Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] Zapowiedź III kolejki  (Przeczytany 902 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    [PP18] Zapowiedź III kolejki
    « dnia: Września 28, 2018, 19:11:26 »

III KOLEJKA

Black Eagles vs InΣomnia
    HIT KOLEJKI
    W ten poniedziałek InΣomnia po wyrównanym starciu zremisowała z Typami, choć aż 60% typujących stawiało na zwycięstwo ich rywali. Dziś stają przed jeszcze większym wyzwaniem i ponownie betujący dali temu wyraz – według zaledwie 18% z nich drużyna Zahariego ma szanse na zwycięstwo. Czy Bezsenni ponownie zaskoczą wszystkich?

Cóż, jeśli Kokosz z ekipą chcą powstrzymać Czarne Orły, kluczem do sukcesu będzie wyeliminowanie Woja. Ten znany gracz, który tydzień temu udzielił głośnego wywiadu Azorkowi, jest bezsprzecznie liderem BE i graczem, z którym trzeba się liczyć. Zebrał duże doświadczenie na zagranicznej scenie i teraz wykorzysta je by zapewnić swojej drużynie przewagę na polu bitwy.

Co na to Bezsenni? Zahari, lider teamu, stwierdził komentując poprzedni mecz swojego dzisiejszego rywala: Przeceniłem BE. Spodziewałem się więcej. Tym samym sądzę, iż I podchodzi do starcia bez kompleksów. Na ich morale pozytywnie wpływa również powrót Prusaka, który w trakcie zeszłej kolejki wyjechał do Wrocławia – jak twierdzą niektórzy – na piątkowy koncert królowej polskiego jazzu, Urszuli Dudziak. Obecnie jednakże skupia się on wyłącznie na walce z BE i Wojem, swoim dawnym graczem z Illuminati.

Czy zatem InΣomnia ma szanse na zwycięstwo w dzisiejszym starciu? Owszem. Czy są duże? Tu już niekoniecznie. Nie da się ukryć, że BE gra o wiele więcej od swojego przeciwnika i stawia sobie ambitny cel, jakim jest stanie się konkurencją dla weteranów z SRC. Niemniej, wierzę że prowadzona przez Zahariego drużyna postawi Black Eagles ostre warunki i po zaciętej batalii co najmniej zremisuje.

MJTKW vs Kingdom of Skandia
    Pojedynek debiutantów
    Po wyrównanym boju z Adamkami, ekipę GoNu czeka nowe wyzwanie, starcie z Kingdom of Skandia. Dla drużyny Szekiego i New wara to najwyższy czas na odbicie się od dna i szansa na poprawę dotychczasowego bilansu rund. Skandia, jednakże, nie jest w tym starciu chłopcem do bicia i również liczy na komplet punktów, który pozwoli im wrócić na właściwe tory po klęsce z FAT. Kto zatem wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku?

Wydawałoby się, że większe szanse ma Skandia, która ograła w sparingu swoich obecnych rywali. W przeciwieństwie do MJTKW mają również w składzie native’owców, którzy zapewne wiedzą trochę więcej od takiego, powiedzmy, Lanosa o zrzutach i mapach. Nie znaczy to jednak, że są stuprocentowymi faworytami tego starcia. Sporym zmartwieniem dla Skandyjczyków może być przeciętny występ Zwiadowcy w poprzedniej kolejce. W starciu z 3pp był on motorem napędowym całego zespołu i jeśli nie powróci jego forma, drużyna BeaKa i Moontoora może znaleźć się w sporych opałach.

Tym bardziej, że GoN ma w swoim składzie kilku naprawdę solidnych zawodników, którzy bez kompleksów mogą stanąć naprzeciw Barteza czy Siwego. Wspominałem już tydzień temu o Laali i Szekim, lecz nie można zapomnieć o takiej osobie, jak choćby Fiksiu, znany wielu graczom nie tylko NW. Choć najbardziej kojarzy się go z organizacją turniejów, Fiks niemalże co noc bierze do ręki nordycki topór i tarczę, po czym ściera się przez wiele godzin na serwerze groupfightingowym, doskonaląc swoje umiejętności. Jego obecność w rosterze MJTKW to bez wątpienia duże zagrożenie dla Kingdom of Skandia.

Kto zatem wyjdzie z tego starcia zwycięsko? Cóż, trudno to stwierdzić. Z jednej strony Skandia już raz ograła ekipę GoNu. Z drugiej strony, nie da się ukryć iż sytuacja tych drużyn przypomina mi trochę scenariusz American Gangstera. Na ten moment Skandyjczycy wydają się drużyną o wiele lepszą od MJTKW i zajmują od nich wyższą lokatę, zupełnie jak Frank Lucas zdawał się wygrywać nad Richiem Robertsem w pierwszej połowie filmu. Wszystko zmieniło się, gdy w punkcie środkowym filmu obaj panowie trafili razem na walkę Muhammada Alego z Joem Frazierem i od tego momentu to Richie Roberts zmierzał już prostą drogą do sukcesu. Czy taki los czeka właśnie GoN? Zobaczymy, ja tymczasem trzymam właśnie za nich kciuki.

Typy vs Saracens

Ostre starcie na szczycie
    Po porażkach kolejnych drużyn predysponowanych do walki o złoto w tym PP może się wydawać, że już po 2 kolejkach na placu boju zostało wyłącznie SRC. Podobnie uważa chyba również CarpeDiem, który powiedział mi: To pewnie zabrzmi źle, ale nie wydaje mi się, że jakaś drużyna nam zagrozi. Zaraz dodał jednakże, że w tym PP mamy sporo solidnych zespołów i Saraceni na pewno muszą się pilnować. Czy mógł mieć na myśli między innymi swoich najbliższych przeciwników, czyli Typów?

Bez wątpienia pod względem osiągnięć i doświadczenia poszczególni gracze Typów mogą mierzyć się z obecnymi mistrzami Polski. Blackitt jest mistrzem świata z 2011, a Harman kapitanował reprze tyle razy, że nikomu nie trzeba go przedstawiać, nawet świeżej krwi, która dopłynęła na Warbanda koło 2015 i 2016. Sam Carpe stwierdził zresztą, że to świetny dowódca i wiele się od niego w przeszłości nauczył.

Lecz SRC nie ma zamiaru skupiać się na nickach, gdy ruszą już naprzeciw Typom. Jak lider Saracenów zaznaczył, unikają podejścia polegającego na zwracaniu uwagi na tylko jednego z graczy rywala. Biorąc pod uwagę ich skład, nic w tym dziwnego.
    W poprzedniej kolejce pisząc zapowiedź zwróciłem uwagę na mały roster SRC i potencjalne problemy wynikające z rozmiaru rostera. Rozmawiając z liderem Saracenów zapytałem go o tę kwestię i dosyć jasno zaznaczył, że przynajmniej póki co nie powinniśmy liczyć na jego powiększenie. Równolegle stwierdził, że są zgranym zespołem i jest pewien, że może liczyć na każdego ze swoich zawodników.

Kto zatem jest faworytem tego meczu? Bez niespodzianki – SRC. Nie da się jednak ukryć, że Typy wydają się na ten moment najpoważniejszym kandydatem na przerwanie hegemonii Saracenów w PP, więc kto wie, może Harman i spółka nas wszystkich zaskoczą. Ja jednak zdecydowanie stawiam na triumfatorów zeszłorocznych rozgrywek.

Armia Koronna vs Polska Siła

Pojedynek Dawida z Goliatem
    Po wysokiej wygranej, nad Independent Warriors (12-1) Polska Siła, zmierzy się z Armią Koronną, która po 2 kolejkach zajmuje 4 miejsce w tabeli. Warto wspomnieć, że w ostatnim tygodniu AK, pokonało Masonów wynikiem 10-9 jednak w tym tygodniu, będą musieli stawić czoła jednemu z faworytów turnieju. Ekipa Kamillo i Krzyżaka ma w swoich szeregach, samych doświadczonych graczy, takich jak Warhammer, czy Blade, którzy są motorem napędowym całego zespołu. KoH, ma także przewagę w formie kawalerii, na której najprawdopodobniej zagra Dominique i Krzyżak. Gracze Polskiej Siły są już starymi wyjadaczami, natomiast drużyna Jasia, Garfielda i Twinia, cały czas uczy się taktyk, oraz obycia na Native. Moim zdaniem, różnica doświadczenia stawia AK w gorszej pozycji. Niemniej jednak, na pewno nie poddadzą się oni bez walki.
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2018, 14:45:55 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: [PP18] Zapowiedź III kolejki
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 28, 2018, 19:13:34 »
    Szybki news: Kokosz zrezygnował z pisania zapowiedzi. W związku z tym szukam chętnej osoby (lub osób) na zrobienie zapowiedzi. Ważna informacja: macie tylko 24h w związku z meczem KoHu na ukończenie, dlatego prosiłbym żeby zgłaszały się tylko osoby chętne i mające w ciągu najbliższej doby czas.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 29, 2018, 12:10:52 »
    Jakościowo zapowiedzi najlepsze jakie były na tym forum. Szkoda tylko, że Maciek to taki głuptak do potęgi i nie dotrzymał słowa i mamy niekompletne zapowiedzi. No nic po raz kolejny sprawdziło się przysłowie: "krowa, która dużo ryczy mało mleka daje" Maciek nie daję nic. Nie ma co się jednak nad nim pastwić. Mam nadzieję, że odkupi winy jak Azorek. A Lewciowi wielki szaczunecek i pozdrowienia od dobrych chłopaków z ulicy.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: [PP18] Zapowiedź III kolejki | Zapowiedź meczu AK vs KoH
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 29, 2018, 18:24:23 »
    Już dziś drugie starcie 3. kolejki PP pomiędzy AK a KoHem.
    Normalnie prawdopodobnie nie pojawiłaby się zapowiedź tego meczu, ale poratował mnie nie kto inny, jak wspomniany wyżej przez IvEgo Azorek, który przygotował wam krótkie preview tej walki.
    Zachęcam do zapoznania się z treścią zapowiedzi w pierwszym poście.

Offline Fiksiu

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    • Non omnis moriar
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 03, 2018, 14:31:51 »
    Fiks niemalże co noc bierze do ręki nordycki topór i tarczę, jego obecność w rosterze MJTKW to bez wątpienia duże zagrożenie dla Kingdom of Skandia.

Tak było.

Mam małe zaległości, ale zapowiedzi full profeska, piękne :v
    Manipulator polskiej sceny NW XDDDD
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)