Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] Zapowiedź finału i meczu o 3. miejsce by Kamillo  (Przeczytany 808 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    [PP18] Zapowiedź finału i meczu o 3. miejsce by Kamillo
    « dnia: Listopada 04, 2018, 11:02:28 »

FINAŁ

Evil Geniuses vs Saracens by Kamillo
    WIELKI FINAŁW życiu wszystko co dobre szybko się kończy. Wakacyjny romans, promocja w Lidlu (parking ram pam pam pam), LPG po 2.15zł za litr czy tak jak dzisiaj – Puchar Polski. Przez prawie dwa miesiące nie brakowało emocji, niespodzianek, dram, lecz najwyższa pora wyłonić najlepszy zespół turnieju. A o tytuł ten powalczą Saraceni z Evil Geniuses.

Zespół dowodzony przez dumę Inowrocławia – CarpeDiema – w półfinale pewnie pokonał Polską Siłę rezultatem 9:3, nie dając drużynie prowadzonej przez Kamillo i Krzyżaka możliwości zrewanżowania się za porażkę w starciu obu tych zespołów w VI kolejce fazy ligowej. Nawiązując do zapowiedzi Lwa, historia nie została zmieniona i wyzwoleni gladiatorzy polegli z rąk bezwzględnych żołnierzy Marka Krassusa. Na szczęście dla KoHu nie zostali oni ukrzyżowani, lecz na otarcie łez powalczą o trzecie miejsce w turnieju. Dla większości zawodników zespołu SRC jest to już siódmy finał Pucharu Polski. Czterokrotnie wychodzili oni zwycięsko z tych pojedynków. Warto wspomnieć, że dla marki Saracens jest to szansa na wywalczenie czwartego tytułu najlepszej drużynie polskiego community. Poprzednie miały miejsce w 2013, 2014 i 2017 roku. Bez wątpienia końcowe zwycięstwo przyczyni się do tego, że zespół, którego liderem jest CarpeDiem, jeszcze bardziej oddali się od reszty stawki jeśli chodzi o najbardziej utytułowane polskie klany.

Oczywiście, aby to osiągnąć, trzeba zwyciężyć w ostatnim, finałowym spotkaniu. Drugim zespołem, który się w nim zameldował jest Evil Geniuses, które zwyciężyło w starciu z Black Eagles. Warto zaznaczyć, że EG jest jedynym zespołem, który w trakcie całego turnieju może zapisać sobie zwycięstwo w meczu z SRC. Ktoś by pomyślał – Panie, no to mamy faworyta już, Matafiks i jego świta zniszczą swoich oponentów. Jest to tylko jedno "ale"... Saraceni oddali ten mecz walkowerem. Jaki byłby wynik, gdyby doszło do bezpośredniej konfrontacji? Nie wiem, ale się domyślam. Nikt mi jednak nie płaci za przewidywanie przyszłości, a za pisanie zapowiedzi, tak wiec powstrzymam się od ferowania wyroków. Należy liczyć jednak na to, że Matafiks po raz kolejny wykaże się zmysłem taktycznym i tak jak przechytrzył Woja, tak teraz zrobi to samo w pojedynku przeciwko Saracenom. Musi on liczyć, że jego zawodnicy wzniosą się w dniu dzisiejszym na wyżyny swoich umiejętności. Istotna będzie współpraca na linii Kotek – Azorek (pozdro dla kumatych), a także dyspozycja samego Janczara, który może swoimi indywidualnymi umiejętnościami przechylić szalę zwycięstwa na korzyść swojego zespołu.

Chociaż faworyt tego spotkania jest jeden, to nie możemy narzekać na brak emocji. Na pewno żadna z drużyn nie znalazła się w wielkim finale przypadkowo i nie mamy co oczekiwać powtórki z finału AE vs Heroes of Agincourt w jednym z europejskich turniejów organizowanych na TaleWorlds, gdzie doszło do rzezi niewiniątek dokonanej przez Pszczółki. Z tego też miejsca gorąco polecam i zapraszam na streama, który będzie można obejrzeć dzięki pracy Aharo ! Na pewno czas poświęcony na obejrzenie tego meczu nie będzie czasem straconym, mogę to Ci zagwarantować, drogi czytelniku !

Polska Siła vs Black Eagles by Kamillo
    STARCIE O 3. MIEJSCEW wywiadzie udzielonym Azorkowi kapitan, a zarazem dowódca Black Eagles wypowiedział następujące słowa: KoH to myślę, że spotkamy się za parę tygodni. Nie oczekiwał on chyba, że dojdzie do niego dopiero 4 listopada, a stawką będzie najniższe miejsce podium. Nie ma co ukrywać, że zarówno dla Black Eagles jak i Polskiej Siły dzisiejszy mecz będzie równie ważny, co wczorajsze półfinały. W końcu tak Woj, jak i Kamillo mają chrapkę na trzecie miejsce na koniec turnieju.

Dla Kamillo i jak to zostało wczoraj określone - jego gladiatorów - dzisiejsze spotkanie to tak naprawdę mecz, który może zamknąć piękny rozdział drużyny złożonej ze starych, ale doświadczonych graczy, sklejonej pierwotnie tylko pod jeden z turniejów organizowanych na TaleWorlds. Nikt z członków KoHu nie wie co będzie robił dalej, czy drużyna będzie dalej funkcjonować. Okres, gdzie tworzono nowe klany na scenie mamy już dawno za sobą, od kilku lat na scenie mamy solidne marki, które ani myślą strącić się z tronu. Osobiście muszę przyznać, że przed Pucharem Polski miejsce w TOP4 brałbym w ciemno, patrząc na konkurencję. Dzisiaj już wiem, że czwarte miejsce nie będzie dla mnie i pozostałych graczy Polskiej Siły powodem do seppuku, ale z pewnością mamy ambicje, aby zakończyć turniej na podium.

O to wcale nie będzie łatwo, ponieważ takie same oczekiwania wobec swoich graczy oraz samego siebie ma Woj. Można o nim pisać wiele, o jego nienagannych umiejętnościach walki z siodła konia, jak i prowokowania innych graczy, jednak chęci oraz woli walki nie można mu odmówić. To będzie z pewnością kluczowe w dzisiejszym starciu - zaangażowanie, odpowiedni poziom motywacji i skupienie. Kapitanowie obu zespołów muszą wydusić z siebie to "coś", dzięki czemu ich kompani, ich bracia miecza, dobrnęli pomimo trudności, momentów rozczarowań, do tego co czeka ich dzisiaj - czyli do występu w meczu o trzecie miejsce Pucharu Polski.

Trudno znaleźć wyraźnego faworyta tego spotkania. Zarówno KoH, jak i BE pokazali się z dobrej strony przez te bez mała 2 miesiące, w końcu zasłużenie znaleźli się oni w gronie najlepszych czterech zespołów. Odstawmy na bok jednak kursy i typy użytkowników Tawerny. Już dzisiaj o 18.00 przekonamy się, czy Orzeł, który ozdabia tarcze dzielnych wojowników zespołu Black Eagles pokona węża, czyli gladiatorów Polskiej Siły, czy też symbol starożytnego Rzymu będzie wyglądać całkowicie odwrotnie.

« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2018, 14:04:34 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    Odp: [PP18] Zapowiedź finału | SRCvEG by Kamillo
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 04, 2018, 11:32:08 »
    EG jest naprawdę w życiowej formie i szczerze mówiąc jeśli nie okażą zbyt wielkiego respektu Sarracenom. To da się ich pokonać i sprawić niespodziankę. Gdy KoH wczoraj zagrał bez kompleksów i agresywnie to nie było co zbierać z Sarracenów na jednym ze spawnów. Mam nadzieję, że EG będzie grać agresywnie i odważnie bo inaczej nie mają czego szukać. Zresztą tylko to mogą zrobić bo nie mają nic do stracenia. Jakość stoi po stronie Sarracenów. Liczę na świetne widowisko. Zapowiedzi są świetne, komentatorzy to najwyższa półka i naprawdę to może być prawdziwe święto dla naszej sceny.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 04, 2018, 11:53:24 »
    Kamillo to obrzydliwy kłamca, który nadużywa możliwości tworzenia tekstów dla Tawerny celem manipulacji. Niczym rasowy polityk, co de facto czyni go jeszcze bardziej obrzydliwym, przeinacza fakty i zgrabnymi metaforami przemyca w swojej twórczości nieprawdę.

Wygraliśmy puchar cztery razy. Dziś wygramy po raz piąty. I żadne stronnicze artykuły nie odbiorą nam tego, co już mamy.

Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 04, 2018, 12:08:15 »
    Kamillo to obrzydliwy kłamca, który nadużywa możliwości tworzenia tekstów dla Tawerny celem manipulacji. Niczym rasowy polityk, co de facto czyni go jeszcze bardziej obrzydliwym, przeinacza fakty i zgrabnymi metaforami przemyca w swojej twórczości nieprawdę.

Wygraliśmy puchar cztery razy. Dziś wygramy po raz piąty. I żadne stronnicze artykuły nie odbiorą nam tego, co już mamy.
    Tak jak Ci pisałem już na steam podczas naszych konwersacji - Ty, Error, Sebek, Habrak czy Virus dzisiaj staniecie przed szansą zgarnięcia piątego Pucharu Polski. Jeśli tak się stanie to będzie czwarte zwycięstwo dla marki SRC (2013,14 i 17). Nie można mylić pojęć. Proste.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 04, 2018, 12:17:15 »
    Carpe to rasowy dowódca i osobowość właśnie w ten sposób Sarraceni opanowali ziemie świętą. Wie, że gdy przeciwnik się boi to już przegrał. Stąd posty takie jak Carpego są jak najbardziej zrozumiałe. Oby tylko EG nie podzieliło losu Krzyżowców. Małe Montgisard było by mile widziane.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2018, 12:19:00 wysłana przez ^IvE »

Offline Virus

• Użytkownik
    • Piwa: 18
    • SRC_Virus
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 04, 2018, 13:03:47 »
    Jadą świry jadą! Auuuu!!!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    Odp: [PP18] Zapowiedź meczu o 3. miejsce | Zapowiedź BEvKoH
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 04, 2018, 14:03:41 »
    Okazało się, że osoba, która miała napisać zapowiedź meczu BEvKoH na skutek wczorajszego oblewania 123. rocznicy narodzin pewnego marszałka jest dziś niedyspozycyjna. W związku z tym, Kamillo podjął się napisania również zapowiedzi swojego meczu. Myślę, że jest dosyć obiektywna, także zachęcam do lektury, a przede wszystkim do piwkowania Kamila, nie mnie, bo ja w tej kolejce nic nie napisałem.

Offline eRRoR13

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    Odp: [PP18] Zapowiedź finału i meczu o 3. miejsce by Kamillo
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 04, 2018, 14:18:01 »
    małe sprostowanie z mojej strony dla ludzi mających wątpliwości. Saracenów nie da się pokonać.

02:24 - Woj~sellingmercgold: ty idz lepiej pushuje czołgi z bułatem xd
    02:24 - Woj~sellingmercgold: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

<23:23:19> "Woj" pokes you: nie chce z tobą już rywalizować wystarczająco się zbłazniłem chce tylko nauczyć się dobrze chodzić

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 04, 2018, 14:28:52 »
    małe sprostowanie z mojej strony dla ludzi mających wątpliwości. Saracenów nie da się pokonać.
    Również małe sprostowanie z mojej strony dla ludzi mających wątpliwości. Nie bierzcie nigdy przykładu z Errora, jeśli chodzi o zasady pisowni. Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery. Wiecie komu dziękować, jak na teście gimnazjalnym liczba punktów będzie większa dzięki udzielonym przeze mnie na tym forum korepetycjom.

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 04, 2018, 16:45:41 »
    Również małe sprostowanie z mojej strony dla ludzi mających wątpliwości. Nie bierzcie nigdy przykładu z Errora, jeśli chodzi o zasady pisowni. Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery. Wiecie komu dziękować, jak na teście gimnazjalnym liczba punktów będzie większa dzięki udzielonym przeze mnie na tym forum korepetycjom.

xd Panie ty jakimś studentem polonistyki jesteś czy co ?

Offline Krzyżak

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 04, 2018, 17:04:01 »
    Tak, Kamillo studiuje polonistyke i trenuje zawodowo lucznictwo wiec raczej sie nie polubicie.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 04, 2018, 17:24:43 »
    xd Panie ty jakimś studentem polonistyki jesteś czy co ?

Jaki student? Przeceż Kamillo już zrobił doktorat i mówił mi, że aktualnie pisze książkę o popularnych błędach językowych w internecie (stąd pewnie to czepialstwo, takie zboczenie zawodowe), bo wydanie odpowiedniej ilości prac naukowych jest jednym z wymogów do uzyskania tytułu profesora.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)