Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Finały Pucharu Polski 2018  (Przeczytany 4902 razy)

Opis tematu: 3-4 listopad, półfinały oraz finały tegorocznego turnieju Warband

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Finały Pucharu Polski 2018
    « dnia: Października 19, 2018, 00:37:19 »
    Czołem!

Jakiś czas temu poruszaliśmy temat transmisji na żywo z finałów tegorocznego turnieju, wszyscy uczestniczący zainteresowali się tematem i wyrazili chęć udziału w tym przedsięwzięciu. W związku z tym pragnę przedstawić (na drodze ustaleń z organizacją), półfinały odbędą się 3 listopada, a sam finał 4 listopada. Pozostaje doprecyzowanie godzin, ale stawiałbym wstępnie na godziny popołudniowe/wieczorne. Wszelkie propozycje: od potencjalnych uczestników tego etapu rozgrywek czy też potencjalnych widzów, proszę śmiało przedstawiajcie.

Dodatkowo luźno proponowałbym rozegranie większej ilości map w samym finale, np. do 3 wygranych map (żeby uniknąć remisu, można by delikatnie zmodyfikować zasadę rund). Cel taki, żeby rozgrywki potrwały nieco dłużej i wzbudzały więcej emocji u oglądających oraz graczy, dajcie znać co sądzicie. W razie jakichkolwiek innych pytań, śmiało atakujcie.

P.S. Jeśli ktoś chciałby wziąć udział w samej transmisji w roli komentatora, analityka lub nawet hosta to niech śmiało daje znać - będziemy nadawać z Krakowa.

@Edit:
    1) Dodałem proponowaną godzinę meczu o 3 miejsce i delikatnie przesunąłem proponowaną godzinę finału.
    2) Zaktualizowane godziny po spotkaniu z kapitanami. (29.10.18r.)

Harmonogram:
    Sobota, 3 listopad:
    18:00 - pierwszy mecz
    ok. 19:00 - drugi mecz

Niedziela, 4 listopad:
    18:00 - mecz o 3 miejsce
    19:00 - finał Pucharu Polski
    20:30 - mecz Polska - Rosja w ramach Nations Cup

Transmisję obejrzycie TUTAJ.
    Start już jutro o ok. 17:30

« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2018, 16:41:51 wysłana przez Aharo »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: Finały Pucharu Polski 2018
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 19, 2018, 10:14:09 »
    Ja proponuje mecz o 3 miejsce okolo 17.00, zas final 19 - 19.30 (to trzeba ustalic tez z grajacymi w NC).

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 19, 2018, 13:10:05 »
    W takim razie zostały mi 2 mecze maksimum w tym pucharze, wybraliście weekend po wszystkich świętych, kiedy to niektórzy mogą być w rozjazdach jak ja ;)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dominique

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 19, 2018, 13:11:42 »
    Jak nie dojdziemy do finałów, to cały czas mnie kusi wpaść xD
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 19, 2018, 14:14:52 »
    Godziny meczów byłby do ugadania jeszcze po zakończeniu ćwierćfinałów, jednak termin wątpię czy może ulec już zmianie. Następny tydzień w listopadzie to dzień niepodległości, więc tutaj jeszcze groszy termin byłby.  Oprócz półfinału i finału przydałby się mecz o 3 miejsce dodatkowo. Można pomyśleć nawet żeby już od półfinałów zagrać 3 mapki zamiast dwóch, ale to też trzeba zobaczyć jakie drużyny się przedostaną do półfinałów, bo jeszcze może się okazać, że mecze będą jednostronne i nie wiem czy ma większy sens granie 3 mapek.
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 19, 2018, 14:38:51 »
    W takim razie zostały mi 2 mecze maksimum w tym pucharze, wybraliście weekend po wszystkich świętych, kiedy to niektórzy mogą być w rozjazdach jak ja ;)
    Zakładam, ze post mial na celu pochwalenie sie, ze gdzies jedziesz a nie pokazanie żalu, jaki masz do organizatorow?
    Z dniem ogloszenia PP dalo sie policzyc w jakich terminach wypadna dane mecze. Ja rozumiem, jakby tu byl sprzeciw, ze final ma byc grany 1.11 o 18.00, kiedy część osob jest jeszcze na cmentarzu, a pozostali spedzaja go wsrod rodziny lub przed telewizorem ogladajac "Znachora" na TVP zajadajac do tego smaczny bigos mamy/babci.
    To czy ktos jedzie na urlop 3 dni po tym swiecie to jego indywidualna sprawa. To tak, jakbym ja teraz wyskoczyl z pretensjami, ze 1 kolejka byla grana wtedy, kiedy mialem urlop (hipotetycznie, bo w swietle prawa  to akurat bezrobotnym jestem...). To tylko moja indywidualna sprawa. A listopad to tez taki miesiac, ze oprocz tego, ze najlepsza opcja na jego spedzenie jest pojscie do parku na ławke i czytanie nekrologu, to tez dla Polakow nakladają sie dwa wazne swieta w przeciagu 10 dni. Ciezko by bylo tutaj przypasowac termin kazdemu, a 3 tygodniowa pauza - to nie wchodzi w gre.

Szkoda Prusak, ze tak wyszlo, bo turniej traci kiedy silni zawodnicy nie moga z jakis powodow w nim grac, ale coz... tutaj złotego środka sie nie znajdzie.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 19, 2018, 16:43:01 »
    Rzeczywiście, jest jeszcze mecz o 3 miejsce. Można go spokojnie rozegrać w niedzielę przed finałem.

Dodanie przynajmniej jednej mapy na pewno ubogaciłoby rozgrywki, a też nie wydłużyłoby ich tak znacząco, żeby to był wielki problem dla zawodników.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 19, 2018, 20:24:59 »
    Porównujesz drogi Kamilku jakiś dzień, tydzień, taki sam jak większość w roku do weekendu, tygodnia, gdzie w czwartek wypada święto, które dla dużej liczby osób polega na wyjechaniu gdzieś, a nie na leżeniu na dupie i oczekiwaniu na grę w warbanda. Bardzo dobrze z twojej strony, że bronisz swojego kolegę ;) Zresztą, jakby ci Blade powiedział, że nie może grać w tym terminie i go nie będzie to ciekawe czy też byłoby ci tylko przykro?

Zorganizowanie tego studia jest w celu zainteresowania szerszej publiki sceną Warband? Podniesieniem prestiżu i możliwością konkurowania z WNL? Ładna otoczka, ale pewnie jeszcze ktoś z innej drużyny wypada na dwa najważniejsze mecze turnieju? Czyli idąc tym tokiem rozumowania, ważne studio, nieważne, że gra 3pp vs Durrundun. Zresztą, sam pomysł jest dobry, ale czy w tym czasie rozmawialiście z klanami, innymi osobami? Ostatni post z waszej propozycji wypłynął 11 września, dzisiaj jest 19 październik, a wy wyskakujecie (przynajmniej dla mnie) niczym filip z konopii z informacją, że za 2 tygodnie organizujecie studio i chuj, każdy się zgodził na ten (dla mnie niedorzeczny termin, to tak jakby zorganizować finał po świętach bożego narodzenia, jedni wyjeżdzają, inni siedzą w domu) termin, jak ktoś nie może to sorry, jakby to był habrak i carpe + ktoś jeszcze z SRC to niestety, najwyżej znajdźcie sobie dwóch graczy na mecz albo dajcie walkower bo Raport Gracza musi zorganizować profesjonalne studio.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2018, 20:31:53 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 19, 2018, 20:55:59 »
    Przeczytałem dwa razy to co napisałeś Prusaku i trzeci raz nie zamierzam, bo ten post to rak dla oczu.

Czy uważasz, że studio to jest wymysłem całego KoHu dlatego, że organizuje go Aharo ? Myślałem, że po akcjach z lat poprzednich skończyły się już czasy, że Prusak szuka wszędzie spisku przeciwko niemu. Ja doceniam chęci i zaangażowanie Aharo i z tego co wiem, termin ten był konsultowany z administratorami turnieju. ;)

Zresztą, jakby ci Blade powiedział, że nie może grać w tym terminie i go nie będzie to ciekawe czy też byłoby ci tylko przykro?
    Blade nie, ale Shav mi oznajmił to przed pierwszym meczem w turnieju, przeciwko Typom. Uwierz, że było mi smutno i przykro. I tylko to. Nie pisałem do Blackitta z prośbą o przełożenie meczu na niedziele (graliśmy w sobotę) bo wypadł nam kluczowy zawodnik. Takie sytuacje się zdarzają i trzeba się z nimi liczyć. Ty widocznie w dalszym ciągu nie dorosłeś do pewnych kwestii.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 19, 2018, 21:06:37 »
    Nie rozumiem pretensji trochę, temat powstał wcześniej, żeby przygotować grające drużyny na to, że półfinały oraz finały mogą odbyć się w jeden konkretny weekend. Regulamin i schemat rozgrywek był cały czas dostępny i można było wyliczyć sobie jaki to termin prawdopodobnie będzie, można było się też np. zapytać/zasugerować termin. To samo tyczy się obecnego stanu, czemu nie zapytasz po prostu: "Hej, czy jeśli moja drużyna dostanie się do finałów to będziemy mogli przedyskutować jeszcze raz termin?", czy to jest takie trudne?

Robimy coś eksperymentalnego, możemy delikatnie przesuwać terminy, kombinować z godzinami, elastycznie wszystko ustawiać, żeby wszystko jak najlepiej pasowało zawodnikom. Ten turniej jest przecież organizowany dla społeczności, a nie dla podbudowania ego organizacji, dlatego rzeczowa dyskusja jest mocno wskazana, a nie naskakiwanie z pięściami od razu na każdego kto chce coś zrobić czy po prostu dołożyć swoją cegiełkę. Rozmawiajmy i zróbmy razem coś fajnego, a nie atakujmy się nawzajem.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 19, 2018, 22:47:11 »
    Przeczytałem dwa razy to co napisałeś Prusaku i trzeci raz nie zamierzam, bo ten post to rak dla oczu.

Czy uważasz, że studio to jest wymysłem całego KoHu dlatego, że organizuje go Aharo ? Myślałem, że po akcjach z lat poprzednich skończyły się już czasy, że Prusak szuka wszędzie spisku przeciwko niemu. Ja doceniam chęci i zaangażowanie Aharo i z tego co wiem, termin ten był konsultowany z administratorami turnieju. ;)
    Po którym fragmencie wywnioskowałeś te swoje złote myśli? Cała twoja wypowiedź przeze mnie zacytowana jest właśnie rakiem i uderzeniem w moją osobę. Przeczytaj swój post jeszcze raz ;)

Nie rozumiesz Aharo, przez ponad miesiąc nie było żadnej wypowiedzi na temat tych finałów, po czym nagle wychodzicie z założenia, że weekend akurat po świętach jest idealnym terminem by w 2 dni mogli grać wszyscy, po to większość meczy rozgrywa się w niedziele, że zdecydowana większość jest wieczorem w domu i może zagrać. Rozumiem, że wykonanie tego przypadłoby np na weekend 10-11 listopada, święto wypada w niedzielę + niektórzy nie mają obowiązkowego wyjazdu "gdzieś". Tamten temat nie wyglądał zbyt oficjalnie, zostało wysłane pytanie od tak, nie do każdej osoby osobno, przez miesiąc milczycie, po czym nagle powstaje temat, że półfinały i finały odbędą się wtedy i wtedy i koniec, nie ma dyskusji. Jeśli takie organizowanie finałów ma podnosić prestiż tego turnieju, a pytanie zdania o klany robi się naodpierdol, to co byś nie powiedział i tak sposób "rozmowy" z klanami był o kant dupy rozstrzasnąć.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 19, 2018, 23:25:02 »
    Prusak, jest mi niezmiernie przykro, że pojawiła się taka sytuacja w komunikacji. Na ten moment mogę jedynie od siebie zaproponować, żebyśmy odczekali do zakończenia ćwierćfinałów i razem z czterema drużynami, które się zakwalifikują ustalimy czy ten termin będzie najdogodniejszy. W przypadku ewentualnych problemów postaramy się wspólnie znaleźć najlepsze rozwiązanie.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 19, 2018, 23:42:12 »
    Pisałem z Kamillo na steam i wszystko sobie wyjaśniliśmy, szanuję w takim razie twoją pracę, przepraszam jeśli poczułeś się urażony, bo wiem, że wina nie leży po twojej stronie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 19, 2018, 23:56:17 »
    Szkoda, że zapomniałem, że finały będą przed wypłatą. Zobaczymy jak będę stał na początku miesiąca. Bo miałem sporo wydatków.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 20, 2018, 13:27:11 »
    A może być odpisał, dlaczego przez miesiąc czasu nikt się nie kontaktował w sprawie oficjalnego dogadania się w sprawie terminu finału a nie robienia tego na odpierdol?