Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] Okiem Lwa, czyli zapowiedź II kolejki  (Przeczytany 2151 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    [PP18] Okiem Lwa, czyli zapowiedź II kolejki
    « dnia: Września 19, 2018, 14:47:06 »

II KOLEJKA

3PP_XW vs Armia Bombasu
    Pojedynek debiutantów
    W tej kolejce czeka nas kilka meczów pomiędzy drużynami spoza Native – i w tym przypadku tak właśnie jest. 3pp to obecny mistrz Polski NW, zaś Armia Bombasu ma w składzie kilku innych graczy kojarzonych z tym modułem, jak np. JerzyBurza, od niedawna tawerniany bedboj i banita. Kto wyjdzie z tego starcia zwycięsko?

Cóż, żeby być szczerym, powiedziałbym że… trudno powiedzieć. AB w poprzedniej kolejce zdecydowało się oddać mecz SRC walkowerem, co utrudnia jakąś analizę ich obecnej formy czy znajomości Native. W ich rosterze figurują jednakże nicki, które część z czytających może kojarzyć, jak Colonist czy Dzastinek, w zeszłym roku występujący pod egidą PZW.

Więcej da się powiedzieć natomiast o 3pp. Choć ponieśli w swoim debiucie na PP porażkę, pokazali ducha walki i ugrali aż 7 rund. Pośród ich graczy wyróżniał się choćby Hunter491, bardzo dobrze znany na Native z występów na kilku PP. Z osób mniej kojarzonych z Nativem spore wrażenie musiał zrobić także Amue, dzięki swojej skutecznej grze oraz imponującemu 7:1 na jednym ze spawnów.

Ostatecznie, jak pisałem, drużyna AB jest jedną wielką niewiadomą – może walkower na otwarcie jest dla nich początkiem serii porażek, a może są czarnym koniem, który spróbuje zawalczyć o fazę pucharową. Ja wierzę jednak w 3pp po ich poprzednim występie i to na nich stawiam.

FAT vs Kindgom of Skandia
    Pojedynek Dawida z Goliatem
    Godli stwierdził pewnego razu o swojej drużynie: Pułk 9. Piechoty był najlepszym […] klanem w Napoleonic Wars! Dołączali do nas często nowi gracze M&B lecz po kilku treningach grali jak weterani. Niszczyliśmy wszystkich. Nikt nie miał z nami szans. O ile z większością postawionych w tym krótkim tekście tez można by się kłócić, o tyle jedno trzeba mu oddać – Zwiadowcę bez wątpienia wyszkolił na weterana. To właśnie ten były zawodnik MC przeważył w poprzednim meczu szalę na korzyść Skandii, zostając najlepszym fragerem pierwszej kolejki z wynikiem 19:10. Jednakże wszyscy – jak sądzę – zgodzimy się, że FAT jest o wiele bardziej wymagającym rywalem od 3pp. Tak więc Zwiadowca będzie musiał nie tylko zagrać lepiej indywidualnie, ale również poderwać swój team do jeszcze większego wysiłku, jeśli Skandyjczycy chcą choćby zremisować. Pomoże mu w tym bez wątpienia BeaK, myślę również że wszyscy więcej oczekujemy od Vinciego, innego ucznia Godliego, którego występ był jednak niewspółmierny do jego kompana z Minotaurus Clan.

Co na to Fighting Against Thyroid? Bez wątpienia drużyna Lokiego, podrażniona porażką z InΣomnią, będzie w stanie odpowiedzieć na liderów rywala swoimi własnymi rzeźnikami. W oczy rzuca się choćby Carnage, uczestnik kilku już edycji PP czy Bananek, o samym liderze FAT nie wspominając. Mecz ten będzie również okazją dla Rothena, gracza który przed PP typował siebie jako króla asyst turnieju, na udowodnienie swojej klasy.

W ogólnym rozrachunku, pomimo mojej sentymentalnej sympatii do MC, nie sądzę aby inny wynik, niż zwycięstwo FAT był możliwy. Tak czy inaczej, chłopaki ze Skandii bez wątpienia będą walczyć do ostatniej rundy o jak najlepszy rezultat, który zapewni im satysfakcjonującą pozycję przed następnym picknightem.

MJTKW vs Widłownicy Boszy
    Pojedynek debiutantów
    Ekipa GoNu ponownie staje naprzeciw Adamka, znanego nam wszystkim z nienawiści do czerwonych spodni i miłości do polskiej husarii. Tym razem jednakże polem ich zmagań nie będzie Zajazd czy Południowe stepy Delunga, a Native.

Myślę, że to spora okazja dla Adamka na odegranie się na ekipie GoNu za kontrowersyjny mecz z ostatniej edycji Ligi i pokazanie wszystkim, co znaczy wzbudzenie wściekłości Wielkiego Mistrza. Owszem, co prawda nie ma do dyspozycji Caiusa, lecz z drugiej strony tym razem żaden z jego przeciwników nie jest adminem turnieju (a więc nie będzie mógł go stronniczo prześladować), MJTKW nie ma w składzie frajera z aimbotem, nie grozi mu też raczej usunięcie 5 graczy z rostera tuż przed startem meczu, a więc wszelkie powody jego poprzedniej porażki są tym razem nieobecne.

Czy zatem GoN powinien lękać się drugiej już klęski? Niekoniecznie. Choć wszystkie znaki na niebie i ziemi zdają się wskazywać na Widłowników Boszy, ekipa MJTKW ma kilku ciekawych graczy, którzy mogą odwrócić losy tego – zdawałoby się – jednostronnego starcia i zdobyć komplet punktów dla swojej drużyny. Myślę tu w tym momencie choćby o Szekim czy vtz’cie, Laalaa również jest niczego sobie graczem. Pytanie jednak, czy to starczy na armię Adamka, prowadzoną przez Zuzka, Borutę i Hawkinsa? Cóż, moim zdaniem – zdecydowanie tak.

Polska Siła vs Independent Warriors
    Ostre starcie na szczycie
    W poprzedniej kolejce tylko w przypadku jednego meczu większość typujących postawiła na drużynę, która ostatecznie przegrała. Była nią Polska Siła. Czy i tym razem betujący postawią na zespół Kamillo? A może wręcz przeciwnie – uwierzą zdecydowanie w team Vizimira? Przyjrzyjmy się obu drużynom.

Najpierw rzućmy okiem na Polską Siłę. Skład mają imponujący, w czym więc mogła leżeć przyczyna ich porażki? Lider zespołu, Kamillo, przekonany jest że to efekt gorszej dyspozycji tamtego dnia. Równolegle zaznaczył podczas rozmowy ze mną, że do następnego starcia podchodzą stuprocentowo zmotywowani i mają zamiar wykorzystać do maksimum zalety map, gdyż te z 2. kolejki bardziej pasują do ich stylu gry.

Wielu obserwatorów było również rozczarowanych absencją Shava w poprzednim meczu. Niektórzy – jak np. Kokosz – posuwali się wręcz do sugestii, iż to właśnie brak tego zawodnika był kluczowym czynnikiem porażki KoHu. Kamillo zapewnił mnie, że każdy gracz figurujący w rosterze jego teamu ma zamiar grać, a więc wkrótce – być może już w tej kolejce – i ten problem zostanie rozwiązany.

Co na to Independent Warriors? Cóż, również mają w składzie kilku ciekawych graczy. Zdecydowanie warto wyczekiwać pojawienia się nieobecnego w poprzednim starciu Kumelki/Radona, który zaliczył epizod w PE. Dużo zależeć pewnie będzie również od Rider_of_Rohirrima, najczęściej typowanego gracza do tytułu króla asyst turnieju.

Kto z tego – bez wątpienia zaciętego – starcia wyjdzie z 4 punktami? Cóż, trudno wskazać tu faworyta, gdyż oba zespoły mają wiele atutów. Równie dobrze może okazać się, że mecz zakończy się remisem. Gdyby ktoś jednak kazał mi wybrać jeden z tych dwóch zespołów, postawiłbym na KoH. Myślę, że chłopaki nie pokazali nam jeszcze pełni swoich możliwości i poprzednia kolejka była dla nich jedynie rozgrzewką, a teraz wreszcie mogą zacząć grać na pełnych obrotach.

Evil Geniuses vs Haus Durrundun
    Pojedynek Dawida z Goliatem
    W poprzedniej kolejce aż 75% typujących zakładało zwycięstwo AK nad Haus Durrundun. Chłopaki pokazali jednak wolę walki i udowodnili tawernowiczom, że za nic mają ich przewidywania. Czy i tym razem oszukają prawdopodobieństwo i zaskoczą drużynę Matafiksa?

Trzeba panom z Durrundun oddać co ich i zaznaczyć, że kilkoro z ich graczy nie ma się czego wstydzić na Native. Koxxus zajął czwarte miejsce na PP’16 z Legionistami, Kozubki błyszczał niczym diament w tej samej edycji Pucharu w barwach BoSu na tle reszty swoich kompanów, zaś Ari zrywał skalpy już kilka lat temu pod czujnym okiem Alpaki.

Z drugiej jednakże strony, te imponujące osiągnięcia blado wypadają przy takich nickach jak Kotek, Janczar, Matafiks czy nawet Azorek. Jakkolwiek nie wątpię w wolę walki i ambicje Durrundun, czego przykład dał Koxxus w swoim becie co do wyniku meczu, nie wierzę w inne zakończenie niż deklasacja i pogrom, którego niechybnie zaznają z ręki Evil Geniuses.
    Armia Koronna vs Masoni

Ostre starcie
    Czas na kolejne starcie z dosyć świeżą przeszłością. Jak w przypadku MJTKW i Widłowników, core AK pod postacią ChK stawał już w tym roku na ubitej ziemi naprzeciw Masonów na Deluge’u. Wówczas, 25 marca, ChK musiało uznać wyższość Masonów po porażce 7:13. Czy historia się powtórzy?

Jedną z istotniejszych różnic pomiędzy rosterem AK a składem ChK tamtego pamiętnego dnia jest obecność słynnego Apocalypsa, znanego większości graczy Native z BC. Poza Berserker Centurio Apocalyps dwukrotnie zagrał w PP w drużynach Prusaka – w 2014 i 2016. Bez wątpienia będzie wyróżniającym się graczem i kluczowym elementem ew. zwycięstwa AK.

Czym mogą odpowiedzieć na tak znaną personę Masoni? Bez wątpienia Ganczem, byłym wojownikiem LoRu, klanu który niegdyś ograł już niepokonanego Apocalypsa. Najlepszy rewolwerowiec Deluge’a ma szansę poprowadzić Masonów do zwycięstwa, jeśli wesprą go koledzy z teamu, tacy jak Kasztan czy Bazi. W potencjalnej wiktorii przeszkodzić im mogą natomiast problemy natury technicznej. Nie jest tajemnicą, że IvE ma tak słaby sprzęt, że na TSa musi wchodzić przez apkę na fona, albo że mój ping pozostawia wiele do życzenia. Ostatecznie sądzę, że Masonów czeka kolejny triumf, który pozwoli im na utrzymanie się w górnej połowie tabeli.

Saracens vs Black Eagles

HIT KOLEJKIA oto przed nami mecz kolejki. Z jednej strony SRC, czterokrotny triumfator Pucharu Polski, zaś z drugiej Black Eagles, solowy projekt Woja. Kto wyjdzie z tego starcia tytanów zwycięsko?

Zdawałoby się, że górą powinni być niezrównani Saraceni, zeszłoroczni zwycięzcy rozgrywek. Żadnego z 6 nicków w rosterze SRC nie trzeba nikomu przedstawiać. Są na naszej scenie od lat i cały czas grają na wysokim poziomie, bez kompleksów mierząc się z największymi zawodnikami z zagranicy. Z drugiej jednakże strony, to właśnie roster, a raczej jego rozmiar, może być dla nich największym problemem. Mają bardzo krótką ławkę i ryzykują grą w osłabieniu w przypadku pojawienia się np. problemów technicznych u jednego z nich.

Black Eagles nie ma tego problemu i czuje się na tyle pewnie, że grę na PP łączy z udziałem w Warband 5-aSide League, gdzie w tym tygodniu mierzy się z drużyną Messiusa. Ich roster, choć bez wątpienia mniej imponujący od rostera SRC, również zawiera kilka ksywek budzących respekt. Nie tylko sam Woj, ale również jego podopieczni mają się czym pochwalić. Weźmy choćby Nazgulusa, znanego z celnego strzelania czy Raxala, który po zdobyciu szlifów w takich klanach jak IW czy PM powraca na scenę w formie jak nigdy wcześniej. Jedną z ciekawszych osób w rosterze BE jest również niejaki Zdzichu. Choć jego nick może być dla was enigmatyczny, chodzą słuchy iż może być on nowym diamentem, który Woj ma zamiar oszlifować dla polskiej repry na przyszłe NC. Zdecydowanie warto przyglądać się temu graczowi uważnie, bo już wkrótce może być na ustach całego community.

Czy zatem łatwo wytypować zwycięzcę tego pojedynku? Bynajmniej. Coś mi jednak mówi, że młode wilczki z drużyny Woja to dopiero pieśń przeszłości i choć czeka ich jeszcze wiele triumfów, tym razem będą musieli uznać wyższość bezwzględnych Saracenów.

InΣomnia vs Typy
    Ostre starcie na szczycie
    Choć tradycja okienka transferowego została zakończona na PP’13, myślę że w InΣomnię można metaforycznie nazwać królami ostatniego dnia okienka transferowego. Tuż przed swoim pierwszym meczem w PP z FAT ściągnęli HarnaSia, uznanego gracza Native, zaskakując wielu tym wzmocnieniem składu. Jednak nie było to ich ostatnie słowo. Na pół godziny przed starciem w rosterze I pojawił się nie kto inny jak Prusak, zeszłoroczny wicemistrz, wyciągnięty prosto z SRC. Jego transfer w ostatniej chwili, niczym przejście Ashleya Cole’a z Arsenalu do Chelsea na zamknięcie okienka 2006 BPL zelektryzował wielu fanów Warbanda i słusznie. Prusak udowodnił swoją przydatność już w pierwszym meczu, topując w tabeli na 2 z 4 spawnów i siejąc spustoszenie w szeregach ekipy Lokiego śmiałymi szarżami.

Teraz jednakże Prusak ze spółką stają przed poważniejszym wyzwaniem. Jak stwierdził Kamillo, powszechnie znany i respektowany ekspert ws. Warbanda, Blackitta, Harmana czy gorNa nikomu nie trzeba przedstawiać, to gracze gwarantujący jakość na najwyższym poziomie. Zawodnicy InΣomnii powinni również uważać na Zurisa, zaś Prusak bez wątpienia wypatrywał będzie w szeregach wroga Berty, swojego dawnego gracza z czasów, gdy jako lider Illuminati walczył nieskutecznie o triumf w PP’15.

InΣomnia również może pokazać pazur, choćby przy pomocy swojej konnicy. Na tej klasie mają nie tylko Prusaka, ale również Kokosza czy Zahariego – samych zaprawionych w boju, również na arenie europejskiej, wojowników. Takie nicki jak Cramer lub Hawer również nie pozostają bez echa na naszej rodzimej scenie. Tak więc czy coś może zaszkodzić Bezsennym? Brak im moim zdaniem klasowego strzelca, bo wszelkie dotychczasowe próby .Maćka na tej pozycji trudno uznać za imponujące.

Starcie to będzie bez wątpienia zacięte i warte streama. Walka toczyć się będzie o każdą rundę i myślę, że będzie to drugi najbardziej interesujący mecz tej kolejki (po SRC – BE), lecz w ostatecznym rachunku postawię na drużynę Kokosza i Zahariego, choć team Harmana jest również niczego sobie.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    Odp: [PP18] Okiem Lwa, czyli zapowiedź II kolejki
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 19, 2018, 16:15:43 »
    >pisząc o meczu AK vs Masoni wspomnij o meczu ChK vs Masoni
    >zapomnij napisać o najgorszym konnym który grał w tamtym meczu, a który obecnie też gra dla Masonów

(click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 19, 2018, 16:31:53 »
    AK to ten niemy klan co niepotrafi śpiewać i nie dotrzymuje słów zakładów? Cóż z chęcią ich rozjadę drugi raz. Wystarczy nakarmić Gancza.

Co do Insomnia vs Typy to wątpię aby Koker i jego zgraja mieli szanse z Harmanem, Blackittem czy Gornem. No dajcie spokój :D

@Patus nikt o Tobie nie piszę i nie pamięta bo jedyne Twoje osiągnięcie to być liderem nieistniejącego pułku. Nie pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2018, 16:33:12 wysłana przez ^IvE »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 19, 2018, 16:32:08 »
    Znów się Patus podnieca tym farciarskim meczem.
    Also, właśnie mi się przypomniało... czy ChK nie miało nagrać jakiejś piosenki?
    @UP: no właśnie, też tak mi się przypomniało :P

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 19, 2018, 17:19:23 »
    Zajebiste zapowiedzi. Licze na wiecej! I SRC wygralo PP 3 a nie 4 razy. Prosze nie ulegac TVNowskiej propagandzie.

Wygrali w 2013 (po roku uzyskali tytul), 14 i 17. W 2015 PP wygrala druzyna zlozona w 90 procent z repry, przypisywanie tego SRC jest taka sama głupota, jak przypisywanie wynikow reprezentacji Jugoslawii w noznej tylko i wylacznie Chorwacji (zalozmy). To tak wyjasnilem zanim ktos tu bedzie chcial sie spierac ze mna. Zreszta prawdopodobne, ze wkrotce bedzie mozliwosc zaglebienia sie w temat dokladniej. Cierpliwosci.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 19, 2018, 17:40:42 »
    W 2015 PP wygrala druzyna zlozona w 90 procent z repry, przypisywanie tego SRC jest taka sama głupota, jak przypisywanie wynikow reprezentacji Jugoslawii w noznej tylko i wylacznie Chorwacji (zalozmy)[...]

Tyle że 90% ówczesnej repry to było właśnie SRC :p A nawet jak ktoś nie był bezpośrednio kojarzony (np. taki Harman, czy Trebron), to i tak wcześniej już pod tagami SRC grywał (nawet na PP). Jedynymi polskimi debiutantami w Saracens byli wtedy Rome i Cristo. Faktycznie ogromne posiłki z repry były wtedy sprowadzone ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 19, 2018, 19:37:59 »
    Od jutra jestem na parę dni we Wrocławiu, więc niestety nie będę mógł wziąć udziału w tym meczu, ale widzimy się w każdej następnej kolejce!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 19, 2018, 20:12:28 »
    Tyle że 90% ówczesnej repry to było właśnie SRC :p A nawet jak ktoś nie był bezpośrednio kojarzony (np. taki Harman, czy Trebron), to i tak wcześniej już pod tagami SRC grywał (nawet na PP). Jedynymi polskimi debiutantami w Saracens byli wtedy Rome i Cristo. Faktycznie ogromne posiłki z repry były wtedy sprowadzone ;)
    Rozumiem, ze gdyby 90 procent kadry Hiszpanii stanowili Katalonczycy to wlasnie ich by okrzyknieto mistrzem swiata? Kraj reprezebtowała Polska. W PP gral Sadboys czyli SRC plus wsparcie w postaci ludzi z repry. Dopisywanie tytulu SRC i pisanie (jak rok temu) o wielkim klanie ktory zmiotl konkurencje na scenie polskiej aby powiekszyc swoje mikro jaja (bo chyba taki byl zamiar) jest wielkim nieporozumieniem. Co nie zmienia faktu, ze na 99 procebt w tym roku SRC zgarnie swoj 4 puchar. I zgarneloby nawet jakby PE zagralo. Czemu? Jak napisalem, wkrotce bedziecie mogli o tym szerzej przeczytac mam nadzieje, chyba, ze cos sie wydarzy niespodziewanego i moj tekst zje cenzura

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 20, 2018, 19:31:21 »
    Jedną z istotniejszych różnic pomiędzy rosterem AK a składem ChK tamtego pamiętnego dnia jest obecność słynnego Apocalypsa, znanego większości graczy Native z BC. Poza Berserker Centurio Apocalyps dwukrotnie zagrał w PP w drużynach Prusaka – w 2014 i 2016. Bez wątpienia będzie wyróżniającym się graczem i kluczowym elementem ew. zwycięstwa AK.

Dzięki, ale szczerze mówiąc nie grywam ostatnio i jestem ujowy :D

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 20, 2018, 19:53:47 »
    Rozumiem, ze gdyby 90 procent kadry Hiszpanii stanowili Katalonczycy to wlasnie ich by okrzyknieto mistrzem swiata? Kraj reprezebtowała Polska. W PP gral Sadboys czyli SRC plus wsparcie w postaci ludzi z repry. Dopisywanie tytulu SRC i pisanie (jak rok temu) o wielkim klanie ktory zmiotl konkurencje na scenie polskiej aby powiekszyc swoje mikro jaja (bo chyba taki byl zamiar) jest wielkim nieporozumieniem. Co nie zmienia faktu, ze na 99 procebt w tym roku SRC zgarnie swoj 4 puchar. I zgarneloby nawet jakby PE zagralo. Czemu? Jak napisalem, wkrotce bedziecie mogli o tym szerzej przeczytac mam nadzieje, chyba, ze cos sie wydarzy niespodziewanego i moj tekst zje cenzura

100% skladu SRC stanowia w tej chwili gracze, ktorzy wygrali puchar w 2013, 2014, 2015 i 2017. Mozesz rzucac tekstami o mikrojajach, ale gracze, ktorzy wygrali 4 puchary, to kropla w krople ci gracze, ktorzy byli i sa trzonem SRC. Takze no, jestesmy najlepszym klanem w historii Polski i juz raczej nic tego nie zmieni. Mikrojaja.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 20, 2018, 20:09:19 »
    100% skladu SRC stanowia w tej chwili gracze, ktorzy wygrali puchar w 2013, 2014, 2015 i 2017. Mozesz rzucac tekstami o mikrojajach, ale gracze, ktorzy wygrali 4 puchary, to kropla w krople ci gracze, ktorzy byli i sa trzonem SRC. Takze no, jestesmy najlepszym klanem w historii Polski i juz raczej nic tego nie zmieni. Mikrojaja.
    Wygrali 3 puchary, w tym roku raczej wygracie czwarty. O byciu najlepszym to cóż... Warband postępuje, także PP przechodzi pewne zmiany, a Wy utrzymujecie się na szczycie od tylu lat. Pod tym względem chylę czoła. Szerzej to już gdzieś opisałem i jak wspomniałem - jeśli nic się nie zmieni, na dniach będzie to opublikowane. Z mikrojajami to mnie trochę poniosło, przyznaję, ale miałem ogólnie irytujący dzień w pracy.

100% skladu SRC stanowia w tej chwili gracze, ktorzy wygrali puchar w 2013, 2014, 2015 i 2017.
    No tak, ale stwierdzenie, że w 2015 roku PP wygrało SRC jest trochę głupie. Dziś się gra 5v5, wtedy 8v8, a gracze SRC mieli wsparcie w postaci ludzi z repry + chyba 2 zagranicznych, z tego powodu startował zespół Sadboys. To nie to samo. Możesz napisać, że "Ja, CarpeDiem, dumny mieszkaniem Inowrocławia, starszy brat Krzysztofa aka Habraka wygrałem 4 razy Puchar Polski", bo taki jest fakt. Ale oficjalnie SRC wygrało go 3 razy. ;)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 20, 2018, 20:16:29 »
    Nic mnie tak bardzo nie uraziło w tym poście jak to, że napisałeś jakobym był z Inowrocławia.

Można się w nieskończoność tak przerzucać argumentami. Zalezy od interpretacji. Obstaję przy tym, że Sadboys=SRC.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 20, 2018, 20:30:03 »
    Nic mnie tak bardzo nie uraziło w tym poście jak to, że napisałeś jakobym był z Inowrocławia.

Możesz napisać, że "Ja, CarpeDiem, dumny mieszkaniem Inowrocławia, starszy brat Krzysztofa aka Habraka wygrałem 4 razy Puchar Polski", bo taki jest fakt. Ale oficjalnie SRC wygrało go 3 razy. ;)

Od Inowrocławia to Wy się odwalcie, miasto fajne, tylko Prezydent ujowy...

Inowrocław i (niem. Inowrazlaw, od 1904 do 1920 i w czasie okupacji niemieckiej Hohensalza) – miasto w województwie kujawsko-pomorskim, siedziba powiatu inowrocławskiego i gminy wiejskiej Inowrocław.

W latach 1975–1998 miasto administracyjnie należało do województwa bydgoskiego.

Inowrocław położony jest nad rzeką Noteć, na Równinie Inowrocławskiej, w północno-wschodniej części Pojezierza Wielkopolskiego. Jest 49. miastem w Polsce pod względem liczby ludności i najludniejszym miastem w Polsce nie będącym miastem na prawach powiatu. Według danych z 31 grudnia 2017 roku miasto miało 73 577[1] mieszkańców. Inowrocław jest istotnym węzłem kolejowym i drogowym oraz wielobranżowym ośrodkiem przemysłowym, usługowym i uzdrowiskowym. Od 2013 roku w granicach miasta znajdują się miejsca pod inwestycje Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Zrzeszony w Związku Miast Polskich.

Miasto uznawane jest za stolicę Kujaw Zachodnich. W Inowrocławiu funkcjonują sanatoria, domy uzdrowiskowe i tężnia solankowa, a samo miasto posiada status uzdrowiska. Posiada bogate złoża soli kamiennej, które wydobywane są tutaj od czasów starożytnych, stąd określenie "miasto na soli". Jednak od zamknięcia i zalania kopalni "Solino" sól w sposób tradycyjny nie jest już wydobywana. Miasto jest garnizonem wojskowym. W mieście rozlewa się także wysoko zmineralizowaną wodę "Inowrocławianka", która jest podobno najbardziej słoną sprzedawaną wodą pitną w Polsce. W parku solankowym znajdują się również tężnie (a właściwie tężnia).

Miasto królewskie lokowane w latach 1231–1267 położone było w XVI wieku w województwie inowrocławskim[2].

Miejsce popisów szlachty województwa inowrocławskiego I Rzeczypospolitej[3]

Patronką Inowrocławia jest Królowa Jadwiga.

« Ostatnia zmiana: Września 20, 2018, 20:37:07 wysłana przez Apocalyps »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 20, 2018, 21:05:22 »
    Rozumiem, ze gdyby 90 procent kadry Hiszpanii stanowili Katalonczycy to wlasnie ich by okrzyknieto mistrzem swiata? Kraj reprezebtowała Polska. W PP gral Sadboys czyli SRC plus wsparcie w postaci ludzi z repry.

Przykład Katalonii jest nieadekwatny, bo mówisz tutaj o reprze. A my nie mówimy teraz, że SRC może sobie przypisać tytuł Mistrza Świata 2015 (a do tego byłby adekwatny Twój przykład), tylko że może sobie przypisać Mistrza Polski 2015. Bo spoza SRC grało tam 2 Polaków spoza SRC (Cristo i Rome) i 2 merców zza granicy, którzy jednak do tamtego roku byli dozwoleni i których używało również PE.

100% skladu SRC stanowia w tej chwili gracze, ktorzy wygrali puchar w 2013, 2014, 2015 i 2017

*83%
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 21, 2018, 14:06:53 »
    Carpe przepraszam. Oczywiscie chodziło o Włocławek.