Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Cavalry Nations Cup 2017  (Przeczytany 8606 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: Cavalry Nations Cup 2017
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 04, 2017, 15:28:33 »
    Nasi honorowi przeciwnicy zamierzaja grac lancami. Nooby.

Nadal forsuje uzywanie szpicy w kazdym meczu!

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 15, 2017, 13:11:09 »
    Panowie, jak tam Wam idzie na turnieju? Coś tam czytałem na fse, ale nie kminię tej akcji z pomyleniem dni meczu :D

Offline Rastignac

• Użytkownik
    • Piwa: 18
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 15, 2017, 13:39:44 »
    Panowie, jak tam Wam idzie na turnieju? Coś tam czytałem na fse, ale nie kminię tej akcji z pomyleniem dni meczu :D

Mamy za sobą trzy zwycięstwa i jedną porażkę. Przegraliśmy z Hiszpanią, która dzięki sprytnemu skorzystaniu z sytuacji, gdy Erik pozwolił Irlandii na grę lansjerami (wiedząc, że ich skład jest zbyt słaby aby dobrze wykorzystać przewagę płynącą z gry tą zbanowaną od wieków na NW klasą) i ogłosili, że skoro tak, to oni też wybierają lansjerów. Dzięki temu ta wcale nie najsilniejsza drużyna pokonała nas, a nawet Francję (!).

Ten fakt bardzo obniża nasze szanse na walkę o srebro/brąz. Być może po zakończeniu pierwszej fazy turnieju (czyli lada chwila), będziemy musieli zadowolić się meczem z reprezentacją krajów Beneluksu o miejsce "obok podium" ;_;
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2017, 13:41:10 wysłana przez Rastignac »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 15, 2017, 13:46:24 »
    A Wy nie mieliście możliwości wyboru lansjerów? W ogóle trochę tacy bez jajeczni muszą być Ci admini tego turnieju, skoro dopuścili do takiej rzeczy. A już najbardziej nie rozumiem dawania komuś lepszej klasy bo jest za słaby xd (Irlandii). To trochę tak, jakby Arabii Saudyjskiej pozwolili grać w 12 zawodników na Mistrzostwach Świata bo są jedną z gorszych ekip...

Offline Rastignac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 15, 2017, 14:00:06 »
    Mieliśmy i Zahari rozważał tą opcję. Ale na szczęście nie poszliśmy tą drogą.

A organizatora (jest to ta sama osoba, która organizowała od lat CNWL i poprzednie edycje CNC) akurat usprawiedliwia fakt, że aby zebrać optymalną liczbę 12 drużyn, musiał pójść na taki kompromis. Sprawa wymknęła się spod kontroli ale bardziej winiłbym oportunizm Hiszpanii. Choć oczywiście, spryt i umiejętność wykorzystania okoliczności na swoją korzyść też mogą stanowić o powodzeniu drużyny.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 16, 2017, 13:22:15 »
    Jak wygraja to zrobie zamieszki na FSE. To jest zenujace, ze wykalaczkami graja

Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Pliskin

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 16, 2017, 13:57:10 »
    Mieliśmy i Zahari rozważał tą opcję. Ale na szczęście nie poszliśmy tą drogą.

"Na szczęście", wut? Wiem, że nie powinienem krytykować bo przytomnie spieprzyłem z repry, ale dla mnie sytuacja wygląda następująco: turniej miałby sens tylko i wyłącznie wtedy gdyby wszyscy grali lansjerami albo nikt. Zamiast tego cwani Hiszpanie wykorzystali sytuację, że jeden parobek z Irlandii wywalczył lansjerów dla swojej żałosnej drużyny, która dostała szybki wpier*ol i się rozpadła, a reszta drużyn z jakiegoś dziwnego poczucia honoru postanowiła zostać przy swoich starych jednostkach. Nie ma co tutaj winić Hiszpanów, po prostu my jesteśmy frajerami, że nie wykorzystaliśmy sytuacji, a poza tym uważam, że lansjerów należy usunąć z gry.

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 16, 2017, 14:06:32 »
    Przy rozważaniach na temat lansjerów kierowałem się zdaniem innych, co koniec końców doprowadziło do pozostania przy aktualnej klasie. Oprócz wygrania tego, również się bawimy i sądzę, iż granie lansjerami nie wszystkim by pasowało (przynajmniej nie pasowało gdy o to pytaliśmy). To lekka hipokryzja, ponieważ zagraliśmy kirasjerami bo potrafiliśmy ugrać więcej rund... cssssiiii Po prostu lansjerzy budzą bardziej skrajne emocje niz dyskusja kir czy huz w naszym teamie.
    (click to show/hide)

Offline Pliskin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 16, 2017, 14:14:40 »
    A szkoda, bo jak już wcześniej zostało zauważone, Hiszpania wcale nie jest jakaś potężna, osobiście uważam, że jesteśmy od nich lepsi i jako lansjerzy poradzilibyśmy sobie z nimi, a być może nawet z Francją. No ale, nie zapeszam, bo mecz z Francja jeszcze przed wami, a biorąc pod uwagę, że skład się ostatnio skurczył wasze szansę z nimi wzrosły. Po prostu grajcie po 8 i nie dajcie sobie wcisnąć więcej, wznieście się na wyżyny możliwości i porobicie Francuzików, życzę powodzenia.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 16, 2017, 14:19:26 »
    Z drugiej strony, czemu nie protestowaliście (albo nie na tyle skutecznie) by Hiszpanie jednak nie mogli grać tymi lansjerami? Oczywiście łatwo mówić po fakcie i nie znając tamtych zasad i ludzi, nie mniej nie dało się tego jakoś rozegrać przed samym meczem? Namówić admina żeby Wam dał walkowera skoro tamci nie chcą grać wg zasad czy coś w tym stylu?

Offline Pliskin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 16, 2017, 14:28:45 »
    W zasadach turnieju jest dokładnie sprecyzowane jaką klasę można wybrać:

6. Teams will have to pick one unit between the following: Hussar, Cuirassier, Dragoon, Lancer, and will have to stick to it throughout the competition.

Trochę dziwne by to było gdyby do tej zasady dodać: "Lancer(ONLY FOR IRELAND)". Jak już jest zezwolenie dla lansjerów to byłoby niesprawiedliwe, żeby zabronić ich innym.

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 16, 2017, 14:47:46 »
    Nie ma co gdybać. Hiszpanie fajnie zagrali i wygrali. Mieliśmy możliwość wyboru lansjerów, ale woleliśmy kirasjerów. Hiszpanie skorzystali z wyjątkowej w tym roku zasady, która daje im możliwość grania lansjerami i im się to opłaciło. Patrząc na ich grę spokojnie mogę stwierdzić, że 2 miejsce to oni mają murowane.
    (click to show/hide)

Offline Rastignac

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 16, 2017, 15:38:26 »
    Z drugiej strony, czemu nie protestowaliście (albo nie na tyle skutecznie) by Hiszpanie jednak nie mogli grać tymi lansjerami?

Po pierwsze dlatego, że Hiszpania wahała się do ostatniej chwili (ich gracze grający głównie w NW, nie Native, długo protestowali przeciwko lancom) a po drugie dlatego, że Zahari nie do końca zgadza się z większością społeczności, że lansjerzy w NW dają aż tak wielką przewagę (tylko błagam, nie debatujmy nad tym tutaj po raz kolejny xD).

Zgadzam się, że "nie ma co gdybać", dogramy turniej do końca najlepiej jak się da i jestem pewien, że ostatecznego rezultatu nie będziemy musieli się wstydzić. 

Offline Ganczo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 17, 2017, 19:44:46 »
    Wszelkie pomówienia na temat tego, że wywalono z reprezentacji cygana czy filsona i wiązanie tego z jakimiś pułkami i tawernami nie ma sensu. Na FSE możecie zobaczyć kiedy kogo wywalono z tego co wiem :-DDDDDDDDDD

Offline Zahari

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 18, 2017, 23:14:17 »
    Zwycięstwo!
    (click to show/hide)