Nigdy nie sądziłem, że to napiszę, ale zgadzam się z moim przedmówcą, mieszkańcem Włocławka - CarpeDiem`em. Wątek (nawet dyskusyjny) jest wskazany, aby ludzie mogli się wypowiedzieć. Oczywiście, trafią się tam opinie błaznów pokroju Fietty, jednak te należy brać z dużym dystansem.
Ograniczanie się do Tawerny i nakaz rejestrowania się tutaj może zabić ten turniej. A potencjał jest ogromny, szkoda go marnować. Proponuję, aby dogadać wszystkie najważniejsze kwestie w tej materii tutaj do załóżmy wtorku, a w środę wystartować z tematem na Taleworlds. W tym celu osoby, które mają pojęcie i mają coś do powiedzenia niech wypowiedzą się co wg nich należało by zmienić itd. Bez urazy dla nikogo, nie, że kogoś traktuje i uważam za gorszego, ale jednak poparcie tego projektu na TW przez takiego Carpe, Dyktatora czy przede wszystkim Harmana będzie lepiej świadczyło dla tego niego, niż wypowie się tylko Aharo, IvE czy ja, czyli osoby, które w tej hierarchii Warbanda (czyt. competetive) znaczą mniej i są mniejszym autorytetem bo po prostu są mniej znani.
Najważniejsze elementy scalmy w punkty i zastanówmy się, czy coś należy zmienić czy nie.
Co do rostera, to myślę, że 12 osób można ustalić jako liczbę maksymalną, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zespół zapisał nawet 8, czy 10 graczy. Jeśli nie obawia się, że frekwencja nie dopisze, to dlaczego nie. Nie róbmy sztywnej zasady.
A co do komentarza IvE odnośnie popularności PP, która przewyższa turnieje TW to nie będę komentował, bo przez chwilę nie mogłem uwierzyć, czy aby na pewno się wybudziłem.