Zrobisz o tym artykuł na archeologii?
No widzisz Ganczo, zrobiłem mini artykuł, a Simskil dowie się, kto rozkręcił imprezę.
Moje wypowiedzi, które są zamieszczone w tym poście, są oparte na rozmowach z głównymi przedstawicielami w tej sprawie z strony 17pp (Pan Cebula i Kidart).Zacznijmy od początku.
No chlopaki fajny gfik szybkie 15-5, nawet nie musialem klikac mojego prawego przycisku na myszce
nie rozumiem tylko jednej rzeczy dlaczego po odmowieniu przez nas ft20 napisales cos takiego
a potem dales perma jednemu z nas xD
karygodne zachowanie pulkownika xD!
pozdro pocwicz moze nastepnym razem zamiast siedziec na spectatorze wiekszosc gfa zagrasz sobie z twoimi chlopaczkami xD
//edit
Nawet Long02PL gracz ktory najlepiej sobie poradzil na tym GFie nie popiera zachowania pulkownika
Jak widać po zamieszczonych "dowodach" w sprawie. 17pp rozgrywało zwyczajnego gfa z Kingdom of Moravia, lecz po odmówieniu gry ft20 przez Kingdom of Moravia, były pułkownik 17pp Kidart wybuchł a co za tym idzie, zaczął wyzywać i banować graczy Kingdom of Moravia.
Kurcze, nie wydaje wam się dziwne to, że z tak błahej sprawy Kidart zaczął tak postępować?
Zatrzymajmy się na tym zrzucie ekranu. Według byłego pułkownika Kidarta gf ten miał być rozgrywany w formie
treningowej, miały na nim zagrać osoby które dopiero uczą się gry w NW. Ważną osobą w tej sprawie jest pan Wolfgnar (obecnie występujący pod nickiem BlackBeard) który to zaproponował rozgrywkę tego oto gfa, następnie zapewniał Kidarta o grze w barwach Moravi podczas gfa, osoby które są dopiero
nowe i mają małą liczbę godzin w NW. (Doskonale wiedział, że pułkownik Kidart nie zgodzi się na grę z osobami, które są bardzo dobre jak LastShadow czy VVespar, lub inni bardzo dobrzy gracze Moravi których osobiście nie znam. Wykorzystując w ten sposób małą wiedzę pana pułkownika na temat Kingdom of Moravia.)
Dotarliśmy do najważniejszej sprawy czyli "wyzwisk".
Po rozmowach z Panem Kidartem oraz Panem Cebulą na pytanie, czy gracze Kingdom of Moravia wyzywali byłego pułkownika Kidarta podczas gfa, odpowiedź była szybka
"wyzywali".
A tutaj Kidart mówiący o wyzwiskach kierowanych w stronę pułku, czyli jednak nie tylko Kidart był obrażany.
A teraz bardzo istotna w tej sprawie informacja. Kto pierwszy zaczął wyzywać, czy ktoś z 17pp, czy KoM?
Mamy taką o to wypowiedź
"nie rozumiem tylko jednej rzeczy dlaczego po odmowieniu przez nas ft20 napisales cos takiego"
Jako, że gf był rozgrywany bardzo szybko (powód macie opisany wyżej) w trakcie jego trwania Kidart zaproponował grę ft20, z tego powodu tak jak wspominał mi dziś Kidart, w stronę 17pp padały takie teksty jak: "nolify" "nie mamy czasu nolify". Po tych początkowych tekstach zaczęły padać wyzwiska w stronę 17pp. Kidart oczywiście nie wytrzymał i odpowiedział im 2 razy banując przy tym gracza KoM, który najbardziej wyzywał graczy 17pp.
A tu właśnie te 2 wypowiedzi o których mowa
Z wiadomych przez wszystkich względów oczywiście nikt z KoM nie podał żadnego zrzutu wyzwisk kierowanych właśnie przez graczy KoM.
Nie stety nie posiadam takiego zrzutu przez co możemy jedynie polegać na wypowiedziach graczy 17pp.
Myślę, że większa wina jest tu po stronie KoM niż 17pp. KoM wykorzystując nie wiedzę o ich klanie i wysyłając zapewnienia o "nowych graczach" chcieli rozjechać 17pp co im się udało, następnie wykorzystując 2 wyzywające ich wypowiedzi Kidarta oraz rozmowe na steam, chcieli zwyczajnie zepsuć reputację nowego jeszcze pułkownika. Nikogo nie powinna dziwić jego reakcja na steam. Szkoda tylko, że w tym wszystkim 17pp nie podjęło próby obrony, lecz Kidart chciał jak najszybciej odciąć się od 17pp, aby jak najszybciej spróbować załagodzić sytuację.
Pan Cebula aby podbudować wizerunek "nowej" siedemnastki postanowił ukazać na tawernie wyrzucenie Kidarta, w rzeczywistości Kidart sam odszedł z pułku.
Ocenę pozostawiam wam. Jestem osobą bezstronną, a jak widzieliście mój post pod wątkiem 17pp to możecie nawet powiedzieć, że powinienem być za Kingdom Of Moravia gdzie z resztą jest paru lubianych prze zemnie ludzi. Napisałem ten post aby spróbować ukazania wam drugiej strony konfliktu.
Pozdrawiam AKO!