Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][33pp] 33.Pułk Piechoty  (Przeczytany 16912 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ragen

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • 5 letni weteran, ex Pułkownik 14. Pułku Piechoty
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [NW][33pp] 33.Pułk Piechoty
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 21, 2017, 01:24:59 »
    4fun na całego :P

Głównodowodzący 14pp. Ex Major 16pp, Porucznik 12pp oraz Furier 5pp

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 21, 2017, 02:08:33 »
    Uznajmy, że się rozsypiemy, ale co z tego skoro to nic nie zmieni w twoim lub życiu innych na scenie NW, więc w czym ci to przeszkadza ? Poza tym patologią nazywasz próbę osiągnięcia czegoś wspólnie bawiąc się przy tym i nikomu nie przeszkadzając ? Gdybyśmy wam jakoś wygarnęli lub zabrali wam ludzi i po tym się rozsypali to wtedy przyznałbym Ci racje, lecz czy my robimy chociaż jedną z tych rzeczy ? Chciałbym zauważyć, że to ty szukasz zaczepki wchodząc na ten wątek i pisząc takie rzeczy zarazem udowadniając na jakim poziomie jest twoja inteligencja, rozum oraz to, że jesteś najzwyklejszym pozerem i szydercą. Jeśli szukasz atencji to idź do innych lizusów z 1pp. Pozdrawiam

PS: Zdecyduj się w końcu z tą patologią czy to wy ją tworzycie czy my bo na początku uznałeś, że z nią sobie świetnie radzicie, a teraz piszesz, że tą "patologię" poszerzamy do granic tak, więc wam chyba pomagamy czyż nie ? ;

Widzisz, jak kulturalniej można ująć identyczną myśl? Zejdź trochę z tonu i nie rozpędzaj się z obrażaniem ludzi. // Dyktator

Możesz mieć mnie nawet za krawężnik, a mało mnie to będzie ruszać, bo od paru lat dowodzę sporą grupą dobrych graczy z Polski i kiedy osoby twojego pokroju starają się mi pocisnąć potem dostają po tyłku i wtedy często się zastanawiam nad tym jak niemądre musi być społeczeństwo kiedy tak głupi i niewartościowy człowiek jak ja wygrywa z Wami tak mocno. Odkąd gram w NW przegrałem raz z polskim pułkiem czy tam korpusem jeden kij i nawet się ciesze, że ktoś potrafił stworzyć inna grupę która była w stanie nam dokopać dzięki temu scena jest lepsza. Piszesz, że nie robicie nikomu nic złego, a nawet nie wiesz jak dużo złego możecie zrobić, przez te cholerne 6 lat powstała masa pułków jak wasze i myślę, że gdyby nie było większości z nich to na scenie międzynarodowej nie byłoby tak złej opinii o PP. Scena zagraniczna pamięta o 4pp, 5pp, 12pp, 16pp, 14pk, 1ps i to chyba jedyne pułki które pozytywnie zapadły im w pamięć, bo potrafiły pokonać najlepszych na scenie NW i myślę, że gdyby tylko te pułki istniały w całej naszej historii to byśmy mieli opinie kozaków no, ale dzięki natłokowi lipnych zbieranin 4fun ich zdanie jest jakie jest i o to mam żal do takich grup, bo to, że wy się pobawicie w wirtualne rangi czy nawet dziwną władzę nad innymi nikomu nie przeszkadza. Popatrz na to z tej strony. Wy sobie pogracie, za te parę miechów się rozpadniecie i ten cały Wasz grajdołek spłynie na tych co dalej tu siedzą i grają. Każdy pułk z potencjałem musi się męczyć aby ich nie lekceważyli i szanowali, bo każde nowe pp jest odbierane za kolejny słaby pułk z małowartościowymi WSPÓŁOBYWATELAMI.

+5, wyjaśnienie na dole. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2017, 10:08:40 wysłana przez Kradus »

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 21, 2017, 03:51:41 »
    To uczucie gdy do wakacyjnego pulku grupy kolegow rzucaja sie elitarni zfuzjowani gracze ktorzy przegrali turniej na wlasne zyczenie xDDD

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 21, 2017, 10:08:52 »
    Simskil, prawdopodobnie obyłoby się bez punktów gdyby nie to ostatnie słowo. Kiedy Wy się w końcu nauczycie że to jest jedno z najgorszych o ile nie najgorsze określenie jakie stosowano wobec nas w historii? A szczególnie, że było używane notorycznie przez niemieckich okupantów w trakcie II wojny światowej. Tych okupantów, przez których zginęła 1/3 obywateli Waszego państwa. Co jest z wami do cholery nie tak? Bezstresowe wychowanie daje efekt czy to w ogóle brak jakiegokolwiek wychowania?

P.S. Ciesz się, że tylko tyle.

P.P.S. Ganczo tyle razy miał mówione i jak do osła. 5 ostatnich postów, 5 prowokacji. No to 5.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 21, 2017, 10:32:21 »
    A szczególnie, że było używane notorycznie przez niemieckich okupantów w trakcie II wojny światowej. Tych okupantów, przez których zginęła 1/3 obywateli Waszego państwa.

1. Według IPN w Polsce zginęło wtedy około 5,5 miliona osób. Jeśli ustosunkować do granic jeszcze sprzed wojny(1938),  liczba mieszkańców Polski wynosiła wtedy około 35 milionów osób czyli zinęłaby 1/6.
    2. Jeśli zaś licząc po odebraniu nam Kresów Wschodnich czyli  24 miliony osób, liczba strat i tak nie będzie sięgała 1/3, co najwyżej 1/4.

Fragment listu otwartego autorstwa Wspólnoty Ofiar Niemieckich Wypędzeń:

Jak długo trwać będzie powtarzanie nieprawdziwej, wymyślonej przez komunistów liczby
    6 028 000 polskich ofiar zbrodni ludobójstwa z okresu II wojny światowej, skoro badania demograficzne (...) wskazują na ubytek liczby ludności polskiej w wysokości ca 11 600 000 osób?

Demografowie podają, że przed wojną mieliśmy, jak słusznie podałeś 35 mln obywateli, ale po wojnie było ich już około 24 mln (po przesiedleniach, oraz z uwzględnieniem 1.5 mln Polaków autochtonów mieszkających na Ziemiach Odzyskanych).

Nie wiem o których danych mówisz, ale jeśli IPN podawał to za powojennymi szacunkami (bo ciągle się przewija liczba 6-4.5 mln strat), to chyba dobrze wiesz kto wtedy rządził w Polsce i nie chciał się narażać Wielkiemu Bratu ze wschodu?

Jednak chyba nie jest to tematem klanu 33. Pułk Piechoty, czyż nie? Może jednak skończymy ten spam. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2017, 10:59:55 wysłana przez Kradus »

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Sharpshooter

• Użytkownik
    • Piwa: 38
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 21, 2017, 11:16:43 »
    Mikol to oszukał system. Z Fizyleria na Majora/Pułkownika. Szeregowi go nienawidzą.

PS: W końcu Major czy Pułkownik?
    http://scr.hu/2iq2/fcdhn

http://scr.hu/2iq2/itta7
    Najlepsze jest to, że on sie pytał Czarixxa czy może być w 2 pułkach ale nie do NW, tylko do iron europe, to on się zgodził pod warunkiem że 3pp będzie priorytetem, a tutaj zrobili pułk do NW

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 21, 2017, 11:33:20 »
    Możesz mieć mnie nawet za krawężnik, a mało mnie to będzie ruszać, bo od paru lat dowodzę sporą grupą dobrych graczy z Polski i kiedy osoby twojego pokroju starają się mi pocisnąć potem dostają po tyłku i wtedy często się zastanawiam nad tym jak niemądre musi być społeczeństwo kiedy tak głupi i niewartościowy człowiek jak ja wygrywa z Wami tak mocno. Odkąd gram w NW przegrałem raz z polskim pułkiem czy tam korpusem jeden kij i nawet się ciesze, że ktoś potrafił stworzyć inna grupę która była w stanie nam dokopać dzięki temu scena jest lepsza. Piszesz, że nie robicie nikomu nic złego, a nawet nie wiesz jak dużo złego możecie zrobić, przez te cholerne 6 lat powstała masa pułków jak wasze i myślę, że gdyby nie było większości z nich to na scenie międzynarodowej nie byłoby tak złej opinii o PP. Scena zagraniczna pamięta o 4pp, 5pp, 12pp, 16pp, 14pk, 1ps i to chyba jedyne pułki które pozytywnie zapadły im w pamięć, bo potrafiły pokonać najlepszych na scenie NW i myślę, że gdyby tylko te pułki istniały w całej naszej historii to byśmy mieli opinie kozaków no, ale dzięki natłokowi lipnych zbieranin 4fun ich zdanie jest jakie jest i o to mam żal do takich grup, bo to, że wy się pobawicie w wirtualne rangi czy nawet dziwną władzę nad innymi nikomu nie przeszkadza. Popatrz na to z tej strony. Wy sobie pogracie, za te parę miechów się rozpadniecie i ten cały Wasz grajdołek spłynie na tych co dalej tu siedzą i grają. Każdy pułk z potencjałem musi się męczyć aby ich nie lekceważyli i szanowali, bo każde nowe pp jest odbierane za kolejny słaby pułk z małowartościowymi WSPÓŁOBYWATELAMI.

+5, wyjaśnienie na dole. // Kradus
    To jest tylko gra i każdy może stworzyć sobie w niej klan/grupę/pułk i grać jak chcę, o ile nie uprzykrza tym gry innym graczom z serwera. Jeśli uważasz, że ktoś ocenia całą scenę danego państwa przez pułki z krótkim stażem, to musi mieć nierówno pod sufitem albo mieć 12 lat. Twoja wypowiedz jest na poziomie jakiegoś frustrata z podstawówki. Co ciebie obchodzą jakieś nic nie znaczące pułki, skoro jesteś w takim świetnym  pułku? Skup się na swojej grupie, a nie na innych. Nie dziw się, że lwia część ludzi na tym forum nie bierze ciebie i twoich osiągnięć na poważnie, kiedy twoja główną rozrywką jest śmieszkowanie z innych, narzekanie na nowe klany/pułki i paplanie jakie to są słabe. Jak chcesz, żeby tego twojego pułku inni nie lekceważyli, to przede wszystkim nie hejtuj innych, bo prowadzić dyskusji z człowiekiem, który się wiecznie wymądrza nikt nie lubi. Granie ma być przede wszystkim przyjemnością i oderwaniem od zmartwień dnia codziennego, a nie jakimś obowiązkiem, czy dowartościowaniem ego.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 21, 2017, 12:40:15 »
    Wy sobie pogracie, za te parę miechów się rozpadniecie i ten cały Wasz grajdołek spłynie na tych co dalej tu siedzą i grają. Każdy pułk z potencjałem musi się męczyć aby ich nie lekceważyli i szanowali, bo każde nowe pp jest odbierane za kolejny słaby pułk z małowartościowymi WSPÓŁOBYWATELAMI.

No i mamy źródło patologii... a jest nią scena NW. Tak, jak powiedział Hubtus - jeśli ci ludzie oceniają wszystkich po tych słabych pułkach i mają problem do Polaków, to znaczy, że są bardzo, ale to bardzo niedojrzali. Też narzekasz, że utrudniają w ten sposób start dobrym pułkom, bo oceniają po innych, a co sami robicie, by to zwalczyć? NIC, a wręcz powtarzacie ich błędy i również utrudniacie start Polaków, tylko na rodzimej scenie. Jak chcą sobie pograć, to mają prawo - po to kupili grę. Nie zachowuj się teraz, jakbyś nie miał życia poza tym NW.

Możecie zachowywać się dalej, tak jak się zachowujecie, ale wtedy współtworzycie tę patologię i w Polsce was szanować nie będą (zresztą za granicą chyba też nie? z tego, co pamiętam, to bany na jakimś serwerze dostaliscie za bycie Polakami - sam fakt, że takie coś przechodzi na NW to przejaw czystej patologii, na Native NIGDY nie było takich problemów) albo... zacznijcie z tym walczyć. "Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie". To nie jest trudne - macie dużo czasu na grę, a więc spróbujcie trochę tego poświęcić, by pomóc im się rozwinąć i przebrnąć trudne początki, dzielcie się doświadczeniem. Może to zaowocować wzrostem poziomu naszej rodzimej sceny. Lub.... olać patologię tej sceny i przygotujmy się wspólnie na Bannerlorda, gdzie od podstaw będzie powstawać nowa scena, w której od razu wyrwie się patologicznego chwasta.

Oczywiście, jak koleś dopisuje sobie rangi, których nie miał, to jak najbardziej punktujcie to publicznie. Ale nie hejtujcie z góry całego pułku.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 21, 2017, 17:58:54 »
    @Dyktator jesteś współczesnym Sherlockiem :d. Cały czas jest mowa, że NW to patologia i sami to przyznajemy dość często(może nie bezpośrednio ale jednak). Co do tych nowych polskich pułków simskil ma rację. Jak jeszcze grałem w 17e i 12pp Stasiulka świeżo po reaktywacji  grało z nami na evencie to chyba z 6 osób wtedy zapytało się co to jest to 12pp a ludzi im odpowiadali "some retarded polacks" (cytuje więc chyba mogę użyć tego słowa Kradusie czyż nie?) Wszystko to przez to, że taką opinię sobie polskie pułki  które powstają nic nie osiągają(wtedy 12pp jeszcze nic nie osiągnąło, tak jak mówiłem świeżo po reaktywacji) i rozpadają się po dwóch tygodniach więc nie dziwcie się, że mamy opinię jaką mamy.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 21, 2017, 18:17:25 »
    Jak jeszcze grałem w 17e i 12pp Stasiulka świeżo po reaktywacji  grało z nami na evencie to chyba z 6 osób wtedy zapytało się co to jest to 12pp a ludzi im odpowiadali "some retarded polacks"

Problemem są tu ci właśnie ludzie, a nie polskie pułki. Każdy jeden kraj posiadający własną scenę nw ma i słabsze pułki, ciekawe co spowodowało tą nienawiść do właśnie polskich niedoświadczonych regimentów. Patrząc na to jak Wy je traktujecie, jaki jad się tu wylewa, faktycznie nigdy chyba nie poznamy przyczyny..
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 21, 2017, 18:40:41 »
    Patrząc na to jak Wy je traktujecie, jaki jad się tu wylewa, faktycznie nigdy chyba nie poznamy przyczyny..
    Z kim przystajesz takim się stajesz :)

Offline Raggnarr

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 21, 2017, 22:54:46 »
    Mikol to oszukał system. Z Fizyleria na Majora/Pułkownika. Szeregowi go nienawidzą.

PS: W końcu Major czy Pułkownik?
    http://scr.hu/2iq2/fcdhn

http://scr.hu/2iq2/itta7

Po prostu nie zdążył zmienić w opisie profilu, sugeruje abyś kierował się informacjami oficjalnymi czyli tymi z wątku ;

Warto również wspomnieć iż dany osobnik czyt. JakubMiko miał niedawno wstawione w swój opis profilu na Steamie "Bylem tez w 16pp 16pp_Gren_JakubMiko" [SS: http://imgur.com/a/weiB3] i nagle jakimś PRZYPADKIEM widnieje teraz"Bylem tez w 16pp 16pp_REK_JakubMiko" [SS: http://imgur.com/a/koFHm] :))))

Sugeruje aby takie uwagi dawać w prywatnych wiadomościach do Mikola, ponieważ rangi w poprzednich pułkach nie są związane z jego obecnym pułkiem o, którym z resztą jest ten wątek.

Nie dość że szybko zmieniają rangi w pułkach w których nie byli lub nie są to jeszcze we własnym biją rekordy;)

Bijemy owe rekordy z racji, że pułk jest jeszcze wczesny i musi zapoznać się ze wszystkimi członkami, a następnie będziemy dawać te rangi, które będą im służyć na dłużej, także proszę się nie dziwić, że zaraz jakiś rekrut będzie np. pod oficerem.

4fun na całego :P

No a nie ?

To ostatni raz, kiedy nie otrzymujesz ostrzeżenia. Przeczytaj regulamin, bo dowaliłeś właśnie 4 posty z rzędu ... // Dyktator
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2017, 23:04:19 wysłana przez Dyktator »

Offline IndiaN

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 21, 2017, 23:04:47 »
    Psst nie doublepostuj ;)
    Psst, już go upomniałem, Ty nie musisz. Pomijając fakt, że doublepost to dwa posty z rzędu, a nie cztery ;) // Dyktator
    Wiem, wiem kilka sekund sie spoznilem przed twoim editem jego postow <3 I tak wiem ze doublepost to dwa razy z rzędu ale co mialem napisać "nie quadropostuj" ;p
    Na więcej niż dwa mówi się zazwyczaj multiposting. // Dyktator
    //E

Z tego co wiem przegraliście bitwę liniową z klanem z PW moda(który tak czy siak jest planowany dopiero na Bannelorda) i jakoś 4fun nie była XD
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2017, 00:41:28 wysłana przez Dyktator »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 22, 2017, 02:00:00 »
    @Dyktator jesteś współczesnym Sherlockiem :d. Cały czas jest mowa, że NW to patologia i sami to przyznajemy dość często(może nie bezpośrednio ale jednak).

No to dajcie sobie spokój ze skakaniem na Native, bo community tego podstawowego modułu powinno być dla was raczej wzorem do naśladowania. Albo chociaż sami się ogarnijcie i przestańcie naskakiwać na nowe pułki, bo przecież "co powiedzą na zachodzie, jeszcze się z nas będą śmiali przez to". Powtarzam - ludzie kupują DLC, które jest skupione TYLKO na multiplayer, by w tego multika grać. I mają prawo do tworzenia swoich własnych pułków. A jak bardzo się nie podoba to, że mogą się skompromitować na scenie zagranicznej, to po prostu im pomóżcie odpowiednio się rozwinąć. A jak nie, to pilnujcie swojego pułku.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Raggnarr

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 22, 2017, 02:28:05 »
    Dzięki wszystkim, którzy stanęli po naszej stronie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2017, 02:33:15 wysłana przez Raggnarr »