Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99231 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #225 dnia: Lipca 27, 2009, 00:11:55 »
    Tez tak sadze. No bo co, zostaniesz wylosowany i bedziesz musial obiecac, ze napiszesz o bugach? A jak nie to co, do sadu? No way...

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #226 dnia: Lipca 27, 2009, 16:31:19 »
    Zawsze można poprosić o pozwolenie na opisywanie go tutaj i na innych polskich stronach a nie na TW.

Offline Ans

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #227 dnia: Lipca 27, 2009, 16:55:03 »
    Jesli zostane wybrany to cos im skrobne, co mi sie podoba a co nie, czego brakuje no i ofc bugi, ale rozbudowana recenzja? No way. Moja ksiazka dostatecznie mi czas zabiera.

Btw juz wiem, czego najbardziej chcialbym w WarBand...zeby piechur mogl nacisnac klawisz i sciagnac jezdzca z siodla. Tyle, ze nie mieczem w leb a jezdziec osuwa sie na ziemie niczym worek kartofli, tylko np zlapac za reke i zrzucic na ziemie :D
    Ta i rzucanie lassem :D , no nie oczekujmy cudów na patyku.
    Nie będzie zmian w systemie walki, nawet nowych animacji walki nie będzie. wszytko w tym temacie zostaje tak jak było.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #228 dnia: Lipca 28, 2009, 19:23:21 »
    Mogli popracowac,że leżącego przeciwnika można dobic i nowe animacje zrobic.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #229 dnia: Lipca 28, 2009, 21:31:18 »
    Nie będzie zmian w systemie walki, nawet nowych animacji walki nie będzie. wszytko w tym temacie zostaje tak jak było.
    Widać, ze nie oglądałeś filmiku... Owszem zmieni się na pewno system operowania lancą na wierzchowcu, ponadto twórcy obiecali kilka usprawnień i kto wie, czy nie znajdzie się więcej animacji, czy też systemu walki. Póki co nachylona lanca jest tzw "pewniakiem" (trzymana jest wyżej i pozwala nią manewrować).
    LINK do filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=nHK20Q-b6-k

Pozdrawiam!

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #230 dnia: Lipca 31, 2009, 11:29:22 »
    Wiadomo moze, kiedy nalezy sie spodziewac odpowiedzi, czy zostales wybrany/a?

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 02, 2009, 16:00:16 »
    Widać, ze nie oglądałeś filmiku... Owszem zmieni się na pewno system operowania lancą na wierzchowcu, ponadto twórcy obiecali kilka usprawnień i kto wie, czy nie znajdzie się więcej animacji, czy też systemu walki. Póki co nachylona lanca jest tzw "pewniakiem" (trzymana jest wyżej i pozwala nią manewrować).
    LINK do filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=nHK20Q-b6-k

Pozdrawiam!

yuppi, wreszcie szturm na koniu! jak kogoś wylosują (ja nie biorę udziału, bo nie mam na jednym komputerze m&b oraz neta) to niech im napisze, by wprowadzili tarcze kawaleryjskie (tak to wygląda: http://www.artic.edu/aic/collections/citi/images/standard/WebMedium/WebImg_000060/103618_541207.jpg )
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2009, 16:01:56 wysłana przez Elavion »

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 13, 2009, 10:07:26 »
    No cóż, mnie w samej mechanice walki brakuje paru drobnych rzeczy które by wyeliminiowały parę durnot. Może się powtórzę, ale...
    Po pierwsze "niedotykalność" obalonego wroga. Co to jest, jakiś god mode? jedzie 30 paladynów, wpadają na jakichś 5 marnych huskarli, i obrażenia rzędu 5-6, i to tylko po jednym bo jak pierwszy gościa obali, to reszta magicznie się po nim przetacza.
    Właśnie, obrażenia z szarży. Koń to koń. Masa kilkakrotnie większa niż człowiek. Nawet marny koń powinien zadać obrażenia większe niż 1 czy 2. Uzbrojenie niewiele tu powinno pomagać.
    Koń to nie robot. W grze nigdy się nie przewróci (chyba że padnie), najechanie koniem na innego konia nie powinno dawać stopa w miejscu, lecz jakieś przemieszczenie "przeszkody", zmianę kierunku jazdy naszego...
    W dodatku rycerz to ma chyba w siodle pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, bo taki gwałtownie zatrzymujący się koń nawet nie powoduje zachwiania w siodle.

Łucznicy... dramatycznie niska celność, dramatycznie mała szybostrzelność. Co to za pomysł że obrażenia headshota są modyfikowane przez hełm? Trzeba się było zdecydować, albo strzała się ześlizguje po hełmie i obrazenia minimalne 1-2, albo przebija/wchodzi w nieosłonięte i trup na miejscu.

Trochę możnaby poprawić algorytmy liczące obrażenia z miecza... drobna sprawa, cios miecza z góry, znad głowy, zadawany z konia, powinien jednak powodować znacznie większe obrażenia, a znów te zadawane od lewej i prawej nie powinny dostawać aż takiego "boosta" z prędkości konia. To jest trochę nie halo, bo siła ciosu bierze się bardziej z ruchu ręką i zakresu w którym możemy miecz rozpędzać. Waląc z góry, mamy długą drogę pomiędzy początkiem ruchu a celem, w dodatku wspomaga nas grawitacja.
    Znowu pęd konia nie jest aż tak realnie procentowo dużą składową zadawanego ciosu.
    Właśnie, zamienić obrażenia miejscami. Większość mieczy ma bazowe obrażenia tnące wyraznie większe niż obrażenia kłujące. To jest bez sensu... takie "dziubnięcie" mieczem ma znacznie większe szanse na przebicie zbroi i zadanie powaznych obrażeń. Energia kinetyczna takiego kawała stali jest znacznie większa niż piki...

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 13, 2009, 11:50:24 »
    Ale to jest gra i wydaje mi się że taka jest dobra. Chcesz zrobić z tego niemalże symulator a to by na pewno więcej ważyło, trzeba by dużo mocniejszego kompa jeśli chciałbyś się być na ustawionej 100 chłopa i pewnie ma jeszcze jakieś inne minusy ale dopiero co wróciłem z wakacji, całą noc jechałem pociągiem i trudno mi coś jeszcze wymyślić. Do tego zostawiłem okulary do kompa w samochodzie :/
    @DOWN
    A wg mnie gra powinna mieć trochę arcade'u. Gdyby np Battlefield 2 był symulacją wojny w Iraku to większość czasu przesiedziałbyś w bazie i co jakiś czas jechał na patrol. Czasem jakaś krótka potyczka z której twoi przeciwnicy rozpłyną się między budynkami wśród tłumu cywilów lub na zapleczu jakiegoś sklepu który szantażują. Ale cóż, są gusta i guściki: moi kumple uwielbiają grzebać w silnikach żeby poprawiać rekordy okrążeń o 0.003 sekundy, ćwiczą perfekcyjne zakręty i sikają z podniecenia gdy uda im się wykręcić te dodatkowe 5 koni mechanicznych w ich porsche, a ja wolę czysty arcade Burnouta, gdzie rozpędzasz się do 300km/h w 2-3 sekundy od startu by po chwili zepchnąć przeciwnika na nadjeżdżającą ciężarówkę, zrobić beczkę, przejechać po dachach stojących obok siebie wieżowców i zakończyć to przepiękna kraksą na skrzyżowaniu w której mój samochód skraca się o połowę :) A potem respawn i na turbo dogonić i podcinać wrogie pojazdy żeby zmiażdżyły się na barierce czy spadły z klifu czy zepchnąć monster trucka na bolid F1 aby zakończyć żywot tego drugiego na kilka sekund :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2009, 14:15:29 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Sierpnia 13, 2009, 12:52:39 »
    Im blizej do realizmu, tym większy fun. Mnie przynajmniej trudno się powstrzymac przed wykorzystywaniem takich niedoróbek, jak działają na moją korzyść ;-)

Szkoda że nie udostępniają czegoś pozwalającego wpływać i modyfikować AI przeciwnika...

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #235 dnia: Sierpnia 14, 2009, 21:28:40 »

Trochę możnaby poprawić algorytmy liczące obrażenia z miecza... drobna sprawa, cios miecza z góry, znad głowy, zadawany z konia, powinien jednak powodować znacznie większe obrażenia, a znów te zadawane od lewej i prawej nie powinny dostawać aż takiego "boosta" z prędkości konia. To jest trochę nie halo, bo siła ciosu bierze się bardziej z ruchu ręką i zakresu w którym możemy miecz rozpędzać. Waląc z góry, mamy długą drogę pomiędzy początkiem ruchu a celem, w dodatku wspomaga nas grawitacja.
    Znowu pęd konia nie jest aż tak realnie procentowo dużą składową zadawanego ciosu.
    Właśnie, zamienić obrażenia miejscami. Większość mieczy ma bazowe obrażenia tnące wyraznie większe niż obrażenia kłujące. To jest bez sensu... takie "dziubnięcie" mieczem ma znacznie większe szanse na przebicie zbroi i zadanie powaznych obrażeń. Energia kinetyczna takiego kawała stali jest znacznie większa niż piki...

Mogliby poprawić ataki z wyskoku, za to nie ma premii :-(.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 19, 2009, 12:11:03 »
    Dobra nie wszyscy przeglądają shoutbox dlatego w temacie napiszę małego newsa...pojawiło się kilka filmików prezentujących rozgrywkę multiplayer w Warband.

http://www.youtube.com/watch?v=xeFmbNOUxZg&NR=1
    http://www.youtube.com/watch?v=4wslNOGXe3Q

Nie wklejam reszty- każdy zainteresowany może sam poszukać na youtube. No tak, jeszcze jedna bardzo ważna sprawa!:D Otwieram zapisy do klanu Tawerna Four Ways:D Rozpatrzymy wszystkie podania, jednak szansę na dostanie się do klanu mają tylko zasłużone osoby...Proszę zgłaszać się na priv- podkreślam tylko, że są to zapisy do multi, którego jeszcze nawet nie ma:D
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2009, 12:14:03 wysłana przez Oktawian »

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 19, 2009, 12:24:53 »
    Ja pewnie nie mam szans...Chociaż,i tak nie wiem czy będę w m&b grał tak długo,żeby doczekać się Warbanda. ;/

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 19, 2009, 12:41:36 »
    Gameplay jak dla mnie to spełnienie marzeń. Nie mogę się wprost doczekać aż mi przyślą Betę na maila (oby przysłali). Ach te walki w mieście to jest coś na co czekałem. Konnica z tego co zauważyłem nie jest juz taka potężna, więc wszystko wskazuje na to iż to będzie gra roku 2010. Kupowanie broni i pancerza to wspaniały pomysł tylko trochę lipa będzie jak wejdziesz na serwer gdzie każdy będzie miał już płytówke a ty w koszuli zaganiasz z mieczykiem :D.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 19, 2009, 13:16:04 »
    Ooooo!!!! zgłosiłem się, ciekawe czy moja prośba zostanie pozytywnie rozpatrzona:P

Co do samego Warbanda to jak mówiłem wcześniej i zdania nie zmienie.....widłami Was pogonie:P