Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Powstaje kolejne spolszczenie do VC, które dla odmiany zostanie dokończone  (Przeczytany 10440 razy)

Opis tematu: Premiera na przełomie luty/marzec

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Powstaje kolejne spolszczenie do VC, które dla odmiany zostanie dokończone
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 07, 2020, 10:49:09 »
    Został ci jeszcze miesiąc do "przełomu lutego i marca". No pressure though.

Offline Romanow

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 07, 2020, 11:08:57 »
    Człowiek który specjalnie wyrzekł się admina aby dać społeczności spolszczenie do VC kappa :D

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 07, 2020, 21:37:40 »
    Nie mogę się doczekać niepowodzenia tego projektu!
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 07, 2020, 22:09:35 »
    Nie mogę się doczekać niepowodzenia tego projektu!

W sumie już się doczekałeś, nie wiem nawet na kiedy oryginalnie planowałem premierę, ale chyba jakoś rok temu xd

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2020, 22:11:55 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline EAGLE_X

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 26, 2020, 04:53:36 »
    Jakbyś potrzebował pomocy przy spolszczeniu, to mam teraz trochę wolnego czasu i mogę posiedzieć nad projektem 👌

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 27, 2020, 21:21:58 »
    Jakbyś potrzebował pomocy przy spolszczeniu, to mam teraz trochę wolnego czasu i mogę posiedzieć nad projektem 👌

Zamysł całego projektu jest i od początku był taki, że robię to w większości sam. Jednym z największych problemów pierwszego spolszczenia był fakt, że robiło je wspólnymi siłami kilkadziesiąt osób, z których każdy tłumaczył swoim stylem. Raz że taka zbitka różnych styli jest po prostu irytująca, dwa że pojawiały się okropne problemy przy nazwach własnych (miejscowości i imiona postaci). Jestem już na finiszu, przetłumaczone jest jakieś 90%.

Do pomocy włączyła się jedna osoba niestety w ogóle nieaktywna w community, z którą się nawzajem koordynowaliśmy i odwaliła ona tytaniczną wręcz robotę.

Spolszczenie ukaże się najwcześniej jakoś za tydzień, najpóźniej za 2 tygodnie w wersji 0.9. Może być trochę niedociągnięć, bo często brakuje mi kontekstu przy tłumaczeniu - będę to łatać na bieżąco opierając się na Waszych sugestiach. Minimum na tydzień przed Bannerlordem planuję wypuścić już w pełni grywalną, nieco poprawioną wersję 1.0 (żeby można się było rozgrzać przed trybem single ^^). Jak wyjdzie - zobaczymy.

Zaznaczam na koniec, że jeśli nie wyrobimy się w tych widełkach (dajemy sobie ostateczny skrajnie najpóźniejszy termin do 22.03), porzucamy ten projekt.
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2020, 04:39:35 wysłana przez Eltarek »
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Bolo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 05, 2020, 14:47:56 »
    Zgłaszam się do intensywnych testów

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 05, 2020, 21:50:14 »
    Wstrzymuję prace.

Kilka słów wyjaśnienia:
    Ściągnąłem najnowsze angielskie lokalizacje dla obecnej wersji VC - po przepuszczeniu ich przez zaimprowizowany skrypcik okazało się, że przybyło w nich ponad 3000 linijek względem lokalizacji sprzed roku, na której do tej pory pracowałem. Ta liczba jest ogromna, stanowi jakieś 20% dotychczasowej całości.

Przy założeniu, że średnio każdej linijce poświęcę minutę czasu (co jest dość optymistycznym czasowo założeniem), przetłumaczenie tego zajęłoby ~50 godzin. Uwinięcie się z tym do premiery Bannerlorda (przetłumaczenie i późniejsze poprawienie błędów, żeby było to grywalne) jest dla mnie przez to praktycznie niemożliwe ze względu na ograniczoną dostępność czasu, a sensu w wypuszczaniu spolszczenia do VC po premierze EA Bannerlorda za bardzo nie widzę.

Nie mam też za bardzo czasu na studiowanie transifexa, żeby to tam wrzucić, ani na koordynowanie prac chętnych do pomocy, o ile jacyś by się znaleźli. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co robić dalej, może się nim podzielić. Mogę też przekazać wszystko to co zrobiłem kolejnej osobie, która chciałaby to definitywnie dokończyć (odzywajcie się na pw, jeśli chcecie spróbować).

Przepraszam wszystkich rozczarowanych.

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 06, 2020, 08:02:08 »
    Nie lepiej wypuścić niepełne spolszczenie już teraz?
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik

Offline Dejwisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 17, 2020, 03:35:11 »
    Jak idą prace? jestem mega zajarany gierką, nie jest źle u mnie z angielskim ale po polsku grało by się zdecydowanie przyjemniej.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 17, 2020, 11:28:59 »
    Jak idą prace? jestem mega zajarany gierką, nie jest źle u mnie z angielskim ale po polsku grało by się zdecydowanie przyjemniej.
    Z tego co kojarzę, to równie fantastycznie co wszelkie pozostałe próby jego stworzenia.

Offline Jacob91

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 20, 2020, 21:37:44 »
    Ludzie przez ile lat można robić spolszczenie do jednej gry?

Ja chętnie pomogę w projekcie, nie wiem tylko jak zacząć. z powodu obecnej sytuacji spędzam w domu więcej czasu niż bym chciał, więc chętnie przetłumacz kilka linijek. Eltarek potrzebuje tylko materiałów i instrukcji co i jak ma robić.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 20, 2020, 22:07:27 »
    Walczę aktualnie z polskimi znakami, które postanowiły się popsuć. Na dniach projekt w obecnej wersji trafi prawdopodobnie na transifex, skąd będziecie go mogli pobrać albo próbować kończyć - akceptowanie linijek i pilnowanie, żeby jako tako trzymało się to kupy powinno mi zająć dużo mniej czasu niż pisanie ich wszystkich własnoręcznie.

Linijek nie jest "kilka", tylko kilka tysięcy. Stąd też cały problem.