Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [IE][Nr.116/Nr.9] VIII Armia im. Cesarza Wilhelma I  (Przeczytany 10509 razy)

Opis tematu: Korpus na Iron Europe

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beton

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Amor patriae nostra lex
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [IE][Nr.116/Nr.9] VIII Armia im. Cesarza Wilhelma I
    « Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 31, 2017, 11:50:44 »
    Czytam i nie wierze, młodsza społeczność tego forum która wpierw zrobiła jakiś słaby bunt, (który zresztą polegał na wprowadzaniu graczy w błąd)  przegrali umówioną bitwę a teraz Nie chcą zmienić nazwy... Panowie serio? Ile wy macie lat? 14? Myślałem że macie jakiś honor, trzymacie się własnych zasad, szkoda ze byłem w błędzie.
    Zamiast robić głupi spam byście zrobili nową własną autorską armię. Nawet wam doradze, adekwatna do waszego wieku może być xXProKoksy69PLXx.

Młodsza społeczność ? Wolfgnar, mówi to człowiek który ma konto na tawernie od wczoraj od 7 rano założone prawie na pewno po to żeby wspierać admirala na tawernie, ja jestem ogólnie dostępny, na moim profilu steam jest mój fb, wejdź, zobacz, potem mów o wieku, ciekawe czy wasz admiral się wstydzi czy co bo o ile dobrze pamiętam to nawet swoim oficerom nie chciał podać kontaktu przez fb, a dobrze wiemy że jest to najszybsza i najłatwiejsza forma komunikacji obecnie.

Byłeś kiedykolwiek w pułku na NW na randze kapral lub wyżej? Raczej wątpię bo wtedy byś wiedział, że słuchanie rad oficerów i podoficerów jest tylko opcjonalne dla pułkownika, może to robić ale nie musi a oficerowie i podoficerowie działają jako swoista rada, jeżeli natomiast znasz jakiś pułk w którym jest/była demokracja od kpr wzwyż to jestem ciekawy. Co do waszego buntu no to po wyniku widać jaki był on żenujący, 10:1 z klanem z którego uciekliście to nawet na określenie tego żenadą nie zasługuje. Zresztą zachowanie po meczu też jest co najmniej dziecinne czyli nie wypełnianie ustaleń i nie zmienienie nazwy.

Co do grupy to ja sam jako członek SS Poga zostałem na początku wprowadzony w błąd, że jest to nowa grupa naszego klanu, nazywa się tak samo, ts ten sam więc nic dziwnego i myślę, że wielu graczy poza mną po prostu w to uwierzyła, a nie analizowała czemu nie ma Admirała czy dlaczego mało ludzi na grupie jest. Przypominam również o zmianie nazwy grupy na steam.

Jeżeli wytaczasz takie argumenty to przypomnę, że sprawa invaitów była umowna, nie sprawdzaliśmy tego, była to kwestia honoru, jak widać macie go NAPRAWDĘ DUŻO skoro grali u was sami, poza Tobą i admiralem, invaici. I tak to są invaici, mogę udostępnić screeny na których piszą mi ludzie że przyszli do "waszego" pułku tylko na tę bitwę, a na co dzień nie mają do czynienia z Iron Europe. Veinrus potwierdził już że z naszej strony żadnych invaitów od 2y, PGB, czy innych Rosjan nie było. Drugą sprawą jest złamanie przez WAS "zawieszenia broni", przy mediacjach z udziałem Veinrusa ustaliliśmy że do czasu bitwy nie rekrutujemy ludzi ze swoich grup nawzajem, admiral bezczelnie to olał, a na dodatek oferował rangi podoficerów za odejście z naszej grupy (miło że aż tak nas cenisz że kupujesz ludzi na karpala). Inną sprawą jest to że twoje zachowanie jest żałosne, nie wyszło ci w 1pp, nie masz podoficera więc ganiasz za rangami jak kot za kocimiętką na dodatek gdzie tylko popadnie.

Dobrze ze wywalilem Admirala z 10tki, bo widze ze problemy same xD. Chlopaki wrzuccie juz na luz, niech sobie graja w te bierki na swoim poziomie

Skoro wywaliłeś admirala to rozumiem, że siedziałeś z nim i gadałeś, poznałeś go od jego... gorszej strony.
    Ja powtarzam cały czas, jeżeli admiral wyrazi odrobinę dobrej woli, to z powrotem będzie można stworzyć jeden pułk, mój jedyny warunek to to, że admiral odejdzie ze stanowiska generała, ja w takim wypadku jestem skłonny iść na podrekruta.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2017, 12:00:46 wysłana przez beton »
    "Dla moich Po­laków nie ma rzeczy niemożliwych"
    -Napoleon Bonaparte
    (Skoro wszyscy mają bekowe awatary ja też mogę)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 31, 2017, 13:15:41 »
    Ktos milosciwy wytlumaczyl Ci kiedys, ze starszy ranga MOZE a nie MUSI sluchac mlodszych. Powtarzam to tylko, no z tego co zrozumialem o to kreci sie cala spina

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 31, 2017, 13:21:23 »
    Ktos milosciwy wytlumaczyl Ci kiedys, ze starszy ranga MOZE a nie MUSI sluchac mlodszych. Powtarzam to tylko, no z tego co zrozumialem o to kreci sie cala spina

Ktoś miłościwy wytłumaczy Ci kiedyś, że jeżeli WSZYSCY oficerowie i podoficerowie uważają że zachowanie ich dowódcy wpływa negatywnie na rozwój klanu i tłumaczą mu to a on zgadza się poprawić i wprowadzić zmiany, a ostatecznie mimo to nic nie zmienia i olewa sprawę to jest to problem z człowiekiem.

Edit: I tłumaczą mu to parę razy, a ich dowódca widzi że odchodzą od niego podpułkownik i sierżant.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2017, 13:22:49 wysłana przez beton »
    -Napoleon Bonaparte

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 31, 2017, 13:26:07 »
    I mimo to dali wam srogi oklep. Ogarnijcie sie I dogadajcie bo pasujecie do siebie panowie, nawet bardzo.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 31, 2017, 13:28:10 »
    Sztucznie napompowany problem. Jakikolwiek by nie był, to rozumiem, że skoro był pułkownikiem, to on założył ten klan. A więc jak nie podoba się wam jego przywództwo, to dobrze, że się oderwaliście, jednak nazwa powinna zostać u założyciela. Wy sobie wybierzcie dowolną z setek nazw i problem z głowy. Rozumiałbym jeszcze, gdyby walka toczyła się o nazwę klanu starego, zasłużonego, z wieloma osiągnięciami... Tu jednak mowa o świeżym tworze bez żadnych wyróżnień. Więc o co ta cała drama?

A dyskusja o tym, czy VIII to 8 jest po prostu śmieszna xd Jak bardzo chcesz zachować ósemkę (rany, zwykła liczba, tak jak 7 albo 9), to możesz to zrobić bardziej finezyjnie i zamiast zmieniać addytywny system liczb (cyfry arabskie/europejskie na rzymskie), zmień system pozycyjny (czyli decymalny na np. binarny). I tak z ósemki wychodzi Ci 1000, ale jak będziesz powtarzał wszystkim, że zapisujesz numer pułku binarnie, to będzie to dalej 8 ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 31, 2017, 13:56:35 »
    Kto ci niby beton powiedział, że w 1pp mi nie wyszło bo nie dostałem kaprala xd. Byłem kapralem furierem w 16pp a gdy utworzyło się 1pp zrezygnowałem z propozycji podoficera i to może potwierdzić każdy podoficer i oficer 1pp. A tobie wspaniałemu dowódcy 10:1 nie zaproponowali podoficera? Jak taki talent się może marnować?

Co do fb to jest to śmieszne xd każdy w Internecie zdradza tyle swojej prywatności ile chce, jak ktoś uważa, że jego prywatność jest tyle warta, że każdy może ją poznać to twoja sprawa, ja podaję tylko zaufanym ludziom.

Dyktator masz rację, problem miała rozwiązać bitwa ale przegrana strona nie dotrzymała umowy.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2017, 14:08:35 wysłana przez MrMatinh »

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 31, 2017, 14:14:23 »
    Panowie, proszę spytać admirala jak miał zamiar zachować się po przegranej bitwie albo po rozpadzie, mam scr jak mi grozi i obiecuje że nie odpuści, ja nie mam zamiaru ulegać groźbom, skoro sam chciał się tak zachować, to niech przyzna przynajmniej że to z jego powodu jest cała drama, jestem skłonny odstąpić nazwy, nawet dojść do porozumienia, w przyszłości wspólnych eventów itd. ale pod warunkiem że admiral przyzna otwarcie, że jest niekompetentny, jest osobą impulsywną i wybuchową oraz uważa że oficerowie nie mają prawa głosu (miałem u niego jako major tyle praw co rekrut) i to z jego powodu doszło do 2, nie jednego do 2 rozłamów w ciągu tygodnia. Przeprosi otwarcie wszystkich oficerów, mnie nie musi, to jest Artur, Javorek, Scorpiion, Percival (od obrażania go przez admirala się zaczęło), Rotmistrza, Strzeelca, Kadabrę,  Megalota, Dania, Poga, Filsona i jego pułku z NW.
    Mam nadzieję że tyle wystarczy.
    -Napoleon Bonaparte

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 31, 2017, 14:58:58 »
    Wiesz o tym że rzucanie swojego facebooka na prawo i lewo ze zdjęciami twarzy, nazwiskiem i miejscem zamieszkania to najczystsza oznaka współczesnego kretynizmu, prawda?
    A chwalenie się tym w miejscu gdzie ludzie raczej nie pałają do ciebie sympatią to już nawet nie zwykły kretynizm tylko jakaś jego skrajna odmiana?
    Nie wiesz?
    Jaka szkoda..

znając tą scenę przykre przeróbki zdjęć to najłagodniejsza ze wszystkich możliwych rzeczy które spotkają cię w niedługim czasie

Poza tym, żeby ktoś w twoim wieku zachowywał się w ten sposób......
    Komentarza żadnego nie napiszę bo szkoda mi słów.

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 31, 2017, 15:38:05 »
    (click to show/hide)
    Przeprosi otwarcie wszystkich oficerów, mnie nie musi, to jest Artur, Javorek, Scorpiion, Percival (od obrażania go przez admirala się zaczęło), Rotmistrza, Strzeelca, Kadabrę,  Megalota, Dania, Poga, Filsona i jego pułku z NW.
    Mam nadzieję że tyle wystarczy.
    Niech przeprosi cały świat z imienia i będzie ok
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2017, 15:40:32 wysłana przez Johny_Nawalony »
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 31, 2017, 17:02:01 »
    Wiesz o tym że rzucanie swojego facebooka na prawo i lewo ze zdjęciami twarzy, nazwiskiem i miejscem zamieszkania to najczystsza oznaka współczesnego kretynizmu, prawda?
    A chwalenie się tym w miejscu gdzie ludzie raczej nie pałają do ciebie sympatią to już nawet nie zwykły kretynizm tylko jakaś jego skrajna odmiana?
    Nie wiesz?
    Jaka szkoda..

znając tą scenę przykre przeróbki zdjęć to najłagodniejsza ze wszystkich możliwych rzeczy które spotkają cię w niedługim czasie

Chyba o to chodzi żeby każdy się znał ? Co nie ? I jeżeli ktoś przerabia czyjeś zdjęcia to chyba problem ze sobą ma twórca a nie osoba przerabiana. Nie mam problemu z tym kim jestem, nie kryję się, każdy kto chce może mnie zaprosić na fb, pogadać, itd. Poza tym są inne sposoby na znalezienie miejsca zamieszkania czy nazwiska, imienia... Wymaga to tylko trochę zaangażowania, facebook to nie jest ip, to nie jest numer karty kredytowej, to nie są klucze do mieszkania. Jeżeli odwołujesz się w ten sposób do internetu to powinieneś też wiedzieć, że przeróbki, forma mowy nienawiści, jest w Polsce i europie traktowana jako przestępstwo.
    Skoro szkoda słów to po co się wypowiadasz ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2017, 17:03:13 wysłana przez beton »
    -Napoleon Bonaparte

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Września 05, 2017, 14:37:11 »
    Ostatnio odgrzebałem zdjęcie z apelu
    -Napoleon Bonaparte

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    « Odpowiedź #101 dnia: Września 05, 2017, 15:09:47 »
    Nie wiesz?
    Jaka szkoda..

Jak dla mnie współczesny kretynizm jest właśnie u osób które przeginają z wykorzystaniem takich informacji...  Dzięki internetowi ludzie powinni się jednoczyć nie uprzykrzać innym życie.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #102 dnia: Września 05, 2017, 18:41:09 »
    Jak dla mnie współczesny kretynizm jest właśnie u osób które przeginają z wykorzystaniem takich informacji...  Dzięki internetowi ludzie powinni się jednoczyć nie uprzykrzać innym życie.
    Stalker Laalaa potwierdza.

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Września 07, 2017, 16:52:05 »

Dokładnie, internet jest dla ludzi, a nie dla idiotów którym nie udaje się w życiu i próbują nadrobić to w sieci.
    Jest takie przysłowie "Gwiazda w necie, pi*da w świecie"
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2017, 17:29:19 wysłana przez beton »
    -Napoleon Bonaparte

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #104 dnia: Września 07, 2017, 17:06:41 »
    Dokładnie, internet jest dla ludzi, a nie dla idiotów którym nie udaje się w życiu i próbują nadrobić to w sieci.
    Jest takie przysłowie "Gwiazda w świecie, pi*da w świecie"

co więc ty tu robisz