Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest wasza ulubiona nacja(opcje od 1-7)??? A dlaczego(przynajmniej 5 argumentów)??? U kogo najbardziej lubiecie wykonywać zadania(opcje od 8-14)???(5 arg)

Swadianie
    Rhodokowie
    Vaegirzy
    Nordowie
    Khreight Khanowie
    Bandyci
    Nie mam zdania
    Król
    Lord
    Damy
    Sołtys
    Mistrz gildii
    Ktoś z tawerny
    Nie mam zdania

Autor Wątek: Ulubiona nacja  (Przeczytany 2849 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I tak plemiona lepsze ;)
    Ulubiona nacja
    « dnia: Lutego 07, 2009, 20:12:47 »
    To jak???
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Ulubiona nacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2009, 20:20:36 »
    Nie potrzebnie zakładasz temat, bo taki już istnieje. Tu o najlepszej frakcji http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1954.0
    Tu o naszych frakcjach http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=532.0
    Te tematy traktują o frakcjach, które najbardziej lubimy, więc możesz sie dopisać tam. W dodatku mógłbyś napisać o Frakcji, którą Tu lubisz.

EDIT: Chociaż w sumie nie wiem, może ten temat zostanie.

Więc moją ulubioną nacją jest Khanat, a to ze względu na potężną konnicę, której nikt nie pokona, mówię tu o Lansjerach. Poza tym mają świetnych łuczników i przez to ciężko zdobyć ich zamki i miasta. Nie mają wielu jednostek, więc nie trzeba się trudzić nad dobieraniem armii, ja mam zawsze samych lansjerów. Składają się tylko z konnicy, więc poruszanie po mapie jest dużo szybsze. Ale najważniejszą cechą jest klimat.
    Co do drugiego to odpowiedź jest prosta, ja nie wykonuję zadań, bo są za proste, zbyt nudne i się powtarzają. Nie są potrzebne.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2009, 20:26:59 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 08, 2009, 15:35:25 »
    No więc też się udzielę xD

Najbardzziej lubię swadię- uzasadnienie - proste, są na środku mapy i zawsze coś się u nich dzieje. Poza tym mają fajny kolor i najemne ostrza(jednostka) .

Najbardziej lubię wykonywać zadania dla króla, nie powiem dlaczego, po prostu tak jest
    Gram w plemiona ;]

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 08, 2009, 16:11:04 »
    nie wiem dlaczego najemne ostrza powiazałeś ze swdianami??...na najemne ostrze mozna awansowac uwolnionego z niewoli rolnika lub poprostu nając w knajpie ..podobnie z chłopką , która awansuje na siostre miecza(swietna postac) lecz ona nie jest do wynajecia  w gospodach. Pzdr
      chłopka >wyzwolona kobieta>łowczyni>wojowniczka>siostra miecza   ..polecam tą postac ))
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2009, 16:22:15 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 08, 2009, 17:46:33 »
    Nie wiem co Wy tak wszyscy te siostry miecza kochacie.

Ja najbardziej lubie Swadie i Nordow (zawsze dbam o dobre stosunki z oboma). Zawsze na poczatku daze do 70 najsielniejszych jednostek jazdy Swadyjskiej (sorry, teraz gram w Native Expansion i tam to sa paladyni, nie pamietam jak sie nazywali w zwyklym Native), a potem spamuje Huskarlow (Einharjerow w Expansion). Taki mix jest doskonaly do walki w polu (konni) i do zdobywania zamkow (huskarlowie) no i ma najfajniejszy klimat, bo Rhodocy sa jacys tacy nijacy, Vaegarowie i Khanat zbyt wschodni jak dla mnie, nie lubie tego. A potezni nordyjscy wojowie i majestatyczne rycerstwo Swietego Cesarstwa rulez :)

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 08, 2009, 18:15:29 »
    Bo Siostra miecza jest w płytówce, która przewyższa walorami pancerz swiadiańskiej kawaleri..

Moja frakcją są  Vaegrowie.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 09, 2009, 15:49:53 »
    nie wiem dlaczego najemne ostrza powiazałeś ze swdianami??...na najemne ostrze mozna awansowac uwolnionego z niewoli rolnika lub poprostu nając w knajpie ..podobnie z chłopką , która awansuje na siostre miecza(swietna postac) lecz ona nie jest do wynajecia  w gospodach. Pzdr
      chłopka >wyzwolona kobieta>łowczyni>wojowniczka>siostra miecza   ..polecam tą postac ))

Dlatego że zawsze byłem po stronie swadian i nie wiem czy u innych można mieć te jednostki
    Gram w plemiona ;]

Offline proage

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 09, 2009, 19:15:39 »
    A ja tam jestem inny i lubię Chanat Khergicki. Po prostu lubię grę konnicą ;) A jeśli chodzi o zdobywanie zamków konnicą... zdziwicie się może, ale ja jakoś nie miałem konnicy (grając Chanatem!) podczas oblężeń.

Sincerely,
    ProAge

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 09, 2009, 19:27:49 »
    Nordowie.

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 10, 2009, 14:20:03 »
    A ja tam jestem inny i lubię Chanat Khergicki. Po prostu lubię grę konnicą ;) A jeśli chodzi o zdobywanie zamków konnicą... zdziwicie się może, ale ja jakoś nie miałem konnicy (grając Chanatem!) podczas oblężeń.

Sincerely,
    ProAge

A co wjechałbyś na koniu bo tych deskach co wystawiają pod mur>?????
    Gram w plemiona ;]

Offline Arinath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 31, 2009, 21:34:36 »
    Moją ulubioną nacją są Khergici i Veagirowie

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 01, 2009, 00:16:17 »
    Tja, ulubiona nacja (czyli naród po Polsku) KRÓL lub LORD, a może DAMA DWORU?!

Nie! Przemyślałem - moją ulubioną nacja jest Sołtys. Naród Sołtysów "żondzi"!

A na poważnie - lubię Nordów, ale żałuję, że w Native nie można grać Bandytami.

Ale ogólnie to temat z cyklu "pierniczenie o Szopenie".
    ==================

Chcesz coś przydatnego zrobić dla społeczności, to napisz do mnie i może wspólnie stworzymy ładny poradnik do M&B (właśnie siedzę nad stworzeniem drzewek jednostek występujących w grze i liczę na pomoc kogoś, komu by się chciało troszkę powycinać i powklejać grafik z gry).
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2009, 09:57:43 wysłana przez pc_maniac »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 01, 2009, 16:38:48 »
     Swadia. Co chwila nowa wojna, zawsze coś się dzieje. A co do wykonywania zadań - temu, komu chcem się przypodobać. Nikt szczególnie

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 01, 2009, 21:13:34 »
    Nie no... temat jest w ogóle daremny... to jest tylko spam...
    Ostrzeżenie powinniście mu dać za łamanie regulaminu...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...