Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [III-LG] Opinia klanów ws. zmiany frakcji - głosowanie otwarte do 09.04.2018  (Przeczytany 3047 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: [III-LG] Opinia klanów ws. zmiany frakcji na nadchodzącej lidze - głosowanie
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 04, 2018, 20:28:07 »
    Gwardia Papieska popiera zmiane frakcji!

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [III-LG] Opinia klanów ws. zmiany frakcji - głosowanie otwarte do 09.04.2018
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 04, 2018, 20:35:24 »
    Przypomnę, że dyskusja jest otwarta a każdy klan może zmieniać swoje głosy spisuje je na bieżąco w 1 poście. Głosowanie będzie do końca tygodnia każdy klan będzie miał szansę się wypowiedzieć i będziemy mieć wszystko na papierze. W tej chwili stosunek głosów to 4:2 za zmianą frakcji.

Offline Joloomen

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Wir sind verloren...
    Odp: [III-LG] Opinia klanów ws. zmiany frakcji - głosowanie otwarte do 09.04.2018
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 04, 2018, 20:41:35 »
    Polecam poczytać stary wątek na ten temat.

Offline vtz

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 04, 2018, 20:43:46 »
    Cytat: IvE
    Nie ma jednak tutaj elementu farta i losowości w przypadku złego doboru frakcji, która nie ma szans przeciwko drugiej na danej mapie.

Na początku przypomnę tylko że nie popieram żadnej ze stron i mogę grać na takich zasadach, jakie ustali większość.

Z drugiej jednak strony twój argument jest bez sensu. Pickowanie frakcji to element strategii i nie można mówić o elemencie farta. Jeżeli wy picknęliście sobie Kraków i Kozaków, to w interesie ChK było wzięcie dobrej na Kozaków kontry. ChK zamiast tego zpickowali Moskwę, czyli słabą frakcję na Kozaków, przez co przegrali.
    Kolejnym przykładem może być ostatni spar ChM Gallo. Na naszej mapie (Karczma) wzięliśmy sobie HRE, ale nie zbanowaliśmy Kozaków, czyli największego zagrożenia dla HRE. Przez ten błąd (notabene mój własny błąd) musieliśmy grać HRE na Kozaków i zremisowaliśmy 5:5, podczas gdy graliśmy lepiej i mogliśmy wygrać tę mapę i to wysoko.
    To nie jest fart, po prostu jeżeli ktoś źle pickuje i źle banuje to potem ponosi konsekwencje.

Cytat: Joloomen
    Popieramy(Hakkapeliter) powrót starych RiGczowych zasadach dotyczących zmiany frakcji ponieważ to jedyny sposób na wprowadzenie balansu.
    Już pisałem to Issusowi, niezależnie od tego które zasady uznamy za lepsze, to te na których się nie zmienia frakcji są stare, a zmiana frakcji jest nową zasadą.
    Na zmianę frakcji grali tylko Hakkapelici w swoich sparach od 2013 do teraz, bodajże też Masoni, a także na pierwszych 3 edycjach DWC graliśmy na zmianę frakcji.
    Zasady bez zmiany frakcji są starsze i od zawsze, aż do teraz, były bardziej popularne na Deluge niż zasady na zmianę frakcji. Niezależnie czy są lepsze czy nie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2018, 20:47:57 wysłana przez vtz »
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 04, 2018, 20:53:21 »
    W zasadzie to dalej jest element strategii - można wybierać mapy (a tych jest dużo), na które ma się lepiej dopracowane taktyki i do nich dobierać swoje frakcje, na których się umie grać daną mapę (przeciwnik będzie grał identyczną frakcją po zamianie, ale niekoniecznie musi z nią sobie dobrze radzić na konkretnej mapie).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Szeki

• Użytkownik
    • Piwa: 64
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 04, 2018, 21:57:58 »
    GoN pozostaje neutralny w tej kwestii. Obie strony mają swoje racje i argumenty obu stron do nas przemawiają to która strona wygra zostawiamy już innym.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Wiadomo, że SI wygra))

Offline Kubus002

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 05, 2018, 11:38:41 »
    A jakie jest stanowisko Popowicza i całego SI?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 05, 2018, 12:02:41 »
    Na ten moment podsumowałem głosy klanów w 1 poście w tej chwili 4:1 za zmianą frakcji (w tym głos przeciwny rozważa zmianę opcji):
    PI - za zmianą frakcji
    ChK - za zmianą frakcji
    Masoni - za zmianą frakcji
    Hakka - za zmianą frakcji
    GoN - neutralny
    Gallo - neutralny
    ChL - przeciw

Umieściłem tutaj tylko klany, które mają zamiar brać udział w potencjalnej lidze. I od razu informuje tak - Masoni i Hakka chcą w niej brać udział rozmawiałem z nimi. Co do ChR na steamie  Abram poinformował mnie, że nie ma zamiaru wystawiać zespołu stąd pominięcie jego opinii w podsumowaniu. Jeśli zmienił zdanie niech da znać. ChL jest aktualnie przeciw ale ma przemyśleć decyzję po przeprowadzeniu testów. Czekamy na opinię kolejnych klanów.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2018, 12:07:03 wysłana przez ^IvE »

Offline Abraham_Lincoln

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • ChR for ewa
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 05, 2018, 15:54:15 »
    Odnośnie Ligii kontaktowałem się tylko z Newwarem i Vtz, nie wiem skąd informacje, że nie bierzemy udziału. Dej skrina rozmowy, może bylem pijany lub niespełna rozumu, bo odkąd pamiętam to chcieliśmy grać.

Offline New_war

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 05, 2018, 15:57:52 »
    [...]Abram poinformował mnie, że nie ma zamiaru wystawiać zespołu stąd pominięcie jego opinii w podsumowaniu. Jeśli zmienił zdanie niech da znać.[...]
    Pomyliłeś Abrahama z Abramem.

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 05, 2018, 21:47:16 »
    Masoni - za zmianą frakcji - o ile wiem to Masoni oficjalnie się rozwiązali po sparingu z ChK więc nie wiem czemu już nieistniejący klan bierze udział w głosowaniu

Jeżeli kozacy to taki problem (a problemem jest jak kozak z gołą klatą wytrzymuje strzał z pistoletu) to niech ktoś zrobi nowy patch do gry zanim zrobimy ligę aby bardziej zbalansować frakcję

"Pokazuje to dobitnie przykład Masonów, którzy mimo braku jakichkolwiek treningów ale z wiedzą ponad 8 letniego doświadczenia i grania od samego początku Deluga (sam byłem testerem pierwszych wersji zarówno WB i Deluga i trochę tę grę znam) umieli dobrze dobrać frakcję. Zaowocowało to tym, że w przypadku braku zmiany frakcji zmasakrowali ChK stosunkiem 9:1 na Krakowie gdy wybrali złą frakcję podczas gdy na poprzedniej przy wyrównanych frakcjach przegrali 6:4. "

Z tego co wiem to nie byli zaledwie masoni lecz też członkowie GoN-u.

ChM jest za nie zmienianiem frakcji - Dove dobrze wytłumaczył czemu

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 05, 2018, 21:48:36 »

Z tego co wiem to nie byli zaledwie masoni lecz też członkowie GoN-u.

Jak mogli być częścią czegoś czego nie istniało jeszcze? ;D

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Adamek321

• Użytkownik
    • Piwa: -15
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 05, 2018, 21:51:26 »
    Nie będę się kłócił czy klan powstał dzień przed czy dzień później ale ja nigdy w składzie Masonów i pod ich tagami nie widziałem połowy ich składu który grał na sparze

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 05, 2018, 21:52:10 »
    Masoni - za zmianą frakcji - o ile wiem to Masoni oficjalnie się rozwiązali po sparingu z ChK więc nie wiem czemu już nieistniejący klan bierze udział w głosowaniu

Dementuję. Masoni się nie rozwiązali, tylko zawiesili działalność. Na Ligę wrócimy.

Co do reszty kłamstw się nie odnoszę, bo nie ma sensu.

Offline Maciek.

• Użytkownik
    • Piwa: 164
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 05, 2018, 21:58:31 »
    Zawiesili działalność z możliwością powrotu na czas ligi*. Co do tych naszych legendarnych już merców, to bitch please, ktoś tu cały klan do ChK dopisał :O
    Może i mam zblazowany umysł ale przynajmniej jestem jebnięty :////