Kiedy zgłosiłem się do Vizimira do robienia zapowiedzi poinformowałem go, że ze względu na studia po starcie roku akademickiego będę miał o wiele mniej czasu i po zakończeniu fazy ligowej ustąpię pozostawiając miejsce komu innemu - wówczas wśród chętnych do zastąpienia mnie przewijał się Kokosz, nie wiem czy nadal tak jest.
Niestety, nie ma sensu żebym ciągnął to do końca fazy ligowej. Na 3 kolejki, podczas których miałem robić zapowiedzi, tylko raz udało się przygotować pełen komplet. Wrzucę dziś co udało mi się zrobić oraz osobom, które poprosiłem o pomoc, natomiast niewykluczone, że nawet połowa meczów nie będzie pokryta. Nie mam czasu na robienie 8 zapowiedzi między poniedziałkiem wieczór a czwartkiem wieczór m.in. przez rozkład zajęć w poszczególne dni w planie studiów, tak więc myślę, że to właściwy moment abym ustąpił ze stanowiska.
Równolegle chciałbym zaznaczyć, że mogę napisać tę jedną zapowiedź na tydzień spokojnie, gdyby mój następca - ktokolwiek by nim był - był moim udziałem zainteresowany (lub gdyby również nie czuł się na siłach na pisanie 8 zapowiedzi).
Chciałbym również zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz. Obecnie większość osób mogących podjąć się pracy kreatywnej przy pisaniu do PP ma mało czasu, stąd prawdopodobne jest, że nikt nie ma czasu na samodzielne tworzenie 8 zapowiedzi. Dlatego fajnie byłoby, gdybyście pomimo tego zgłaszali się, ale z zaznaczeniem, że nie dacie rady sami. Przyszło mi dziś do głowy, że może robienie z tego one-man-job jest błędem i powinniśmy stworzyć mały zespół, który pokrywałby każdą kolejkę. Gdyby np. pojawiło się 4 chętnych, wystarczyłoby żeby każdy z nich pisał po 2 zapowiedzi na tydzień, i mielibyśmy zapowiedź kolejki gotową.