Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][17pp]Pułk 17. Piechoty  (Przeczytany 2032 razy)

Opis tematu: Rekrutacja ON

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TiraniumOre

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    [NW][17pp]Pułk 17. Piechoty
    « dnia: Lipca 02, 2018, 15:33:47 »

WSTĘP

17 Pułk Piechoty powstały 14.06.2018 z inicjatywy K1daRta oraz Cebuli. Pułk stawia na samą rozgrywkę bardziej niż na roleplay. Przyjmujemy weteranów lub "świeżaków" każdy się u nas odnajdzie. Pomimo bycia stosunkowo młodym pułkiem cieszymy się dużą aktywnością. Dołącz do nas i walcz w imię Rzeczypospolitej!

HISTORIA

Latem 1809 roku, podczas wojny polsko-austriackiej, sformowano sześć nowych pułków piechoty. By nie zadrażniać stosunków z Rosją, nadano im nazwę „galicyjsko-francuskich”. 17 pułk piechoty sformowany został w 1809 w Zamościu kosztem Ordynacji Zamoyskich jako 6 pułk piechoty galicyjsko-francuskiej. Zawiązkiem były kompanie strzelców powstałe w czasie oblężenia Zamościa. 3 lipca pułk złożył w Zamościu przysięgę na wierność cesarzowi.

W grudniu 1809 wszedł w skład armii Księstwa Warszawskiego na krótko jako 18 pp, a po rozwiązaniu 16 pp otrzymał numer 17. Po wojnie polsko austriackiej stacjonował w Płocku, a od 1811 w Toruniu. Pod koniec 1809 roku pułk liczył 2561 żołnierzy. Według etatu z 1810 roku, pułk składał się ze 27 osobowego sztabu i trzech batalionów piechoty po 6 kompanii. Sztaby batalionów liczyć miały 4 osoby, a kompanie 136 żołnierzy. W sumie w pułku powinno służyć 2487 żołnierzy. Faktycznie stan osobowy oddziału był nieco mniejszy. W kwietniu 1810 przeszedł do Torunia, jako załoga twierdzy.

Zgodnie z zarządzeniem Napoleona z 17 maja 1811 roku, na terenie Księstwa Warszawskiego utworzono trzy dywizje. Pułk wszedł w skład 2 Dywizji.

W czasie przygotowań do inwazji na Rosję 1812 roku pułk włączony został w strukturę 17 Dywizji Jana Henryka Dąbrowskiego z V Korpusu Wielkiej Armii ks. Józefa Poniatowskiego.

Podczas reorganizacji armii Księstwa 17 pułku piechoty nie odtworzono.

Po abdykacji Napoleona, car Aleksander I wyraził zgodę na odesłanie oddziałów polskich do kraju. Miały one stanowić bazę do tworzenia Wojska Polskiego pod dowództwem wielkiego księcia Konstantego. 13 czerwca 1814 roku pułkowi wyznaczono miejsce koncentracji w Siedlcach[8]. Pułk nie został jednak odtworzony, bowiem etat armii Królestwa Polskiego przewidywał tylko 12 pułków piechoty. Nowe pułki piechoty sformowano dopiero po wybuchu powstania listopadowego. Rozkaz dyktatora gen. Józefa Chłopickiego z 10 stycznia 1831 roku nakładał obowiązek ich organizowania na władze wojewódzkie. W województwie płockim tworzony był 1 Pułk Województwa Płockiego przemianowany później na 17 pułk piechoty liniowej.

RANGI

Oficerowie                                   

Pułkownik
    Major
    Podopułkownik
    Kapitan
    Porucznik
    Podporucznik

Podoficerowie                 

Feldwebel
    Sierżant
    Furier
    Kapral

Szeregowi

St.Grenadier
    Grenadier
    St.Fizylier
    Fizylier
    Rekrut

INFORMACJE

Strona(TBA)

1. Wypełnij wniosek i poczekaj, aż oficer go obejrzy.
    2. Jeśli i kiedy zostaniesz przyjęty, postępuj zgodnie z instrukcjami i bądź aktywny.
    3. Witamy w 17-tce! Nie będziesz długo rekrutem, jeśli się postarasz.

Textury(TBA)

KONTAKT

Pułkownik

Lista Bitew

Linebattle: 1
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2018, 18:23:04 wysłana przez TiraniumOre »
    "... Wiem tylko ,że im więcej ludzi zabijam, tym dalej mam do domu ..."

Offline TiraniumOre

• Użytkownik
    Odp: [NW]Pułk 17. Piechoty
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2018, 15:35:10 »
    Rezerwacja

Offline Pan_Cebula

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • "Karabin rodzi władzę."
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 02, 2018, 15:36:00 »
    Nowy wątek powstał z powodu braku możliwości edycji poprzedniego. Stary wątek został przeniesiony do Archiwum za co dziękuje Moderacji :)

Offline vtz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 02, 2018, 16:29:48 »
    Przypominam że nazwa wątku powinna zawierać też tag klanu, czyli powinna wyglądać tak: [NW][tag klanu] Pułk 17. Piechoty
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 02, 2018, 19:43:08 »
    Zrobisz o tym artykuł na archeologii?
    No widzisz Ganczo, zrobiłem mini artykuł, a Simskil dowie się, kto rozkręcił imprezę.

Moje wypowiedzi, które są zamieszczone w tym poście, są oparte na rozmowach z głównymi przedstawicielami w tej sprawie z strony 17pp (Pan Cebula i Kidart).

Zacznijmy od początku.

No chlopaki fajny gfik szybkie 15-5, nawet nie musialem klikac mojego prawego przycisku na myszce
    (click to show/hide)

nie rozumiem tylko jednej rzeczy dlaczego po odmowieniu przez nas ft20 napisales cos takiego
    (click to show/hide)

a potem dales perma jednemu z nas xD
    (click to show/hide)

karygodne zachowanie pulkownika xD!
    (click to show/hide)

pozdro pocwicz moze nastepnym razem zamiast siedziec na spectatorze wiekszosc gfa zagrasz sobie z twoimi chlopaczkami xD

//edit
    Nawet Long02PL gracz ktory najlepiej sobie poradzil na tym GFie nie popiera zachowania pulkownika
    (click to show/hide)

Jak widać po zamieszczonych "dowodach" w sprawie. 17pp rozgrywało zwyczajnego gfa z Kingdom of Moravia, lecz po odmówieniu gry ft20 przez Kingdom of Moravia, były pułkownik 17pp Kidart wybuchł a co za tym idzie, zaczął wyzywać i banować graczy Kingdom of Moravia.

Kurcze, nie wydaje wam się dziwne to, że z tak błahej sprawy Kidart zaczął tak postępować?

(click to show/hide)

Zatrzymajmy się na tym zrzucie ekranu. Według byłego pułkownika Kidarta gf ten miał być rozgrywany w formie treningowej, miały na nim zagrać osoby które dopiero uczą się gry w NW. Ważną osobą w tej sprawie jest pan Wolfgnar (obecnie występujący pod nickiem BlackBeard) który to zaproponował rozgrywkę tego oto gfa, następnie zapewniał Kidarta o grze w barwach Moravi podczas gfa, osoby które są dopiero nowe i mają małą liczbę godzin w NW. (Doskonale wiedział, że pułkownik Kidart nie zgodzi się na grę z osobami, które są bardzo dobre jak LastShadow czy VVespar, lub inni bardzo dobrzy gracze Moravi których osobiście nie znam. Wykorzystując w ten sposób małą wiedzę pana pułkownika na temat Kingdom of Moravia.)
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Dotarliśmy do najważniejszej sprawy czyli "wyzwisk".

Po rozmowach z Panem Kidartem oraz Panem Cebulą na pytanie, czy gracze Kingdom of Moravia wyzywali byłego pułkownika Kidarta podczas gfa, odpowiedź była szybka "wyzywali".
    (click to show/hide)
    A tutaj Kidart mówiący o wyzwiskach kierowanych w stronę pułku, czyli jednak nie tylko Kidart był obrażany.
    (click to show/hide)

A teraz bardzo istotna w tej sprawie informacja. Kto pierwszy zaczął wyzywać, czy ktoś z 17pp, czy KoM?

Mamy taką o to wypowiedź

"nie rozumiem tylko jednej rzeczy dlaczego po odmowieniu przez nas ft20 napisales cos takiego"

Jako, że gf był rozgrywany bardzo szybko (powód macie opisany wyżej) w trakcie jego trwania Kidart zaproponował grę ft20, z tego powodu tak jak wspominał mi dziś Kidart, w stronę 17pp padały takie teksty jak: "nolify" "nie mamy czasu nolify". Po tych początkowych tekstach zaczęły padać wyzwiska w stronę 17pp. Kidart oczywiście nie wytrzymał i odpowiedział im 2 razy banując przy tym gracza KoM, który najbardziej wyzywał graczy 17pp.
    (click to show/hide)
    A tu właśnie te 2 wypowiedzi o których mowa
    (click to show/hide)

Z wiadomych przez wszystkich względów oczywiście nikt z KoM nie podał żadnego zrzutu wyzwisk kierowanych właśnie przez graczy KoM.
    Nie stety nie posiadam takiego zrzutu przez co możemy jedynie polegać na wypowiedziach graczy 17pp.

Myślę, że większa wina jest tu po stronie KoM niż 17pp. KoM wykorzystując nie wiedzę o ich klanie i wysyłając zapewnienia o "nowych graczach" chcieli rozjechać 17pp co im się udało, następnie wykorzystując 2 wyzywające ich wypowiedzi Kidarta oraz rozmowe na steam, chcieli zwyczajnie zepsuć reputację nowego jeszcze pułkownika. Nikogo nie powinna dziwić jego reakcja na steam. Szkoda tylko, że w tym wszystkim 17pp nie podjęło próby obrony, lecz Kidart chciał jak najszybciej odciąć się od 17pp, aby jak najszybciej spróbować załagodzić sytuację.
    (click to show/hide)
    Pan Cebula aby podbudować wizerunek "nowej" siedemnastki postanowił ukazać na tawernie wyrzucenie Kidarta, w rzeczywistości Kidart sam odszedł z pułku.

Ocenę pozostawiam wam. Jestem osobą bezstronną, a jak widzieliście mój post pod wątkiem 17pp to możecie nawet powiedzieć, że powinienem być za Kingdom Of Moravia gdzie z resztą jest paru lubianych prze zemnie ludzi. Napisałem ten post aby spróbować ukazania wam drugiej strony konfliktu.

Pozdrawiam AKO!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2018, 22:35:37 wysłana przez 1AKO »

Offline TiraniumOre

• Użytkownik
    Odp: [NW][17pp]Pułk 17. Piechoty
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 02, 2018, 21:53:49 »
    Ale na to nie ma wytłumaczenia :)
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 02, 2018, 22:25:50 »
    Ale na to nie ma wytłumaczenia :)
    (click to show/hide)
    Jest to tak błaha sprawa, że jedyne miejsce na którym można byłoby cokolwiek tu tłumaczyć, jest twój czat z Kidartem na steam.

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 02, 2018, 23:06:44 »
    Nie rozkręcajcie swoich wojenek w tematach nieswoich pułków, tylko syf narasta.
    (click to show/hide)

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 02, 2018, 23:15:32 »
    Nie rozkręcajcie swoich wojenek w tematach nieswoich pułków, tylko syf narasta.
    Kompletnie nie rozumiem, do kogo kierujesz tą wypowiedź. TiraN jest podoficerem 17pp, a ja opisałem w miarę możliwości 2 stronę konfliktu 17 pułku piechoty z Kingdom Of Moravia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2018, 23:17:32 wysłana przez 1AKO »

Offline Wolfgnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2018, 14:19:00 »
    Ako, zauważ jednak jedną wielką rzecz. Wszyscy obecni na tym gf zobaczyli zachowanie byłego pułkownika, nawet Long który ma tam bardzo duży autorytet to potwierdził. Wydaje mi się że ty wielki Archeologu z modulatorem starasz się dokopać na siłę by obarczyć nas winą, a szczególnie mnie. Bo oboje wiemy że ostatnio mnie zablokowałeś a przedtem nieźle wyzywając (zapraszam na profil indiana po ss).

Zauważ że K1dart jest osoba stronniczą, jedyny twierdzi że sam odszedł, co koliduje ze zdaniem innych członków pułku. Myślałem że podstawą archeologii są fakty oraz dowody, ty jednak nieudolnie starasz się nimi manipulować.

Twierdzisz że podobno zaczęliśmy wyzywać, mogę prosić o jakieś konkretne dowody w tej sprawie? Bo łatwo napisać a trudniej udowodnić.

Po twoich wiadomościach z K1dartem widać że starasz się zrobić z niego ofiarę, najbardziej zdradzonego, poszkodowanego. Wybuduj mu jeszcze pomnik.
    Skoro "Badałeś" sprawę, dlaczego nie spytałeś o zdanie nikogo z drugiej strony? Przecież jak sam twierdzisz, masz tam wiele osób które lubisz. Spójrzmy prawdzie w oczy Ako, starasz się tym wszystkim manipulować, na korzyść K1darta i swojej osobistej zemsty.

Stwierdzenie "Pułkownik Slayer" jest znacznie słabsze w porównaniu z "twoja matka slayer".

(click to show/hide)

https://steamcommunity.com/id/Real_Indian/images/

Ulubiony cytat Ako

" Dobre kłamstwo jest jak magiczne zaklęcie "

Fajnie że na scenie NW pojawiło się nowe partnerstwo... AKO & MrMisio(k1dart), cóż dzieci już od przedszkola trzymają się razem.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2018, 14:40:26 wysłana przez Wolfgnar »

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2018, 14:24:48 »
    Kompletnie nie rozumiem, do kogo kierujesz tą wypowiedź. TiraN jest podoficerem 17pp, a ja opisałem w miarę możliwości 2 stronę konfliktu 17 pułku piechoty z Kingdom Of Moravia.

Proszę, nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz zielonego pojęcia. Znamy K1darta już dość długo, dobrze wiemy, jaki jest i jak się zachowuje. Proponowaliśmy nawet ft20 co widać na jednym z SS-ów.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Heinz

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 03, 2018, 14:42:46 »
    Piszesz ze jestes osoba bezstronna w tej sprawie a jednak nie napisales do zadnej osoby z Moravii, jak mozna twoja wypowiedz traktowac powaznie? Ja osobiscie nie widze zadnego powodu aby bronic Kidarta. Jesli po napisaniu samego "Pulkownik Slayer" odpala sie w nim agresja i odpisuje "Twoja matka sleyer" To na prawde nie ma co sie z taka osoba liczyc. Niech kidart sam siebie obroni jezeli widzi taka mozliwosc a nie wzywa reportera UN aby cos mu pomogl.
    Ja osobiscie gratuluje samemu pulkowi 17 za dobra decyzje i odsuniecie kidarta z pozycji pulkownika.

Offline AKO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 03, 2018, 14:43:47 »
    Ako, zauważ jednak jedną wielką rzecz. Wszyscy obecni na tym gf zobaczyli zachowanie byłego pułkownika, nawet Long który ma tam bardzo duży autorytet to potwierdził. Wydaje mi się że ty wielki Archeologu z modulatorem starasz się dokopać na siłę by obarczyć nas winą, a szczególnie mnie. Bo oboje wiemy że ostatnio mnie zablokowałeś a przedtem nieźle wyzywając (zapraszam na profil indiana po ss).

Zauważ że K1dart jest osoba stronniczą, jedyny twierdzi że sam odszedł, co koliduje ze zdaniem innych członków pułku. Myślałem że podstawą archeologii są fakty oraz dowody, ty jednak nieudolnie starasz się nimi manipulować.

Fajnie że na scenie NW pojawiło się nowe partnerstwo... AKO & MrMisio(k1dart), cóż dzieci już od przedszkola trzymają się razem.

Myślę że stwierdzenie "Pułkownik Slayer" jest znacznie słabsze w porównaniu z "twoja matka slayer".

(click to show/hide)
    Dobrze wiem jaki jest Kidart, znam go pewnie tyle ile i wy. Wiem też, że Kidart święty nie jest i źle się zachował podczas tego gfa jak i po nim, co nie zmienia faktu, że może ludzie chcieli też usłyszeć drugą stronę konfliktu?

Wolfgnar naskakujesz na mnie, na Kidarta i na wszystkich którzy są przeciwko tobie. Widać po twoich wyzwiskach kierowanych w moją stronę. Widocznie kompletnie nie zrozumiałeś tego, co napisałem. Mój cały tekst (oprócz końcówki, gdzie było moje zdanie na ten temat) ma na celu jedynie ukazanie, drugiej strony konfliktu. Każdego można mieszać z błotem, gdy się nie broni.

Ten tekst jedynie ukazuje, jak bardzo nie zrozumiałeś przekazu jaki kierowałem. (Co z resztą podkreślałem nie raz)
    "Zauważ że K1dart jest osoba stronniczą, jedyny twierdzi że sam odszedł, co koliduje ze zdaniem innych członków pułku. Myślałem że podstawą archeologii są fakty oraz dowody, ty jednak nieudolnie starasz się nimi manipulować."

Mówi Ci to coś?
    "Pan Cebula aby podbudować wizerunek "nowej" siedemnastki postanowił ukazać na tawernie wyrzucenie Kidarta, w rzeczywistości Kidart sam odszedł z pułku."

Panie Wolfgnar, czytanie nie boli, a nawet przeczytanie tekstu na który się odpowiada, jest wymagane.

Edit
    No błagam, Heinz najpierw przeczytaj tekst, a później na niego odpowiadaj....
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2018, 14:46:57 wysłana przez 1AKO »

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 03, 2018, 14:50:06 »
    "...co nie zmienia faktu, że może ludzie chcieli też usłyszeć drugą stronę konfliktu?"

Piszesz, że nie jesteś stronniczy, potem piszesz przeciwieństwo swoich słów a teraz twierdzisz, że ludzie chcieliby też usłyszeć drugą stronę konfliktu, ale obwiniasz o wszystko Moravię nie znając nawet jej zdania ani nie pytając się o nic zupełnie. Z góry zakładasz, że ona jest winna. Gratuluję.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Wolfgnar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 03, 2018, 15:03:31 »
    Dobrze wiem jaki jest Kidart, znam go pewnie tyle ile i wy. Wiem też, że Kidart święty nie jest i źle się zachował podczas tego gfa jak i po nim, co nie zmienia faktu, że może ludzie chcieli też usłyszeć drugą stronę konfliktu?

Wolfgnar naskakujesz na mnie, na Kidarta i na wszystkich którzy są przeciwko tobie. Widać po twoich wyzwiskach kierowanych w moją stronę. Widocznie kompletnie nie zrozumiałeś tego, co napisałem. Mój cały tekst (oprócz końcówki, gdzie było moje zdanie na ten temat) ma na celu jedynie ukazanie, drugiej strony konfliktu. Każdego można mieszać z błotem, gdy się nie broni.

Ten tekst jedynie ukazuje, jak bardzo nie zrozumiałeś przekazu jaki kierowałem. (Co z resztą podkreślałem nie raz)
    "Zauważ że K1dart jest osoba stronniczą, jedyny twierdzi że sam odszedł, co koliduje ze zdaniem innych członków pułku. Myślałem że podstawą archeologii są fakty oraz dowody, ty jednak nieudolnie starasz się nimi manipulować."

Mówi Ci to coś?
    "Pan Cebula aby podbudować wizerunek "nowej" siedemnastki postanowił ukazać na tawernie wyrzucenie Kidarta, w rzeczywistości Kidart sam odszedł z pułku."

Panie Wolfgnar, czytanie nie boli, a nawet przeczytanie tekstu na który się odpowiada, jest wymagane.

Edit
    No błagam, Heinz najpierw przeczytaj tekst, a później na niego odpowiadaj....

Naskakuje na wszystkich którzy są przeciwko mnie? Proszę powiedz mi dokładnie o kogo ci chodzi? Bo nigdy nie byłem przeciwko tobie ani odwrotnie, więc?  A tak na marginesie, miło mi że potwierdziłeś stwierdzenie o twojej osobistej zemście ^^

Widzisz Ako,  problem jest w tym że masz zdanie pułku kontra jednej osoby która została pokrzywdzona. Skąd więc wiesz kto mówi prawdę? Tym bardziej że K1dart jest znany ze swoich zachowań.

Pozwól że poprawie twój błąd.
    "Ten tekst jedynie ukazuje, jak bardzo nie zrozumiałeś przekazu jaki kierowałem. (Co z resztą podkreślałem nie raz) "
    Ten tekst ukazuje próbę manipulacji która ma na celu wybielić postać byłego pułkownika i zaatakować wszystkich pozostałych, oraz twoja osobista zemsta. Myślisz że ludzie nie potrafią czytać między wierszami?
    Tak samo atakowałeś Baldwina oraz Order of Searing Ice, gdy byliśmy na ts, z tego powodu że odrzucili twoją kandydaturę do klanu. Niestety Ako, zemsta w twoim wykonaniu jeszcze bardziej cię pogrąża.

Jest to oskarżenie kierowane w kierunku Pana Cebuli, czy masz może jakieś konkretne dowody czy znowu spowiedź K1darta?

Ako, właśnie. "Czytanie nie boli"

Dlaczego nie wypowiesz się na pozostałe argumenty? Rozumiem że dla ciebie jest to bardzo wygodne, ale bardzo nas ciekawi twoja odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2018, 15:06:08 wysłana przez Wolfgnar »