Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511783 razy)

Opis tematu:

Offline vonmistont

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek - Spolszczenie
    « Odpowiedź #1110 dnia: Grudnia 18, 2009, 18:08:20 »
    Alpha świetna, lecz jest jedna rzecz która mnie denerwuje, chodzi o Zerrikanów.Moim zdaniem Zerrikania (czy jakoś tak) to jest Arabska lub Mongolska frakcja ale nie Rosyjska.Możesz zmienić Zerrikanię na Arabów lub Mongołów?
    Na poczatku byli to "Turcy". Ale jedna osoba zrobiła modyfikacje, która bardzo się spodobała, a że do tych "Tureckich" Zerrikanian nie byłem specjalnie przywiązany to zmieniliśmy ich na "Rosjan" a nazwa została.
    Poza tym... Jeśli zmienisz sobie nazwy jednostek Zerrikańskich na coś brzmiącego bardziej po persku czy arabsku to czy nie będą to wypisz wymaluj arabowie/persowie? Więc problem jest jedynie w nazewnictwie. 5 minut z troop editorem albo i nawet notatnikiem i będziesz miał wymarzoną frakcję ;)

Offline Paijan

• Użytkownik
    Sword of Damocles
    « Odpowiedź #1111 dnia: Grudnia 18, 2009, 18:26:46 »
    Wiem że SoD jest po angielsku ale był stworzony przez Polaka xD

Mam pytanie odnośnie soda. Mam wersję 4.1 Final

Mam od lorda questa żebym wyszkolił mu 3 rhodockich wlocznikow(czy kogos tam) no to dobra tylko jest taki problem ze z KAZDEJ wioski dostaje się farmera i nie ma podzialu na rhodockich, khergickich, swadiańskich, vaegirskich i nordyckich...Pierw jest farmer, potem watchmen dalej caravan guard i m.(mercenary) footman. Z guarda m. cavalry, potem horseman. A z m. footmana m. swordman i m, crossbowman i jeszcze jakoś dalej... Skąd mam wziac żołnierzy danego kraju? A przy okazji to sciagnalem wczesniej wersję alfa i był tam elephant clan i jakies inne klany i można było tam wynająć żołnierzy do pomocy(np Asugan's mercenary czy jakoś tam) i oni za nami łazili. Teraz juz tego nie ma? To było fajne...

Następnym razem nie zakładaj niepotrzebnych tematów....
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2009, 18:32:18 wysłana przez Kalpokor »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1112 dnia: Grudnia 18, 2009, 19:16:58 »
    Ciastko napisał że zmieniłeś Zerrikanian z Arabskiej na Rosyjską frakcje czy planujesz jeszcze jakieś zmiany w pozostałych frakcjach?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2009, 19:21:06 wysłana przez SirSalvadin »

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1113 dnia: Grudnia 18, 2009, 19:24:10 »
    Paijan> Cóż, jeśli wykonywanie zadań sleconych przez obcych lordów nie jest poniżej Twojej królewskiej godności to mam takie rozwiązanie... ;)
    Zaatakuj oddział w którym są Rhodoccy włócznicy, ogłusz trzech takich, weź jako więźniów i użyj opcji rozmowy z nimi by ich zwerbować.
    Albo, to już trudniejsze, znajdź oddział który pojmał rhodockich włóczników i ich odbij :)

Gildie najemników w 4.5 alpha działają ale tylko dwie mają ukończonych żołnierzy, cała reszta jest nieukończona. Alpha ma za zadanie głównie przetestowanie praw.

SirSalvadin>Niezupełnie ja zmieniłem. Powstała popularna modyfikacja Zerrikanian którą włączyliśmy do głównej wersji moda. Zmiany w uzbrojeniu i statystykach wojsk są rzeczywiście spore ale ta "rosyjskość" Zerrikanian to tylko kwestia nazewnictwa. Zmień ich nazwy na coś Osmańskiego i nawet ślad nie pozostanie po tej rzekomej rosyjskości.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1114 dnia: Grudnia 18, 2009, 20:35:31 »
    W nowej wersji podbiłem zamek (oczywiście czity :D) i była prawdziwa nazwa królestwa tzw.Grałem Anatarianami to państwo nazywało się Imperium Antariańskie ,a co do najemników to ich nie zauważyłem.I tu nasuwa się pytanie gdzie są te osobniki?I kolejne pytanie bez spolszczenia widać co oznaczają dane prawa?I kolejne ostatnie czy grając w alphe będę mógł potem na swoim sejwie dalej grac?

Offline Domis

• Użytkownik
    Odp: Sword of Damocles
    « Odpowiedź #1115 dnia: Grudnia 18, 2009, 23:45:00 »
    Mam od lorda questa żebym wyszkolił mu 3 rhodockich wlocznikow(czy kogos tam) no to dobra tylko jest taki problem ze z KAZDEJ wioski dostaje się farmera i nie ma podzialu na rhodockich, khergickich, swadiańskich, vaegirskich i nordyckich...Pierw jest farmer, potem watchmen dalej caravan guard i m.(mercenary) footman. Z guarda m. cavalry, potem horseman. A z m. footmana m. swordman i m, crossbowman i jeszcze jakoś dalej... Skąd mam wziac żołnierzy danego kraju? A przy okazji to sciagnalem wczesniej wersję alfa i był tam elephant clan i jakies inne klany i można było tam wynająć żołnierzy do pomocy(np Asugan's mercenary czy jakoś tam) i oni za nami łazili. Teraz juz tego nie ma? To było fajne...

O ile pamiętam musisz zostać wasalem. Jesteś wolny- najemnicy, wasalem- normalne frakcyjne jednostki (rhodockie nordyckie itp), królem- twoje. :)

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1116 dnia: Grudnia 19, 2009, 07:47:30 »

O ile pamiętam musisz zostać wasalem. Jesteś wolny- najemnicy, wasalem- normalne frakcyjne jednostki (rhodockie nordyckie itp), królem- twoje. :)
    Nie musisz być wasalem by rekrutować rhodockie jednostki - przełącz w opcjach rekrutowanie swoich jednostek ze wsi na oddziały tubylcze. Gdyż póki nie założysz państwa możesz tylko rozwijać zwykłych farmerów.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Duen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1117 dnia: Grudnia 20, 2009, 18:51:41 »
    Czy jak zdobędę zamek np. nordów wcześniej atakując ich karawane i mając -5 relacji to czy będą atakować mój zamek? Czy lord któremu zamek zabrałem przyjdzie z odsieczą?

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1118 dnia: Grudnia 20, 2009, 19:25:37 »
    jak zdobywasz zamek np.: Nordów to automatycznie masz -40 do relacji bo to oznacza wojnę

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #1119 dnia: Grudnia 20, 2009, 22:21:17 »
    Czy jak zdobędę zamek np. nordów wcześniej atakując ich karawane i mając -5 relacji to czy będą atakować mój zamek? Czy lord któremu zamek zabrałem przyjdzie z odsieczą?

Nie sądzę, że jak zdobędziesz nordycki zamek to staniecie się z dzielnymi wikingami najlepszymi krejzolami. Oczywiście, że wybuchnie wojna. A co do lorda to niewiadomo. Chyba od razu nie, bo będzie musiał odbudować armie.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1120 dnia: Grudnia 20, 2009, 22:24:39 »
    no chyba że był na jakimś patrolu wtedy bierze najlepszego kolegę albo sam odbija zamek

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1121 dnia: Grudnia 22, 2009, 10:18:27 »
    Bardzo fajna jest ta ulepszona wersja, tylko że jej odbiór psują najemnicy-golasy. Atakuję sobie 60 żołdaków, a tu fighterzy rodem z areny ale całkowicie pozbawieni uzbrojenia. Natomiast edykty to fantastyczna sprawa! Jednak trochę przeszkadza mi ograniczenie co do ilości aktualnie aktywnych. Trochę więcej okien nie zaszkodziłoby.   

Offline gelo05

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1122 dnia: Grudnia 23, 2009, 15:41:39 »
    moze mi ktos pomóc w instalacji?
    ściągnąłem v4.1 i patcha do niego, i nie wiem jak dalej robic

ps. prosze o pomoc.

Pozdrwiam

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1123 dnia: Grudnia 23, 2009, 15:45:04 »
    Wypakuj zawartość patcha do katalogu languages, który znajduje się w folderze z M&B.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1124 dnia: Grudnia 23, 2009, 19:19:46 »
    Wyszedł już SoD 4.5 alpha ?? Dajcie linka do download ..
    PS: Spamu by nie było gdyby autor chociaż zedytował 1 posta ..

Edit :

Znalazłem 4.5 :P .. I mam 2 pytanie - jest do tego spol. (4.5) ? Czy jeszcze nie ?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2009, 19:23:38 wysłana przez Nalo97 »