Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [PP18] Temat ogólny  (Przeczytany 12424 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [PP18] Temat ogólny | Osoba/-y do pisania zapowiedzi poszukiwana
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 05, 2018, 13:52:00 »
    Kiedy zgłosiłem się do Vizimira do robienia zapowiedzi poinformowałem go, że ze względu na studia po starcie roku akademickiego będę miał o wiele mniej czasu i po zakończeniu fazy ligowej ustąpię pozostawiając miejsce komu innemu - wówczas wśród chętnych do zastąpienia mnie przewijał się Kokosz, nie wiem czy nadal tak jest.

Niestety, nie ma sensu żebym ciągnął to do końca fazy ligowej. Na 3 kolejki, podczas których miałem robić zapowiedzi, tylko raz udało się przygotować pełen komplet. Wrzucę dziś co udało mi się zrobić oraz osobom, które poprosiłem o pomoc, natomiast niewykluczone, że nawet połowa meczów nie będzie pokryta. Nie mam czasu na robienie 8 zapowiedzi między poniedziałkiem wieczór a czwartkiem wieczór m.in. przez rozkład zajęć w poszczególne dni w planie studiów, tak więc myślę, że to właściwy moment abym ustąpił ze stanowiska.

Równolegle chciałbym zaznaczyć, że mogę napisać tę jedną zapowiedź na tydzień spokojnie, gdyby mój następca - ktokolwiek by nim był - był moim udziałem zainteresowany (lub gdyby również nie czuł się na siłach na pisanie 8 zapowiedzi).
    Chciałbym również zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz. Obecnie większość osób mogących podjąć się pracy kreatywnej przy pisaniu do PP ma mało czasu, stąd prawdopodobne jest, że nikt nie ma czasu na samodzielne tworzenie 8 zapowiedzi. Dlatego fajnie byłoby, gdybyście pomimo tego zgłaszali się, ale z zaznaczeniem, że nie dacie rady sami. Przyszło mi dziś do głowy, że może robienie z tego one-man-job jest błędem i powinniśmy stworzyć mały zespół, który pokrywałby każdą kolejkę. Gdyby np. pojawiło się 4 chętnych, wystarczyłoby żeby każdy z nich pisał po 2 zapowiedzi na tydzień, i mielibyśmy zapowiedź kolejki gotową.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: [PP18] Temat ogólny
    « Odpowiedź #106 dnia: Października 05, 2018, 14:13:03 »
    To, o co mnie prosiłeś wysle Ci dzis do polnocy. Podobnie jak zrobie to, o co mnie prosil Dyktator bo bede mial czas wieczorem. Ogolnie 2 zapowiedzi moge spokojnie pisac. Wiadomo, odpuszczam pisanie zapowiedzi spotkań z udziałem KoHu, bo w samych superlatywach bym pisal o sobie i kilegach z druzyny.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #107 dnia: Października 05, 2018, 15:53:22 »
    Czy można by było zaktualizować wyniki meczy w 1 poście z każdej kolejki? Jest to trochę męczące chodzić i szukać po kolejnych stronach wyników spotkań. Jak ciężko z czasem by to zrobić, to zawszę mogę w tym pomóc ;)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #108 dnia: Października 06, 2018, 00:18:19 »
    Czy można by było zaktualizować wyniki meczy w 1 poście z każdej kolejki? Jest to trochę męczące chodzić i szukać po kolejnych stronach wyników spotkań. Jak ciężko z czasem by to zrobić, to zawszę mogę w tym pomóc ;)

Zaktualizuje to do niedzieli.
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Luther

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #109 dnia: Października 12, 2018, 21:32:44 »
    Chciałbym poprosić o resetowanie serwerów numer 1 i 2 w czwartki każdej kolejki.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #110 dnia: Października 12, 2018, 22:58:09 »
    Chciałbym poprosić o resetowanie serwerów numer 1 i 2 w czwartki każdej kolejki.
    W szczególności zresetujcie trójkę, bo dramat:D
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2018, 23:22:16 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Października 13, 2018, 00:28:12 »
    Serwery są restartowane co tydzień. Na DE1 i DE2 nie ma możliwości, żeby któryś z tych serwerów lagował, host jest identyczny jak na zagranicznych turniejach. Tutaj jest już wina Twojego łącza Luther, nic na to poradzić nie mogę. DE3 jest również restartowany co tydzień, tutaj w grę wchodzi już tańszy host z Niemiec i czasami może pojawić się jakiś mniejszy lag. Co do Ciebie Azor to Ty masz zawsze lagi, sprawdź swoje łącze na początku za nim będziesz zrzucał winę na serwer, że giniesz. Możliwe, że gdzieś po drodze mogą ginąć Ci pakiety, ale to już wina dostawców internetów z Polski, a nie serwera.
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2018, 00:31:18 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Października 13, 2018, 00:51:37 »
    Serwery są restartowane co tydzień. Na DE1 i DE2 nie ma możliwości, żeby któryś z tych serwerów lagował, host jest identyczny jak na zagranicznych turniejach. Tutaj jest już wina Twojego łącza Luther, nic na to poradzić nie mogę.
    Nwm kiedy resetujesz serwer ale we wtorek na meczu z Hitmenami miałem normalny ping a wczoraj oraz dzisiaj już nie, a na DE3 cały czas bez problemu więc raczej problem nie jest po mojej stronie :)

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Października 13, 2018, 00:57:20 »
    Nwm kiedy resetujesz serwer ale we wtorek na meczu z Hitmenami miałem normalny ping a wczoraj oraz dzisiaj już nie, a na DE3 cały czas bez problemu więc raczej problem nie jest po mojej stronie :)

Problem jest na 99% po Twojej stronie, jak grałeś u nas w ostatnim WNL to przecież też tak miałeś, że na niektórych niemiecki serwerach miałeś po 100 parę pingu a na niektórych normalny, a na holenderskich miałeś np lepszy od mnie. Np taki Rider ma pakiet losty na niemieckich serwerach również, bo jego pakiety niektóre nie docierają i tutaj ma problem z dostawcą internetu chociaż ma światłowód. Mogę też restartować co drugi dzień, jeśli miałoby to jakoś pomóc.
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2018, 01:01:44 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #114 dnia: Października 13, 2018, 01:07:57 »
    Normalnie serwery turniejowe są restartowane automatycznie, nad ranem, codziennie. Proponuję, żebyście z tego rozwiązania skorzystali, bo sporo osób narzeka na jakość, a restart raz w tygodniu rzeczywiście może być przyczyną.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Października 13, 2018, 01:43:46 »
    Spytałem przed chwilą LordaMetzegra DE1 i DE2 jest automatycznie restartowane codziennie, więc tutaj odpada wina serwerów. 

EDIT: Skarżył się Luther i Azorek jedynie. Nie ma możliwości, żeby te serwery lagowały. LordMetzeger użycza swoje serwery na każde turnieje międzynarodowe i nikt tam nie narzeka na lagi.

Zdjęcie rozmowy z LordMetzeger:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2018, 02:06:42 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #116 dnia: Października 13, 2018, 02:13:42 »
    Co do Ciebie Azor to Ty masz zawsze lagi, sprawdź swoje łącze na początku za nim będziesz zrzucał winę na serwer, że giniesz. Możliwe, że gdzieś po drodze mogą ginąć Ci pakiety, ale to już wina dostawców internetów z Polski, a nie serwera.
    A co, jesli gramy pickup w 16 i polowa graczy twierdzi, ze na de3 sa lagi?:D

(click to show/hide)

Offline Vizioner

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Października 13, 2018, 02:36:23 »
    A co, jesli gramy pickup w 16 i polowa graczy twierdzi, ze na de3 sa lagi?:D

Napisałem już od DE3 wyżej, sobie poczytaj. DE3 jest tylko dodatkowym serwerem, dlatego go nie dodałem nawet do rezerwacji w tabeli wcześniej.
    « Ostatnia zmiana: Października 13, 2018, 02:48:34 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Luther

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Października 13, 2018, 10:29:26 »
    No nic będę starał się zrobić co mogę by mieć taki ping jak we wtorek. Szkoda, że problem jest tylko z jednym hostem :/

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #119 dnia: Października 13, 2018, 11:08:38 »
    De 3 to gowno, mecz z typami był niemożliwy do grania
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...