chcecie skasować gfy to sugeruję ograniczyć je do 4-5 bo 12 to wciąż wystarczająco aby kampić i wystrzelać polowe teamu. Tak samo z małą ilością amunicji można by skasować tę zasadę z zakazem kampienia - i tak nikt by nie chciał marnować cennej kuli na niepewne strzały z daleka. Pułki przechodziły by znaczenie szybciej do manewrów na bliski dystans. Jeżeli uważacie inaczej to chociaż oddajcie piechocie stare dobre gfy :P
    Oba pomysły dobre.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 02, 2019, 20:37:11 »
    Oświadczam, że przeczytałem regulamin
    Zgłaszam zespół na część: Cav, Kirasjerzy
    Pełna nazwa zespołu: [Division de Cavalerie Lourde]10. Pułk Kirasjerów
    Tag/skrót zespołu: [DCL]10pk/12eRC
    Kontakty drużyny (max 3) wraz z linkami do profilów Steam i Tawerny: Husarion
    Adres komunikatora głosowego: Podam wkrótce
    Roster: tag, rangę (skrótowo), nick, ID (można dodać później) i link do Steam wpisywać w odpowiednie luki niżej, zbędne linijki usunąć:
    (click to show/hide)
    P.S Wątek na tawernę wleci dzisiaj/jutro...

1.15   Drużyny nie mogą posiadać żadnych graczy zagranicznych. Wyjątkiem są osoby polskojęzyczne mieszkające za granicą.

Dużo tu francuzów :v
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Alexander de la Valette

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 02, 2019, 21:05:33 »
    1.15   Drużyny nie mogą posiadać żadnych graczy zagranicznych. Wyjątkiem są osoby polskojęzyczne mieszkające za granicą.

Dużo tu francuzów :v
    Istniejemy od pół roku około + samo 10pk ma prawie rok, a drużynami uznaje się teamy które nie posiadają wątku na TFW + powstały miesiąc wsześniej lub zostały reaktywowane ;)
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 02, 2019, 21:33:17 »
    Istniejemy od pół roku około + samo 10pk ma prawie rok, a drużynami uznaje się teamy które nie posiadają wątku na TFW + powstały miesiąc wsześniej lub zostały reaktywowane ;)
    Nie ma to nic wspólnego z punktem pierwszym podpunktem piętnastym regulaminu.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

• Moderator
    • Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 02, 2019, 21:39:12 »
    Nie ma to nic wspólnego z punktem pierwszym podpunktem piętnastym regulaminu.
    Owszem ma :) Nie jesteśmy teamem tylko regimentem, jedynie nie mieliśmy wcześniej tematu na TFW ale ostatecznie znalazłem czas żeby go wrzucić. A jak sam regulamin mówi, drużyny owszem nie mogą mieć zagranicznych, lecz każdemu kawalerzyście dobrze jest znany DCL, i wie że już od dłuższego czasu gramy chociażby na CCL-u przykładowo :D
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 02, 2019, 21:47:38 »
    Owszem ma :) Nie jesteśmy teamem tylko regimentem, jedynie nie mieliśmy wcześniej tematu na TFW ale ostatecznie znalazłem czas żeby go wrzucić. A jak sam regulamin mówi, drużyny owszem nie mogą mieć zagranicznych, lecz każdemu kawalerzyście dobrze jest znany DCL, i wie że już od dłuższego czasu gramy chociażby na CCL-u przykładowo :D
    Czyli chcesz oszukać? Piszesz tutaj, że zapisujecie się jako regiment, w nazwie teamu także jest wpisany regiment o nazwie "10 Pułk Kirasjerów", a wpisałeś w roster członków 12eRC?
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 02, 2019, 21:53:12 »

Jak samo 10pk miałoby wystąpić to spoko, bo z tego co widzę to rozdzieliłeś w SWOIM TEMACIE "DCL" na dwa pułki, 12eRC i 10pk. Z tego można wywnioskować, że DCL jest jakąś formacją wiążącą je i raczej pułkiem bym tego nie nazwał. Bo chyba nie starasz się wyjść na komedianta i do Mistrzostw Polski wystawić jakichś tam mocnych francuzów, co by to za Ciebie wygrali, nie?
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

• Moderator
    • Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 02, 2019, 21:54:16 »
    Czyli chcesz oszukać? Piszesz tutaj, że zapisujecie się jako regiment, w nazwie teamu także jest wpisany regiment o nazwie "10 Pułk Kirasjerów", a wpisałeś w roster członków 12eRC?
    Mój błąd, za dużo rozmów z polakami + dużo osób mówi po prostu 10pk zamiast dcl, tak jak zdarza się niektórym mówić Anglia zamiast Wielka Brytania - co nie jest poprawne oczywiście. Zaraz poprawię :)

Jak samo 10pk miałoby wystąpić to spoko, bo z tego co widzę to rozdzieliłeś w SWOIM TEMACIE "DCL" na dwa pułki, 12eRC i 10pk. Z tego można wywnioskować, że DCL jest jakąś formacją wiążącą je i raczej pułkiem bym tego nie nazwał. Bo chyba nie starasz się wyjść na komedianta i do Mistrzostw Polski wystawić jakichś tam mocnych francuzów, co by to za Ciebie wygrali, nie?
    Od jakiegoś pół roku nierozłącznie gramy razem wszystko, zarówno eventy, treningi jak 1v1, więc tak naprawdę stanwimy całość. Do tego 10pk i tak stanowi 3/4 całego tworu, więc raczej francuzi to bardziej dodatek szczerze powiedziawszy niż całkowity odpowiednik (Przykładowo na eventach jest nas po 12/13/14 a ich 4/5.
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2019, 21:57:28 wysłana przez Husarion »
    (click to show/hide)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 02, 2019, 21:59:37 »
    Tam obczaj czy na pewno jakiś Andre czy inny Pierre Bourgougne rzeczywiście jest w polskiej cześci 10pk

• Moderator
    • Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 02, 2019, 22:05:20 »
    Tam obczaj czy na pewno jakiś Andre czy inny Pierre Bourgougne rzeczywiście jest w polskiej cześci 10pk
    I tak i tak na meczach jest ich po 4 max 5 przy 16/17 osobach ogólnie, do tego nie jest to sprzeczne z regulaminem skoro nie jesteśmy klanem :P
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Października 02, 2019, 22:09:50 »
    Mój błąd, za dużo rozmów z polakami + dużo osób mówi po prostu 10pk zamiast dcl, tak jak zdarza się niektórym mówić Anglia zamiast Wielka Brytania - co nie jest poprawne oczywiście. Zaraz poprawię :)
    Od jakiegoś pół roku nierozłącznie gramy razem wszystko, zarówno eventy, treningi jak 1v1, więc tak naprawdę stanwimy całość. Do tego 10pk i tak stanowi 3/4 całego tworu, więc raczej francuzi to bardziej dodatek szczerze powiedziawszy niż całkowity odpowiednik (Przykładowo na eventach jest nas po 12/13/14 a ich 4/5.

Sztab- 1 Polak / 4 Francuzów - Sztab który zapisałeś, zapowiada się ciekawie
    Podoficerowie- 1 Polak /2 Francuzów
    Szeregowi- 8 Polaków / 1 Fin / 5 francuzów / 1 Niemiec / 1 Rosjanin / 3 Słowaków / 1 Hiszpan / 1 Szwajcar / 1 Ukrainiec / 2 niewiadomych (nie mam na ich temat informacji=Andlau,Andre)
    Daje to 10 polaków i 19 zagranicznych i 2 niewiadomych, trochę XD

I tak i tak na meczach jest ich po 4 max 5 przy 16/17 osobach ogólnie, do tego nie jest to sprzeczne z regulaminem skoro nie jesteśmy klanem :P
    Skoro nie jesteście klanem to usuń wątek z działu klanów.
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2019, 22:10:58 wysłana przez JerzyBurza »
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

• Moderator
    • Użytkownik
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #27 dnia: Października 02, 2019, 22:16:10 »
    Sztab- 1 Polak / 4 Francuzów - Sztab który zapisałeś, zapowiada się ciekawie
    Podoficerowie- 1 Polak /2 Francuzów
    Szeregowi- 8 Polaków / 1 Fin / 5 francuzów / 1 Niemiec / 1 Rosjanin / 3 Słowaków / 1 Hiszpan / 1 Szwajcar / 1 Ukrainiec / 2 niewiadomych (nie mam na ich temat informacji=Andlau,Andre)
    Daje to 10 polaków i 19 zagranicznych i 2 niewiadomych, trochę XD
    Skoro nie jesteście klanem to usuń wątek z działu klanów.
    1. Ogólnie mi by było szkoda czasu marnować na coś takiego ale skoro już to odpowiem. DCL ma aktywnych 5 francuzów, zapisałem więcej cos who knows kiedy kto będzie, czasem się zdarzy że wbije ktoś inny. Ci niemcy rosjanie etc byli w 10tce praktycznie od początku, kiedy się zaczęła więc nie są częścią bagietek, tutaj literalnie mordo nie ma do czego się dopierdolić.
    2. Założyłem tylko dlatego że regulamin mnie zmusza, w innym wypadku w życiu bym o tym nie pomyślał, tak jak to robiłem przez pół roku. FSE mi wystarcza, po prostu lepsze community i dużo lepsza atmosfera.
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Października 02, 2019, 22:20:06 »
    1. Ogólnie mi by było szkoda czasu marnować na coś takiego ale skoro już to odpowiem. DCL ma aktywnych 5 francuzów, zapisałem więcej cos who knows kiedy kto będzie, czasem się zdarzy że wbije ktoś inny. Ci niemcy rosjanie etc byli w 10tce praktycznie od początku, kiedy się zaczęła więc nie są częścią bagietek, tutaj literalnie mordo nie ma do czego się dopierdolić.
    2. Założyłem tylko dlatego że regulamin mnie zmusza, w innym wypadku w życiu bym o tym nie pomyślał, tak jak to robiłem przez pół roku. FSE mi wystarcza, po prostu lepsze community i dużo lepsza atmosfera.

1.11   Regularne pułki i korpusy mogą posiadać graczy zagranicznych, jednak każdy taki przypadek musi być zaakceptowany przez administrację mistrzostw, która będzie wymagać dowodów, że dany zawodnik był wcześniej częścią zespołu. (Wyjątkiem są osoby polskojęzyczne mieszkające za granicą.)

Czyli chcesz by administracja rozpatrzyła możliwość grania w 10pk z osobna dla 21 osób, gdzie twój roster to 31 osób?
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #29 dnia: Października 02, 2019, 22:24:20 »
    . FSE mi wystarcza, po prostu lepsze community i dużo lepsza atmosfera.
    Oho kolejny co robi łaske ludziom którzy tu siedzą, samą swoją obecnością.

I wyjatkowo sie z burzą zgodzę, trochę za duzo tych francuzów jak na polski turniej.

Ale co ja tam wiem to tylko moje zdanie.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus