Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: FPMMORPG pomocy  (Przeczytany 4770 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mamg123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: FPMMORPG pomocy
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 09, 2009, 15:55:34 »
    Tabula  Rasa staje sie darmowy.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2009, 14:12:08 wysłana przez mamg123 »

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 14, 2009, 22:48:38 »
    Poleciłbym Gunz the Duel versia ijji jest to co prawda  trudna gra przez hardkorowych graczy władających mieczem i shotgunem z szybkością dźwięku, Jest to gra TPP w której są miecze, sztylety oraz broń palna np: Rewolwery, Karabiny czy Bazuki.
    Strona gry: http://gunz.ijji.com/

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 15, 2009, 20:34:24 »
    A co do pana, ktory na poprzedniej stronie opisal walke Pro koxa vs newbe to niekoniecznie, bo pro kox moze inwestowac w zwinnosc a nie w sile :P Tak to przewaznie jest, ze postac zamiast wolniejsza staje sie szybsza...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 15, 2009, 22:15:41 »
    Witam!
    Ogromną wadą RPG-ów jest to, że jesteśmy czujni tylko na początku, z biegiem doświadczenia (czy levelu) stajemy się pewniejsi i z kolei wolniejsi (głównie przez lenistwo), a im przeciwnik słabszy tym bardziej... a co za tym idzie nie doceniamy wroga, z którym walczymy.
    W FPS-ach musimy być czujni przez cały czas, bo pomimo maksymalnej liczby punktów zdrowia  pancerza nie czujemy się do końca bezpieczni, bo kilka rakiet / pocisków /czegokolwiek, co rani może nam zaszkodzić.

A co do pana, ktory na poprzedniej stronie opisal walke Pro koxa vs newbe to niekoniecznie, bo pro kox moze inwestowac w zwinnosc a nie w sile :P Tak to przewaznie jest, ze postac zamiast wolniejsza staje sie szybsza...

Dobrze powiedzmy, że nasz "Pro player" ładował w zwinność... stał się nieco szybszy, ale tak, czy siak otrzymuje obrażenia, bo ogromną zaletą FPS-ów jest to, że najmniejsze możliwe obrażenia wynoszą 1 pkt (jeśli trafimy w cel, lub cel znajduje się w polu wybuchu pocisku), w RPG często po trafieniu wyświetla się nam mało ambitny napis "miss", który oznacza, że bohater odparł pocisk i nie otrzymał obrażeń, pomimo tego, że np rakieta w niego trafiła, ponieważ miał dużo zwinności. Z punktu widzenia RPG-ów to normalka, natomiast z FPS-ów normalne nie jest (przykład: styl walki w TES3: Morrowind - pomimo, że mieczem fizycznie trafiamy, to przeciwnik obrażeń nie otrzymuje - wkurza, szczególnie gdy przeciwnik to cliff racer :D ).

Tak, jak już wcześniej pisałem: łączenie tych dwóch trybów gry jest bezsensowne i nie ważne w jakie współczynniki bohater by inwestował, bo elementy FPS-a przewyższały by te RPG-owskiei. Proponuje nie wracać to tych przemyśleń, bo autorowi tematu chodził o FPPMMORPG. a nie FPSMMORPG

Ostatnio ktoś mi podesłał link do idealnej istniejącej gry FPPMMORPG. W pełni darmowa i niezwykle wciągająca, w której każdy element jest ważny, a co ja będę pisać... zapraszam: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Ludzki_%C5%BCywot

Pozdrawiam!

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 16, 2009, 08:46:03 »
    NIFN, musze przyznać ze gra bardzo dobre się zapowiada :D już zasysam :P

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 16, 2009, 13:58:26 »
    Witam!

NIFN, musze przyznać ze gra bardzo dobre się zapowiada :D już zasysam :P

Toć to grzech nie grać w nią! Grając w nią przez te 21,5 lat wciąż nie mogę się oderwać i wiele elementów wciąż mnie zaskakuje. Co chwila wychodzą nowe patche (dodawane są nowe itemy, technologie, kulty itp). Jedyną rzeczą, która denerwuje to fakt, że nie ma tzw save'a, warp mode itp i trzeba przez to "no life-ować". Słyszałem pogłoski, że Bóg Studios ma wprowadzić nowego patcha w 2012, może owe extrasy zostaną wprowadzone! :D
    ...ale to tylko pogłoski...

<dark_humour mode on>
    Miałem momenty, w których chciałem usunąć konto, jak kilku moich znajomych, którzy nie potrafili odnaleźć się w tak ogromnym świecie MMO i pousuwali konta twierdząc, że ta gra to "shit", bo np wirtualna dziewczyna ich rzuciła, itp... inni hackowali i dostali za to od Head Admina bana (nie stosowali się do regulaminu). Straciłem na dobre z nimi kontakt i nie wiem co się obecnie z nimi dzieje, nawet na gg się nie odzywają... :/
    <dark_humour mode off>

Tak sobie pożartowałem, ale prawda jest taka: Zamiast grać w głupie gry i szukając kolejnych proponuje wstać i "pograć" w nasz realny świat, w którym jest tyle możliwości, że żaden wirtualny wytwór nie odda go tak dokładnie jak "Bóg Stuidios" czy też "Biologia Arts". Nie zawsze jest łatwo, stanowi to dla nas ogromne wyzwanie, ale naprawdę warto się pomęczyć, bo co będziemy wspominać? czas spędzony na grach komputerowych? eh...

Pozdrawiam!

Offline Demonican

• Użytkownik
    • Masło zdrożało o 3%
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 21, 2010, 10:26:33 »
    System Shock 2 to swietna gra.Odpal sobie ja o 23:00 w nocy a napewno zobaczysz ze nieraz beda przechodzic cie dreszcze.Gralem w nia jak mialem 9 lat i od tamtego czasu jak wyrabalem z krzesla na kosc ogonowa (skutkiem tego bylo usuniecie) nie moglem i nie moge znalesc dzialajacej wersji.Niektore wieszaja sie przy menu inne sie wiesza w polowie gry masakra :/.To oldskullowa gra z bodajze 1998 roku ale czasem spadajace mobki na leb potrafia wystraszyc.Pamietam akcje gdy zerkalem czy niema cos w sasiednim korytarzu patrze a tu obok mnie mutan-dead-podskoczylem z krzesla

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 21, 2010, 12:38:02 »
    Poleciłbym Gunz the Duel versia ijji jest to co prawda  trudna gra przez hardkorowych graczy władających mieczem i shotgunem z szybkością dźwięku, Jest to gra TPP w której są miecze, sztylety oraz broń palna np: Rewolwery, Karabiny czy Bazuki.
    Strona gry: http://gunz.ijji.com/
    A ja ijji nie polecam. NAGunZ się zeszmacił i teraz jest to gra pay2win. Do tego pingi rzędu 150-300 (pingi nie są tu na zasadzie gracz-serwer ale na zasadzie gracz-gracz) do tego ogromny ghost lag. Niczym innym niz shotgunami  nie da się grać. Polecam za to polski pserv. Dopiero się rozwija ale przybywa coraz więcej nowych graczy. Mam nadzieję że za miesiąc czy dwa zawsze ktoś będzie nie tylko w weekendy ale i w każdy dzień tygodnia. Serwer idzie w stronę klasycznego GunZa. Jeśli się uda (najpierw muszę dostać launchera specjalnego żebym mógł sprawdzić czy moje eksperymenty działają i w ogóle zacząć naukę modowania tego czegoś) to wprowadzimy nowe questy, achievement sety i pewnie coś jeszcze :) Oczywiście pingi sa rzędu 15-30 a ghost lag prawie całkowicie zlikwidowany więc karabinki, rewolwery i inne giwery nareszcie maja jakieś zastosowanie. Nie musisz przewidywać ruchów przeciwnika aż na minutę w przód i celować 5-6 cm przed niego.
    http://gunz.3arts.pl/
    Aha, antyvirusy często nadinterpretują i usuwają launchera jako "trojana". Jak ktoś stawiał kiedykolwiek OTSy to wie, że antyvirus może czasem wszczynać fałszywy alarm. W takim wypadku należy w antyvirusie ustawić wyjątek aby omijał przy skanowaniu folder z GunZem lub żeby poprostu ignorował ten jeden plik.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2010, 12:39:51 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Salqado

• Użytkownik
    • Nigdy nie wiesz z której strony oberwiesz lancą ..
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 22, 2010, 15:01:49 »
    Jezus ściągnąłem Gunza z http://gunz.3arts.pl/ ale nie mogę połączyć się z serwerem.

Log start : Mon Feb 22 14:48:03 2010

Current Directory : D:\Salqado\Gunz\GunZ
    14:48:03:927   [APP] OS version :  (Build 7100)
    14:48:03:964   [APP] Window created successfully.
    14:48:08:118   [ZUpdate] Create.
    14:48:08:122   [ZFileTransfer] Create.
    14:48:08:126   [ZFileTransfer] Create successfully complete.
    14:48:08:131   [ZFileTransfer] Open connection.
    14:48:08:134   [ZFileTransfer] Open connection successfully complete.
    14:48:08:137   [ZFileTransfer] Change directory.
    14:48:08:139   [ZFileTransfer] Change directory successfully complete.
    14:48:08:142   [ZUpdate] Create successfully compete.
    14:48:08:145   [APP] Download patch info file
    14:48:08:148   [ZUpdate] Start update.
    14:48:08:150   [ZFileTransfer] Download file : ./patch.xml  to  ./patch.xml
    14:48:50:161   [ZFileTransfer] ERROR : Nie można ustanowić połączenia z serwerem.

14:48:50:166   [ZUpdate] ERROR : Start update FAILED!!!
    14:48:50:169   [APP] ERROR - Cannot download patch info file
    14:48:50:172   [APP] Updater error message :

The update server is not responding or is not running right now.
         [Tip] Please check your firewall.
         [Tip] Please try again after a while.

14:48:50:178   [App] File transfer error message :

Nie można ustanowić połączenia z serwerem.

Firewalla wyłączyłem ale nic to nie pomogło.
    Wiesz może w czym problem?

Edit: Coś mam namieszane jednak na kompie. 2 chodzi bez problemu.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2010, 21:41:03 wysłana przez Salqado »
    No to WURM 'o'