Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] V Kolejka (8.10.2018 - 15.10.2018)  (Przeczytany 3894 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    [PP18] V Kolejka (8.10.2018 - 15.10.2018)
    « dnia: Października 08, 2018, 11:46:23 »

V Kolejka

TERMINY
    UMÓWIENIA MECZU DO:  13.10.2018  •  ROZEGRANIA MECZU DO:  15.10.2018

MAPY & FRAKCJE

14:10.2018. 19:00. PP18_DE_1

Independent Warriors [IW]
    12
    -
    1
    HITMEN Clan [HITMEN]

14.10.2018. 20:00. PP18_DE_1

3. Pułk piechoty XW [3pp]
    4
    -
    12
    Widłownicy Boszy [Widłownik]

14.10.2018. 19:00. PP18_DE_3

Armia Koronna [AK]
    9
    -
    5
    Armia Bombasu [AB]

14.10.2018. 20:00. PP18_DE_2

Typy [Typ]
    3
    -
    12
    Black Eagles [BE]

14.10.2018. 19:30 PP18_DE_1

InΣomnia 
    3
    -
    12
    Polska Siła [KoH]

14.10.2018. 19:00. PP18_DE_2

Evil Geniuses [EG]
    9
    -
    3
    Fighting Against Thyroid [FAT]

12.10.2018. 21:00. PP18_DE_3

Saracens [SRC]
    12
    -
    1
    Kingdom of Skandia [of_Skandia]

14.10.2018. 20:00. PP18_DE_3

Haus Durrundun [Durrundun]
    12
    -
    3
    MJTKW [MJTKW]

« Ostatnia zmiana: Października 20, 2018, 15:33:19 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: [PP18] V Kolejka PICK NIGHT DZISIAJ 20:00
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 08, 2018, 15:45:16 »
    No i gdzie ta kolejność? :<
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 08, 2018, 15:45:29 »
    Kolejność drużyn:

2.3 Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    3. Kindgdom of Skandia  (Jeśli nikt nie wybierze ich, zostanie im wylosowany przeciwnik z pozostałych drużyn)
    4. Masoni
    5. Armia Koronna
    6. Haus Durrundun
    7. Armia Bombasu   
    8. Independent Warriors
    9. Black Eagles
    10. Widłownicy Boszy (Jeśli nikt nie wybierze ich, zostanie im wylosowany przeciwnik z pozostałych drużyn)
    11. Mój jest ten kawałek Warbanda
    12. Evil Geniuses   
    13. Polska Siła
    14. InΣomnia
    15. HITMEN 
    16. Fighting Againts Thyroid
    17. Saracens

Typy wygrywają w tej kolejce walkowerem.
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2018, 13:44:27 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 08, 2018, 18:17:39 »
    Nie no, szanuję bardzo, że podjąłeś się byciem głównym administratorem tego turnieju, ale robi się tu lekki burdel.
    Picknight z zeszłego tygodnia miał pewien "error", zwróciłem ci szybko uwagę na steam, że w późniejszych kolejkach turnieju z wybieraniem drużyn jest mały problem, że na końcu jakaś drużyna nie może wziąć drużyny z którą nie grała, bo po prostu kolejna/ostatnia para łączy się w taką, która już miała miejsce - tu już w ogóle był creme de la creme, czyli po twoim niezorientowaniu w sytuacji doszło do tego, że w 4 kolejce początkowo mierzyć się miało SRC z Typami, którzy to w tym samym momencie, mieli zagrać zaległy mecz z 3 kolejki xd
    Tematy 1, 2 jak i 3 kolejki są dalej nieczytelne, chodziło ogólnie o wszystkie poprzednie tygodnie, nawet jeśli nie chodzi o teraz, to w przyszłości ktoś może wejść, chcieć przeczytać czy też wykonać jakąś statystyke, wiem, że temat ma ~ 4 strony, no ale zawsze lepiej mieć to zapisane w 1 poście by omijać ewentualne klikanie

Dzisiejsza kolejność drużyn zmusiła mnie do napisania tego posta, skoro to coś dość WAŻNEGO w Pucharze Polski, to radziłbym wprowadzić edycję tego.
    Dlaczego Typy otrzymują walkower? 0 (słownie zero) kurwa logiki.
    Typy otrzymały walkower, gdyż mają najlepszy bilans rund wśród ekip z 7 punktami na swoim koncie? No... Nie, bo 3pp ma -4, a Typy -9. Za Harmana piękne oczy? Może i to jest powód, ale w regulaminie - cisza.
    Z tego co wiem (a może jednak nie wiem?), to walkower w przypadku nieparzystej liczby zespołów otrzymuje najgorsza ekipa. W każdej poprzedniej kolejce był ktoś kto miał najmniej punktów, dzisiaj nie ma kogoś takiego, ale są Masoni, którzy mają najgorszy bilans.

Dlaczego Armia Koronna jest wyżej niż Armia Bombasu?
    No tu mam dość prostą teorie - po prostu pomyliłeś nazwy, a co gdybym nic nie napisał, "aa dobra tam, w końcu to Armia, a czy AK czy AB to nikt nie zauważy"

W jaki sposób HITMEN jest wyżej niż FAT?
    Może i się czepiam, ale w tym momencie mają tyle samo punktów, a FAT ma lepszy bilans. Z przyczyny punktów SRC jest na samym dole, więc może przy okazji stosujmy tę zasadę także w przypadku bilansu rund.

Dlaczego dałeś swój klan wyżej od BE i WB, skoro masz gorszy bilans?
    Cuda, ludzie cuda! EG jest wyżej od KoH bo ma lepszy bilans rund, ale IW jest wyżej niż BE i WB, bo.... ma gorszy bilans rund. Brak słów XD

O co chodzi z "Kindgdom of Skandia  (Jeśli nikt nie wybierze ich, zostanie im wylosowany przeciwnik z pozostałych drużyn?"
    ????????????????

Jak ty taki mądry to może podaj swoją listę z kolejnością?
    No to proszę bardzo, aport.

(click to show/hide)

obje
    Cytat: Vizioner Ogłoszenie z 07.10.2018
    obje
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2018, 18:32:16 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 08, 2018, 18:35:17 »
    Nie no, szanuję bardzo, że podjąłeś się byciem głównym administratorem tego turnieju, ale robi się tu lekki burdel.
    Picknight z zeszłego tygodnia miał pewien "error", zwróciłem ci szybko uwagę na steam, że w późniejszych kolejkach turnieju z wybieraniem drużyn jest mały problem, że na końcu jakaś drużyna nie może wziąć drużyny z którą nie grała, bo po prostu kolejna/ostatnia para łączy się w taką, która już miała miejsce - tu już w ogóle był creme de la creme, czyli po twoim niezorientowaniu w sytuacji doszło do tego, że w 4 kolejce początkowo mierzyć się miało SRC z Typami, którzy to w tym samym momencie, mieli zagrać zaległy mecz z 3 kolejki xd
    Tematy 1, 2 jak i 3 kolejki są dalej nieczytelne, chodziło ogólnie o wszystkie poprzednie tygodnie, nawet jeśli nie chodzi o teraz, to w przyszłości ktoś może wejść, chcieć przeczytać czy też wykonać jakąś statystyke, wiem, że temat ma ~ 4 strony, no ale zawsze lepiej mieć to zapisane w 1 poście by omijać ewentualne klikanie

Dzisiejsza kolejność drużyn zmusiła mnie do napisania tego posta, skoro to coś dość WAŻNEGO w Pucharze Polski, to radziłbym wprowadzić edycję tego.
    Dlaczego Typy otrzymują walkower? 0 (słownie zero) kurwa logiki.
    Typy otrzymały walkower, gdyż mają najlepszy bilans rund wśród ekip z 7 punktami na swoim koncie? No... Nie, bo 3pp ma -4, a Typy -9. Za Harmana piękne oczy? Może i to jest powód, ale w regulaminie - cisza.
    Z tego co wiem (a może jednak nie wiem?), to walkower w przypadku nieparzystej liczby zespołów otrzymuje najgorsza ekipa. W każdej poprzedniej kolejce był ktoś kto miał najmniej punktów, dzisiaj nie ma kogoś takiego, ale są Masoni, którzy mają najgorszy bilans.

Dlaczego Armia Koronna jest wyżej niż Armia Bombasu?
    No tu mam dość prostą teorie - po prostu pomyliłeś nazwy, a co gdybym nic nie napisał, "aa dobra tam, w końcu to Armia, a czy AK czy AB to nikt nie zauważy"

W jaki sposób HITMEN jest wyżej niż FAT?
    Może i się czepiam, ale w tym momencie mają tyle samo punktów, a FAT ma lepszy bilans. Z przyczyny punktów SRC jest na samym dole, więc może przy okazji stosujmy tę zasadę także w przypadku bilansu rund.

Dlaczego dałeś swój klan wyżej od BE i WB, skoro masz gorszy bilans?
    Cuda, ludzie cuda! EG jest wyżej od KoH bo ma lepszy bilans rund, ale IW jest wyżej niż BE i WB, bo.... ma gorszy bilans rund. Brak słów XD

Jak ty taki mądry to może podaj swoją listę z kolejnością?
    No to proszę bardzo, aport.

(click to show/hide)

W skrócie bo Hitmeni i Fat nie rozegrali meczu dlatego pickuje ostatni, jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział. Typy otrzymują bo maja lepszy bilans niż Masoni, a teamy z mniejsza ilością punktów już je otrzymali, więc kolejny raz nie mogą. Każde pick nighty zostały dobrze przeprowadzone, do żadnego błędu nie dopuściłem, zdarzyły się pomyłki ale natychmiastowo je likwidowałem dzięki społeczności. Picki wyglądały wcześniej jak wyglądały dzięki drużynom, które na ostatni gwizdek kończyły mecz przed pickami i zmuszało mnie to robić je bez najmniejszego przygotowania. Jak wrócę tylko do domu odpowiem na resztę zarzutów, jak i pokaże, że plujesz się z własnej nie wiedzy i głupoty.
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 08, 2018, 18:38:55 »
    Ciężko mi przychodzi czytanie ze zrozumieniem, ale czy SRC nie powinno być trochę wyżej, tj. móc wreszcie wybrać?
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline AngryNerd

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 08, 2018, 18:41:16 »
    'w przypadku drużyny która dala walkowera w poprzedniej kolejce wybiera ona jako ostatnia w kolejce.'
    1. 74 Pułk Pierdolnięcia
    2. Black Eagles

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 08, 2018, 18:42:27 »
    Nie mam czasu weryfikować teraz listy pickujących zespołów - ani tej Vizimira, ani tej Prusaka, ale jego post zwrócił moją uwagę na pewną rzecz.
    Typy otrzymują bo maja lepszy bilans niż Masoni, a teamy z mniejsza ilością punktów już je otrzymali, więc kolejny raz nie mogą.
    Zajrzałem do regulaminu* i pisze tam, że walkowera/4 punkty dostaje ostatnia drużyna w tabeli, nie drużyna z najlepszym bilansem z drużyn z najmniejszą liczbą punktów. O ile tabela jest poprawna, to my powinniśmy być ostatni. Mamy najgorszy bilans z zespołów o najniższej liczbie punktów i walkowera jeszcze nie dostawaliśmy.
    *: Wyjątek stanowi sytuacja, w której jest nieparzysta liczba drużyn. Wtedy drużyna znajdująca się na ostatnim miejscu otrzymuje 4 punkty. W przypadku oddania meczu walkowerem podczas poprzedniej kolejki, punkty przechodzą na następną w kolejności drużynę.

Zresztą:
    teamy z mniejsza ilością punktów już je otrzymali, więc kolejny raz nie mogą
    Nie chce mi się znowu rzucać okiem do regulaminu, ale nigdzie tam chyba nie pisze, że jeśli ktoś już raz dostał walkowera, to nie może dostać go ponownie.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2018, 18:46:45 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 08, 2018, 18:50:24 »

W skrócie bo Hitmeni i Fat nie rozegrali meczu dlatego pickuje ostatni.
    Kochaniutki, no chyba nie o to chodziło mi w moim pytaniu, przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz i trzeci, jak dojdziesz do tego samego wniosku to chyba już jest za późno. W skrócie

EG jest wyżej niż KoH - BO BILANS RUND LEPSZY
    IW jest wyżej niż BE i WB - BO BILANS RUND GORSZY

Walkower otrzymuje NAJGORSZA DRUŻYNA w tabeli i jest to postać kary (brak możliwości gry w danej kolejce) jak i nagrody na przyszłość (by móc pickować w kolejnej kolejce z racji otrzymania 4 punktów i +12 do bilansu)
    Halooo logiko, gdzie jesteś?
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2018, 18:52:55 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 08, 2018, 19:06:46 »
    Doczytałem teraz, że kolejność jest ustalana z powodu ilości wygranych rund, za co serdecznie przepraszam. AK faktycznie powinna wybierać wcześniej od AB, tabela jest w tym momencie mało czytelna z bylejaką kolejnością.
    FAT i tak czy siak powinno znaleźć się wyżej niż HITMEN - więcej wygranych rund, jeśli jest to obustronny walkower to w jakim celu jest odwracana kolejność?

Nie zmienia to faktu, że Typy nie mają prawa otrzymać walkowera z racji zasad, o których nie ma mowy w regulaminie. Masoni są na ostatnim miejscu w tabeli co ich automatycznie wyklucza z listy 16 drużyn, które biorą udział w picknightcie.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2018, 19:09:08 wysłana przez Prußak »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 08, 2018, 19:11:46 »
    Pokusiłem się o przyjrzenie się tabeli i regulaminowi i wyszła mi lista picków odmienna i od tej Prusaka, i od tej Vizimira. Przy czym nie jestem w stanie zagwarantować, że jest prawidłowa. Na przykład nie wiem czemu w obu dotychczasowych listach Durrundun jest przed AK, bo z tego co widziałem AK ma więcej wygranych rund (może oczy płatają mi już figle). Biorę też dane z tabeli za prawidłowe, nie weryfikowałem ich.
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2018, 19:29:32 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 08, 2018, 19:41:26 »
    No i widzisz Prusak sam sobie wyjaśniłeś. Następnym razem przemyśl to dwa razy zanim wyskoczysz z agresją słowną w moją stronę. Dodatkowo twoje zarzuty w stylu Typy dostają walkowera bo jest tam Harman, są żałosne. Równie dobrze Inni mogliby zarzucać mi, że specjalnie wylosowałem wam Masonów w poprzedniej kolejce.  Angry już Ci Carpe wyjaśnił dlaczego jesteście ostatni. FAT i Hitmenów ustawiłem w losowej kolejności na końcu, ponieważ dostali zakaz udziału w pick nightacie, więc jeśli żadna z drużyn ich nie wybierze to i tak przeciwnika dobiorę im na drodze losowania, więc tutaj u nich kolejność nie gra roli. Drużyny w tabeli nie są w kolejności, ponieważ Hitmeni z Fatem nie rozegrali meczu oraz Skandia i Widłownicy nie wysłali zdjęć ekranu z meczu i ID, więc ich wynik nie jest do końca pewny. Jedyny jaki błąd dopuściłem się tutaj, który Lew zauważył to AK powinno wcześniej wybierać niż Durrundun. Typy wygrywają tą kolejkę walkowerem, ponieważ mają lepszy bilans rund wygranych niż Masoni. W 2 kolejce pick nighatów, które prowadził Ive przyznał walkowera Hitmenom na tej zasadzie.  Mam nadzieje, że wyjaśniłem wszystkie wątpliwości. 
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 08, 2018, 19:47:18 »
    Zaraz, czyli od początku PP (minus trzecia kolejka, gdzie walkowera poprawnie otrzymało ostatnie w tabeli 3pp), walkowery były przyznawane niezgodnie z tym co jest w regulaminie?
    Cytat: Regulamin
    1.12   W każdym tygodniu wszystkie drużyny rozgrywają jeden mecz. Wyjątek stanowi sytuacja, w której jest nieparzysta liczba drużyn. Wtedy drużyna znajdująca się na ostatnim miejscu otrzymuje 4 punkty. W przypadku oddania meczu walkowerem podczas poprzedniej kolejki, punkty przechodzą na następną w kolejności drużynę.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 08, 2018, 19:53:45 »
    Zaraz, czyli od początku PP (minus trzecia kolejka, gdzie walkowera poprawnie otrzymało ostatnie w tabeli 3pp), walkowery były przyznawane niezgodnie z tym co jest w regulaminie?

Tutaj powinien zabrać już głos Ive, dlaczego przyznał Hitmenom walkowera.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2018, 19:54:58 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 08, 2018, 19:54:32 »
    Ale skoro IvE zrobił to błędnie wbrew regulaminowi, to może teraz nie powielaj jego błędu tylko stosuj się do regulaminu?