Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kto powinien zostać Graczem Roku: Warband 2017?

Vizimir
    31 (41.3%)
    IvE
    44 (58.7%)

Głosów w sumie: 74

Głosowanie skończone: Grudnia 18, 2017, 00:59:55

Autor Wątek: Plebiscyt na Gracza Roku: Warband 2017 - FINAŁ  (Przeczytany 11976 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Plebiscyt na Gracza Roku: Warband 2017 - FINAŁ
    « dnia: Grudnia 07, 2017, 00:35:02 »
    PLEBISCYT NA GRACZA ROKU
    WARBAND 2017

Finał

Wszystkie informacje, jak i linki do pozostałych plebiscytów znajdziesz TUTAJ.

Czas trwania: 7 - 17 XII 2017 (do 23:59)

Wszyscy mają po jednym głosie. Zwycięzca tego etapu otrzyma tytuł Gracza Roku 2017, który będzie mógł nosić przez najbliższy rok.

Zapraszamy również do dyskusji i dzielenia się swoimi przemyśleniami na temat kandydatów. A oto lista poprzednich graczy roku:

DANCE OR GET BANNED

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Odp: Plebiscyt na Gracza Roku: Warband 2017 - FINAŁ
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 08, 2017, 10:23:40 »
    Co powiecie na małą dyskusję o kandydatach? Oczywiście nie trzeba zdradzać się ze swoim głosem, ale miłoby było rozkręcić jakąś wymianę zdań. Może i sami kandydaci się pobronią, w końcu da się zmienić swój głos w każdej chwili :)

Dla mnie obaj zasłużyli na miejsce w finale. Chciałbym tu jednak poruszyć odwieczną kwestię doceniania się, a raczej jego braku. Słyszałem już bardzo skrajne opinie - jedni mówią, że Vizimira nie powinno tu być, a drudzy, że IvEgo. Obie są mocno niesprawiedliwe i mówię to jako osoba, która zna obu. Ale od początku.

Vizimir prezentuje tutaj nurt zasług od strony gry. Sam gra dobrze (zwłaszcza, gdy nie musi prowadzić drużyny) i jest bardzo dobrym dowódcą. Do tego bardzo sympatyczny człowiek, dlatego też cieszy się popularnością w tym roku. Głosy przeciwko wskazują jednak, że nic nie wygrał. Pytanie jednak, czy jest to plebiscyt na gracza roku, czy najbardziej utytułowanego/wyskillowanego gracza? Moim zdaniem najmocniejszym plusem Vizimira jest wytrwałość w budowaniu w zasadzie ostatniego regularnego polskiego klanu od dwóch lat. Mimo wielu przeciwności (i okazji odejscia do innych zespołów, gdzie niczym nie musiałby się przejmować) on dalej poświęca mnóstwo swojego czasu, by polska scena w ogóle fizycznie istniała.

IvEgo znam od lat i mimo temperamentu i popuszczania emocji czasami, jest to jedna z najbardziej zasłużonych sylwetek naszej sceny. Ma już nawet jeden tytuł na koncie, sprzed 5 lat. W przeciwieństwie do Vizimira, jego zasługi leżą na gruncie organizacji. Tutaj głosy są takie, jak ze mną w 2014 i 2016 - bo to przecież plebiscyt na gracza roku, nie organizatora. I ci sami ludzie zapominają, że bez organizatorów gracze nie mieliby w czym grać. Jedni i drudzy się dopełniają i tworzą razem twór zwany sceną. Nazwa plebiscytu jest tylko oczywistym skrótem myślowym. Czemu ktoś, kto gra dla siebie i wygrywa turniej w grze komputerowej ma nagle większe zasługi dla sceny, niż osoba, która umożliwiła wygranie czegokolwiek, wkładając ciężką pracę w projekt dla innych? Niektórzy, jak rozgoryczony Prince, o czym wspomniał w podsumowaniu PP, posuwają się nawet do stwierdzenia, że organizator nie może się już nawet nazywać graczem, nawet jak aktywnie gra w klanach i turniejach, co jest kuriozalne do granic (choć samo rozgoryczenie rozumiem, bo również zasłużył na zwycięstwo rok temu, sam nawet na niego głosowałem w każdym etapie; niestety jednak przeważnie jest tak, że zasłuży więcej niż jedna osoba, ale tylko jedna może wygrać). Ale wracając do tematu - IvE zasłużył na miejsce tutaj jako organizator, a nie gracz w ścisłym tego słowa znaczeniu, jednak swoją tytaniczną pracą kształtuje i tworzy polską scenę od wielu lat. I uważam, że jest to znacznie więcej, niż wygranie WNL i NC jednocześnie.

A co wy sądzicie o tegorocznych kandydatach?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 08, 2017, 11:32:37 »
    Argument że Vizimira nie powinno tu być bo nic nie wygrał jest taki sam wobec Ivego. Barbariana znam wiele lat, podobnie jak reszta społeczności Tawerny. Jego wkład oraz osiągnięcia zarówno na polu grania jak i organizacji jest ogromny. Jest z pewnością osobą na którą można polegać, oraz kimś kto mówi prosto z mostu. Mimo problemów i kontrowesji dociągnął PP do końca, i stanął na wysokości zadania jako organizator. Jednak nie koniecznie jako gracz. Drużyna którą prowadził nie dostała się do fazy zasadniczej, jednak to nic dziwnego patrząc na ich "lajtowe" podejście do rywalizacji. Nie mam nic przeciwko temu, oczywiście. Z drugiej strony Vizimir trenuje swoją drużynę, mimo trudności i problemów stawia się w tygodniu i weekendy na treningi, sam je prowadzi, często nawet organizuje drużynę z różnych klanów gdy nie ma innego przeciwnika. Bierze czynny udział w ligach międzynarodowych, gra na bieżąco w europejskich pick-up'ach gdzie jest szanowany za swoje zaangażowanie i granie do końca. Prowadząc bande no-name'ów  i dwóch Warbandowych emerytów doszedł do ćwierćfinałów, mimo znacznego spadku aktywności drużyny. Zawsze był pozytywny i utrzymywał wysokie morale. Nim go poznałem, Dyktator go chwalił, co jest naprawdę dobrym wstępem do znajomości. Po bliższym poznaniu uważam że Nadpremier Tawerny miał rację
    Mój punkt widzenia na całość kariery byłby zdecydowanie skrzywiony na korzyść Ivego, jednak za ten rok jako mojego gracza roku wskazuję Vizimira, i zgadzam się z opinią większości że ta dwójka finalistów jak najbardziej na to zasługuje. Honorowo chciałbym też wyróżnić Carpe, który w tym roku organizuje polską drużynę mającą zamieszać na górze międzynarodowej sceny, oraz za ogarnięcie SRC i poprowadzenie ich po kolejne trofeum na polskiej scenie

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 08, 2017, 14:25:54 »
    Ja to bym na Prusaka zagłosował
    Cytat: Kradus
    Gdyby ludzie nie głosowali na swoich kumpli, to byłby to faworyt tego konkursu.
    No ale skoro go nie ma w finale, to ostatecznie głosuję na IvEgo, powód wymieniłem już w wątku nominacji.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 08, 2017, 15:25:57 »
    Brak @Kamillo to największa wada fazy finałowej głosowania. Niestety nie posiada on jak w życiu realnym kolegów również na Tawernie, dlatego jego brak w finale plebiscytu nie jest żadnym zaskoczeniem od początku jego istnienia.

(click to show/hide)

Skupiając się jednak na tej dwójce - IvE i Vizimira, to Dyktator napisał wszystko to, co ja chciałbym wyrazić od siebie. Obaj robią bardzo dobrą robotę dla sceny, niestety, nie jest ona zbyt często doceniana przez innych. Klan Vizimira jest przez część topowych polskich graczy chwalony w publicznych tematach, że super, bo biorą udział w WNLach i innych turniejach, a jak przychodzi bezpośrednie starcie to te same osoby jadą po nich jak po szmatach, że grając stopami by ich ograli do zera. Taka gorzka prawda.
    IvE natomiast w tym roku poświęcił swój czas (wraz z załogą turnieju, nie zapominajmy !) by coś zorganizować. Część osób to docenia, że może sobie pograć w WB z ludźmi z naszej sceny przez 2 miesiące w ramach PP, zaś inni traktują to jako obowiązek organizatorów i oczekują, że powinno się im tworzyć specjalne wątki z podziękowaniami, że z łaski swojej wzięli udział w turnieju.

Decyzja bardzo trudna, bo każdy z nich zasłynął czymś, ale w całkowicie innych kategoriach. Ja publicznie nie będę się wyrażał na kogo głosowałem, aby nikogo nie faworyzować i nie spowodować, że przeze mnie na tą osobę już nikt więcej nie zagłosuje. :P
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2017, 15:27:40 wysłana przez Kamillo18 »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 08, 2017, 17:09:31 »
    A ja uważam, że to fajna zabawa a wynik to sprawa drugorzędna. Vizimir to doskonały kontrkandydat i fajnie, że przyszło mi z nim "rywalizować" Ja osobiście mogę dodać, że cieszę się, że wśród kandydatów jak i wśród pierwszej dwójki znalazły się osoby, które w jakikolwiek sposób działały na scenie. Czy to za pomocą organizacji różnego rodzaju aktywności czy też za prowadzenie klanu. Na szczęście udało się uniknąć głosowania na zasadzie sympatii lub antypatii bo każdy coś wniósł w scene. Co do Vizimira, mimo, iż nic jeszcze nie osiągnął to warto tutaj wspomnieć, że wszystkie topowe klany osiągnęły właśnie coś za pomocą determinacji i głodu sukcesu. Czy to WV, SRC, PE lub antyczny REF. A więc może tytuł doda otuchy Vizimirowi do dalszej pracy :) I już wkrótce będziemy się cieszyć z wyników IW. W każdym razie dobrej zabawy. Tyle z mojej strony a dyskusja zawsze mile widziana.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2017, 17:12:06 wysłana przez ^IvE »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 08, 2017, 20:08:26 »
    Nie znam za dobrze Vizimira, także sugerując się słowami przedmówców zagłosuję na Bałbałjana.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2017, 06:23:27 »
    Ive moim zdaniem wniósł do Warbanda dużo więcej. Był zawsze, ponad wszelkie konflikty, zorganizował nam PP, szanuję go jako osobę. A Vizimir z jego spółką jest trochę jak taka chichuachua. Głośno poszczeka, błyśnie uzębieniem i w sumie to tyle. Odznaczenie za sam fakt, że klan istnieje to w moim odczuciu nieporozumienie.

Musicie tak bardzo włazić sobie między pośladki, nie można mówić jak jest?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2017, 06:24:52 wysłana przez CarpeDiem »
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2017, 13:13:53 »
    IvE ze względu na poprowadzenie PP, który w tym roku nie posiadał większych dram i nie licząc paru walkowerów, odbył się bardzo sprawnie.
    A z całym szacunkiem do Vizimira, ale możliwa jego wygrana w tym roku to by było naplucie w twarz poprzednim zwycięzcom (nie licząc Filcefixa), jest to lider klanu, który - zajął 2 miejsce w WML, turnieju który każdy miał w dupie i był poligonem do mercowania, nie musze chyba wspominać, że Vizimir był wtedy nieaktywny, a 90% składu IW to byli gracze z innych klanów jak Blackhawk, Marek, Matafiks, Tallie itd. jest klanem, którego możliwości kończą się na zajęciu ~ 14 miejsca w branym na serio turnieju jak WNL, przy czym w najważniejszym turnieju tego roku na polskiej scenie, którym był Puchar Polski 2017 wyszli z kompletnym zerem, zajmując miejsce poza podium. SRC, WANNABAE oraz PE były poza ich możliwościami.
    Rzygać się chce jak widzę takich Rider of Rohirrim i innych, głosujących na swojego lidera, tylko z takim argumentem, że to w końcu jest kolega z klanu. IvE zorganizował coś dla społeczności, a Vizimir ma IW, które istnieje i gówno znaczy czy to na arenie międzynarodowej czy na polskiej scenie. Mało jest graczy, którzy na to zasługują, ale Vizimir to taki Resid 2017 roku - czy w przeszłości Resid też powinien dostać tytuł gracza roku tylko dlatego, że jego klan egzystował? Miara "sukcesów" ta sama.
    Poza tym dziękuje za miłe słowa od Lwa czy Kradusa, ja to głosowanie miałem gdzieś, dziękuje tym, którzy oddali na mnie swój głos, czuje się lepiej niż co poniektórzy, którzy w pewien sposób wpływali na to, by otrzymali głosy od swoich kolegów i koleżanek.
    Do zobaczenia.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2017, 13:16:51 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 09, 2017, 14:38:28 »
    Rzygać się chce jak widzę takich Rider of Rohirrim i innych, głosujących na swojego lidera, tylko z takim argumentem, że to w końcu jest kolega z klanu. IvE zorganizował coś dla społeczności, a Vizimir ma IW, które istnieje i gówno znaczy czy to na arenie międzynarodowej czy na polskiej scenie.

Prusak widzę czegoś tu nie rozumiesz jak i część graczy, którzy głosują lub głosowali na IvE'go na Gracza Roku.
    IvE powinien być wybrany na Człowieka Roku nie na Gracza według mnie. Nie głosuję na Vizimira ponieważ to leader klanu, w którym jestem tylko dlatego, że był aktywny na grze, męczył nas treningami codziennie z innymi klanami. Ogólnie było go widać w grze, że jest i chce jak najlepiej wypaść na turnieju z swoim klanem. Nie rozumiem tutaj głosowania na IvE'go, nie widziałem go nigdy na serwerze, nie wiem nawet czy blokować potrafi. Według tego co zostało napisane w poście Dyktatora:

Z dumą prezentujemy wam szóstą już odsłonę corocznych plebiscytów na "Gracza Roku". Większość założeń pozostaje taka sama, jak w poprzedniej edycji. Zmniejsza się jednak czas trwania poszczególnych etapów (nawet do 10 dni), a także ponownie opóźnia się moment rozpoczęcia całej zabawy (dzięki czemu mamy większą część roku do obserwacji i wyłaniania kandydatów). Tegoroczną główną nowością jest jednak ... nowa kategoria! Będzie nią Człowiek Roku Tawerny.

Kategoria została wydzielona, jako że pojawiało się wiele niejasności przy słowie "gracz" w tytule dla wyróżnionych użytkowników. Zdecydowaliśmy się więc stworzyć kategorię, która będzie przeznaczona tylko dla osób zasłużonych dla ogółu społeczności, z naciskiem na działalność na rzecz community (co nie wyklucza zasłużonych w grze). Gracz roku dalej pozostaje również dla takich osób, jednak warunkiem jest aktywna gra na danym module w roku przeprowadzania danego plebiscytu. Oczywiście nowy plebiscyt również doczekał się swojego bannerku, w stylu tych sonerowych, ten jednak wykonał Veinrus. Warto też zaznaczyć, że na nowym plebiscycie zostaną przetestowne nowe zasady fazy finałowej.

IvE zasługuje na Człowieka Roku, za PP i tyle (chociaż mógłby czasem te serwery resetować częściej).

Śmieszy mnie, że ludzie głosowali na Sebka za to że was wyzywał Prusak ;)

A teraz uciekaj stąd bo Cię młotem pogonie jak niegdyś:
    (click to show/hide)
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 09, 2017, 14:54:33 »
    Plebiscyt na Człowieka Roku Tawerny nie bez powodu ma w nazwie Tawerny. Chodzi w nim o wybranie osoby najbardziej zasłużonej dla ogólnie pojętego community TFW, najlepiej zresztą zobaczyć kto walczy obecnie o ten tytuł i jakimi powodami były ich nominacje popierane.
    A co do tego, że IvE nie może być graczem roku za organizowanie PP odpowiem cytatem z pierwszego posta tematu z nominacjami:
    Nominować można zarówno graczy, jak i działaczy na rzecz community. Warunkiem jest jednak, by ta osoba wykazała się jakąkolwiek aktywnością w tym roku i w tym module M&B.
    No a jeśli nie widujesz IvEgo na serwerach... to już nie jego wina, że akurat nie gra wtedy kiedy ty. Na pewno w czasie trwania PP poza meczami grał kilkukrotnie na serwerach.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 09, 2017, 15:20:55 »
    Dzień Dobry,

Panie Gandalfie Szary chciałbym uprzejmie zauważyć, że jeśli chodziloby tylko o skilla to żadnego z nich nie powinno tu być. Ive ma swoje najlepsze lata za sobą, a Vizimir nigdy nie mial poziomu zblizonego do repry. Obaj sympatyczni ( Ive w specyficzny sposob), ale zaden z nich nie jest "prograczem". Osobiscie stawiam na Ivego, bo overall mial wiekszy wplyw na native.

Kind regards
    Bojar

(click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 09, 2017, 15:25:29 »
    Za prowadzenie ZT nalezy sie blacha w czolo..

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Vizioner

• Użytkownik
    • Piwa: 103
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 09, 2017, 16:22:52 »
    Na samym początku miałem zamiar napisać rozprawkę, co o tym wszystkim sądzę, ale uznałem, iż szkoda mi czasu na nakręcanie tej gówno burzy. Każdy i tak wie swoje i jest najmądrzejszy. Chciałbym podziękować wszystkim osobom, które oddały swój głos na mnie. Obiecuję, iż po zdobyciu tytułu czy też zajęciu drugiego miejsca w dalszym ciągu będę robił swoje ;) Dodam tylko, iż spodziewałem się więcej ze strony CarpeDiem i Pruska. Obrażają, później przepraszają i mówią, że szanują, a na końcu i tak robią co innego. Proponuję zluzować portki co nie którym i pamiętać, iż jest to tylko gra i powinniśmy się wszyscy dobrze bawić, nie zapominając o tym, że po drugiej stronie monitora, też siedzi człowiek ;) Życzę miłego dnia ;)

PS:
    Za prowadzenie ZT nalezy sie blacha w czolo..
    Dalej czekam, aż dostanę wielki złoty order z grawerem: Dla Wielkiego Mistrza Zakonu Templariuszy Minotala ;)

Edit: Prusak, nawet sam mnie nominowałeś ;)
    Vizimir - za ciągłe prowadzenie IW
    IvE - head admin PP 17
    Zjadacz - za życie w Białymstoku
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2017, 16:54:43 wysłana przez Vizioner »
    IN THE END,
    WE ONLY
    REGRET 
    THE CHANCES
    WE DIDN'T
    TAKE.

Offline Trebron2009

• 2009