Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ogłoszenie dotyczące Mistrzostw Polski 2019  (Przeczytany 3841 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ejsun

• Użytkownik
    • Piwa: 72
    • 7pp to czarny koń tego turnieju
    Ogłoszenie dotyczące Mistrzostw Polski 2019
    « dnia: Marca 03, 2019, 16:28:09 »
    Ogłoszenie

Jak dobrze wiecie mamy już 2019 i minął prawie rok od Mistrzostw Polski 2018 na module Napoleonic Wars, dlatego więc przydałoby się już wam powiedzieć kto organizuje, kiedy mamy w planie wystartować i jak to się będzie mniej więcej odbywać.
       Zaczniemy od tego co mogę powiedzieć na pewno, czyli od organizatorów. W tym roku głównymi organizatorami będziemy ja i Fiks/Abaddon, oczywiście z niezastąpioną pomocą Dyktatora, który niestety w tym roku nie może tego turnieju prowadzić. Ponieważ ja i Fiks mamy w tym roku matury, nie możemy zacząć turnieju w maju. Również obaj nie wiemy jak będzie wyglądał nasz wolny czas w przedziale lipiec-wrzesień, dlatego nie wiemy kiedy konkretnie zaczną się rozgrywki MP19.
       Termin ten jest zależny od tego ilu z was (jeśli w ogóle) będzie chciało pomóc przy pracy nad tymi mistrzostwami. Będą to w większości proste rzeczy typu przygotowywanie betów, ogarnianie streamów, sędziowanie itp. Jeżeli będziemy mieć wystarczająco osób do pomocy turniej zaczniemy wcześniej bo nie będziemy polegać tylko na czasie wolnym moim i Fiksa, jeżeli osób nie będzie w ogóle to zaczniemy później.
       Osoby, które będą chciały pomóc nam przy tym przedsięwzięciu, proszę by pisały do mnie lub Fiksa na tawernie (nie mogę obiecać, że każdego dodam na steamie, dlatego tak będzie najłatwiej), tu macie nasze profile: Fiks, Ejsun.
       Jeśli macie jakieś pomysły, dotyczące nadchodzących mistrzostw, śmiało piszcie w odpowiedziach do tego wątku, te które będą się wydawać dobre i możliwe do zaimplementowania wpiszemy do wielkiej księgi pomysłów tawerny. Oczywiście wszelkie pytania itp. też piszcie w odpowiedziach do tegoż wątku.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Ogłoszenie dotyczące Mistrzostw Polski 2019
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 03, 2019, 16:41:48 »
    Ja ze swojej strony dodam, że nie tyle nie mogę w tym roku prowadzić turnieju, co po prostu od samego początku zapowiadałem, że zahostuję pojedynczą edycję, by wprowadzić trochę zmian w sposobie rozgrywania takiego turnieju. Na sam koniec poprzednich mistrzostw ogłaszaliśmy też (po wyjaśnieniu wcześniejszych problemów), że turniej wraca w ręce Fiksa (a więc osoby, która ten turniej stworzyła) oraz Ejsuna, który na MP2018 wykazał się jako jeden z najaktywniejszych adminów. Ja jako osoba niegrajaca aktywnie na scenie byłem niestety użależniony od opinii osób trzecich w różnych kwestiach. I poszczególne osoby to wykorzystywały. W tym roku będę więc pełnił inną rolę, jako osoba od wsparcia forumowo-technicznego. Nie będę brał udziału w podejmowanych decyzjach, co najwyżej dzieląc się swoim zdaniem jako konsultant.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Fiksiu

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    • Non omnis moriar
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 03, 2019, 16:47:47 »
    Oczywiście nie zamierzamy zaczynać od zera. Innowacje i urozmaicenia przebiegu rozgrywek, które były przetestowane w poprzednich edycjach, zamierzamy ponownie wykorzystać. Mowa tu m.in. o streamach oraz statystykach turniejowych. Co do samej formy, mamy swoje przemyślenia, które wynikają z doświadczeń z ostatnich 2 lat, ale chcielibyśmy na początek obczaić propozycje community.

(click to show/hide)

No i czy klany byłyby zainteresowane udziałem w tym przedsięwzięciu :p
    Manipulator polskiej sceny NW XDDDD
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Mr.Copper

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag
      • Strona Ósmego Pułku Piechoty, zapraszamy ! ("www.8pp.pl")
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 03, 2019, 17:14:08 »
    Trzymam za was kciuki chłopaki, abyście poprowadzili turniej zgodnie z planem, a przy tym dobrze się bawili ;-). Jeśli zabraknie wam ludzi do sędziowania, to mogę pomóc.

(click to show/hide)
    Pułk 8. Piechoty Xięstwa Warszawskiego forever and ever!

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 04, 2019, 11:58:49 »
    Zacna inicjatywa, powodzenia.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Ejsun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 05, 2019, 18:48:01 »
    Siemka warbandowe świry, jako że mamy wystarczającą ilość osób, które się zgłosiły wstępnie do pomocy to możemy zaczynać podawać jakieś konkrety. Pierwszy na pewno jest taki ze jednocześnie będą mistrzostwa piechoty i kawalerii, kawaleria pewnie zacznie z opóźnieniem około 2 tygodni ale to zależy od ilości drużyn na nią chętnych. Oczywiście będzie można zapisać się tylko na piechotę lub tylko na kawalerie. Musimy za to przedyskutować część zasad, chcemy poznać waszą opinie.
    To jest pierwsza zasada do przedyskutowania:
    - Balans drużyn zaczyna się od 12vs12, ale jeśli przyjdzie więcej osób muszą być wystawione (zachowując maksymalny balans +1) do 15. Jeżeli przekraczacie liczbę 15 nie musicie wystawiać wszystkich graczy jeśli nie chcecie.

Zasada ta pozwoli zapisać się mniejszym drużynom, ale również pozwoli tym większym robić jakieś szarady w szeregach, sądzimy, że będzie to najlepsze wyjście.

Kolejnym pomysłem było porzucenie gfa, nie będzie problemu z punktacją, mecze będą szybsze i unikniemy kłótni polegających na krzyczeniu "my byliśmy lepsi na gfie to my powinniśmy wygrać",  w dodatku turnieje nw pułkowe jednak opierają grę na liniówkach bo tam są sprawdzane tak naprawdę wszystko na czym stoi pułk (dowodzenie, strzelanie, bagnety). Oczywiście tutaj zapraszam do dyskusji bo chcemy znać też wasze propozycje i pomysły.

Póki co do przedyskutowania jest tylko to, bo musimy jeszcze pare razy prześledzić poprzednie zasady i zobaczyć co jest do poprawy, oczywiście jak wy macie jakieś poprawki względem poprzedniego turnieju jak najbardziej możecie tutaj zapisać.

PS. Oczywiście na turniej będą mogły się zapisać klany z wszystkich modułów.
    PPS. Zapomniałem napisać, spodziewamy się startu w przedziale <druga połowa maja, czerwiec>
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2019, 18:49:23 wysłana przez Ejsun »

(click to show/hide)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 05, 2019, 20:08:48 »
    Jestem za porzuceniem GFów.

Można na to zorganizować osobny turniej.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 06, 2019, 13:34:49 »
    Jestem za porzuceniem LB.

To gfy pokazują wyższość, a nie strzelanie.

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 06, 2019, 13:57:26 »
    Pamiętam jakby to było wczoraj gdy mówiłeś rok temu, że to liniówki są esencją tego modułu
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 06, 2019, 14:08:15 »
    Nigdy tak nie mówiłem moderatorku, jeśli robimy turniej z LB i GF warto, aby obie konkurencje miały podobne znaczenie.

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 06, 2019, 15:27:36 »
    Czy na prawdę warto tak bardzo komplikować sprawe gry? Nie widzicie że te zmiany niosą za sobą duże nie z strony pułków? Ja jak i wielu innych jesteśmy za grą lb w systemie bo10. Parę osób mówiło już że gra lb bo10 jest nudna szczególnie przy pułkach które kampią, lecz nie zapominajmy że lb jest najważniejsze nie gf tylko lb a gra bo10 oprucz waszej "nudy" podczas rozgrywki nie niesie za sobą żadnych problemów jak np. zmiana stron przy ft6. A ludzie którzy uważają że lb jest nudne powinni dać sobie spokój z NW tak jak wspominałem parę postów wyżej są pułki które kampią jak i te które grają ofensywnie nie powinniśmy im narzucać stylu gry, to jest ich wybór i to jest właśnie NW. Nie mówcie mi proszę że gra bo10 gdy jeden pułk ma dużą przewage nad drugim nie potrzebnie się wydłuża nawet przy takich meczach w systemie bo10 rundy na lb grają szybko, jakoś nie znam meczu w którym przy takiej przewadze lepszy pułk nadal by kampił. Powiedzcie mi jaka to jest różnica 15 min? Aż tak wiele aby zmieniać ten system? Jeszcze raz powtórze jeśli są ludzie dla których lb jest mniej waże niż gf lub jest dla nich nudne powinny dać sobie spokój z NW. Wrócę jeszcze co do obniżania minimalnego progu graczy oraz pułków które mają zamiar grać w turnieju. Na ten moment znam 6 które na 90% chcą zagrać przy liczbie min 15 graczy przy czym są to tylko pułki na NW czyli 7pp, 7ph, III, 12pp, 13pkp, 3pp przypominam że w ubiegłym roku liczba pułków była taka sama.
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Ejsun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 06, 2019, 15:34:12 »
    Nigdy tak nie mówiłem moderatorku, jeśli robimy turniej z LB i GF warto, aby obie konkurencje miały podobne znaczenie.

HERE IT COMES

Nigdy w życiu.....
    Jeśli w ten sposób mówisz o lb nie masz czego szukać na NW.

Czy na prawdę moje oczy ;_; warto tak bardzo komplikować sprawe gry? Nie widzicie że te zmiany niosą za sobą duże nie z strony pułków? Ja jak i wielu innych jesteśmy za grą lb w systemie bo10. Parę osób mówiło już że gra lb bo10 jest nudna szczególnie przy pułkach które kampią, lecz nie zapominajmy że lb jest najważniejsze nie gf tylko lb [...]
    Jeszcze raz powtórze jeśli są ludzie dla których lb jest mniej waże niż gf lub jest dla nich nudne powinny dać sobie spokój z NW.

A teraz się odniosę do tego co żeś napisał.
    Jestem za porzuceniem LB.

To gfy pokazują wyższość, a nie strzelanie.

Lb to nie tylko strzelanie, powinieneś to wiedzieć jako były oficer 7e/9kpg/(sorka nie pamiętam jak on się nazywał). Uważam, że prawda gfy pokazują wyższość, ale tylko w walce wręcz. Wygrana na bitwie liniowej to dobre strzelanie, dowodzenie i walka w szarżach. Od lat na prawie wszystkich turniejach odseparowuje się gfa od liniówki głównie dlatego, że sprawdzają trochę inne rodzaje umiejętności. Na gfie masz walkę na bagnety i zgranie graczy, gdy na liniówce masz tak naprawdę wszystko, a nie ma sensu chyba znowu się bawić w przeliczanie punktów i kłótnie czemu wygrywa ktoś komu lepiej idzie liniówka niż gf. Przyspieszy to również cały turniej bo nie będzie trzeba bawić się w te 15/11/ilechcecie rund gfa, drużyna która jest świetna na bagnety i tak wygra liniówke jeśli ich oficer będzie umiał doprowadzić do szarży z małymi stratami a może nawet i z przewagą. Jeżeli taki ma zamiar grać tylko gfy to lepiej niech się zastanowi czy jest w pułku czy teamie gfowym, co na nw jest jak najbardziej rozróżniane.
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2019, 15:42:59 wysłana przez Ejsun »

(click to show/hide)

Offline Alpaczka

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 06, 2019, 15:58:16 »
    AKO1~Światły student archeologii, niezwykły pułkownik, wspaniała persona.
    AKO1(naprawdę)~Kłamca, hipokryta, nieudolny reformator, błazen.
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2019, 16:07:50 wysłana przez Alpaczka »

Pułkownik 13ph, niesamowita, charyzmatyczna i inteligentna postać. Wybitny dowódca, król teamspeaka 13ph.

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 06, 2019, 16:09:43 »

Zachowanie to było wymuszone kompletnym zwaleniem turnieju, gdy hur dur były rokowania o przyśpieszaniu lb albo robienia jakiegoś ft20 gfa. Przy tak skrajnie dziwnych formatach jedynym słusznym rozwiązaniem z mojej strony było całkowite poparcie standardowego stylu rozgrywki i nie była to kwestia mojego widzimisię, lecz wybrania mniejszego zła. Likwidacja gf ma równie dużo argumentów co likwidacja lb, sarkastycznie osiołki to napisałem, ponieważ znowu jeden z drugim będzie planować jak to całkowicie zmienić rozgrywkę, bo może akurat się uda i tak jak rok temu tak i teraz jestem za wybraniem mniejszego zła czyli pozostawienia standardowego formatu rozgrywki z normalnym LB i gfem.

Mam nadzieje, że Trojan wam pokaże jak się robi turnieje o takiej skali. To nie swordgf montor.
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2019, 16:10:47 wysłana przez 1AKO »

Offline Ejsun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 06, 2019, 16:11:33 »
    Zachowanie to było wymuszone kompletnym zwaleniem turnieju, gdy hur dur były rokowania o przyśpieszaniu lb albo robienia jakiegoś ft20 gfa. Przy tak skrajnie dziwnych formatach jedynym słusznym rozwiązaniem z mojej strony było całkowite poparcie standardowego stylu rozgrywki i nie była to kwestia mojego widzimisię, lecz wybrania mniejszego zła. Likwidacja gf ma równie dużo argumentów co likwidacja lb, sarkastycznie osiołki to napisałem, ponieważ znowu jeden z drugim będzie planować jak to całkowicie zmienić rozgrywkę, bo może akurat się uda i tak jak rok temu tak i teraz jestem za wybraniem mniejszego zła czyli pozostawienia standardowego formatu rozgrywki z normalnym LB i gfem.

Mam nadzieje, że Trojan wam pokaże jak się robi turnieje.
    To przekonaj mnie argumentem czemu sama liniówka jest gorsza. Nie podałeś żadnego konkretu ani teraz, ani wtedy, tylko my musieliśmy to robić. Po to jest ten wątek, żeby dyskutować a nie rzucać tylko "to jest głupie bo tak sądzę".

PS. Przy argumentach swoich proszę odnieś się do tego co ja już napisałem, skontruj to jakoś jakbyś nie wiedział o co mi chodzi.
    PPS. Już pomijam to, że z twoich słów wtedy wynikało bardzo prosto, że jednak tak mówiłeś. XD
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2019, 16:17:25 wysłana przez Ejsun »

(click to show/hide)