KOMENTARZE i NEWSY
| # | Zapowiedź meczu I kolejki KPP vs SH Miler41, korespondent DP Królewski Pułk Pancernych w zeszłym sezonie nie radził sobie za dobrze, przedostatnie miejsce z całą pewnością nie jest szczytem możliwości, jak i marzeń tej ekipy. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że z sezonu na sezon "Królewscy" radzą sobie co raz lepiej, co pozwala snuć nieśmiałe wizję, iż tym razem może zobaczymy ten klan w fazie play-off. Ich przeciwnik w postaci Straży Hetmańskiej to kolejna reinkarnacja klanu Vulta, którego to już chyba tradycją stała się zmiana nazwy po każdym sezonie. Niemniej należy oddać graczom dawnego ChL, że potrafią zagrać ciekawe mecze i przy dobrej formie zaleźć za skórę nawet najlepszym. Mecz z całą pewnością będzie interesujący, a jego wynik poznamy już w piątkowy wieczór. Jest to zatem mecz otwarcia XIII sezonu LDP.
| # | Zapowiedź meczu I kolejki PL vs LP Miler41, korespondent DP Jak co sezon musi dojść do starcia tych dwóch klanów. Można śmiało powiedzieć, że PL i LP są jak Widzew i ŁKS. "Lisowczycy", jak również "Legioniści" podchodzą do meczów derbowych bardzo poważnie, możemy zatem spodziewać się dobrego przygotowania pod względem taktycznym, jak również formy poszczególnych graczy. Wytypowanie zwycięzcy na ten moment jest trudnym zadaniem, którego się nie podejmę. Warto jeszcze dodać, że na poprzednim meczu zachowanie niektórych graczy Legii Podlaskiej względem "Lisowczyków" pozostawiało wiele do życzenia.
| | # | Zapowiedź meczu I kolejki Rokoszanie vs Icaros Miler41, korespondent DP Rokoszanie ostatni sezon mogą potraktować jako jeden z najgorszych w historii istnienia tego klanu. Spadek z mistrzowskiego tytułu na dalekie piąte miejsce jest na pewno bolesny. Rokoszanie to jednak zbieranina twardych i silnych mentalnie graczy, których porażki z zeszłego sezonu tylko zmotywowały do ciężkiej pracy i w tym sezonie myślę, że będziemy świadkami pięknego powrotu przynajmniej na podium. Icaros, który powrócił z limbo, trafił w pierwszej rundzie na ciekawego przeciwnika, który będzie dla nich solidnym sprawdzianem umiejętności i zgrania. Będzie to jeden z najciekawszych meczów pierwszej kolejki.
| # | Zapowiedź meczu I kolejki AK vs FAME Miler41, korespondent DP FAME to wybuchowa mieszanka weteranów Mount & Blade. Ich dowódca znany z prowadzenia HoFL, a także hitu w postaci "Liga jest wygrana" (swoją drogą wspaniały utwór z głębokim i ponadczasowym przesłaniem) jest weteranem wielu sezonów i przy pomocy Carnage myślę, że będzie w stanie sporo zamieszać w aktualnych rozgrywkach. Przeciwnikiem FAME będzie Armia Koronna, która w fazie grupowej zeszłego sezonu wygrała wszystkie mecze, jednak w półfinale niespodziewanie uległa, lepiej dysponowanym tego dnia przeciwnikom i ostatecznie "Koronnym" nie udało się odzyskać mistrzostwa. Obok meczu Rokoszanie vs Icaros, a także PL vs LP najciekawszy mecz pierwszej kolejki.
| | # | Zapowiedź meczu I kolejki BR vs TDA Miler41, korespondent DP Bractwo Rycerskie po prawie roku czekania wreszcie weźmie udział w rozgrywkach LDP. Trzeba przyznać, że ekipa pod wodzą Zalmasa wykazała się anielską cierpliwością i wielką determinacją. Gracze BR są pełni entuzjazmu i wiary we własne umiejętności. Niemniej TDA nie będzie łatwym przeciwnikiem. Czy "Mroczni" ściągną "Rycerzy" na ziemię? Czy może będziemy świadkami triumfu ligowego beniaminka? Przekonamy się już w najbliższą niedzielę.
| P.S. Jeżeli ktoś czuje się pokrzywdzony lub urażony moją twórczością niech da mi znać co mu się nie podoba, to samo tyczy się ewentualnego niezadowolenia z małej ilości informacji poświęconych danemu klanowi. Jeżeli uważasz, że za mało piszę na jego temat, to podsyłaj mi jakieś ciekawe fakty, zdarzenia itp.
|