Nie mam zamiaru dłużej offtopować, bo szkoda na to czasu, odpowiem wyłącznie na te fragmenty, które tyczyły się mnie i się z tego wątku wymeldowuję. Za brak cytatów przepraszam, ale piszę z fona i bbcode'y są małym problemem.
Pierwsze słyszę, żebym w ogóle pisał komuś, że obciąga komu innemu, a stwierdzenie, że marnowałem na to mnóstwo czasu to już kuriozum. Chyba mnie z kimś mylisz. Nie przypominam też sobie, żebym zachowywał się jak retard lub go udawał, no ale to już jest szeroka definicja i albo mamy odmienne interpretacje tego słowa, albo ja cierpię na zaniki pamięci. Pewnie, głupoty zdarzało mi się pisać, nie da się tego uniknąć przy tylu wysłanych postach. Ale retard to mocne słowo, o wiele silniejszym wydźwięku - a przynajmniej ja je tak rozumiem, w końcu to osoba cofnięta w rozwoju. Dlatego byłbym wdzięczny, gdybyś podał mi kilka przykładów takiego zachowania z mojej strony, tutaj albo na priv jeśli nie chcesz prać publicznie brudów.
Co do mojego rzekomego elitaryzmu, to się nie zgadzam. Elitaryzm to przekonanie o wyższości nad większością ludzi. Nie wszedłem do tego wątku przechwalać się czy poniżać innych, tylko zwróciłem uwagę na to, jak bezproduktywną dyskusję prowadzą. Nie poniżałem, nie wyzywałem, nie stosowałem pasywnej agresji, a o sobie wspomniałem pierwszy raz dopiero w ostatnim poście, wyłącznie w odpowiedzi na twoje słowa.