Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowy Youtuber :O  (Przeczytany 8273 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Poszukiwany

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Nowy Youtuber :O
    « dnia: Czerwca 08, 2017, 07:57:12 »

Witam, z tej strony Poszukiwany i w tym temacie chcial bym opublikowac swoj kanal oraz nowy film z gry Mount & Blade Warband. Nagralem taka serie zeby ludzie mogli, pograc ze mna i poznac te gre w detalach. Zapraszam do ogladanja, subskrybowania, lajkowania i komentowania Dziekuje. Jeszcze jedna rzecz, Chcial bym przeprosic z braki polskich znakow mieszkam w Anglii 10 lat i nie uzywam juz takich znakow wiec, przepraszam i mam nadzieje ze zrozumiecie.

Dziekuje, za wszystkie lajki komentarze i subskrypcje. Milej gry i milego ogladania mam nadzieje ze, spodobam wam moja seria i postaram sie ja zrobic jak najciekawsza Filmy beda dodawane co wtorek i czwartek do tego tematu to wszystko z mojej strony, jeszcze raz dziekuje za wyrozumialosc.

Powodzenia i Pozdrawiam poszukiwany

Kolory w postach są zarezerwowane dla administracji //Movart
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2017, 20:39:23 wysłana przez Poszukiwany »

Offline lysy890

• Użytkownik
    • Piwa: 43
    Odp: Nowy Youtuber :O
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 08, 2017, 10:07:11 »
    No to niezła "tawerena"

10:42
    lysy890: Dzisiaj rekruci mają ten sprawdzian na fiz?
    [5pp]aroslaw46: ta
    [5pp]aroslaw46: ale ty masz fiza przecież
    lysy890: Bo wlaśnie vister ćwiczy ku chwale ojczyzny od tygodnia
    [5pp]aroslaw46: xD

O MNIE: Wielokrotny zdobywca podium na Cav Gf'ach, były podoficer 14pk, były oficer 13ph (starego), założyciel 10ph, na piechocie były członek m.in. 5pp. Reprezentant Polski na cav i inf. Dumny ojciec.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 08, 2017, 11:10:26 »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Yuzu

• Użytkownik
    • Piwa: -10
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 08, 2017, 13:13:57 »
    Nie mogłeś przeczytać tego tekstu przed publikacją? Pełno w nim podstawowych błędów...
    Tak samo ta prośba o cierpliwość/informacja o edycji jest bezzasadna, mogłeś po prostu opublikować tego posta później, ale za to z ładem i składem, zamiast wrzucać go świadomie w takiej formie.
    Filmu jeszcze nie obejrzałem, ale jeśli jest takiej samej jakości jak ten post to trzeba chyba będzie dać łapkę o którą żebrzesz 2 razy, ale z kciukiem skierowanym w drugą stronę.

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 08, 2017, 14:05:27 »
    Warband jest zbyt nudną grą, aby ją nagrywać, no chociaż, że zaczniesz nagrywać grając w PW'moda (Choć i tam też się już nic nie dzieje).

Hogaty I Niedźwiedź czy jak im tam postawili nawet swój serwer i zorganizowali wielki EVENT, który był jedną wielką klapą. Ogólnie z tego co słyszę to aktualnie chyba przechodzisz mutacje, a mało kto chce oglądać ,,kastrata'' jak to się mówi (bez urazy oczywiście).
    Jeść białych ludzi!

Offline Poszukiwany

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 08, 2017, 14:30:43 »
    Nie mogłeś przeczytać tego tekstu przed publikacją? Pełno w nim podstawowych błędów...
    Tak samo ta prośba o cierpliwość/informacja o edycji jest bezzasadna, mogłeś po prostu opublikować tego posta później, ale za to z ładem i składem, zamiast wrzucać go świadomie w takiej formie.
    Filmu jeszcze nie obejrzałem, ale jeśli jest takiej samej jakości jak ten post to trzeba chyba będzie dać łapkę o którą żebrzesz 2 razy, ale z kciukiem skierowanym w drugą stronę.

Niestety nie moglem tego opublikować później poniewaz ja mam ustawiony czas i wyskoczyla mi taka drobnostka i musze wszystko zaladowac od nowa spokojnie wszystko bedzie dobrze i przepraszam za te podstawowe bledy jezeli mnie poinformujesz jakie to sa bledy ja sie tak ucze mam nadzieje ze wiekszosc youtuberow tak sie walsnie uczy :) ale dzieki za komentarz

Warband jest zbyt nudną grą, aby ją nagrywać, no chociaż, że zaczniesz nagrywać grając w PW'moda (Choć i tam też się już nic nie dzieje).

Hogaty I Niedźwiedź czy jak im tam postawili nawet swój serwer i zorganizowali wielki EVENT, który był jedną wielką klapą. Ogólnie z tego co słyszę to aktualnie chyba przechodzisz mutacje, a mało kto chce oglądać ,,kastrata'' jak to się mówi (bez urazy oczywiście).

nie nic sie nie stalo ale tak aktualnie przechodzie mutacje ale nie piszcze jak wieszosc kastratow :)

Ja sproboje zorbic tak zeby odcinki byly mile i nie nudne do ogladania :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2017, 14:35:35 wysłana przez Poszukiwany »

Offline Amue

• Użytkownik
    • Piwa: 39
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 08, 2017, 15:23:27 »
    Polska język, trudna język.
    Jeść białych ludzi!

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 08, 2017, 16:35:26 »
    [...] przepraszam za te podstawowe bledy jezeli mnie poinformujesz jakie to sa bledy ja sie tak ucze mam nadzieje ze wiekszosc youtuberow tak sie walsnie uczy :) ale dzieki za komentarz
    Zamiast uczyć się od youtuberów, to proponuję najpierw zacząć od podstaw pisowni naszego pięknego języka. Twoja nauczycielka języka polskiego z chęcią przekaże ci wiedzę odnośnie tych podstaw. Przy okazji zachęcam do zapoznania się z pkt. 5 regulaminu tego forum.

P.S.
    Tak się piszę polskie znaki na klawiaturze:
    prawy ALT + e = "ę"
    prawy ALT + a = "ą"
    prawy ALT + c = "ć"
    prawy ALT + o = "ó"
    prawy ALT + z = "ż"
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2017, 19:15:14 wysłana przez Hubtus »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 08, 2017, 17:26:04 »
    Zanim przejdę do komentarza odnośnie materiału, jaki umieściłeś na swoim kanale, muszę powiedzieć kilka słów jako administrator tego forum.

Na początek - przeniosłem ten temat. Zastanawiałem się chwilę nad tym, ale ostatecznie singleplayer to dział stricte tej gry,  a Twój materiał jest gameplayem, nie żadnym poradnikiem, ani niczym w tym stylu. Co innego, gdybyś nagrywał materiały z multi i wrzucił temat do działu multiplayer - wtedy raczej bym nie przeniósł tego, gdyż do tamtego działu ludzie wchodzą właśnie dla contentu społeczności, a nie w poszukiwaniu rozwiązań problemów z przejściem gry.

Po drugie - przeczytaj proszę regulamin forum, gdyż złamałeś go już dwukrotnie. Najpierw używałeś kolorów zarezerwowanych dla administracji (co poprawił już Movart) i jest to dokładnie punkt 14, a potem bardzo przekroczyłeś punkty 5 i 11. I zanim powiesz, że nie wiedziałeś o regulaminie, to odsyłam do punktu 18 (akceptujesz go przy rejestracji). A tak bardziej po ludzku pisząc - nie tylko robisz drobne błędy ortograficzne, czy stylistyczne, ale przede wszystkim w ogóle nie używasz przecinków i kropek. I nie mówię tego, by Cię pognębić, tylko takie znaki naprawdę w jakimś celu wymyślono. Bez nich bardzo trudno czyta się tekst. Jak to napisał kiedyś mój poprzednik - zamiast uczyć się władania wirtualnym mieczem, poświęć ten czas na naukę władania piórem. Ta umiejętność naprawdę się przydaje. Jeśli nie zaczniesz używać znaków interpunkcyjnych i dalej będziesz tworzyć nieczytelne treści, niestety będziemy musieli zablokować Ci możliwość pisania.

A teraz przechodząc do filmu (to już moja prywatna opinia jako gracza, nie jako administratora), to obejrzałem go w całości i muszę powiedzieć, że się namęczyłem przy tym. Oczywiście zrozumiałe jest, że jesteś początkujący i się stresujesz, do tego masz mało wprawy i doświadczenia, a i tak wykazujesz się przy nagrywaniu tego publicznie niemałą odwagą, biorąc pod uwagę Twój młody wiek. Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie oglądają takie rzeczy dla rozrywki, a nie z przymusu. Więc zamiast mówić na końcu: "Proszę mnie zrozumieć i proszę oglądać ten film ze zrozumieniem" zacznij pracować nad swoimi umiejętnościami retoryki, bo w przeciwnym wypadku nikt Cię nie będzie oglądał. Do tego często brakuje Ci słownictwa, np. ta wspomniana już przez łysego "tawerena". Wymawia się to tawerna (nawet w nazwie tego forum masz napisane TAWERNA Four Ways) i jest to jedno z tych naprawdę podstawowych i znanych słów, dlatego polecam Ci po prostu czytać więcej książek. To najszybszy sposób do nadrobienia braków w słownictwie.

I jeszcze mała rada na koniec - rozumiem, że wrzucasz reklamę kanału tutaj, bo tu masz największy target z aktualnie prowadzonej serii. Zastanów się jednak, kto tak naprawdę to obejrzy. Gracze początkujący lub z podobnie małym stażem, co Ty? Zagląda tutaj takich bardzo dużo, to fakt, ale jednak najczęściej szukają informacji o grze, modyfkacjach, nowinek, czy rozwiązania problemu technicznego/przejścia czegoś. Nie będą szukać gameplayów, na których ktoś po prostu gra (co innego poradniki), bo niedzielnego gracza Mount&Blade to po prostu nie interesuje. Powinieneś więc celować w bardziej doświadczonych, jeśli chcesz faktycznie poszerzyć widownię. A tacy za to nie będą oglądać materiałów osoby, która sama nie jest obeznana z grą.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 08, 2017, 17:47:20 »
    Przełamałem się i obejrzałem filmik jak ktoś gra w grę (wyjątkiem jest tylko jak oglądam info o grze, recenzje, jak np. DoMManU z Fify) i żałuję. Jak napisał Dyktator ciężko się to ogląda :( Ogólnie jeśli chcesz zrobić karierę youtubera grając w Warbanda to odradzam. Nie wiem czy nawet sadomasochista by chciał oglądać filmik z trybu jednego gracza w Warbandzie. Ogólnie oglądanie filmów z Warbanda (czy to Native, czy NW), nawet z pojedynków multiplayer to ból. Jeżeli jednak M&B jest tym, co Cię pasjonuje, to działaj, ale nie spodziewaj się szerokiej widowni.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 08, 2017, 18:00:31 »
    Tych gameplayerów powinno się eliminować w zarodku zanim jaja złożą. Nie pozdrawiam. Zajmij się czymś porządnym lepiej dla innych a przede wszystkim dla Ciebie.

Był kiedyś tak jeden tutaj na tawernie co się też tak ogłosił niejaki Gimper. Trzeba go było zbanować wtedy z pożytkiem dla ludzkości.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2017, 18:01:54 wysłana przez ^IvE »

Offline Poszukiwany

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 08, 2017, 18:18:29 »
    Zamiast uczyć się od youtuberów, to proponuję najpierw zacząć od podstaw pisowni naszego pięknego języka. Twoja nauczycielka języka polskiego z chęcią przekaże ci wiedzę odnośnie tych podstaw. Przy okazji zachęcam do zapoznania się z pkt. 5 regulaminu tego forum.

P.S.
    Tak się piszę polskie znaki na klawiaturze:
    prawy CTRL + e = "ę"
    prawy CTRL + a = "ą"
    prawy CTRL + c = "ć"
    prawy CTRL + o = "ó"
    prawy CTRL + z = "ż"

Ale ja rozumiem jak pisze sie po polsku tylko mam problem poniewaz jezyk polski jest mojm glownym jezykiem ale na drugiej stronie mieszkam w Angli ponad 10 lat aktualnie mam lat 16 wiec mieszkam w Angli ponad polowe swojego zycia wiec zanim mnie wszyscy skrytykuja za jezyk polski to zebyscie wiedzieli I most likely speak English so im sorry :(

Zanim przejdę do komentarza odnośnie materiału, jaki umieściłeś na swoim kanale, muszę powiedzieć kilka słów jako administrator tego forum.

Na początek - przeniosłem ten temat. Zastanawiałem się chwilę nad tym, ale ostatecznie singleplayer to dział stricte tej gry,  a Twój materiał jest gameplayem, nie żadnym poradnikiem, ani niczym w tym stylu. Co innego, gdybyś nagrywał materiały z multi i wrzucił temat do działu multiplayer - wtedy raczej bym nie przeniósł tego, gdyż do tamtego działu ludzie wchodzą właśnie dla contentu społeczności, a nie w poszukiwaniu rozwiązań problemów z przejściem gry.

Po drugie - przeczytaj proszę regulamin forum, gdyż złamałeś go już dwukrotnie. Najpierw używałeś kolorów zarezerwowanych dla administracji (co poprawił już Movart) i jest to dokładnie punkt 14, a potem bardzo przekroczyłeś punkty 5 i 11. I zanim powiesz, że nie wiedziałeś o regulaminie, to odsyłam do punktu 18 (akceptujesz go przy rejestracji). A tak bardziej po ludzku pisząc - nie tylko robisz drobne błędy ortograficzne, czy stylistyczne, ale przede wszystkim w ogóle nie używasz przecinków i kropek. I nie mówię tego, by Cię pognębić, tylko takie znaki naprawdę w jakimś celu wymyślono. Bez nich bardzo trudno czyta się tekst. Jak to napisał kiedyś mój poprzednik - zamiast uczyć się władania wirtualnym mieczem, poświęć ten czas na naukę władania piórem. Ta umiejętność naprawdę się przydaje. Jeśli nie zaczniesz używać znaków interpunkcyjnych i dalej będziesz tworzyć nieczytelne treści, niestety będziemy musieli zablokować Ci możliwość pisania.

A teraz przechodząc do filmu (to już moja prywatna opinia jako gracza, nie jako administratora), to obejrzałem go w całości i muszę powiedzieć, że się namęczyłem przy tym. Oczywiście zrozumiałe jest, że jesteś początkujący i się stresujesz, do tego masz mało wprawy i doświadczenia, a i tak wykazujesz się przy nagrywaniu tego publicznie niemałą odwagą, biorąc pod uwagę Twój młody wiek. Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie oglądają takie rzeczy dla rozrywki, a nie z przymusu. Więc zamiast mówić na końcu: "Proszę mnie zrozumieć i proszę oglądać ten film ze zrozumieniem" zacznij pracować nad swoimi umiejętnościami retoryki, bo w przeciwnym wypadku nikt Cię nie będzie oglądał. Do tego często brakuje Ci słownictwa, np. ta wspomniana już przez łysego "tawerena". Wymawia się to tawerna (nawet w nazwie tego forum masz napisane TAWERNA Four Ways) i jest to jedno z tych naprawdę podstawowych i znanych słów, dlatego polecam Ci po prostu czytać więcej książek. To najszybszy sposób do nadrobienia braków w słownictwie.

I jeszcze mała rada na koniec - rozumiem, że wrzucasz reklamę kanału tutaj, bo tu masz największy target z aktualnie prowadzonej serii. Zastanów się jednak, kto tak naprawdę to obejrzy. Gracze początkujący lub z podobnie małym stażem, co Ty? Zagląda tutaj takich bardzo dużo, to fakt, ale jednak najczęściej szukają informacji o grze, modyfkacjach, nowinek, czy rozwiązania problemu technicznego/przejścia czegoś. Nie będą szukać gameplayów, na których ktoś po prostu gra (co innego poradniki), bo niedzielnego gracza Mount&Blade to po prostu nie interesuje. Powinieneś więc celować w bardziej doświadczonych, jeśli chcesz faktycznie poszerzyć widownię. A tacy za to nie będą oglądać materiałów osoby, która sama nie jest obeznana z grą.

Dziekuje za wypowiedzi czyli tak regulamin juz przeczytałem i przepraszam za zlamanie regulaminu ja nie bede mowil czegos takiego jak ja nie wiedzialem o regulaminie czy cos takiego bo ja go zaakceptowalem przy rejestracja tak jak mowisz

co do jezyka itd tak jak mowilem powyzej mam problemy z pisaniem w jezyku polskim przez to ze mieszkam w Angli ponad polowe swojego zycia.

Tych gameplayerów powinno się eliminować w zarodku zanim jaja złożą. Nie pozdrawiam. Zajmij się czymś porządnym lepiej dla innych a przede wszystkim dla Ciebie.

Był kiedyś tak jeden tutaj na tawernie co się też tak ogłosił niejaki Gimper. Trzeba go było zbanować wtedy z pożytkiem dla ludzkości.

Nie znosze hajtu ... i to mi nic nie pomoze anie nie zniechęci dziekuje

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 08, 2017, 18:32:16 »
    Ok, faktycznie - mieszkasz w Anglii (albo przynajmniej używasz proxy angielskiego), więc małe błędy, braki słownictwa itd można wybaczyć. Ale braku przecinków i kropek już nie. Wybacz, ale ja również znam angielski (jak większość tutaj) i z całą pewnością mogę stwierdzić, że te dwa znaki również tam występują (jak we wszystkich językach cywilizacji zachodniej). Nie jest to więc bariera językowa, ale zwyczajny analfabetyzm. A pisanie w ten sposób znacznie zaniża poziom forum i przejrzystość postów, dlatego ponownie ostrzegam - zacznij stosować interpunkcję. Źle postawisz przecinek? Trudno, nie szkodzi. Ale po prostu ich używaj (kropki też - podpowiem, że używa jej się w taki sam sposób, jak w języku angielskim).
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 08, 2017, 18:35:58 »
    Angielski, czy polski to akurat kropki są w tym samym miejscu.
    (click to show/hide)

Offline Poszukiwany

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 08, 2017, 18:37:40 »
    Ok, faktycznie - mieszkasz w Anglii (albo przynajmniej używasz proxy angielskiego), więc małe błędy, braki słownictwa itd można wybaczyć. Ale braku przecinków i kropek już nie. Wybacz, ale ja również znam angielski (jak większość tutaj) i z całą pewnością mogę stwierdzić, że te dwa znaki również tam występują (jak we wszystkich językach cywilizacji zachodniej). Nie jest to więc bariera językowa, ale zwyczajny analfabetyzm. A pisanie w ten sposób znacznie zaniża poziom forum i przejrzystość postów, dlatego ponownie ostrzegam - zacznij stosować interpunkcję. Źle postawisz przecinek? Trudno, nie szkodzi. Ale po prostu ich używaj (kropki też - podpowiem, że używa jej się w taki sam sposób, jak w języku angielskim).

Tak wiem, i dziekuje za wyrozumialosc.