Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] III Kolejka (24.09.2018 - 30.09.2018)  (Przeczytany 4806 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    Odp: [PP18] III Kolejka (24.09.2018 - 30.09.2018)
    « Odpowiedź #60 dnia: Października 01, 2018, 09:49:39 »
    Vizimir wydumał sobie, że mamy problemy i ciągle nam chodzi na ustępstwa, w związku z czym z wielkim smutkiem odbiera nam punkty.

Co roku przyznawana jest możliwość gry w późniejszym terminie jeśli zajdzie taka potrzeba. To czy tak będzie najczęściej zależy tylko od administracji, ale w kulturze tej gry przyjęło się, że jeśli trzeba - dajemy, bo walkowery psują tabelę. Szczególnie obustronne.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #61 dnia: Października 01, 2018, 10:00:02 »
    Szkoda, ze taki mecz na szczycie zostal rozstrzygniety obustronnym walkowerem. Ja nie widze problemu, aby oba zespoly graly w ppniedzialek, jesli sie dogadaja. Dla  mnie to, czy picknight bd o 20 czy 22 - nie gra roli. A przynajmniej jest fajne widowisko.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #62 dnia: Października 01, 2018, 10:31:44 »
    Z jednej strony rozumiem Saracenów i Typów, wielokrotnie w zagranicznych turniejach zdarzało się przedłużenie terminu rozegrania meczów jeśli było to konieczne - zwłaszcza jeśli były to starcia między drużynami z górnej połówki, bo jak zauważył wyżej Carpe, walkowery i obustronne walkowery psują tabelę.

Z drugiej jednakże strony rozumiem też Vizimira. Chyba wszyscy zapomnieli już, że picknight z tej kolejki musiał prowadzić on sam, w ostatniej chwili, nie miał nawet czasu przygotować listy picków do wglądu dla wszystkich, dlatego nie było nawet wiadomo kto po kim pickuje. A to przez to, że I grało tak późno - cóż, właśnie z Typami. Jakby tego było mało, to dowiedziałem się od Kokosza, że ktoś najpierw przekazał Vizimirowi, że Typy oddały mecz walkowerem, przez co pierwsza lista pickujących drużyn jaką sobie zrobił nie była nawet prawidłowa i musiał ją potem na bieżąco zmieniać. To jasne, że takie mecze rozgrywane na ostatnią chwilę psują organizatorom ich plany.

Dlatego mam propozycję trzeciego rozwiązania. Wydaje mi się, że już raz została wykorzystana podczas PP w przeszłości, chyba nawet w jednym z tych, w których adminowałem. W dużym skrócie pozwalamy zagrać SRC z Typami dzisiaj i wynik wpisujemy normalnie do tabeli, ale żeby nie zmieniać już kolejki picknightów w ostatniej chwili obie drużyny muszą pogodzić się z pewną niedogodnością. Konkretnie, na czas trwania picknightów i ustalania kolejności pickowania, traktujemy je jakby dostały tego obustronnego walkowera.

Takie rozwiązanie ma kilka zalet:
    • nie psujemy tabeli walkowerami i mamy bardziej "prawidłową" tabelę
    • nie ma problemu ze zmianą kolejności picków w ostatniej chwili ze względu na mecz SRCvTypy
    • Vizimir również chciał was jakoś ukarać za nie umówienie meczu na czas i tutaj ewidentnie to następuje, w końcu jesteście w gorszej sytuacji na czas trwania picknightów
    • picknight nadal można zrobić o 20, nie ma problemu z 22, która nie każdemu pasuje

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #63 dnia: Października 01, 2018, 10:48:30 »
    Z jednej strony rozumiem Saracenów i Typów, wielokrotnie w zagranicznych turniejach zdarzało się przedłużenie terminu rozegrania meczów jeśli było to konieczne - zwłaszcza jeśli były to starcia między drużynami z górnej połówki, bo jak zauważył wyżej Carpe, walkowery i obustronne walkowery psują tabelę.

Z drugiej jednakże strony rozumiem też Vizimira. Chyba wszyscy zapomnieli już, że picknight z tej kolejki musiał prowadzić on sam, w ostatniej chwili, nie miał nawet czasu przygotować listy picków do wglądu dla wszystkich, dlatego nie było nawet wiadomo kto po kim pickuje. A to przez to, że I grało tak późno - cóż, właśnie z Typami. Jakby tego było mało, to dowiedziałem się od Kokosza, że ktoś najpierw przekazał Vizimirowi, że Typy oddały mecz walkowerem, przez co pierwsza lista pickujących drużyn jaką sobie zrobił nie była nawet prawidłowa i musiał ją potem na bieżąco zmieniać. To jasne, że takie mecze rozgrywane na ostatnią chwilę psują organizatorom ich plany.

Dlatego mam propozycję trzeciego rozwiązania. Wydaje mi się, że już raz została wykorzystana podczas PP w przeszłości, chyba nawet w jednym z tych, w których adminowałem. W dużym skrócie pozwalamy zagrać SRC z Typami dzisiaj i wynik wpisujemy normalnie do tabeli, ale żeby nie zmieniać już kolejki picknightów w ostatniej chwili obie drużyny muszą pogodzić się z pewną niedogodnością. Konkretnie, na czas trwania picknightów i ustalania kolejności pickowania, traktujemy je jakby dostały tego obustronnego walkowera.

• nie ma problemu ze zmianą kolejności picków w ostatniej chwili ze względu na mecz SRCvTypy
    • Vizimir również chciał was jakoś ukarać za nie umówienie meczu na czas i tutaj ewidentnie to następuje, w końcu jesteście w gorszej sytuacji na czas trwania picknightów
    • picknight nadal można zrobić o 20, nie ma problemu z 22, która nie każdemu pasuje
    Człowiek Roku 2018 !

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #64 dnia: Października 01, 2018, 11:32:23 »
    Jakby ktoś się nie orientował w ostatnim meczu Insomnii z Typami, to czekaliśmy za nimi 25 minut by w końcu zebrali chociaż 4 graczy, więc raczej każdy wolałby zagrać mecz aniżeli cieszyć się otrzymaniem walkowera.
    Pomysł Lwa jest najlepszym wyjściem z sytuacji gdyż właśnie nie niszczymy tabeli w żaden sposób tylko po to by ukarać dwa teamy za nie rozegranie meczu w terminie(pomimo tego, że zrobią to zaraz po pickach na 4 kolejkę), ale przy okazji zostają w pewien sposób ukarane, byciem ostatnim w tabeli picków (co poniekąd bardziej uderza w Typów, przy SRC to raczej większej różnicy nie robi). 
    Jeśli pomysł Lwa zostanie odrzuconym, to będzie tylko świadczyło o łechtaniu własnego ego przez administrację.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2018, 11:34:20 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #65 dnia: Października 01, 2018, 12:17:14 »

Dzięki za rozwiązanie problemu.

Vizimir wydumał sobie, że mamy problemy i ciągle nam chodzi na ustępstwa, w związku z czym z wielkim smutkiem odbiera nam punkty.

Co roku przyznawana jest możliwość gry w późniejszym terminie jeśli zajdzie taka potrzeba. To czy tak będzie najczęściej zależy tylko od administracji, ale w kulturze tej gry przyjęło się, że jeśli trzeba - dajemy, bo walkowery psują tabelę. Szczególnie obustronne.

Nie miałbym żadnego problemu w pozwoleniu wam w graniu w innym terminie jeśli wytłumaczylibyście i napisali do mnie na steam z wyprzedzeniem, jak wygląda sytuacja.  Wy to po prostu olaliście i sobie meczyk umówiliście w niedziele wieczór, bo przez cały tydzień byliście tak zapracowani, że ciężko było napisać jeden do drugiego.

Reasumując SRC vs Typy mogą rozegrać dzisiaj swój mecz. Nie wezmą, jednak oni udziału w pick nightach. Dodatkowo dodam wkrótce nową zasadę w ogłoszeniach, żeby takie sytuację nie miały już miejsca, gdzie będą pokazane następstwa nie rozegrania meczy w terminie plus co się stanie jeśli drużyny nie poinformują w terminie administratorów turnieju o meczu.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2018, 12:58:05 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #66 dnia: Października 01, 2018, 12:49:45 »
    Dobry wujek Lew!
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #67 dnia: Października 01, 2018, 19:29:57 »
    Wszystkie wyniki zaakceptowane.
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.