Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Uzależnienie od gier  (Przeczytany 3126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Uzależnienie od gier
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 02, 2009, 15:01:24 »
    Kup mu jakiś model do sklejania i niech sie pobawi i na wszelki wypadek jednak mu ten monitor schowaj ;)

Offline mamg123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 02, 2009, 15:41:16 »
    Niech sie zajmie grami takimi jak warhammer 40k,lords of the rings pójdzie na turniej i nie bedzie go kilka godzin.

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 02, 2009, 18:26:55 »
    1 musi sam chcieć
    2 jak coś to psycholog

Czasem trzeba upaść na dno żeby się odbić...

Jeśli jest "uzależniony" tak jak pisze autor to te rady na temat innych zajęć się delikatnie mówiąc nie nadają, zapytajcie co to jest nałóg palacza/alkoholika lub się uzależnijcie :P

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 03, 2009, 08:22:00 »
    Mam prosty sposób. Wyślę ci PM dzisiaj po południu z wyedytowanym plikiem menus.txt. Dzięki temu brat będzie miał zwaloną grę i nie będzie mógł zacząć nowej (wywalę przy tworzeniu postaci wybór mężczyzny lub kobiety i zostawię Go Back). Proponuje wywalić wszystkie sejwy (są przechowywane zw folderze Mount&Blade savegames, który znajduje się w moich dokumentach).

Albo najprostszy sposób - powklejaj do Native jakieś pliki z innych modów. Powinno zadziałać.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 03, 2009, 08:43:04 »
    Niby tak...dzięki ale przecież zawsze może chłopak formata zrobić albo reinstalkę ;] Nawiasem mówiąc nawet jeżeli się do MB zniechęci zawsze znajdzie coś innego albo wróci do Total War. Dziwi mnie tylko to, że on ZAWSZE przeginał ale dopiero teraz tak na dwa etaty jedzie :/ Ale dzięki panom za porady w każdym bądź razie. Pozdrawiam

Offline Boromir

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 03, 2009, 16:21:12 »
    Bez wątpienia musi skorzystać z pomocy specjalisty. Musisz gdzieś wynieść kompa na jakiś czas.

Gadu-Gadu 1423373

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 15, 2009, 19:27:26 »
       Dam chyba najlepsze rozwiązanie. Trzeba pierdyknąć w kompa siekierą.
       Wiem, że głupio zabrzmiało, ale tylko, gdy się rozwali kompa na jego oczach zrozumie, jak bardzo wam na nim zależy. A niech se wali po takich kafejach. Nie będzie tam siedzieć przez cały dzień i noc (chyba, że całodobowa). A nawet jeśli, to chyba ktoś zauważy, że się uzależnił.
       W swojej rodzinie mam/miałem kilka uzależnień (niektórzy krewni nawet twierdzą, że ja jestem uzależniony, ale aby udowodnić, że tak nie jest, trzeba pokazać, że można bez tego żyć) i pomoc specjalisty jest niezbędna tylko przy skrajnych wypadkach (a często wydaje się, że każdy jest skrajny), bo bądź co bądź to dosyć kosztowne.
    pozdro i życzę powrotu brata do zdrowia!

EDIT: sory, nigdy na to nie patrzę!
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2009, 17:08:29 wysłana przez przybor »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 15, 2009, 19:36:57 »
     A widziłeś, kiedy był napisany ostatni post?