Szanowny Panie Wielki Mistrzu
Chciałbym przedstawić kontrargumenty do argumentów klanu Chorągiew Mistrzów
(nb nazwa klanu trochę nieaktualna)Witam
Chciałbym zawiadomić o niesprawiedliwym potraktowaniu naszych ludzi oraz perfidnemu sabotażu.Godzinę przed meczem ChM vs GoN vtz (organizator ligi) przyszedł do nas z oświadczeniem iż nasi nowi gracze nie mogą zagrąć na meczu gdyż są jak twierdził"Zbyt dobrzy".Chodzi tutaj dokładnie o kolegów woja z Unity (pochodzenia francuskiego) których zapisałem do skałdu 2 dni przed meczem. Vtz w rozmowie ze mną Izborem i Przykładowym (oficerką) podawał następujące argumenty:
-Gracze z Unity są ponad standarty Deluga oraz ich skill jest widziany na reprezentacji Francji w Native (czyli są po protu dobrzy)
-Są z poza moda i przyszli tutaj tylko na jeden mecz
-Vtz nie miał czasu i dlatego oznajmił nam to godzinę przed meczem (ale jak mówił zdążył sobie zagrać meczyk w Dotę )
Kontrargumenty ChM-u:
-Zostali zapisani zgodnie z regulaminem w czasie przekraczającym 24h (czyli doba)
-Regulamin nie reguluje takich sytuacji (jeżeli nie jest to zabronione to jest to dozwolone)
-Jeżeli są z innego moda to czemu ludzie z DP (Rokoszanie) grają legalnie w składzie gonu tak samo jak duelerzy ghazi i komar z nativa (prawdopodobnie też na jeden mecz)
-Caius (gracz Unity) grał z nami prawie od początku ligi i nikt nie miał z tym problemu (więc czemu akurat teraz jest to zabronione)
-Organizacja działa w ten sposób na korzyść swojego realnego klanu (GoN) co jest równoznaczne z faworyzowaniem przez organizatorów zwyciężcy
-Nikt nie miał problemu kiedy gracze Marth (węgier) oraz Grandpa (Turek) grali na meczach ChK
-Jedynym poparciem vtz byłą rozmowa z jasiem w której stwierdził on że nie jest to nic złego i jest nawet na miejscu aby ożywić i rozruszać scenę(co jest też świetną reklamą moda)
-Vtz nie pytając nikogo o zdanie (tylko jasia który był po naszej stronie) złamał w ten sposób regulamin podając żałosne argumenty że są za dobrzy
W związku z przytoczonymi tutaj argumentami stwierdzam iż zostaliśmy potraktowani niezgodnie z regulaminem oraz zostaliśmy zsabotowani prze vtz który przyszedł do nas godzinę przed meczem i dyskutował z nami na ich temat (nie mieliśmy kiedy się rozgrzać ani pozbierać ludzi).W związku z owym tekstem ubiegamy się o ponowne rozegranie meczu oraz o unieważnienie poprzedniego wyniku.Na dodatek stwierdzam iż Jasiu (który nie był wyznaczony do meczu) nie zauważył że serwer jest źle ustawiony (z uwagi na pośpiech i brak sędziego) przez co przez 5 rund (kiedy GoN grał HRE) nie miał limitów na chorwatów oraz dał wynagrodzenie 1000 złota za kill czyli idealna sytuacja dla HRE(GoNu).W związku z tym uważamy się pokrzywdzeni oraz prosimy o UCZCIWY rewnaż.
~~Chorągiew Mistrzów
Kontrargumenty ChM-u:
-Zostali zapisani zgodnie z regulaminem w czasie przekraczającym 24h (czyli doba)
-Regulamin nie reguluje takich sytuacji (jeżeli nie jest to zabronione to jest to dozwolone)
Pierwszy argument który wpłynął na tą krzywdzącą dla was decyzję w zasadzie nie jest argumentem tylko pokazaniem jak to wygląda xD. Dwa dni przed dodaliście (mogę się mylić 2 czy tylko jednego) tylko dwóch Francuzów którzy jak to nazwałeś byli kolegami Woja. 3 z nich dopisałeś na niecałe 25h przed meczem więc idealnie wpisując się w limit czasu.
[...]
Drugi argument. A jest inaczej? Nikt z nich pewnie wcześniej o delugu nawet nie słyszał.
[...]
Nb sama kwestia regulaminu nieregulującego wszystkich możliwych sytuacji była już poruszana przy okazji obrażania graczy klanu ChK ze strony graczy zespołu LWM,
dlatego polecam zajrzeć do odpowiedniego wątku. Im więcej zasad miałby regulamin, tym byłby bardziej dziurawy. Takie rzeczy może (i powinna) rozstrzygać administracja (co zresztą uczyniła).
-Jeżeli są z innego moda to czemu ludzie z DP (Rokoszanie) grają legalnie w składzie gonu tak samo jak duelerzy ghazi i komar z nativa (prawdopodobnie też na jeden mecz)
Są Oni od dłuższego czasu w składzie, ponadto gracze DP występują również w składach innych zespołów/klanów.
-Caius (gracz Unity) grał z nami prawie od początku ligi i nikt nie miał z tym problemu (więc czemu akurat teraz jest to zabronione)
-Nikt nie miał problemu kiedy gracze Marth (węgier) oraz Grandpa (Turek) grali na meczach ChK
Nikt nie miał o Niego pretensji, ponieważ od dawna jest On w składzie ChM. Przyszedł na mecz, grał na drugiej mapie. Wszystko w jak najlepszym porządku. Podobnie jak (były już) zawodnik klanu ChK Marth. Skoro grali jeszcze (prawdopodobnie) przed startem Ligi, to nie ma nikt powodu się o Nich kłócić.
-Organizacja działa w ten sposób na korzyść swojego realnego klanu (GoN) co jest równoznaczne z faworyzowaniem przez organizatorów zwyciężcy
Co tu mam pisać, zawsze się będzie szukało winnych. Jakbyś dostał ostrzeżenie (albo nawet i bana, bo po Tym co pisałeś na koniec meczu należy Ci się) od organizatorów - to będziesz gadał, że to dlatego że gracie niedługo z Nimi mecz? Pewnie tak...
-Vtz nie pytając nikogo o zdanie (tylko jasia który był po naszej stronie) złamał w ten sposób regulamin podając żałosne argumenty że są za dobrzy
W sumie tu nie ma o czym gadać, wystarczy że oddam głos Waszemu zawodnikowi - jak widać, tak naprawdę udzielenie im zgody na rozegranie meczu nie miałoby jakiegokolwiek wpływu na wynik meczu.
[X][Jun 23 10:08:23](X) Wojownik:dałem adamkowi 6nicków, bo i tak wiedziałem że będzie jedna albo dwie osoby (albo wcale), tylko że się okazało że ja nie wytzymałem i zasnąłem x)
[X][Jun 23 10:05:11] Kradus:Czyli o co tyle szumu XD?
[X][Jun 23 10:04:45](X) Wojownik:oprócz Caiusa bo chyba jako jedyny został powiadomiony o meczu
[X][Jun 23 10:04:42] Kradus:Ok, czyli wnioskuję że nawet gdyby byli zatwierdzeni to by nie przyszli bo by nie wiedzieli?
[X][Jun 23 10:01:58](X) Wojownik:jakbyś nie ogarnął to ci francuzi są w moim klanie na nativie więc skoro mnie nie było to ich też bo jestem jedyną osobą co może ich poinformować
[X][Jun 23 09:57:35](X) Wojownik:wczoraj miałem egzamin, nie spałem w nocy bo się uczyłem zasnąłem po 15 i się nie obudziłem na mecz bywa
[X][Jun 23 09:55:54] Kradus:Rozumiem że jakby byli Ci Francuzi, to nie byłoby dla Ciebie miejsca w pierwszym składzie?
[X][Jun 23 09:55:33] Kradus:A dlaczego nie przyszedłeś?
[...]serwer jest źle ustawiony (z uwagi na pośpiech i brak sędziego) przez co przez 5 rund (kiedy GoN grał HRE) nie miał limitów na chorwatów oraz dał wynagrodzenie 1000 złota za kill
[...]
Wróćmy do sytuacji podczas meczu,sytuacja wygląda tak że jak wbiliśmy z Jasiem na serwer, niespodziewaliśmy się nieustawionych limitów na serwerze,lecz gracze GoN'u tak czy inaczej nie przekroczyli tego limitu 15%.[...]
A co do samego wynagrodzenia - dotyczy Ono obu zespołów, więc wpływ tego był minimalny, o ile jakikolwiek.
Tak więc uważamy, że argumenty podane przez klan Chorągiew Mistrzów są przesadzone i nawet gdyby wziąć je pod uwagę, przytoczone przez kolegę Wielkiego Mistrza nie miały większego znaczenia względem przebiegu spotkania. Argument z ilości zawodników był tym bardziej śmieszny, że z przytoczonego wyżej materiału wynika że niezależnie od decyzji administracji,
Wasi Wojowi koledzy nie przyszliby na mecz, ponieważ o Nim by nie wiedzieli. Poza tym, w trakcie meczu na spekcie siedziało Waszych kilku graczy, więc jednak byli Oni dostępni, czyż nie?
~~Masońska Kancelaria Prawna Kra&Baz