Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][1erChLP] 1 Pułk Szwoleżerów-Lansjerów Gwardii Cesarskiej  (Przeczytany 5848 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alpaczka

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: [NW][1erChLP] 1 Pułk Szwoleżerów-Lansjerów Gwardii Cesarskiej
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 05, 2019, 06:28:21 »
    Po prostu z warchołami się nie gra, warcholstwo się zwalcza.
    Idąc tym tropem dlaczego się jeszcze nie zabiłeś? Dobra, ale bez żartów, zapraszam was serdecznie, jeżeli się boicie zagrać bitwę na cav, możemy rozegrać to całkowicie manualowo, i zrobić sword gf'a, żebyście nie płakali potem, że konie były złe a frakcje... frakcje... frakcje też były złe.

Pułkownik 13ph, niesamowita, charyzmatyczna i inteligentna postać. Wybitny dowódca, król teamspeaka 13ph.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 05, 2019, 14:44:26 »
    Idąc tym tropem dlaczego się jeszcze nie zabiłeś? Dobra, ale bez żartów, zapraszam was serdecznie, jeżeli się boicie zagrać bitwę na cav, możemy rozegrać to całkowicie manualowo, i zrobić sword gf'a, żebyście nie płakali potem, że konie były złe a frakcje... frakcje... frakcje też były złe.
    Załatwimy to na MP19 ^^
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Guccio

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Weteran Rotmistrz 13. Pułku Huzarów
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 05, 2019, 15:48:53 »
    Nie pamiętam żadnego 15pp, ale co to ma do rzeczy? Mowa jest o tych kłamstwach, które wypisujesz w pierwszym poście. Dlaczego argumentując dominację psl-u podajesz wyniki jakiegoś treningowego sparingu, na którym byłeś w zupełnie innym klanie? Z samym 13ph graliście tylko jeden oficjalny mecz i przegraliście go 9:1. Jak chcesz mówić o jakiejkolwiek dominacji to zacznij najpierw posługiwać się osiągnięciami w turniejach a nie sparingami.

Offline Bochen_chlebek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 05, 2019, 16:49:49 »
    Zakładasz jakieś wątki o tym, że potrzebna jest zgoda na scenie NW a jednocześnie wyzywasz nas od warchołów i nazywasz nas pośmiewiskiem chociaż nigdy tak naprawdę  nie miałeś z nami styczności. To właśnie przez takich jak TY scena wygląda jak wygląda bo to TY posługujesz się kłamstwami a za zwrócenie uwagi zaczynasz innych wyzywać. Hipokryta.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 05, 2019, 16:56:05 »
    Nie pamiętam żadnego 15pp, ale co to ma do rzeczy? Mowa jest o tych kłamstwach, które wypisujesz w pierwszym poście. Dlaczego argumentując dominację psl-u podajesz wyniki jakiegoś treningowego sparingu, na którym byłeś w zupełnie innym klanie? Z samym 13ph graliście tylko jeden oficjalny mecz i przegraliście go 9:1. Jak chcesz mówić o jakiejkolwiek dominacji to zacznij najpierw posługiwać się osiągnięciami w turniejach a nie sparingami.
    Z tego co widzę to Moontor i jego kochassie macie problemy z oczami ale wam przypomnę, kiedy w 2017 **** z 8pu całą scenę bo tak jest napisane na wątku to wy graliście co chwila meczyki gdzie z invite'ami ledwo co ugrywaliście 1/2 rundy, a teraz proszę zostawić i nie brudzić tego wątku waszymi niemytymi łapkami :).

P.S. Nawet ja kiedyś do was przyszedłem na Inv to był meczyk z Nr4 albo Nr6 (na pewno jakieś NR) i było 10-0, także essa chłopaczki.
    E/ To były jeszcze czasy gdy w 10ph byłem huzarem.

Zakładasz jakieś wątki o tym, że potrzebna jest zgoda na scenie NW a jednocześnie wyzywasz nas od warchołów i nazywasz nas pośmiewiskiem chociaż nigdy tak naprawdę  nie miałeś z nami styczności. To właśnie przez takich jak TY scena wygląda jak wygląda bo to TY posługujesz się kłamstwami a za zwrócenie uwagi zaczynasz innych wyzywać. Hipokryta.

Oj przepraszam bardzo, to Moontor rozpoczął ten konflikt i to nie potrzebnie, po prostu powinniście w końcu wyjść z bańki mydlanej, i sami przeczytać ten wątek, wiem jak to kiedyś u was działało, przyleciał ktoś z płaczem i wszyscy się na niego rzucaliście (patrz bitwa 7pp i 13ph na ostatnich MP, gdzie byliście do nas bardzo toksyczni, a gdy przyszedł Moontoor, to dołączył się do "linczu", gdyż usłyszał, że "admin jest stronniczy"). Beka z was chłoptasie. ^^

E2/ W roku 2017 nie braliśmy udziału w żadnym turnieju, gdyż w czasie pierwszego 1PS-L'u nie było żadnego takowego na TFW ani FSE. A przynajmniej o taki nie wiem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2019, 16:59:10 wysłana przez JerzyBurza »
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Alpaczka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 05, 2019, 19:18:03 »
    Nigdy nie angażuje się w tawerniane kłotnie, bo samo stwierdzenie "scena m&b" uważam za debilne lekko mówiąc, no i ludzie, którzy angażują się w to wszystko emocjonalnie to banda baranów. To jest gra, która ma 9 lat, i uważam, że generalnie kłótnie na te tematy są głupie. Co do waszej "dominacji", napisać można wiele rzeczy,  i tak każdy wie jak było. Prawda jest taka, że "scenę" cav jeżeli chodzi o Polskę zawsze dominowało 14pk dla przykładu, jestem skłonny nawet stwierdzić w tej chwili, że gdyby się zebrali to was by do zera rozwalili. Aktualnie to może i dominujecie jeśli chodzi o Polskę, bo właściwie jesteście jedynym regularnie grającym pułkiem. Wszystko co piszesz Burza jest śmieszne, w kontekście tego, że chcesz wszystkich jednoczyć. Nieudolne kopiowanie ZSRR XXI wieku. Jedyne co można na ten temat powiedzieć to soczyste "XD".

Pułkownik 13ph, niesamowita, charyzmatyczna i inteligentna postać. Wybitny dowódca, król teamspeaka 13ph.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 05, 2019, 19:44:00 »
    Nigdy nie angażuje się w tawerniane kłotnie
    Czyżby?

no i ludzie, którzy angażują się w to wszystko emocjonalnie to banda baranów.
    a jednocześnie wyzywasz nas od warchołów i nazywasz nas pośmiewiskiem

To jest gra, która ma 9 lat, i uważam, że generalnie kłótnie na te tematy są głupie.
    Panie Janie nie po to wytykam panu błędy aby one dalej tam były  :(

Co do waszej "dominacji", napisać można wiele rzeczy,  i tak każdy wie jak było.
    No łatwo z wami było chłopaczki ^^

Prawda jest taka, że "scenę" cav jeżeli chodzi o Polskę zawsze dominowało 14pk dla przykładu, jestem skłonny nawet stwierdzić w tej chwili, że gdyby się zebrali to was by do zera rozwalili. Aktualnie to może i dominujecie jeśli chodzi o Polskę, bo właściwie jesteście jedynym regularnie grającym pułkiem. Wszystko co piszesz Burza jest śmieszne, w kontekście tego, że chcesz wszystkich jednoczyć. Nieudolne kopiowanie ZSRR XXI wieku. Jedyne co można na ten temat powiedzieć to soczyste "XD".
    Dobra dość tej przekładanki. 14pk nie działało w 2017r. więc nie mogło zdominować sceny, zdominować ją mogło natomiast 10ph które znów waliło was prawie do 0, natomiast po ich przejściu na HF, my przejęliśmy to miano kochani. Czyli chłopaki nawet nie grają a płaczą o miano którego sobie nawet nie nadaliśmy? ;-;. Ja miałem taką reakcję jak dowiedziałem się od Maistra, że po raz 10 się zdisbandowaliście ^^
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline Alpaczka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 05, 2019, 20:04:05 »
    Dobrze więc Panie Jerzy Burza, zapowiadasz się na drugiego AKO1, widać, że twoje życie już zdominowała ta gra. Może sobie troszeczkę odpocznij, i przemyśl swoje zachowanie. Kreujesz się teraz na kogoś kim nie jesteś, próbujesz pokazać jakim ty wielkim Panem nie jesteś, ludzie się z Ciebie śmieją i nie szanują. Warto również wspomnieć o tym, że często odnosisz się do narodu wybranego z, którym raczej nie masz nic wspólnego. Na awatarze tawernianym Żabotyński, przy nicku(w tym temacie) flaga Izraela, my nie lubimy takich jak ty, jesteś zwykłym gojem.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2019, 20:05:32 wysłana przez Alpaczka »

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 05, 2019, 21:05:42 »
    Dobrze więc Panie Jerzy Burza, zapowiadasz się na drugiego AKO1
    Ała, to akurat nie miłe :/.

widać, że twoje życie już zdominowała ta gra. Może sobie troszeczkę odpocznij, i przemyśl swoje zachowanie.
    Moje życie jest zdominowane tą grą, a to jednak wy w trójkę tracicie czas by mnie przegadać, chociaż nie macie szans :o.

Może sobie troszeczkę odpocznij, i przemyśl swoje zachowanie.
    Miałem na to prawie cały rok, gdy byłem zbanowany, już mi tych "rozmyślań" wystarczy.

Kreujesz się teraz na kogoś kim nie jesteś, próbujesz pokazać jakim ty wielkim Panem nie jesteś, ludzie się z Ciebie śmieją i nie szanują.
    Akurat nie mówiłbym tego na twoim miejscu, nie wiem czy pamiętasz swoje rozmowy z Gancze, czy to jak każdy się przez 2 lata śmiał z 13ph póki nie przyszły do was chłopaki z Akritai. W sumie wiem czemu ludzie nie szanują moontoora. Ja nic do niego nie miałem, a on był ciągle mi wrogi, bywa.

Warto również wspomnieć o tym, że często odnosisz się do narodu wybranego z, którym raczej nie masz nic wspólnego. Na awatarze tawernianym Żabotyński, przy nicku(w tym temacie) flaga Izraela, my nie lubimy takich jak ty, jesteś zwykłym gojem.
    Z tego co wiem, to nikt mnie z Tawerny ani z MB prywatnie nie zna, może z widzenia, jak się z kimś z Radomia spotkałem irl. Ale no cóż to ty jesteś wszystko wiedzący, a propos'  "my nie lubimy takich jak ty, jesteś zwykłym gojem." "My" to kto? 13ph, jakaś konkretna gmina żydowska, czy ogólnie każdy wyznania mojżeszowego, wszystkich odłamów, uważa, że jestem gojem i mnie nie lubi?

MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline Alpaczka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 05, 2019, 21:34:11 »
    Generalnie ktoś, kto podszywa się pod Żyda nie jest mile widziany w środowisku.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 05, 2019, 21:49:15 »
    [...] my nie lubimy takich jak ty, jesteś zwykłym gojem.

Co jak co, ale to można swobodnie uznać za szowinizm. Proszę o pohamowanie się z takimi wypowiedziami.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 05, 2019, 22:09:36 »
    Generalnie ktoś, kto podszywa się pod Żyda nie jest mile widziany w środowisku.
    Ale ja pytam, skąd wogóle pomysł, że się podszywam? To tak jakby muzułmanin grał w MB i byś powiedział, że na pewno się podszywa! No bo oczywiście wszyscy polacy to katolicy, albo ateiści.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline Senshoon

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 06, 2019, 13:22:27 »
    Czytam ten wątek i czegoś nie rozumiem. Wyjaśnij mi, czy wasza dominacja polega na tym, że wzięliście udział w jakimś turnieju 5v5 (na którym od wszystkich dostaliście niezłe lanie) a inne pułki nie? xD Takie turnieje są co chwilę i nie ma obowiązku brania w nich udziału. My mieliśmy wtedy dużo więcej aktywnych graczy, a jak gdzieś startujemy to całą ekipą. W ogóle co to za argumenty, że nie byliśmy na jakimś turnieju? Równie dobrze my moglibyśmy wam wypominać, że nie wzięliście udziału w CNWL albo w drugim sezonie polskiej ligi, w której specjalnie z myślą o was dopuszczone były reaktywacje i na którą dostaliście specjalne zaproszenie (na ręce Maza). A może ta dominacja polega na rozgrywaniu sparingów, do których inne pułki się nie przykładają po to aby na lidze gdy wreszcie ludzie grają poważnie stwierdzić, że wy już swoje osiągnęliście i dajecie innym fory? xD  Jeżeli jest jakikolwiek pułk, który może mówić o dominacji polskiej sceny to jest to 14pk. ;) Dziękuję za możliwość wypowiedzi własnego zdania na ten temat.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2019, 13:26:40 wysłana przez Senshoon »

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 06, 2019, 14:52:54 »
    Czytam ten wątek i czegoś nie rozumiem. Wyjaśnij mi, czy wasza dominacja polega na tym, że wzięliście udział w jakimś turnieju 5v5 (na którym od wszystkich dostaliście niezłe lanie) a inne pułki nie? xD Takie turnieje są co chwilę i nie ma obowiązku brania w nich udziału. My mieliśmy wtedy dużo więcej aktywnych graczy, a jak gdzieś startujemy to całą ekipą. W ogóle co to za argumenty, że nie byliśmy na jakimś turnieju? Równie dobrze my moglibyśmy wam wypominać, że nie wzięliście udziału w CNWL albo w drugim sezonie polskiej ligi, w której specjalnie z myślą o was dopuszczone były reaktywacje i na którą dostaliście specjalne zaproszenie (na ręce Maza). A może ta dominacja polega na rozgrywaniu sparingów, do których inne pułki się nie przykładają po to aby na lidze gdy wreszcie ludzie grają poważnie stwierdzić, że wy już swoje osiągnęliście i dajecie innym fory? xD  Jeżeli jest jakikolwiek pułk, który może mówić o dominacji polskiej sceny to jest to 14pk. ;) Dziękuję za możliwość wypowiedzi własnego zdania na ten temat.
    Kolejny nie potrafiący przeczytać dwóch zdań ze zrozumieniem:
    Powstaliśmy 13 września 2017r. jesteśmy aktualnie najstarszym polskim pułkiem kawalerii. Po szybkiej dominacji sceny w 2017r.
    Rok 2017, nie było jakiejś ligi monitora, nie było 14pk, i za naszych (KKGC) czasów nie było już 10ph Zahariego. Więc nie wiem skąd teraz wyjazd z tymi ligam czy 14pk, Tak jak 10ph Zahariego czy 14pk Zahariego, nie było rywala na polskiej scenie, tak dla nas też. A to, że już któryś raz z kolei muszę wam tłumaczyć to, że pisze tam ROK 2017 jest trochę przykre, szczególnie, że udajecie taki poważny i dojrzały pułk, gdzie są tylko "dorośli" ludzie.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 08, 2019, 21:45:00 »
    Z tego co widzę to Moontor i jego kochassie macie problemy z oczami ale wam przypomnę, kiedy w 2017 **** z 8pu całą scenę bo tak jest napisane na wątku to wy graliście co chwila meczyki gdzie z invite'ami ledwo co ugrywaliście 1/2 rundy, a teraz proszę zostawić i nie brudzić tego wątku waszymi niemytymi łapkami :).
    Tak! Masowo zapraszałem doświadoczonych graczy na sparingi bo byliśmy pułkiem który powstał od zera z graczy niedoświadczonych którzy dopiero zaczynali przygode w tej grze dlatego taką miałem metodę treningową aby słabi gracze mogli grać razem z graczami doświadczonymi aby się szybciej uczyć poprawnego stylu gry przez obserwacje graczy doświadczoych. Jednak gdy juz dochodziło do oficjalnych meczy to nikt nigdy nie zagrał u nas poza oficjalnymi członkami klanu. No ale co z tego co my robiliśmy? Dlaczego zmieniasz temat? Nikt z 13ph nigdy nic nie twierdził, że kiedykolwiek cokolwiek dominowaliśmy, od zawsze podkreślamy, że widzimy sie jako słabych zawodników i nie przeszkadza nam to w niczym.
    Oj przepraszam bardzo, to Moontor rozpoczął ten konflikt

Zwrócenie uwagi na kłamstwa to jest rozpoczęcie konfliktu? Czekałem długo aż wymedytujecie temat, wysłałem też zaproszenie do znajomych na steamie aby to wyjaśnić na osobności co zostało zignorowane, po kolejnym zwróceniu uwagi to ty zacząłeś nas wyzywać od pośmiewiska. Nie będę stał bezczynnie jak ktoś obraża moich przyjaciół.

W roku 2017 nie braliśmy udziału w żadnym turnieju, gdyż w czasie pierwszego 1PS-L'u nie było żadnego takowego na TFW ani FSE. A przynajmniej o taki nie wiem.
    A więc nie macie podstaw do jakiejkolwiek dominacji. To trochę  tak jakby założyć klan na 1 dzień wygrać z kimś sparing po czym mówić, że jest się niepokonanym (w tym miejscu pozdrawiam prtzyjaciół z ChK z Jasiem na czele).

Czyli chłopaki nawet nie grają a płaczą o miano którego sobie nawet nie nadaliśmy? ;-;. Ja miałem taką reakcję jak dowiedziałem się od Maistra, że po raz 10 się zdisbandowaliście ^^

Gramy ale tylko kompetetywnie, czyli nie mamy regularnych eventów czy treningów. Jesteśmy luźną grupą znajomych która wciąż gra w tę grę pod swoim tagiem i brak reguły w częstotliwości naszej gry nie sprawia, że nie istniejemy. Maister odszedł z pułku aby założyć swój własny pułk, od tego czasu nie wie on nic co się z nami dzieje. Dlatego nie należy polegać na tym co on mówi. Zwłaszcza, że my NIGDY nie zdisbandowaliśmy.

Akurat nie mówiłbym tego na twoim miejscu, nie wiem czy pamiętasz swoje rozmowy z Gancze, czy to jak każdy się przez 2 lata śmiał z 13ph póki nie przyszły do was chłopaki z Akritai.
    Zawsze łatwo śmiać się z czegoś czego się nie zna. Czas w którym się połączyliśmy z Akritai może wzmocnił naszą grę kompetetywną to jednak ta fuzja nie była najlepszym pomysłem bo u nas były ważniejsze żeczy niż wynik. Ale w sumie to po co ty wiecznie piszesz o nas w waszym wątku?
    Ja nic do niego nie miałem, a on był ciągle mi wrogi, bywa.
    Bzdura. Nigdy nie byłem do nikogo wrogi, i nie wiem z kąd taki wniosek. Czy to przez moją wrogość do was i do community brałem rok temu na siebie odpowiedzialność za prowadzenie turnieji dla was? (czego dzisiaj żałuję ale to inny temat). Przez moją wrogość do ciebie chwaliłem np. twoje prace graficzne? Na czym polega moja wrogość? na tym, że wytknąłęm ci kłamstwo? A może zrobiłem to bo nie lubie jak ktoś kłamie? Wydaje mi się, że to ty jesteś wrogi w stosunku do tego "warchoła".
    Moje życie jest zdominowane tą grą, a to jednak wy w trójkę tracicie czas by mnie przegadać, chociaż nie macie szans :o.

Zgadzam się, z głupimi nie ma sensu dyskutować bo chociaż wskazujemy palcem fakty ty i tak zdajesz się niczego nie rozumieć. Ja mam już dosyć wdawania się w te pyskówki, zwłaszcza, że mam o wiele większe zmartwienia w życiu osobistym i nie mam zamiaru już więcej pisać w tym temacie. Odbieranie 8pu miana najstarszego klanu to jest niczym naplucie im w twarz a mowa o jakiejś dominacji na podstawie sparingów (które wcale nie były w 100% zwycięskie) to już jest dyskryminacja całego community. Gdy chcę ci  zwrócić uwagę zmieniasz temat wyzywając niewinnych ludzi z 13ph. To nie jest wątek 13ph a ty nie potrafisz logicznie wybronić swoich racji. Gdybyś miał odrobine rozumu to byś w końcu przyznał rację ale zdaje się, że do tego nigdy nie dojdzie. Nie mam zamiaru więcej sie udzielać w tej dyskusji, rób jak uważasz ale jeżeli tego nie zmienisz to dla mnie osobiście będziesz zwykłym kłamcą i tchórzem.
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)