Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [III Liga Deluge] VI Kolejka  (Przeczytany 6054 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wojownik

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: [III Liga Deluge] VI Kolejka
    « Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 23, 2018, 02:06:31 »
    Po pierwsze, woj, ... , to nie grasz przeciwko byle komu żeby swoje przekręty realizowac.
    Po drugie Caius grał bez problemu, mielismy beke z waszego probowania przeforsowania unity do chmu, wszyscy wiemy jak wygladaja obce jezyki u naszego lechity, wiec to bylo niedorzeczne.
    Ghazi gra po znajomosci, bo szukal klanu deluge, komar gra praktycznie od poczatku, wiec wsadzcie sobie ten argument
    Regulacji w regulaminie nie ma, bo nikt nie pomyslal ze ktos moze byc takim ch.. zeby sprobowac forsowac tryhardow tylko dla wlasnego zzwycięstwa
    Ogolnie to olalibysmy to, gdybyscie tak nie cwaniakowali i nie pruli sie na pewniaka przed meczem, prawda jest prosta: gon > chm, bez najemnikow nic nie znaczycie i skończcie sie vlaznic, blagam. Możecie opuscic lige, bedzie prosciej :)

jakie przekręty xdddd co ty tworzysz żyj w swoim świecie xd

Cenzura cytatu. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2018, 09:18:43 wysłana przez Kradus »

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 23, 2018, 03:11:18 »
    Padasz na holda :)
    Kto jak kto ale ty nie masz prawa tak do nikogo mówić XD

(click to show/hide)

Offline Dawry

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 23, 2018, 08:57:57 »
    >Dodaj se ledwo przed meczem 5 Francuzików których poprosiłeś o zagranie meczu na modzie o którym nie słyszeli i których po meczu nikt na Delugu juz nie zobaczy
    >Mów ze to niesprawiedliwe, że aktywni CZŁONKOWIE przeciwnego klanu także powinni nie grać, bo wiecej udzielają się na innej scenie

XD XD

Offline Asmodeusz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 15
      • Dobre meme
    « Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:16:30 »
    jakie przekręty xdddd co ty tworzysz żyj w swoim świecie xd

Cenzura cytatu. // Kradus

No tak, chcieliście grać po 8 chcieliście by 5 z repry u was grało. Szybka matematyka ilu "normalnych"(XD) ChM'ków zagra wtedy lige? Rozumiemy zbrojenie sie i tak dalej ale robienie czegoś takiego to jak by delugowe klany napuszczały na siebie wściekłe psy nie biorąc samemu praktycznie udziału w lidze.

Co do samego zbrojenia to wypomniane nam zostało roko z oima ale rokoszanie grali jeśli pamiętam też w ChK tak jak cua i inne klany. No i poza tym na meczu grała tylko jedna osoba i to tylko jedną mape :| pominę fakt, że część z aktualnego roko znam prywatnie od lat, sami zaproponowali gre u nas i nie, nie są na jeden mecz bo przychodzą na nasze treningi częściej niż ja sam xd.
    Natomiast dodanie nagle 5 typa z repry jest troche śmieszne. Tak jak pisał VTZ, ja, ganczo, kradus i całą reszta też mogliśmy w każdej chwili pisać po duelkidach z 8k godzin i zostawić z nimi szekiego by sobie udawał że nimi dowodzi xd tylko pytanie po co. Pomine to jak Woj pultał sie jak bardzo to GoN nie dostanie wp%#$%&#u  bo ma swoją super linię maginota, którą niestety GoN wyminął :<
    Marth The Gryphonhearted:Well I've worked on my mind since I couldn't work my body

Wiadomo, że SI wygra - Azorek

Offline Wojownik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:28:32 »
    No tak, chcieliście grać po 8 chcieliście by 5 z repry u was grało. Szybka matematyka ilu "normalnych"(XD) ChM'ków zagra wtedy lige? Rozumiemy zbrojenie sie i tak dalej ale robienie czegoś takiego to jak by delugowe klany napuszczały na siebie wściekłe psy nie biorąc samemu praktycznie udziału w lidze.

Co do samego zbrojenia to wypomniane nam zostało roko z oima ale rokoszanie grali jeśli pamiętam też w ChK tak jak cua i inne klany. No i poza tym na meczu grała tylko jedna osoba i to tylko jedną mape :| pominę fakt, że część z aktualnego roko znam prywatnie od lat, sami zaproponowali gre u nas i nie, nie są na jeden mecz bo przychodzą na nasze treningi częściej niż ja sam xd.
    Natomiast dodanie nagle 5 typa z repry jest troche śmieszne. Tak jak pisał VTZ, ja, ganczo, kradus i całą reszta też mogliśmy w każdej chwili pisać po duelkidach z 8k godzin i zostawić z nimi szekiego by sobie udawał że nimi dowodzi xd tylko pytanie po co. Pomine to jak Woj pultał sie jak bardzo to GoN nie dostanie wp%#$%&#u  bo ma swoją super linię maginota, którą niestety GoN wyminął :<

Gdybym był na tym meczu to byś tyle nie szczekał, ale cóż fakt faktem wygraliście.

A tak btw nawet jakbyś przyprowadził tych swoich duelkidów po ''8k godzin'' to Unity i tak by ich zmiotło

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:31:59 »
    A tak btw nawet jakbyś przyprowadził tych swoich duelkidów po ''8k godzin'' to Unity i tak by ich zmiotło

Miałeś chyba na myśli Chorągiew Unity ;-)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:36:05 »
    Gdybym był na tym meczu to byś tyle nie szczekał, ale cóż fakt faktem wygraliście.

A resetowalbys staty jak na NW? Moze tam ich zaprowadz, pomoga Ci byc super konnym, moze wyleczysz sie z tego chorego sposobu bycia :)

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Wojownik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:37:16 »
    Miałeś chyba na myśli Chorągiew Unity ;-)

l'étendard de la délivrance

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:41:49 »
    Ogolnie to fajnie wygrac taki meczyk po tym, jak sie slyszalo jakies 220 razy jak to sie nie ma szans i jaki gon ez jest. Ogolnie to beka ze natluklem was wiecej na mele niz z muszkietu, bo przecież padam na holda xD

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Szeki

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 64
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:43:41 »

Oprócz samego skilla w machaniu szabelką liczy się też znajomość map i dobry dowódca. A wszyscy wiemy jak sobie radzi z językami obcymi nasz fan husarii321. No chyba że na meczu dowodził by jeden z Francuzów skoro mieliśmy już grać z chorągwią unity.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Wiadomo, że SI wygra))

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:59:41 »
    Szanowny Panie Wielki Mistrzu

Chciałbym przedstawić kontrargumenty do argumentów klanu Chorągiew Mistrzów
    (nb nazwa klanu trochę nieaktualna)

(click to show/hide)

Kontrargumenty ChM-u:
    -Zostali zapisani zgodnie z regulaminem w czasie przekraczającym 24h (czyli doba)
    -Regulamin nie reguluje takich sytuacji (jeżeli  nie jest to zabronione to jest to dozwolone)

Pierwszy argument który wpłynął na tą krzywdzącą dla was decyzję w zasadzie nie jest argumentem tylko pokazaniem jak to wygląda xD. Dwa dni przed dodaliście (mogę się mylić 2 czy tylko jednego) tylko dwóch Francuzów którzy jak to nazwałeś byli kolegami Woja. 3 z nich dopisałeś na niecałe 25h przed meczem więc idealnie wpisując się w limit czasu.
    [...]
    Drugi argument. A jest inaczej? Nikt z nich pewnie wcześniej o delugu nawet nie słyszał.
    [...]

Nb sama kwestia regulaminu nieregulującego wszystkich możliwych sytuacji była już poruszana przy okazji obrażania graczy klanu ChK ze strony graczy zespołu LWM, dlatego polecam zajrzeć do odpowiedniego wątku. Im więcej zasad miałby regulamin, tym byłby bardziej dziurawy. Takie rzeczy może (i powinna) rozstrzygać administracja (co zresztą uczyniła).

-Jeżeli są z innego moda to czemu ludzie z DP (Rokoszanie) grają legalnie w składzie gonu tak samo jak duelerzy ghazi i komar z nativa  (prawdopodobnie też na jeden mecz)

Są Oni od dłuższego czasu w składzie, ponadto gracze DP występują również w składach innych zespołów/klanów.

-Caius (gracz Unity) grał z nami prawie od początku ligi i nikt nie miał z tym problemu (więc czemu akurat teraz jest to zabronione)
    -Nikt nie miał problemu kiedy gracze Marth (węgier) oraz Grandpa (Turek) grali na meczach ChK

Nikt nie miał o Niego pretensji, ponieważ od dawna jest On w składzie ChM. Przyszedł na mecz, grał na drugiej mapie. Wszystko w jak najlepszym porządku. Podobnie jak (były już) zawodnik klanu ChK Marth. Skoro grali jeszcze (prawdopodobnie) przed startem Ligi, to nie ma nikt powodu się o Nich kłócić.

-Organizacja działa w ten sposób na korzyść swojego realnego klanu (GoN) co jest równoznaczne z faworyzowaniem przez organizatorów zwyciężcy

Co tu mam pisać, zawsze się będzie szukało winnych. Jakbyś dostał ostrzeżenie (albo nawet i bana, bo po Tym co pisałeś na koniec meczu należy Ci się) od organizatorów - to będziesz gadał, że to dlatego że gracie niedługo z Nimi mecz? Pewnie tak...

-Vtz nie pytając nikogo o zdanie (tylko jasia który był po naszej stronie) złamał w ten sposób regulamin podając żałosne argumenty że są za dobrzy

W sumie tu nie ma o czym gadać, wystarczy że oddam głos Waszemu zawodnikowi - jak widać, tak naprawdę udzielenie im zgody na rozegranie meczu nie miałoby jakiegokolwiek wpływu na wynik meczu.

Cytat: Shoutbox TFW
    [X][Jun 23 10:08:23](X) Wojownik:dałem adamkowi 6nicków, bo i tak wiedziałem że będzie jedna albo dwie osoby (albo wcale), tylko że się okazało że ja nie wytzymałem i zasnąłem x)
    [X][Jun 23 10:05:11] Kradus:Czyli o co tyle szumu XD?
    [X][Jun 23 10:04:45](X) Wojownik:oprócz Caiusa bo chyba jako jedyny został powiadomiony o meczu
    [X][Jun 23 10:04:42] Kradus:Ok, czyli wnioskuję że nawet gdyby byli zatwierdzeni to by nie przyszli bo by nie wiedzieli?
    [X][Jun 23 10:01:58](X) Wojownik:jakbyś nie ogarnął to ci francuzi są w moim klanie na nativie więc skoro mnie nie było to ich też bo jestem jedyną osobą co może ich poinformować
    [X][Jun 23 09:57:35](X) Wojownik:wczoraj miałem egzamin, nie spałem w nocy bo się uczyłem zasnąłem po 15 i się nie obudziłem na mecz bywa
    [X][Jun 23 09:55:54] Kradus:Rozumiem że jakby byli Ci Francuzi, to nie byłoby dla Ciebie miejsca w pierwszym składzie?
    [X][Jun 23 09:55:33] Kradus:A dlaczego nie przyszedłeś?
    (click to show/hide)

[...]serwer jest źle ustawiony (z uwagi na pośpiech i brak sędziego) przez co przez 5 rund (kiedy GoN grał HRE) nie miał limitów na chorwatów oraz dał wynagrodzenie 1000 złota za kill

[...]
    Wróćmy do sytuacji podczas meczu,sytuacja wygląda tak że jak wbiliśmy z Jasiem na serwer, niespodziewaliśmy się nieustawionych limitów na serwerze,lecz gracze GoN'u tak czy inaczej nie przekroczyli tego limitu 15%.[...]

A co do samego wynagrodzenia - dotyczy Ono obu zespołów, więc wpływ tego był minimalny, o ile jakikolwiek.

Tak więc uważamy, że argumenty podane przez klan Chorągiew Mistrzów są przesadzone i nawet gdyby wziąć je pod uwagę, przytoczone przez kolegę Wielkiego Mistrza nie miały większego znaczenia względem przebiegu spotkania. Argument z ilości zawodników był tym bardziej śmieszny, że z przytoczonego wyżej materiału wynika że niezależnie od decyzji administracji, Wasi Wojowi koledzy nie przyszliby na mecz, ponieważ o Nim by nie wiedzieli. Poza tym, w trakcie meczu na spekcie siedziało Waszych kilku graczy, więc jednak byli Oni dostępni, czyż nie?

~~Masońska Kancelaria Prawna Kra&Baz

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 23, 2018, 11:17:00 »
    Adamek sam wiecznie lamentowałeś, że ktoś bierze merców a sam to robisz. Od PP'11 nie było jeszcze invitów na taką skale na polskim turnieju. Rozumiem, że emocje buzują i bardzo dobrze, że coś się dzieje na scenie. Litości jednak, sprowadzanie invitów w tak perfidny sposób to bez sens. Takiego zwycięstwa chcesz? Chyba nie o to w tym wszystkim chodzi aby wygrywać za wszelką cenę wykorzystując luki w regulaminie turnieju, który wiadomo jest dziurawy bo formuła ligi Deluga się dopiero na nowo tworzy. Potem dziwisz się, że wszyscy Cię mają za wyrzutka a sam dajesz wiecznie argumenty malkontentom. Zagraj mecz bez invitów i niech wygra lepszy tym bardziej, że masz dobry team. Sądzę, że administracja jest w stanie się na to zgodzić i jednocześnie naprawić zasady. Oczywiście to ich kwestia i oni zdecydują to tylko moja propozycja. Możemy też ciągnąć dramę i nie wiadomo co z tego wyniknie włącznie z potencjalnymi walkowerami. Reasumując. Jako, iż GoN i ChM to potencjalni faworyci to niech powtórzą mecz, administracja niech naprawi w tym czasie zasady. Samemu meczowi niech się też administracja bardziej przyjrzy, może nawet wyznaczy termin. Wszyscy na tym zyskają w tym sam turniej bo nie dość, że poprawi się jakość to będzie dodatkowy show. Będzie sprawiedliwie bez narzekań i spamu bez pokrycia jak powyżej. Taka jest moja propozycja jako postronnego obserwatora i człowieka, który parę turniejów zorganizował. Oczywiście zrobicie jak chcecie ja nie mam zamiaru się w nic mieszać to tylko moja opinia. Turniej jest Wasz.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 23, 2018, 11:22:42 »
    Komar to nie wiem, czy kiedykolwiek grał aktywnie na scenie Native, więc nazywanie go "nejtiwem" to lekkie naciągnięcie ;) Zgodzę się natomiast, że od dawna gra na NW. Ghazi za to faktycznie był regularnym graczem Native, ale ostatnio 4 lata temu, a od tamtej pory został jednym z najlepszych cav na NW.

Co do samego ściągania merców (bo tak to trzeba nazwać), to śmieszne to jest xd Promocją moda można to nazwać wtedy, gdyby grali regularnie, a nie wpadali na jeden mecz. Ale dodam też, że nie musieliby wcale carrować meczu. Nie wiem, czy wiele się teraz zmieniło, ale kiedy grałem w Deluge, to miało inną dynamikę gry, niż Native, do tego było dużo bardziej rozbudowane. Już z IvE robiliśmy kiedyś eksperyment i ściagnęliśmy bardzo dobrych graczy z Native na Deluge (oczywiscie nie na turniej ani na mecze o stawkę, tylko robiliśmy to w ramach nowego klanu, który grał przed Masonami i to przez kilka miesięcy, tak mi się wydaje). Pierwsze mecze wychodziły tragicznie, bo po prostu nie ogarniali moda, do tego przy zmienionej dynamice nie mogli do końca wykorzystać swoich przewag z innego modułu.

EDIT: Sorry Komar, ale nie do mnie z takimi tekstami. Zarówno wiekiem, jak i stażem znacząco odstajesz ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2018, 12:31:34 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Asmodeusz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 15
      • Dobre meme
    « Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 23, 2018, 12:05:19 »
    1 Decyzja o nie dopuszczeniu franc była oparta na podstawie zdań innych dowodzących a nie na wymysłach VTZ
    2 Zasada co do zagranicznych invów miała powstać ale odrzucono jej precyzowanie bo nikt sie nie spodziewał czegoś tak idiotycznego jak to co sie stało a Marth choć był bez wątpienia wyjątkowy to robienie dla niego specjalnych zasad było niepotrzebne. (Dziękujemy pan Garfield <3)
    3 Mecz nie był wymuszany czy chaotyczny. Miał sie odbyć o 19.30 a zaczął się 20 coś... rozumieliśmy luki w składzie więc pozwalaliśmy na przeciaganie i zebranie sie ChM'u bo zależało nam na "normalnej" grze (jak pisałem chcieli by repra grała tam ponad połowę składu)
    4 mamy juz problem z zagraniem z ChK bo znalezienie dobrego terminu dla obu stron było trudne a dokładanie ChM jako kolejny termin/problem nie wchodzi w grę.
    5 Show to już mamy po tym co się stało xd a wyzywanie nas od K%#@w już pokazało jakimi pretendentami są nasi mistrzowie.
    Marth The Gryphonhearted:Well I've worked on my mind since I couldn't work my body

Wiadomo, że SI wygra - Azorek

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 23, 2018, 12:20:56 »
    Adamek sam wiecznie lamentowałeś, że ktoś bierze merców a sam to robisz. Od PP'11 nie było jeszcze invitów na taką skale na polskim turnieju. Rozumiem, że emocje buzują i bardzo dobrze, że coś się dzieje na scenie. Litości jednak, sprowadzanie invitów w tak perfidny sposób to bez sens. Takiego zwycięstwa chcesz? Chyba nie o to w tym wszystkim chodzi aby wygrywać za wszelką cenę wykorzystując luki w regulaminie turnieju, który wiadomo jest dziurawy bo formuła ligi Deluga się dopiero na nowo tworzy. Potem dziwisz się, że wszyscy Cię mają za wyrzutka a sam dajesz wiecznie argumenty malkontentom. Zagraj mecz bez invitów i niech wygra lepszy tym bardziej, że masz dobry team. Sądzę, że administracja jest w stanie się na to zgodzić i jednocześnie naprawić zasady. Oczywiście to ich kwestia i oni zdecydują to tylko moja propozycja. Możemy też ciągnąć dramę i nie wiadomo co z tego wyniknie włącznie z potencjalnymi walkowerami. Reasumując. Jako, iż GoN i ChM to potencjalni faworyci to niech powtórzą mecz, administracja niech naprawi w tym czasie zasady. Samemu meczowi niech się też administracja bardziej przyjrzy, może nawet wyznaczy termin. Wszyscy na tym zyskają w tym sam turniej bo nie dość, że poprawi się jakość to będzie dodatkowy show. Będzie sprawiedliwie bez narzekań i spamu bez pokrycia jak powyżej. Taka jest moja propozycja jako postronnego obserwatora i człowieka, który parę turniejów zorganizował. Oczywiście zrobicie jak chcecie ja nie mam zamiaru się w nic mieszać to tylko moja opinia. Turniej jest Wasz.
    Ive bocie, przeciez zagralismy na zasadach ligowych, drama jest tylko i wylacznie o to, ze nie pozwolilismy teamowi FRANCE grac po ich stronie, bo to bylo niedorzeczne XD. Gral juz Caius, a to wystarczajace wzmocnienie :v. Zreszta, my nie mamy czasu na zadne walkovery, bo gramy dwa wazne mecze niedlugo!