Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hey  (Przeczytany 1695 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Padi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Hey
    « dnia: Lutego 01, 2009, 04:06:11 »
    Witam wszystkich .

Gram juz od jakiegos czasu w M&B wersja 1.003 . moj poziom - 26 , dzien 407 .
    Preferuje jako miłosnik starozytnego Rzymu ciezką i zdyscyplinowaną piechote, za którą ustawiam ile sie da łuczników , kuszników , miotaczy , oszczepników itp. którzy skutecznie zmiekczają wroga nim ten zdoła podejsc na moje pozycje .
    Mój bohater -Padaraig ... Lord Padraig - wspiera Lady Isolle z Suno która jest prawowitym nastepcą królestwa Swadii i to jej sie nalezy tron !! W walce uzywam tureckiej szabli , zresztą moja postac sie ubiera z lekka po turecku (Chanat Khergicki sie kłania ) . Jesli dosiadam konia to uzywam niezastąpionej piki / lancy / kopi , czyli bron dzrzewcowa , która przy odpowiedniej predkosci potrafi zmiesc z konia nawet Lorda za pierwszym (?) razem ! Ta bron wymiata :D
    Co do zbroi to jak juz pisałem w typoe tureckim i przekładam wygląd nad statystyki . Jeli jakas zbroja jest bardzo mocna ale brzydka to wole załozyc słabszą ale taką która mnie (wzrokowo ) zadowala :)

Na forum głownie chciałbym zeby udzielano mi rad w sprawie modów i tworzeniu własnych przedmiotów , broni , zbroi itp.
    Chciałbym troche sobie urozmiaicic gre i mam mase pomysłow tylko nie zabardzo wiem jak sie obsługuje mody .

Cos o mnie ? hmm .. no to lubie bardzo historie , zwłaszcza starozytną .
    Uwielbiam gry akcji sztrzelanki i takze strategie . Ale strategie tylko historyczne (Europa Universalis , Miedieval TW seria ) w której duzą role odgrywa dyplomacja . Zadnych strategi turowych i fantasy , nie .
    A gry akcje i sztrzelanki , precyzując to symulatory taktyczne typu Swat , Rainbow Six itp.
    Ogólnie od gier wymagam realizmu wiarygodnosci i wole zdecydowanie siermiezne totalne symulatory ( walk , akcji ) od fantasy , magi , czary mary , i tego typu bzdur . Ogólnie realizm , reazlizm , i jeszcze raz realizm .

Aha i nie jestem trzynastolatkiem , pokemonem , dzieckiem neo :) ...aha i przeczytałam regulamin ^^
    Awww juz 4:06, ide spać :p
    Witam i czekam na powitania :D

Offline Świeży

• Użytkownik
    Odp: Hey
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 01, 2009, 05:12:12 »
    Witam. Z tego co piszesz to mamy dokladnie takie same zainteresowania tylko ze ja interesuje się średniowieczem a dokladniej europą. Sam należę do zakonu templariuszy i wiem coś o tymXD Co do gier to nie lubie gier fantasy poza gothic, 2worlds, TES
    na modowaniu nie znam się wogole ale postaram się pomoc w razie potrzeby

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 01, 2009, 07:15:19 »
    Dobra, skoro tak czekasz, to nie mam serca się nie przywitać;).... .... <werble>  Bry;)
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 01, 2009, 08:53:08 »
    SWEETS? :)tm
    Witam nowego użytkownika. Pisz zwięźle i na temat i czytaj regulamin, a nie będziesz miał styczności ze złą stroną moderatorów. :) Rzadko się zdarza, że użytkownik tak dobrze się przywita, teraz nie muszę pisać "Jakie Twoje hobby?". Lubie takie osoby, są zazwyczaj bardzo dobrymi użytkownikami.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline RazieL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 01, 2009, 12:42:26 »
    Witam ! He Ja też lubię historię starożytną a dokładniej Grecje i troche Rzymu :)
    Kiedy nieprzyjaciel atakuje, cofamy się;
    kiedy nieprzyjaciel zatrzymuje się, nękamy go;
    kiedy nieprzyjaciel chce uniknąć bitwy, atakujemy;
    kiedy nieprzyjaciel uchodzi, następujemy za nim.

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 01, 2009, 12:48:05 »
    Ave! :P
    Nie wiem, co wy widzicie w tej Grecji i Rzymie, nudne toto, nie to co II Wojenka, czołgi, lotniskowce etc ;]
    A jaka seria EU najbardziej? A może HoI? ;]

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 01, 2009, 12:57:01 »
    Witam nowego użytkownika. Rzeczywiście, bardzo porządnie się przywitałeś. Masz też podobne zainteresowania co ja. Też uwielbiasz Starożytność i historyczne oraz realistyczne gry. No, o ile Rome i Medieval 2 już takie historyczne nie były, to jednak jest to moja ulubiona seria strategii, zaraz po nich Twierdza. Z realistycznych strzelanek nie wymieniłeś jeszcze America's Army, czyżbyś o tej grze nie słyszał? W dziale "Inne Gry" krótko opisałem tą grę, ostatnio zawzięcie w nią zagrywam, więc może się przyłączysz? Nie pozostaje mi już nic innego niż Cię pozdrowić, wiec: Serdecznie Cię Pozdrawiam.

EDIT: Drogi Elasie, nie nam oceniać gusta ludzi, więc nie mów, że to jest nudne, bo według mnie nudna jest II Wojna Światowa. Czołgi, karabiny etc, to zaprzeczenie honorowej walki, więc raczej nie lubię tego okresu.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2009, 12:59:21 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 01, 2009, 13:00:51 »
    Witaj!Mam nadzieje że ci się tu spodoba.(Tak jak mnie).Jeśli nie lubisz fantasy to ja się nie zgadzam z tobą.Jak dla mnie nie ma nic lepszego niż pochodzić i walić piorunami i kulami ognia na prawo,lewo,w górę i w dół.Historią też się interesuję.Dokładnie no to historią Starożytnego Rzymu,Starożytnej Grecji a także Egiptu,Europy,Chin, i Japonii.Ogólnie starożytnością.Bardzo lubię strategie,zwłaszcza w średniowieczu.Jakby co to mogę ci pomóc jeśli chodzi o wybór modu.Życzę miłej zabawy!!!
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 01, 2009, 13:15:31 »
    EDIT: Drogi Elasie, nie nam oceniać gusta ludzi, więc nie mów, że to jest nudne, bo według mnie nudna jest II Wojna Światowa. Czołgi, karabiny etc, to zaprzeczenie honorowej walki, więc raczej nie lubię tego okresu.

A czy ja oceniam? Nie, ja wyrażam swoje zdanie
    Honor honorem (nie, żebym go miał w dupie), ale walka, wojna etc. to jednak wojna o przeżycie, nie o honor

No i Elasiu ;]

Offline Padi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 02, 2009, 23:20:28 »
    Witam. Z tego co piszesz to mamy dokladnie takie same zainteresowania tylko ze ja interesuje się średniowieczem a dokladniej europą.

Tez sie interesuje sredniowieczem i tez Europą , ale ciut bardziej własnie starozytnoscią .

SWEETS? :)tm
    Witam nowego użytkownika. Pisz zwięźle i na temat i czytaj regulamin, a nie będziesz miał styczności ze złą stroną moderatorów. :)

Ok :)

Witam ! He Ja też lubię historię starożytną a dokładniej Grecje i troche Rzymu :)

O tak , Rzym jest cool ^^

Ave! :P
    Nie wiem, co wy widzicie w tej Grecji i Rzymie, nudne toto, nie to co II Wojenka, czołgi, lotniskowce etc ;]
    A jaka seria EU najbardziej? A może HoI? ;]

II wojna niezbyt mnie rajcuje choc w tym okresie są czasem ciekawe wydarzenia .
    Ale niezgodze sie z tym ze starozytne Rzym i grecja są nudne  . Wiesz , w tamtym okresie trzeba było byc naprawde niezwykłym człowiekiem zeby miec odwage walczyc w ówczesnym wojsku i mierzyc sie z innymi  żołnierzami i walczyc za pomocą broni białej.
    A teraz ? Byle ciec cie zajdzie od tyłu, sztrzeli ci w plecy i po tobie :/ Niestety . 
    Co do EU to grałem w czesc 1 i 2 . Oraz w Victorie (chyba ci sami twórcy ) i Hearts of Iron .

Z realistycznych strzelanek nie wymieniłeś jeszcze America's Army, czyżbyś o tej grze nie słyszał?
    (...)ostatnio zawzięcie w nią zagrywam, więc może się przyłączysz?

A i owszem znam AA doskonale ^^ Swego czasu nawet starałem sie o przyjęcie do klanu , ale niestety nic z tego nie wyszło , z powodu problemów "technicznych" po mojej stronie . No i jakos od tamtego czasu niegrywam w tą gre .
    Niestety przerwa trwa juz troche czasu bo niegram  jakiś 4 miesiąc ? (Auć ! )
    Ale postanowiłem ze musze znowu powrócic do grania zeby nie stracic resztek umiejętnosci , a i z twojego zaproszenia do wspólnej gry chętnie skorzystam :)
    Tylko powiedz mi na jakiej wersji nabijasz fragi ?
    Bo ja grywam w wersje 2.5.0 i 2.8.3.1 ktora swego czasu była najnowszą wersją . Ale potem z tego co wiem wyszła wersja
    2.8.4. i zapowiadana była AA 3 (nie wiem czy juz jest ) .

Dziękuje wszystkim za powitanie .

« Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2009, 23:24:20 wysłana przez Padi »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 03, 2009, 07:34:56 »
    Aktualnie gram w 2.8.4 nie ma jeszcze 3.0, ale są już screeny z tej wersji, a także wiele zapowiedzi. Ja tam nie przepadam za Grecją, ale historia Macedonii to moja pasja.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 03, 2009, 10:47:01 »
    Przywituję Ciętm
    Cieszę się, że piszesz rozbudowane posty, ale denerwuje mnie trochę jak każde zdanie zaczynasz od nowej linijki :) Ale to tylko moje zdanie. Dla kogoś mogą być one wtedy bardziej przejrzyste
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 03, 2009, 18:02:21 »
    Cytat: Padi
    II wojna niezbyt mnie rajcuje choc w tym okresie są czasem ciekawe wydarzenia .
    Ale niezgodze sie z tym ze starozytne Rzym i grecja są nudne  . Wiesz , w tamtym okresie trzeba było byc naprawde niezwykłym człowiekiem zeby miec odwage walczyc w ówczesnym wojsku i mierzyc sie z innymi  żołnierzami i walczyc za pomocą broni białej.A teraz ? Byle ciec cie zajdzie od tyłu, sztrzeli ci w plecy i po tobie :/ Niestety .

Ekhem, przepraszam?? Mam rozumieć, że "niecne" sztuczki, w celu przeżycia zostały wprowadzone razem z I/II WŚ? Tak, Persowie wygrali pod Termonopilami frontowym atakiem, Wandalowie czekali aż Rzym powstanie zanim zaatakowali, Cortez powiedział Inkom, że nie jest bogiem, tylko zamierza ich podbić. Tak, wszyscy o tym wiedza, tylko ja biedny jestem przy starym przekonaniu, że to nie prawda :(

A co do odwagi-jak dla mnie to wręcz przeciwnie. Wtedy wiedziałem, że umarłeś z honorem, a teraz? Teraz możesz zginąć od niewiadomej kulki, od wybuchu bomby, miny, samochodu-pułapki, taktycznej bomby atomowej itd...
    Jak dla mnie nasze zawodowe wojsko jest bardziej odważne niż wojska starożytne (nie licząc tych skrajnych elit, jak Spartanie, Nieśmierteli, itd

Co do EU to grałem w czesc 1 i 2 . Oraz w Victorie (chyba ci sami twórcy ) i Hearts of Iron .

Tak, Ci sami

Offline Padi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 04, 2009, 19:34:33 »
    Oczywiscie przykład Corteza czy Persów jest słuszny , ale to była ich taktyka .
    Ale mnie chodzi o to ze kiedys wiekszą odwagą trzeba było sie wykazac zeby mierzyc sie z wyszkolonym wojownikiem który biegnie na ciebie z toporem .
    A dzis nie ma takiej odwagi . Hmm moze jest ale jest ona nie potzrebna , przy dzisiejszej technice i sposobu walki .
    Dzisiaj mozesz  byc super wyszkolonym żołnierzem a  jakis snajper usztrzeli cie z kilometra i nawet nie bedziesz wiedziec co cie zabiło.
    Albo mozna sobie siedziec w bezpiecznym bunkrze i z odległosci setek kilometrów znisczyc miasto
    za pomocą pocisku /rakiety /bomby . W takim przypadku nie widze zadnej odwagi zeby kogos pokonac .
    Dlatego nie przepadam za takim sposobem walki i wole gry(strategie i rpg) / filmy / historie - starozytną i sredniowieczną  , i jest to lepszy okres niz okres I i II WŚ . Ale niebede sie spierał i kłocił bo każdyma swoje gusta i je szanuje :p