Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kto powinien zostać Graczem Roku: Warband 2017?

Vizimir
    31 (41.3%)
    IvE
    44 (58.7%)

Głosów w sumie: 74

Głosowanie skończone: Grudnia 18, 2017, 00:59:55

Autor Wątek: Plebiscyt na Gracza Roku: Warband 2017 - FINAŁ  (Przeczytany 11927 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Plebiscyt na Gracza Roku: Warband 2017 - FINAŁ
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 09, 2017, 21:00:28 »
    https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,340732.0.html pozdro600
    -Poland: Illew, Tomato
    Dziękuję za nominację, wreszcie ktoś docenił mój i Tomato wieloletni wkład w tę scenę :D
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2017, 21:05:04 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 09, 2017, 21:46:31 »
    https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,340732.0.html pozdro600
    Pamiętam te czasy, gdy mi spamowałeś na steam bym głosował na Ciebie i w razie możliwości zachęcał przyjaciół do tego. Problem był tylko taki, że ich nie miałem i w dalszym ciągu nie mam :( Ale ja swój głos na Ciebie prawilnie oddałem. Dlatego pewnie wygrałeś.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 09, 2017, 22:56:13 »
    Ty to jo. Master baiter

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 10, 2017, 01:52:26 »
    Niestety Vizimir, ale całą moją sympatię straciliście kopiąc ciała przed naszym meczem w WNL.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 10, 2017, 03:42:02 »
    Moim zdaniem obydwaj gracze zasługują na gracza roku. Według niektórych graczem roku powinna zostać osoba która przez ostatni rok świeciła aktywnością na scenie native. Dla mnie jest to kompletna bzdura, ponieważ oprócz grania jest też działanie na rzecz społeczności. W tym roku organizatorem PP został IvE, który poświęcił swój czas na to, żeby zebrać community i zorganizować dla nas rozgrywki. Moim zdaniem organizowanie wszelakich przedsięwzięć na rzecz sceny, jest o wiele ważniejsze niż chociażby wygranie prestiżowego turnieju. Jeśli chodzi o Vizimira, to w tym roku działał nie tylko jako gracz. Od dłuższego czasu Vizimir prowadzi najaktywniejszy Polski klan, w którym sam wszystko organizuje. Głównie on utrzymuje aktywność Polskiej sceny, na arenie międzynarodowej przy życiu. Nie patrząc na to, jakie odnosi na niej wyniki. Jego aktywność przypomina zagranicznym graczom o istnieniu polskich klanów. Rozumiem wasz hejt na Vizimira, może was boleć to, że osoba która kilka lat temu zakładała klany, które były powodem do śmiechu dla wielu graczy, teraz ma szansę zostać graczem roku. Szkoda tylko, że zamiast cieszyć się sukcesem osoby, która wprowadza dużą świeżość na scenę, wyśmiewacie się z niej i hejtujecie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2017, 03:46:28 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 10, 2017, 04:54:52 »
    Jego aktywność przypomina zagranicznym graczom o istnieniu polskich klanów. Głównie on utrzymuje aktywność Polskiej sceny, na arenie międzynarodowej przy życiu.

Wybacz, ale to są bzdury, nie mogę na to patrzeć. Wielu graczy nawet nie wie, że IW to polski klan. Nie przypominam sobie też udziału Vizimira w NC, który jest chyba najlepszą promocją polskiej marki. Spytajcie, jeśli macie wątpliwości, jaki klan zagranicznym graczom przychodzi na myśl kiedy usłyszą "polski".
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 10, 2017, 09:19:31 »
    Spytajcie, jeśli macie wątpliwości, jaki klan zagranicznym graczom przychodzi na myśl kiedy usłyszą "polski".

Grey Order. A niestety straciłem całą swoją sympatię do Vizimira po przeczytaniu pewnego wywiadu... Także mój glos poszedł na zrzędliwego refowca-rurkowca.

(click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 10, 2017, 09:54:42 »
    Teneris trzymalo przelecz z NA zanim wy ubralisciw kuyaki. Z GO zawsze kosa.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 10, 2017, 11:32:29 »
    Uwaga! Czas na przeciek. Podobno kandydaci zebrali odpowiednio 60% i 40% dotychczasowych głosów (ale niewiadomo, kto jest pierwszy). Liczba oddanych głosów przekracza 50.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2017, 11:35:03 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 10, 2017, 17:57:22 »
    Moim zdaniem organizowanie wszelakich przedsięwzięć na rzecz sceny, jest o wiele ważniejsze niż chociażby wygranie prestiżowego turnieju.
    Bo nigdy żadnego prestiżowego turnieju nie wygrałeś xD
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 10, 2017, 18:59:23 »
    "No offense" - chłodna analiza a la Bodźiar

To w takim razie w 2k15 powinien wygrać KOKOSZ. THD było jedynym wówczas polskim klanem (dobrzy polscy gracze grali tak jak teraz w klanach międzynarodowych np. KURWA czy IR), Kokosz był jego liderem, nic nie osiągnął i jest spoko... Jakby postawić Kokosza 2k15 i Vizimira 2k17 to mamy odbicie lustrzane z tym, że Vizimir jednak jest normalniejszy i zdecydowanie dojrzalszy emocjonalnie. Choć Kokosz ma też swoje inne zalety.

Po prostu nie łapię tych argumentów. W 2k15 zasłużenie wygrał Harman ze względu na sukcesy na scenie a nie tylko dzięki temu, że jest "spoko". Oczywiście nie wygrał NC sam, a z tego co wiem od pewnego momentu oddał dowodzenie, ale mimo wszystko nie postawię znaku równości między plebiscytem 2k17 a tym sprzed dwóch lat.

Rok temu wygrał Dyktator głównie za wkład w scenę, tawernę i organizacyjny wysiłek w PP. Także wygrana absolutnie zasłużona (trochę bardziej jako człowiek roku).

Lat wcześniejszych porównywać nie będę, bo scena była wtedy jeszcze jako tako żywa, a obecnie polska klanowa scena nie żyje od dawna.

Po prostu wydaje mi się, że wartość (umowna wartość tego wyróżnienia) niesamowicie spadła w tym roku. Już bez owijania w bawełnę:
    Ive - jest spoko, zorganizował PP, które wyszło bardzo dobrze, ale w tym roku chyba nie grał w żadnym turnieju. Emerytowany gracz wb, który kiedyś miał wszystko, a teraz jest socjalistą.
    Vizimir- jest spoko, grał w wielu turniejach, robił dużo, ale nic nie osiągnął.
    Harman 2k15 - jest spoko, wygrał NC, wygrał PP15, grał w bardzo dobrych klanach z najlepszymi graczami, jest znany na scenie, nawet uczestniczył w jakiś vlogo-wideokonferencjach z lustem (https://www.youtube.com/watch?v=Fi4IQyEfXVY)...

I takich graczy w 2k17 jest nadal sporo, ale wybrano warbandowego emeryta z osiągnięciami z 2k12 i de facto "nowicjusza" dlatego, że są spoko...

Po prostu połowa graczy repry pasuje tu lepiej niż, którykolwiek z nich dwóch. Gdyby nie ten "człowiek roku" to tu bez dwóch zdań wygrałby znowu Dyktator.

Thats all...

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 10, 2017, 19:58:41 »
    Trzeba było nominować mnie i Bojara, finał byłby ciekawszy

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 11, 2017, 00:07:07 »
    Harman 2k15 - jest spoko, wygrał NC, wygrał PP15, grał w bardzo dobrych klanach z najlepszymi graczami, jest znany na scenie, nawet uczestniczył w jakiś vlogo-wideokonferencjach z lustem (https://www.youtube.com/watch?v=Fi4IQyEfXVY)...

I takich graczy w 2k17 jest nadal sporo, ale wybrano warbandowego emeryta z osiągnięciami z 2k12 i de facto "nowicjusza" dlatego, że są spoko...
    A wymieniłbyś choć jednego z tych graczy w 2017? :) Bo wiesz, gdy Harman wygrywał ten plebiscyt, to 1) grał regularie i na poziomie, do tego wygrał dwa turnieje (w tym NC, gdzie też dowodził i miał duży wpływ na drużynę), a ponadto pomagał przy organizacji PP, a potem WNL, tworząc na tym pierwszym turnieju pierwszy w Warbandzie skrypt do liczenai statystyk, co było taką rewolucją, że szybko poszło w świat i do dziś jest rozwijane. Pokaż mi choć jednego gracza z takim dorobkiem z 2017, bo ja nawet na scenie zagranicznej takich nie widzę ;)

Po prostu połowa graczy repry pasuje tu lepiej niż, którykolwiek z nich dwóch.
    Ok, twierdzicie, że Vizimir nic nie wygrał i na tym opieracie argumentację. Przyjmuję to, ale czemu połowa repry pasuje tu lepiej, niż IvE, który znalazł się tutaj za nieco inne zasługi? Są lepsi za samą obecność w reprezentacji? Bo od 2 lat przegrywają te turnieje, nie wchodząc w ogóle na podium. W klanach też nic poza PP (choć i tutaj tylko Saraceni dają radę, reszta już nie może nawet tego wygrać) się nie udało. No chyba, że liczyć Reunited, ale ta inicjatywa powstałą dopiero pod koniec roku i też wcale niewiadomo, czy cokolwiek z tego wyjdzie. Do tej pory na 3 mecze zagrali z tylko jednym dobrym klanem i ten mecz przegrali. Przypominam, że to nie jest plebiscyt na najlepszego gracza (a gdyby nawet taki zrobić, jakby niektórzy chyba chcieli, to by były jeszcze większe kontrowersje, bo niby jakim kryterium się kierować przy wyborze najlepszego gracza? Statystyki z turnieju? Ilość trofeów? Staty na IG?). Prawda jest taka, że ci najlepiej wyskillowani w Polsce niczym się w tym roku nie wyróżniają, więc za co mieliby być graczami roku, skoro jest np. taki IvE, który pracuje cały rok oraz który mimo wielu trudności zorganizował kolejne udane PP, dzięki czemu scena mogła odżyć na kilka miesięcy. Na czlowieka roku również zasłużył, ale nie za PP, tylko za ogólnie zaangażowanie na rzecz community (a więc działalnosć na TFW, PP oraz inicjatywy turniejowe na Deluge, wszystko sumarycznie).

Gdyby nie ten "człowiek roku" to tu bez dwóch zdań wygrałby znowu Dyktator.
    A jak myślisz, czemu powstała ta kategoria? ;) O ile w poprzednim roku coś tam grywałem, o tyle w 2017 byłem kompletnie nieaktywny. Więc dla takich przypadków, gdzie równocześnie są duże zasługi dla społeczności, powstała nowa kategoria, by nie zapychać tych plebiscytów.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 11, 2017, 00:55:13 »
    O, Piccolo. Pamiętam jak z nią pisałem (na steam) przez grubo ponad 3 miesiące, nawet mieliśmy się spotkać w Dortmundzie (jechałem na mecz BVB, ona była skłonna też tam przyjechać by się zobaczyć w końcu na żywo), ale coś nie wyszło :( A szkoda, bo bardzo fajna i ułożona kobieta z niej.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 11, 2017, 00:59:05 »
    O, Piccolo. Pamiętam jak z nią pisałem (na steam) przez grubo ponad 3 miesiące, nawet mieliśmy się spotkać w Dortmundzie (jechałem na mecz BVB, ona była skłonna też tam przyjechać by się zobaczyć w końcu na żywo), ale coś nie wyszło :( A szkoda, bo bardzo fajna i ułożona kobieta z niej.
    Warbandowe podboje Kamila epizod 13422848

O co spina? Wygra po prostu ten bardziej odpowiedni. Uwazam ze Ive akurat w tym zestawieniu zasluzyl jak najbardziej, zwlaszcza za jedno, mianowicie Ref w tym roku nie gral w PP :v