Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: European Championship Fives [EC5]  (Przeczytany 7893 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: European Championship Fives [EC5]
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 20, 2017, 20:18:32 »
    Nie wiem o co tu chodzi, więc tylko polecę klasykiem:

"Konni z koni i do ruin idą zabić Harlequina."

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 20, 2017, 23:02:16 »
    W sumie Kradus zauważył "błąd" w moim ostatnim poście, gdzie drużyna z wyższym wynikiem dostała czerwony kolor, a ta z niższym zielonym. Nie jest to błąd, bo gdyby ktoś nie zauważył EC5 ma trochę inny format gry, który opiera się na wygraniu map, a nie rund.
    Nasz mecz z AE Pink jest tego idealnym przykładem i potwierdzeniem moich słów, kiedy to chwaliłem ten system, jako bardziej sprawiedliwy, emocjonujący i z szansą na comeback. Przy systemie stosowanym przy normalnych, 8vs8 turniejach, słaby występ na 1 mapie kończy jakiekolwiek szanse na zwycięstwo lub też obniża je do całkowitego minimum. Tutaj sytuacja jest inna, 1 mapa nie skazuje drużyny na porażkę, a kolejna, 2 mapa daje możliwość powrotu do rywalizacji.

Dzisiaj napiszę tylko spostrzeżenia z własnego meczu, mojej prywatnej opinii nt tego co się ostatnio wydarzyło. 1 spawn na Vendettcie zagraliśmy w bardzo złym stylu, co runde popełniając spory błąd który kosztował nas 0-4 na 1 spawnie i automatycznie porażke na 1 mapie. Szczerze powiedziawszy do 2 mapy podchodziliśmy z mocną rezerwą licząc bardziej na zebranie doświadczenia jako drużyna aniżeli wygraną, wiedząc dobrze, że i tak na 99% zmierzymy się ponownie z nimi w 3 kolejce gdzie będziemy grali o awans. 2 mapą było Castellum, Nordowie vs Swadia, Nordowie jak Nordowie, w tym meczu byli OP na tej mapie i pewnie wygraliśmy 1 spawn 4-0, mając zapewnioną 3 mapę z AE, nie wiedzieliśmy tylko czy podejdziemy do niej z wyniku 1-1 czy 1-0 dla Pinków. 1 runda na Swadii była bardzo dobra w naszym wykonaniu, straciliśmy bodajże 1 gracza, samemu eliminując wszystkich z przeciwnej drużyny, z małym tylko problemem, jakim było zabicie Wierdo dopiero po czasie, przez co dalej nam poszło o wiele gorzej i mapa skończyła się wynikiem 4-4, co nie za bardzo nam pasowało, ale też nie kończyło dalszej gry. Na 3 mapie (Verloren) zagraliśmy bardzo wyrównanie, zamiast grać na 1 cav jak na początku zagrało AE, zagraliśmy bardziej otwartą grę, na 2 konnych, omijając przy tym szerokim łukiem wieżę i kanały, co dało nam 2 rundy na Vaegirach, później na Swadii daliśmy radę wygrać 3-1, doprowadzając przy tym do dogrywki. Muszę tutaj pochwalić AngryNerda, który w 1 rundzie pod flagami pokonał Bliva i Azana, bodajże 3 sekundy przed końcem rundy kiedy mieli wyżej flage. Plus Shoxi, którego podziwiam ze względu na problem z jakim musi sobie radzić podczas gry w Warbanda, na pewno nie jest to łatwe to nauczenia i jestem pod wrażeniem poziomu jaki prezentuje.
    Na koniec zagraliśmy Winterburg, gdzie gra szła runda za runde i w ostatecznym rozrachunku wygraliśmy swój pierwszy oficjalny mecz w tym turnieju. Pośrednio doprowadzając do tej ciekawej sytuacji, kiedy to wygrana drużyna ma mniej wygranych rund. Nie był to dobry mecz w naszym wykonaniu, indywidualnie nie stał on na wysokim poziomie, najważniejsze, że jako drużyna pokonaliśmy zdecydowanych faworytów tego meczu. Szczególnie, że skład zebrałem w krótkim czasie i zazwyczaj gramy z 3 Polakami w teamie, przy okazji mając jednego Ruska oraz Chorwata.
    Wannabaes AngryNerd, Hawer, Kazupa, Prusak (C) i Shoxi vs Apis Europae Pink Anders, Azan (C), bliv, Mitchell, Weirdo
    Jutro mierzymy się z jednym z głównych faworytów turnieju, uczestnika ostatniego BoB, Apis Europae Black, w składzie LeRoux, M, Peter, Razer, Shemaforash, którzy według mnie mają lepszy skład niż w turnieju LAN, gdzie wielu krytykowało Gibbyego za swoją grę w turnieju, tutaj wymienili go na LeRoux, który na pewno jest bardziej doświadczonym i inteligentniejszym graczem. Liczymy na ugranie jak najlepszego wyniku, porażka nie będzie katastrofą, przede wszystkim myślimy o awansie, a najlepsza okazja do jego wykonania będzie podczas 2 meczu z AE Pink, do których będzie trzeba podejść skoncentrowanym na 100%. Tyle z mojej strony. więcej nt innych meczy już wkrótce (oczywiście bardziej pobieżnie).
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 20, 2017, 23:16:10 »
    który na pewno jest bardziej doświadczonym i inteligentniejszym graczem

Niektórych rzeczy się czasem po prostu nie pisze.

Z naszego treningowego doświadczenia wynika, że AE Pink to tak naprawdę baaardzo przeciętna drużyna, ledwo urywali nam rundy, podczas gdy np. Frontline Tactics, mając teoretycznie słabszych graczy, było w stanie zagrać z nami bardzo zacięty mecz.

Nie wiem jakim cudem IR przegrało z Turkami, ale to stawia SRC w bardzo wygodnej pozycji, być może wygramy grupę i dostarczymy wrażeń polskiej scenie w dalszej części turnieju.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 21, 2017, 00:11:34 »
    Nasz mecz z AE Pink jest tego idealnym przykładem i potwierdzeniem moich słów, kiedy to chwaliłem ten system, jako bardziej sprawiedliwy, emocjonujący i z szansą na comeback.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mogłbym się założyć, że narzekałbyś niemiłosiernie na ten system, gdyby to Twoja drużyna zdobyła więcej punktów, a mimo to przegrała.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 21, 2017, 05:17:22 »
    Próbujesz mi teraz dogryźć czy jak? Nie za bardzo rozumiem sens twojego postu, jeśli chcesz to wstawie specjalnie dla ciebie moje wypowiedzi na ten temat, gdzie chwaliłem system z BoB. No ale trzeba zachować się jak prawdziwy Polak i znaleźć jakiś punkt zaczepienia i obrócić czyjeś słowa.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 21, 2017, 11:29:21 »
    Gratuluję wygranej Prußak :)
    (click to show/hide)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 21, 2017, 15:37:25 »
    Próbujesz mi teraz dogryźć czy jak? Nie za bardzo rozumiem sens twojego postu, jeśli chcesz to wstawie specjalnie dla ciebie moje wypowiedzi na ten temat, gdzie chwaliłem system z BoB. No ale trzeba zachować się jak prawdziwy Polak i znaleźć jakiś punkt zaczepienia i obrócić czyjeś słowa.

Oceniłem tylko Twoje stwierdzenie faktu. Napisałeś, że ten mecz potwierdza Twoje słowa, jakoby ten system był sprawiedliwy, bo to i tamto. Pamiętając o jakie rzeczy i jak mocno się oburzałeś w przeszłości, jestem pewny na 90%, że gdyby sytuacja była odwrotna (czyli Twój team wygrywa w rundach, ale ostatecznie wygrywa AE), to napisałbyś tutaj litanię, jaki to ten system jest niesprawiedliwy itd itp. Chociażby rok temu na PP można by tak samo powiedzieć, jaki ten system był sprawiedliwy, bo dawał szansę na comeback w turnieju drużynom, które miały pecha na początku i nie poszło im najlepiej, bo potem mogli nadrobić inteligentnymi pickami. Ty za to piekliłeś się strasznie na ten system, bo w wyniku tego odpadliście wcześnej z turnieju (trochę na własne życzenie w sumie, przez podstawienie się HiW).

Jeśli już stawiasz tezy, zamiast wyrażać opinie, to licz się się z tym, że ktoś inny może mieć inną opinię i skrytykować Twoje oświadczenie faktu (ja np. uważam, że nie ma w pełni sprawiedliwego systemu, tylko są najbardziej optymalne w danej sytuacji - np. tutaj poszkodowany był team AE, w PP rok temu poszkodowany był twój zespół). Bo na razie to dalej traktujesz wszystko, jako personalne ataki na siebie. Gdybym chciał dogryzać, to po prostu bym Ciebie nie odbanowywał (w 2013 były w końcu personalne wyjątki, ja w 2017 takich nie robiłem, a mogłem) i na pewno też nie oddawał warunkowej możliwości dysponowania karmą.

I trochę żałosne są te docinki o "prawdziwym" Polaku. Używasz tego od lat, ale muszę przypomnieć, że również jesteś Polakiem, a memy nie tworzą rzeczywistości w takim stopniu, w jakim Ci się wydaje.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 21, 2017, 17:34:54 »
    (trochę na własne życzenie w sumie, przez podstawienie się HiW).

Jakbyśmy zniszczyli HiW to trafilibyśmy na PE tak czy inaczej, więc i tak trafilibyśmy na SRC lub PE na początku fazy pucharowej. Więc nie było żadnej różnicy, czy zremisowaliśmy czy nie. Gdyby nie to, że byliśmy na 100%, że jak wygramy mecz to zagramy z PE to byśmy się w to nie bawili. Więc proszę nie pisz, że na własne życzenie, bo po prostu nie mieliśmy poziomu zarówno SRC jak i PE a działania były po to, żeby nie bawić się w grę z nimi po raz 4 w fazie grupowej.

Na system picków mają wpływ inne drużyny. To znaczy, że zostawione jest duże pole do manipulacji innym drużynom do ustawiania się itd. Możliwości jest mnóstwo w tym przypadku.

Tutaj masz coś innego... Wszyscy narzekali na to, że najważniejsza jest pierwsza runda, bo potem ulepszasz armor i jest trudno wrócić. To zdecydowanie nie tyle ułatwia comeback co po prostu nie zwiększa presji. Każda mapa zaczyna się od nowa w jakimś stopniu. I działa to zarówno w e-sporcie (cs go) jak i sporcie np. tenis stołowy czy ziemny. Po za tym tak się gra właściwie w każdej esportowej grze. HS, LOL czy CS. Zazwyczaj gra się jakąś formę BO3. I nikt tam nie uważa, że jest poszkodowany. W sporcie tak samo nie słyszałem o tenisistce, która się wkurzała, bo wygrała łącznie więcej gemów niż przeciwniczka i mimo to przegrała.

Po za tym ten system ewidentnie wypalił przy BOBie. Mecze były ciekawe i wyrównane. No niestety tego samego o systemie z PP nie można powiedzieć. Nie narzekam teraz, bo nie ma po co, ale po prostu porównujesz dwie różne rzeczy i dwa różne efekty.

Oczywiście rozumiem, że to personalny przytyk akurat do Prusaka i rozumiem jego powód, ale jednak porównujemy tu inne sytuacje. I nie tyle na podstawie ECSa co na podstawie BoBa muszę powiedzieć, że się z nim zgadzam.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 17:40:18 wysłana przez Bojar »

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 21, 2017, 17:48:07 »
      Oceniłem tylko Twoje stwierdzenie faktu. Napisałeś, że ten mecz potwierdza Twoje słowa, jakoby ten system był sprawiedliwy, bo to i tamto. Pamiętając o jakie rzeczy i jak mocno się oburzałeś w przeszłości, jestem pewny na 90%, że gdyby sytuacja była odwrotna (czyli Twój team wygrywa w rundach, ale ostatecznie wygrywa AE), to napisałbyś tutaj litanię, jaki to ten system jest niesprawiedliwy itd itp. Chociażby rok temu na PP można by tak samo powiedzieć, jaki ten system był sprawiedliwy, bo dawał szansę na comeback w turnieju drużynom, które miały pecha na początku i nie poszło im najlepiej, bo potem mogli nadrobić inteligentnymi pickami. Ty za to piekliłeś się strasznie na ten system, bo w wyniku tego odpadliście wcześnej z turnieju (trochę na własne życzenie w sumie, przez podstawienie się HiW).

Porównujesz system z poprzedniego PP 16, który nie był w 100% dopracowany i wytworzył patologię, przez którą 5 swoich meczy musieliśmy grać z drużynami będącymi na podium w tymże turnieju, do jasno określonych zasad co do formatu rozgrywania meczów w EC5, które dawały jasno do zrozumienia, że do wygrania potrzebne są 2 mapy lub 1 mapa w przeciągu 3 podstawowych. Wskaż mi analogie pomiędzy nimi, ja ich nie widzę. Rok temu było narzekanie na błędy w systemie, które objawiły się podczas rozgrywania turnieju, do których sam się przyznałeś w swoim podsumowaniu Pucharu Polski.

Jednocześnie udało się chyba wypracować najsolidniejszy, jak dotąd system (nie straszne nam już były dropy klanów), choć jestem świadomy, że dalej ma dziury (czego doświadczyło OR i mam nadzieję, że nie będą długo zawiedzeni tą sytuacją), to jednak daje to pole pod dyskusje i poprawienie go w przyszłym roku.

Jeśli już stawiasz tezy, zamiast wyrażać opinie, to licz się się z tym, że ktoś inny może mieć inną opinię i skrytykować Twoje oświadczenie faktu
      Twoja opnia nie polegała na zasadzie, "wiesz co Prusak, ten system nie jest sprawiedliwy, bo to powinno być oparte na ilości wygranych rund, a nie na mapach", tylko próba wyśmiania? mojej opinii na zasadzie co by było gdyby. Nie widzisz różnicy pomiędzy tymi dwoma kwestiami?
      Gdyby Tawerna była prowadzona przez innego admina, to aktywność na forum byłaby porównywalna do tej, którą mamy na Taleworlds.

Gdyby Tawerna zmieniła swój system ostrzeżeń, nagradzania użytkowników oraz rozpoczęła różne akcje społecznościowe, to aktywność na forum mogłaby być porównywalna do tej, którą mamy na Taleworlds.

Różnica jest znacząca, napisałem dość długi, rozbudowany post, a ty, jako administrator, który powinien dawać przykład, dałeś prowokujący post, o patrzcie, jakby PRZEGRAŁ to by płakał, że go system OSZUKAŁ ZNOWU!!

I nie wmawiaj czegoś, czego nie powiedziałem (a według Ciebie zrobiłbym to gdybym tylko przegrał), pomimo tego, że chwaliłem system meczu bazujący na ilości wygranych map, od momentu jego pojawienia się w BoB 2017, jako idealny do meczy 5vs5, jednocześnie stwierdzając, że w normalnych turniejach 8vs8, powinno być nadal używane ft3. Jak chcesz ze mną dyskutować to opieraj się na faktach, zmieniłem się od czasu powrotu i unikam personalnych zaczepek w kierunku innych użytkowników.

W mojej opinii system mapowy jest lepszy aniżeli ft3 lub stary 4/5 rundowy na spawn (mowa o meczach w formacie 5vs5) gdyż:
      - 1 mapa przegrana w bardzo wyraźnym stylu nie jest początkiem końca meczu, tylko częścią całej gry (jakiś argument? chociażby BoB, gdzie AE Black grało z Castellans i zostali zdeklasowani na Veloren przez AE, w zwykłym systemie emocje skończyłyby się po 2 mapie)
      - bardziej emocjonujące mecze, emocje nie kończą się na 1 przegranej wyraźnie mapie, trwają do końca kiedy tylko jest możliwość na korzystny wyniku
      - możliwość comebacku z niekorzystnego wyniku (przykładem może być ostatni mecz, kiedy to z 1 mapy zakończonej 0-5, potrafiliśmy zremisować 2, wygrać 3 i po dogrywce zwyciężyć w meczu co nie byłoby możliwe przy innym systemie)
      - potrzeba większej wszechstronności (znowu mecz AE Black vs Castellans, gdzie AE na dobrą sprawę wygrało Veloren do 0, Castellans rozpoczęło źle 2 mape i nawet po zmianie Nomesa na inf nie dalo to im nic, ze względu na armour Sarranidów, przy okazji Castellans pokazało, że lepiej radzi sobie na otwartych/mieszanych mapach i to oni znaleźli się w finale)[/list][/list]
      « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 17:59:04 wysłana przez Prußak »

Offline Ganczo

• Użytkownik
      • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
      « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 21, 2017, 17:52:20 »
      bo po prostu nie mieliśmy poziomu zarówno SRC jak i PE a działania były po to, żeby nie bawić się w grę z nimi po raz 4 w fazie grupowej.
      .
      XD pamietam jak Denios wyzywal cale PE, ktos wchodzil I trollowal pod fejkiem I inne takie smieszne sytuacje, a potem nawet ja fragowalem na tym meczu xD

Cytat: Moontor
      Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
      • Użytkownik
      • Piwa: 612
      « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 21, 2017, 19:09:23 »
      Po pierwsze gratulacje dla drużyny Prusaka.

Po drugie zarówno Prusak jak i Bojar bredzicie o poprzednim PP. System był taki sam dla wszystkich. Zasady były jasne. Możecie obwiniać tylko siebie. Tyle w temacie. Tak samo AE może obwiniać tylko siebie, że z Wami przegrali. Dlatego skupcie się na grze. Zasady są takie same dla wszystkich i jasne dla wszystkich. A więc naprawdę nie wykręcajcie się nimi w zależności od okazji. Wasze elaboraty wzbudzają uśmiech politowania.
      « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 19:11:29 wysłana przez ^IvE »

Offline Dyktator

• Administrator
      • Użytkownik
      « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 21, 2017, 19:48:58 »
      Nie chce mi się już powtarzać, że w zeszłym roku nikt z was (a tylko wy narzekaliście na system) nie zgłosił propozycji lepszego, ani też tego, że ten system, który obowiązywał w 4 WNLach (a więc na ponad 100 meczy tylko w jednym nie wypaliło to z powodu Agincourt (i z tego powodu my zmodyfikowaliśmy to na 2 tygodnie przerwy od pickowania tej samej drużyny, gdzie w WNL zawsze był tylko tydzień), podczas gdy system z BoB zawierał ledwo 4 mecze...) a nie tylko na PP16, jak to skracacie.

Prusak, absolutnie się nie zmieniłeś. Tylko się wyciszyłeś, ale kompletnie ignorujesz źródło wszystkich problemów, przez co w końcu znowu zaczniesz kompletnie tracić kontrolę nad sobą. A co jest tym źródłem? Bierzesz wszystko jako personalne ataki i straszliwe się na nie napinasz. Dopóki nie zaczniesz nabierać dystansu do siebie, każda dyskusja z Tobą będzie przebiegała według schematu: ktoś pisze coś, co Tobie się nie podoba -> Ty zaczynasz się napinać i za wszelką cenę próbujesz wygrać dyskusję w internecie -> szybko zaczynają wchodzić inwektywy i wyzwiska. No zobacz tutaj - stwierdziłem, że w gdyby było na odwrót, to byś wygłosił litanię, jakie to niesprawiedliwe. I zrobiłem to na podstawie lat obserwacji takich zachowań u Ciebie. IvE dobrze zauważył, że dostosowujesz sytuację pod siebie, brakuje Ci obiektywizmu. Jak coś działa na Twoją korzyść to jest sprawiedliwe, a jak nie, to jest złe i niesprawiedliwe. Nie chce mi się wyszukiwać cytatów z forum, wiec przytoczę takie sytuacje symboliczne z ostatniego PP, jakimi były afery ze streamerami. Gość w jednym meczu komentuje tak, że wykazuje mocne sympatie względem jednej drużyny, co jest niedopuszczalne na oficjalnym streamie turnieju, ale Ty go bronisz, bo faworyzował Twój zespół. Potem (chyba ten sam streamer) zaczyna wyzywać głównego admina na chacie i też go bronisz, bo jakże śmiałem go wyrzucić. Przecież on biedaczek chciał przemycić ze 4 albo 5 komentatorów (co jest niespotykane wręcz), w tym i Ciebie, żebyś sobie pooglądał mecz z serwera. Ty za to w odpowiedzi przechodzisz już do obrażania (używanie określenia Polaka jako "cebulaka", które przyjąłeś z memów do swojego języka używanego regularnie).

W kwestii turnieju osobiście uważam, że lepsze by było ograniczenie lub kompletne wyłączenie dochodów z wygrywanych rund. Ewentualnie można stan początkowy podwyższyć odrobinę. Wtedy mecz byłby równy w każdej rundzie bez potrzeby wprowadzania gry na mapy. Bo tutaj tamta drużyna AE może się czuć równie poszkodowane, jak OR na PP16.

I szybko zużyłeś swój tygodniowy limit minusów. Pamiętaj, że przyznanie kolejnego w odstępie krótszym, niż 7 dni poskutkuje stałą blokadą modyfikacji karmy.

Na system picków mają wpływ inne drużyny. To znaczy, że zostawione jest duże pole do manipulacji innym drużynom do ustawiania się itd. Możliwości jest mnóstwo w tym przypadku..

No i pisze to osoba z jedynej drużyny w turnieju, która próbowała tego pola do manipulacji w pickach (i dla której skończyło się to gorzej, niż jakby nie kombinowali). Jest to wręcz bezczelne, bo nikt inny nie próbował takich sztuczek. Chcesz, by ludzie grali uczciwie? Zacznij od siebie.
      Premier TFW 2015-2019
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
      « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 21, 2017, 19:59:38 »
      zaczynasz się napinać i za wszelką cenę próbujesz wygrać dyskusję w internecie -> szybko zaczynają wchodzić inwektywy i wyzwiska.

Gdzie napisałem wyzwiska? Na dalszy bełkot nawet nie mam ochoty odpisywać, skoro w żaden sposób nie odniosłeś się do mojego postu, tylko zarzucasz coraz to nowszymi kłamstwami. I kto tutaj zaczął tę gównoburzę?

Offline Dyktator

• Administrator
      • Użytkownik
      « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 21, 2017, 20:12:19 »
      Napisałem standardowy schemat dyskusji z tobą. Nie chce mi się szukać cytatów, ale każdy tutaj ciebie zna, więc nawet nie muszę. A do argumentów się odniosłem i nawet zaproponowałem swoje rozwiązanie. Czytaj uważniej i zacznij brać środki na uspokojenie, bo nie znam większego choleryka od Ciebie. Przy takich nerwach za każdym razem, gdy ktoś ma inne zdanie niż ty lub kiedy jesteś krytykowany, osiwiejesz jeszcze zanim przekroczysz lat 30. Polecam popracować nad tą cechą charakteru.

P.S: Tak, strasznie się na ciebie "uwziąłem". Tak bardzo, ze w ogóle dostałeś unbana i jeszcze stanąłem po twojej stronie, gdy Habrak niesłusznie na ciebie najechał w temacie NC. Ja po prostu jestem obiektywny drogi Prusaku, a to oznacza, że popieram tych, co mówią z sensem, a nie zawsze tych samych. Ty za to widzisz to tylko wtedy, gdy sam jesteś popierany.
      « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2017, 20:13:56 wysłana przez Dyktator »
      Premier TFW 2015-2019
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)
      (click to show/hide)

Offline Bojar

• Użytkownik
      • Piwa: 354
      • A proper wife should be as obedient as slave
      « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 21, 2017, 20:39:42 »
      Po pierwsze nie ułożyłem sie z żadną inna drużyna. W przeciwieństwie do ostatnich picknightow w ktorej na 100% jedna drużyna podlozyla sie drugiej. Juz nie mówiąc o tym, że nikt od nas nie umowil sie z Hitmenami, żeby sie podlozyli. Mogli wygrać i jeśli byliby lepsi to by wygrali. Po drugie policz jakby sie skończyło jakbyśmy nie próbowali... To nie takie trudne. Po za tym czy ja mowie ze chce, zeby grali uczciwie? Jak to jest możliwe przez regulamin to znaczy, ze regulamin jest do bani. Tak samo nie narzekasz na tych co unikają legalnie podatków tylko na tych co to umożliwiają. Bo w tym przyapdku wykorzystujesz tylko zasady. A jeśli to możliwe to znaczy, że zasady sa wadliwe. Wiec jedyne w czym zawinilsmy to w tym, ze odstawalismy umiejetnosciami od topki czyli SRC i PE.  Po za tym sprawdź ile razy to my wybraliśmy drużynę... Pomimo tego ze w górze tabeli nie byliśmy praktycznie nigdy.

A wiec na 5 turnieji nie wypalił w dwóch... 60% niezawodności ładnie...? Po za tym to nie było 2 razy bo wielokrotnie drużyny lepsze nie tylko na papierze lądowały niżej niż druzyny słabsze. Te dwie skrajności to ekstremalnie złe przypadki. To już lepszy losowy system bez koszykow, bo każdy moze być tak samo pokonany przez losowanie.  System sprawiedliwy dla wszystkich... W każdym razie w teorii... Tak samo jak picknighty.

Wylaczenie dochodu ma swoje minusy w postaci podnoszenia broni czy koni. Gdyż koniec końców podnosząc ulepszasz eq. Potrzebowalby cholernie wnikliwych sędziów.

Po za tym na serio nie rozumiem zachwytów nad picknightami. Takie cos tylko wyrzuca slabe drużyny do góry tabeli kosztem silniejszych.