Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 512090 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #1200 dnia: Stycznia 22, 2010, 07:37:33 »
    słuchajcie mam taki problem podczas walki gra mi przycina grałem już w wiele modów nawet na bardzo dużych detalach i było ok a w tym modzi przeskakuje podczas wali co z tym zrobić ? ( nie tylko w lesie )  mam 4GB ramu grafika radeon 5850 a więc tu nie ma problemu
    wyłączałem już anty wirusa i niepotrzebne programy w innych modach jest ok rzecz się dzieje tylko z z tym modem

miał ktoś coś podobnego

Offline PainCreator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1201 dnia: Stycznia 22, 2010, 09:11:07 »
    Ma ktos jakies info kiedy wyjdzie finalna wersja Sword of Damocles?

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #1202 dnia: Stycznia 22, 2010, 12:03:26 »
    Masz przecież na pierwszej stronie ostateczną wersję V4. Z tego co wiem, nawet V1 można było już nazwać pełnoprawną wersją. Teraz trwają pracę nad V5, która będzie ulepszeniem V4. Jak na razie najnowszą wersją jest beta V5 oznaczona numerkiem V4.5, której jednak nie polecam ściągać, ponieważ jest to niegrywalna (strasznie zabugowana) wersja dla testerów. Najnowszą grywalną wersją jest V4.1. Link na pierwszej stronie tematu.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1203 dnia: Stycznia 23, 2010, 02:05:01 »
    Masz przecież na pierwszej stronie ostateczną wersję V4. Z tego co wiem, nawet V1 można było już nazwać pełnoprawną wersją. Teraz trwają pracę nad V5, która będzie ulepszeniem V4. Jak na razie najnowszą wersją jest beta V5 oznaczona numerkiem V4.5, której jednak nie polecam ściągać, ponieważ jest to niegrywalna (strasznie zabugowana) wersja dla testerów. Najnowszą grywalną wersją jest V4.1. Link na pierwszej stronie tematu.
    Niezupełnie.
    Sword of Damocles Gold, które powinno ujrzeć w pełnej krasie światło dzienne w przeciągu tygodnia, obecnie testowane pod nazwą V4.5 alpha (jak najbardziej grywalną, wcale nie tak zbugowaną) jest zakończeniem ciągu rozpoczętego od V4. Jego kulminacją. Nie jest to wstęp do V5, które tym będzie różnić się od serii V4 (jeśli w ogóle powstanie), że V5 doda nowy kontynent i wątek RPG, kompletnie nową historię, z questami, dialogami itp.

Opis Sword of Damocles - V4 Gold tutaj: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,91235.0.html na razie tylko po angielsku.
    To na razie opis tego co już jest do niewydanej V4 Gold zaimplementowane, wciąż wprowadzamy nowe rzeczy. Takie jak ulepszone AI, ulepszona dyplomacja (BadBoy, ci co grali w Europę Universalis itp. wiedzą o co chodzi), scentralizowany fief management itp. Z zaimplementowanych a nieobecnych w V4.5 alpha między innymi Skirmish (czyli custom battles, wybieracie własny skład armii, pole bitwy, armię przeciwnika itp. każda konfiguracja jest możliwa), custom banners itp.

Tak więc dla niecierpliwych polecam V4.5 alpha, z w pełni sprawnymi edyktami/prawami z zaimplementowanymi gildiami lecz nieubranymi jednostkami gildyjnymi (celem alphy było testowanie wpływu praw/edyktów na grę, tak też z resztą ostrzegałem na MnB Repository, jednak 11 000 ludzi ściągnęło tą wersję... Albo mam 11 000 betatesterów albo ktoś się na prawdę bardzo niecierpliwi ;) )...
    albo...
    Stabilną i wolną od wszelkich błędów V4.1 (no może poza tym jednym nawiedzającym SoD błędem z walczącymi na pięści Villianese Knights... Ale już niedługo, w nowej odsłonie usuneliśmy Villianese Knights i dodatkowo konnych Antariańskich arystokratów - knights i paladins... za to zamiast 10 rodzai faith troops jest ich teraz aż 25 i każdy kraj ma po 5 unikalnych dla siebie faith troops dla każdej religii... Uwaga dla tych co wybiorą Ateizm (czy jak ja wolę to nazywać Filozofię Naturalną) możecie natknąć się na broń palną).

Na razie przygotowujemy się do wydania Gold... Już prawie wszystko gotowe, właściwie wszystko jest grywalne jeszcze tylko dopieszczamy to i owo.

Offline Barbados

• BANITA
    • Użytkownik
    • fake-emo-lans
    « Odpowiedź #1204 dnia: Stycznia 23, 2010, 09:25:06 »
    czy to jest pelna wersja jak jest niech ktos da linka do download

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1205 dnia: Stycznia 23, 2010, 12:56:22 »
    czy to jest pelna wersja jak jest niech ktos da linka do download

Wiesz że pare postów wyżej masz opdowiedz?

Offline Loth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1206 dnia: Stycznia 23, 2010, 14:26:15 »
    Mam pytanie... ponieważ utworzyłem własne królestwo i w swoim zamku wybudowałem koszary itp. mimo tego żadne wojsko mi się nie rekrutuje a w wioskach mogę rekrutować wieśniaków którzy potem awansują w "wieśniak*" jak wyszkolić normalne wojsko??

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1207 dnia: Stycznia 23, 2010, 14:51:37 »
    Jak masz np. "Wieśniak*" to możesz go w zamku szkolić (chyba u marszałka) po wybudowaniu odpowiednich budynków np. koszary.

Offline Loth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1208 dnia: Stycznia 23, 2010, 16:30:32 »
    wielkie dzięki :)

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #1209 dnia: Stycznia 23, 2010, 20:56:10 »
    vonmistont, napisałem przecież "Z tego co wiem" ;-) Wiedziałem doskonale, że informacje podane przeze mnie są niepełne, ale starałem się nie nakłamać. Dzięki za obszerniejsze wyjaśnienie sprawy, i to z pierwszej ręki, bo od twórcy :)

PS Loth, nie pisz nowego posta, aby napisać dwa słowa i emotkę. Rozumiem, że chcesz podziękować, co jest bardzo uprzejme z twej strony (nie każda zada sobie taki "trud"), ale lepiej wtedy zedytować posta z pytaniem. To taka rada na przyszłość. No i zaczynaj zdania od pełnych liter oraz pisz zgodnie z zasadami ortografii(każdemu oczywiście może się zdażyć literówka, czy ort, ale postaraj się, bo gdzieniegdzie brak przecinków czy kropek) ;-) Nie zraź się tymi wszystkimi uwagami, ale po prostu wolę jak ktoś pisze czytelnie i bez ortów, a im więcej pożądnych użytkowników, tym lepiej :)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1210 dnia: Stycznia 24, 2010, 21:10:58 »
    Witam. Grając w moda jakimś cudem natknąłem się na pistolet.... Broń mi się spodobała lecz niestety dane mi było tylko raz strzelić ;d. I tu moje pytanie. Skąd wziąć amunicję do tego cacuszka???

EDIT: Czytając temat dowiedziałem się, że jest to tylko pozostałość z nativa (nie widziałem tam broni palnej -.-). Przejrzałem nawet u błazna asortyment w nadziei, że znajdę proch czy coś w tym stylu. Czyżby autor moda pozostawił pistolet lecz nie dał do niego amunicji;d?? Proszę o szybką odpowiedź bo mimo, że to nie te czasy i trochu klimat niszczy to chętnie polatał bym z tą pukawką;]
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2010, 23:34:26 wysłana przez michal3588 »

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1211 dnia: Stycznia 24, 2010, 23:41:13 »
    Wsparcie deweloperskie nie obejmuje broni palnej w wersjach poniżej V4.5 i Gunpowder Invasion ;)
    W nadchodzącej na dniach V4.5 Gold "Święci" Wojownicy Ateizmu będą używali prochu (jeśli wybierzemy Republikę Mariny). Możliwe, że w takim wypadku gracz będzie się mógł w tą broń zaopatrzyć, jeszcze zobaczymy.

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1212 dnia: Stycznia 25, 2010, 20:43:00 »
    mi błazen dał i pistolet i naboje, tylko nie pamiętam w której zakładce.

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1213 dnia: Stycznia 28, 2010, 08:33:05 »
    vonmistont kiedy pojawi się nowa wersja bo już wszystko wykasowałem i czekam tylko na to :P

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1214 dnia: Stycznia 28, 2010, 18:52:12 »
    vonmistont kiedy pojawi się nowa wersja bo już wszystko wykasowałem i czekam tylko na to :P
    Cóz, niedługo :)

Zostały mi tylko dwie nowe funkcje do dodania n, inny nasz rodak z teamu SoD, Kuba też już swoje zmiany wprowadził, Twan skończył już usprawnienia w dyplomacji i autoresolve ale jeszcze Cyclohexane pracuje nad teksturami, to może troszke potrwać. Wydaje mi się, że najdalej koniec przyszłego tygodnia.

W oczekiwaniu pare screenow z fief management (co do tego Workforce, to nie wiem czy coś pod tym będzie, jeszcze się zastanawiam z resztą specjalnie czasu nie mam by kodować coś skomplikowanego).