Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018  (Przeczytany 63114 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: (Dyskusyjny) Mistrzostwa Polski NW 2018
    « Odpowiedź #195 dnia: Maja 17, 2018, 11:25:07 »
    Kolejną kwestią jest to, że chcąc, nie chcąc III Korpus jest na drugim miejscu, więc nie przesadzajmy z tym kierowaniem gry przez zagranicznych. Wursti też jest międzynarodowy o ile wiem, a czy jego wyniki jakoś przewyższają innych? Nie. Nie popadajmy w skrajności - albo bawicie się w coś normalnego i dajecie grać gościowi, albo robicie drugą paraolimpiadę Montora.
    Hej, hej, hej! Witam Was na Polskich Mistrzostwach w NW. Żeby podkręcić atmosferę wpuścimy tutaj wszystkich graczy zagranicznych, o których poproszą dane pułki. Ma to przede wszystkim na celu podkreślenie narodowego charakteru tych rozgrywek!
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #196 dnia: Maja 17, 2018, 11:42:50 »
    [...]
    Mam wrażenie, że napisałeś tego posta byleby był.

Sądzę, że ten mem świetnie podsumuje Twoją wypowiedź ;) Różnica taka, że Ty już napisałeś dwa takie posty z rzędu. Byleby były, a to że nie czytałeś w ogóle tematu i nie wiesz, o co chodzi ani z kawalerią, ani z piechotą to już chyba dla Ciebie nieistotny detal.

Edycja: Oczywiście jeśli gościa faktycznie w III Korpusie nigdy nie było i jest tutaj tylko po to by sobie poklikać w III to go nie dopuszczać do gry, bo chyba tak to prostuje regulamin.
    Brawo Sherlocku, właśnie o tym toczy się dyskusja.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Hawriił

• Użytkownik
    • Piwa: 49
    « Odpowiedź #197 dnia: Maja 17, 2018, 11:51:26 »
    Mam wrażenie, że napisałeś tego posta byleby był.

Sądzę, że ten mem świetnie podsumuje Twoją wypowiedź ;) Różnica taka, że Ty już napisałeś dwa takie posty z rzędu. Byleby były, a to że nie czytałeś w ogóle tematu i nie wiesz, o co chodzi ani z kawalerią, ani z piechotą to już chyba dla Ciebie nieistotny detal.

Ja piszę o tym, że przez to, że gościu jest w innych wydarzeniach nie jest dopuszczany do gry - wypowiedź Michalsa, a Ty mi pieprzysz o ogólnikowej dyskusji. Ja odwołuje się do Michalsa, Ty do dyskusji ogólnej. XD Zamiast używać memów, zacznij być pomocnikiem Sherlocka, Watsonie.
    (click to show/hide)

Offline Michals

• Użytkownik
    • Piwa: -12
    • Żyje tylko dla zabawy i śmiechu
    « Odpowiedź #198 dnia: Maja 17, 2018, 12:46:53 »
    Czy ja coś źle zrozumiałem? To, że gościu jest taki dobry i uczestniczy w innych wydarzeniach międzynarodowych jest równoznaczne z odrzuceniem jego uczestnictwa w Mistrzostwach?

Zastanawiam się, które moje zdanie, dało ci myśl, że ja myślę o wywaleniu retamara z mp i rosteru III-korpusu, ale najlepiej napisz pytania jakie masz do mnie na priv, czy to na steamie, tawernie, mailu i ci odpowiem. Bo ja też mam pytania do ciebie.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2018, 14:39:07 wysłana przez Michals »
    Żyje tylko dla zabawy i śmiechu

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #199 dnia: Maja 17, 2018, 14:05:58 »
    A w tej całej gorącej dyskusji nie chodziło o to? https://imgur.com/a/6AKanXd

Dopiero po moim oburzeniu w stosunku do powodu odrzucenia jaki zapadł, zaczęliście mówić że tu chodziło o RETAMARA a nie o kontrowersji wokół zagranicznych graczy i teraz najważniejsza sprawa razem z Retamarem doszliśmy do wniosku że nie ma co się dalej o to spinać bo oczywiście jak gość jest dobry to nie może grać a przypuszczam, że gdyby był to dużo słabszy i mniej znany gracz nawet nikt by na niego nie zwrócił uwagi. Wiemy, że i tak go nie dopuścicie więc nie ma co dalej tego ciągnąć. KONIEC

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #200 dnia: Maja 17, 2018, 14:12:11 »
    Zagraniczni gracze ---> = Retamar
    Sam wypowiadając się w tej dyskusji dałeś nam powód by go nie przyjąć. Odszedł i dołączył ponownie do III korpusu relatywnie niedawno.

« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2018, 14:16:08 wysłana przez Zahari »
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #201 dnia: Maja 17, 2018, 14:16:13 »
    gdyby był to dużo słabszy i mniej znany gracz nawet nikt by na niego nie zwrócił uwagi. Wiemy, że i tak go nie dopuścicie więc nie ma co dalej tego ciągnąć. KONIEC
    Piszesz KONIEC ale jednocześnie takim gównianym argumentem prowokujesz do tego żebym się pofatygował tutaj. Ako, tu nie chodzi o jego umiejętności, tylko o fair play, coś czego możesz nie rozumieć będąc nastoletnim archeologiem z modulatorem głosu rozsyłającym aimbota dla hehe beki.
    Otóż nie, nie chodzi tu o umiejętności Retamara, ale o to, że nie jest w twoim korpusie, pułku czy klanie, zwał jak zwał.

@Hawrił
    Cichaj, paraolimpiada Montora stała dwie ligi niżej organizacyjnie od tego przedsięwzięcia, proszę odpuść już, reszta FB :v

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #202 dnia: Maja 17, 2018, 16:33:55 »
    coś czego możesz nie rozumieć będąc nastoletnim archeologiem z modulatorem głosu rozsyłającym aimbota dla hehe beki.
    Przyganiał kocioł garnkowi. Oby cie kiedyś zaskoczył jak będziesz przez pasy przechodził i akurat on będzie nadjeżdżał :D. A nie w8 to ganczo jakie pasy jak to trzeba z domku wyjść.

Ogólnie to walić tych zagranicznych graczy nie chciałem tego nawet tykać bo to nie ma sensu, no ale po przeczytaniu tej pięknej dyskusji to muszę wam powiedzieć, że dość niedawno miałem wspólny pułk z Movementem i Wurstim który rozpadł się przed MP albo nawet już po tym jak teamy się zapisywały (podczas majówki raczej było już MP). Grając z nimi parę miesięcy z przerwa 2 tyg na wakacje tych 2 panów nie przypominam sobie aby któryś z nich był wtedy w jakimś pl pułku, tak wiem Movement był na 100% w 12pp, ale po zrobieniu 75th jego "wielkiego projektu" zakazywał double regowania, a Wursti pierwszy raz miał styczność z większą ilością pl graczy dopiero w 75th. Osoby które znają scenę dobrze wiedzą, ze ci gracze zagraniczni są mocno naciągani, ale czego można się spodziewać jak to jest lista sędziów: Ejsun, Arosław46, Indian, Michał, Scorpion, Trojan, Moontor, Stasiulek, Sieszti, Guard (junior), Sharpshooter  (junior) i tylko Trojan(głównie ogarnia pl scene) i Indian coś kojarzą (Indian z 12pp Move też więc raczej głośno nie zaszczeka o tym) a reszta to banda bobów którzy tylko chcą posędziować. Organizatorów nie znam wszystkich, ale nie pomylę się jak napisze, że oni też raczej nie uczestniczą w naszej imbie i nie orientują się w tych sprawach. Polecam czasami spuścić z tonu  i poprosić kogoś kto siedzi w tym długo orientuje się co się dzieje, naprawdę jest kilku takich graczy u nas nie musi to być koniecznie ten zły Simskil kombinator, bo jeszcze ktoś z tej listy wyżej zrobiłby sobie krzywdę (pozdrawiam wtajemniczonych i buzi dla tego Pana :*).

W sprawie tego słabego hiszpana nie wiem czy jest sens się wypowiadać, bo to nie ten kaliber co dwójka wymieniona wyżej.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2018, 16:50:10 wysłana przez simskil »

Offline IndiaN

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    « Odpowiedź #203 dnia: Maja 17, 2018, 17:35:45 »
    Przyganiał kocioł garnkowi. Oby cie kiedyś zaskoczył jak będziesz przez pasy przechodził i akurat on będzie nadjeżdżał :D. A nie w8 to ganczo jakie pasy jak to trzeba z domku wyjść.

Ogólnie to walić tych zagranicznych graczy nie chciałem tego nawet tykać bo to nie ma sensu, no ale po przeczytaniu tej pięknej dyskusji to muszę wam powiedzieć, że dość niedawno miałem wspólny pułk z Movementem i Wurstim który rozpadł się przed MP albo nawet już po tym jak teamy się zapisywały (podczas majówki raczej było już MP). Grając z nimi parę miesięcy z przerwa 2 tyg na wakacje tych 2 panów nie przypominam sobie aby któryś z nich był wtedy w jakimś pl pułku, tak wiem Movement był na 100% w 12pp, ale po zrobieniu 75th jego "wielkiego projektu" zakazywał double regowania, a Wursti pierwszy raz miał styczność z większą ilością pl graczy dopiero w 75th. Osoby które znają scenę dobrze wiedzą, ze ci gracze zagraniczni są mocno naciągani, ale czego można się spodziewać jak to jest lista sędziów: Ejsun, Arosław46, Indian, Michał, Scorpion, Trojan, Moontor, Stasiulek, Sieszti, Guard (junior), Sharpshooter  (junior) i tylko Trojan(głównie ogarnia pl scene) i Indian coś kojarzą (Indian z 12pp Move też więc raczej głośno nie zaszczeka o tym) a reszta to banda bobów którzy tylko chcą posędziować. Organizatorów nie znam wszystkich, ale nie pomylę się jak napisze, że oni też raczej nie uczestniczą w naszej imbie i nie orientują się w tych sprawach. Polecam czasami spuścić z tonu  i poprosić kogoś kto siedzi w tym długo orientuje się co się dzieje, naprawdę jest kilku takich graczy u nas nie musi to być koniecznie ten zły Simskil kombinator, bo jeszcze ktoś z tej listy wyżej zrobiłby sobie krzywdę (pozdrawiam wtajemniczonych i buzi dla tego Pana :*).

W sprawie tego słabego hiszpana nie wiem czy jest sens się wypowiadać, bo to nie ten kaliber co dwójka wymieniona wyżej.
    No elko, widzę że AKOX15LatXBadaczKosciXArcheolog sobie nie radzi więc chłopaka zawołał(nie zapomnij dopisać komentarza "no simskil dobrze powiedzia"). Możliwe, że zakazywał lecz chyba się nie stosował jaka szkoda co Filip? Movment odbył rozmowę z dyktatorem, lecz skąd nagle Retamar w składzie III Korpusu? Po ss'ach widać, że dołączył do grupy na steam tuż przed meczem z pewnym hiszpańskim pułkiem, którego na 100% nie jest fanem :).

Nie wiem czy z tym Retamarem jest skierowane do mnie, bo jak tak to polecam łączyć fakty i uruchomić łepetyne do samodzielnego myślenia.
    Normalnie paranoje jak Piotr Tłuscz, chyba twoja ostatnia linijka jest o Retamarze, a to że Ci odpowiedziałem nie znaczy, że kieruję odpowiedź o hiszpanie TYLKO do Ciebie gdybym chciał skierować to do Ciebie napisałbym na PW.
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2018, 17:29:04 wysłana przez Moontoor »

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #204 dnia: Maja 17, 2018, 17:39:44 »

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #205 dnia: Maja 17, 2018, 18:50:15 »
    Szybkie informacje - kolega simskil dostał 15 pkt za obrażanie użytkownika. Przypominam, że pisanie przekleństw z gwiazdkami nie zmienia sprawy, i jest to nadal złamanie regulaminu. Plus nawet w takim temacie i przy takiej ożywionej dyskusji można pewne treści uznać za spam.

Także każdy kilka razy wdech i wydech przed napisaniem posta, i będzie to z korzyścią dla wszystkich.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2018, 18:53:01 wysłana przez Kradus »

Offline Alexander de la Valette

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • //A.K.A Husarion
    « Odpowiedź #206 dnia: Maja 17, 2018, 19:18:26 »
    Wystarczy juz tej całej błazenady, myślę że to zdanie nie tylko moje osobiste, ale każdego z osobna kto miał nieprzyjemność przeczytać chociażby jednego posta podczas całej tej "dyskusji" bądź kto jak tam woli to coś nazwać, sprawa wyjaśniona i zakończona a werdykt zapadł ostateczny, po co dalej próbować przekonać wszystkich czytelników do swojej racji? Jeszcze ktoś powie o 2 słowa za dużo i replay od nowa...
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #207 dnia: Maja 17, 2018, 23:35:56 »
    No popatrz simskil, jacy to słabi ludzie sędziują ten turniej. A mogliśmy dać szansę tym elitarnym. Gdyby się jeszcze tylko zgłosili ;)

Tak samo wątptliwości odnośnie czegokolwiek można było zgłaszać wcześniej. Jak chcesz w czymkolwiek pomóc, to po prostu to zrób, nikt cię prosić nie będzie. Ale nie licz, że ktokolwiek będzie szukał twojej aprobaty, gdy sam się kontaktujesz z ludźmi, a potem w odpowiedzi na proste pytanie zaczynasz od razu obrażać (tak jak ze mną, gdy mnie zaprosiłeś na Steam i chwilę później musiałem cię usuwać, by nie tracić czasu na żenujące wstawki). A ludzie, których wymieniłeś przynajmniej coś robią dla community, zamiast się onanizować do swojej wydumanej zajebistości.

Jak będziesz chciał konsultować się z administracją, czy z czymkolwiek pomóc, to wiesz, jak dotrzeć do każdego z nas. A jak szukasz atencji, to z góry możesz sobie odpuścić, bo na większości nie robi to wrażenia.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #208 dnia: Maja 20, 2018, 20:43:43 »
    Chciałbym dokonać kilka zmian w składzie III, mianowicie:

- Od tej pory wszyscy członkowie III Korpusu, będą mieć w tagu nie jak do tej pory "III", a "IIIe"

- Zmienić rangi kilku osób:
    Gen. Bryg. Filson --> General de Brigade Filson
    Gren WolfGnar --> Gefr WolfGnar
    Sierż AxeArtur --> Ppor AxeArtur
    Szybko zmieniacie te rangi oficerskie. To teraz jesteście polacy, niemcy czy francuzi? Bo General-leyutant, General-Feldmarchal nie pasują do 3 korpusu z tagiem IIIe xd
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #209 dnia: Maja 20, 2018, 20:58:56 »
    Jutro coś innego zobaczysz.