Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510685 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #540 dnia: Czerwca 26, 2009, 13:55:03 »
    Hmmm spotkałem się z dziwną sytuacją po zdobyciu zamku zagadałem z Jesterem I była opcja chyba trop iteams w której mogę sobie przydzielic 5 jednostek danego rodzaju z każdej frakcji trochę to dziwne bo gram Antarianami to powinno chyba być że przydziela mi jednosyki tylko z tej frakcji a przydziela też z pozostałych(Adenian, Villanese itd.). Nie wiem czy to tak powinno być czy też jest to bug, dlatego mógłby mi ktoś w miarę szybko to wytłumaczyć?
    bo on każda jednostkę z gry przydziela (oprócz bandytów i lordów oczywiscie)
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #541 dnia: Czerwca 26, 2009, 13:58:15 »
    A czytałeś jego wypowiedzi dokładnie?? Bo na 100% jest tam słowo: "cheat" i nawet twórca o tym mówił, że to narzędzie dla betatesterów, żeby mogli szybko sprawdzić czy itemy działają i czy jednostki mają odpowiedni sprzęt i staty...

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #542 dnia: Czerwca 26, 2009, 14:08:09 »
    A czytałeś jego wypowiedzi dokładnie?? Bo na 100% jest tam słowo: "cheat" i nawet twórca o tym mówił, że to narzędzie dla betatesterów, żeby mogli szybko sprawdzić czy itemy działają i czy jednostki mają odpowiedni sprzęt i staty...
    Czyli właściwie on jest nie potrzebny i poprostu go unkikać? bo dalej nie rozumie.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Czerwca 26, 2009, 14:11:44 »
    Rób z nim co chcesz... Ale to po prostu oszustwo...

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #544 dnia: Czerwca 26, 2009, 17:18:11 »
    Edytujesz plik .txt z exportem, używasz Jestera, wychodzi na to samo. Jesteś cheaterem.

Gram sobie w SoD'a, moja postać liczy sobie 40 dni (w grze) mam już własny (tylko mój) zamek, ładny niebieski kolorek, wdzięczną nazwę: Kingdom of Asugan (to od tego zamku Khagerickiego na samym końcu świata) i... wojnę z dwoma frakcjami. Zanim założyłem własną frakcję byłem wasalem Króla Yarogleka. (królestwo vaegirów), które toczyło wojnę z Chanatem. Zebrałem do kupy wojska, podreperowałem budżet i uderzyłem na zamek Asugan. Po długim oblężeniu i paru szturmach zdobyłem go z zamiarem zdefraudowania w imię Imperium Antarańskiego. Król mi zamku oczywiście nie dał, dał go jakiemuś wymoczkowi który miał (podobnie jak ja) jedną wioskę. Oczywiście wypowiedziałem królowi posłuszeństwo.

Z początku było bardzo sielankowo, napadałem na okoliczne wioski vaegirskie, a łupy sprzedawałem w vaegirskich miastach (szczyt perwersji xD). Aż w końcu... rozpoczęły się szturmy na mój zamek. Z początku był to jeden lord, który szybko dostał się do niewoli. Potem było dwóch, których wystarczyło rozdzielić i wykończyć osobno, ale w końcu pojawił się król... a po 3 dniach dołączają do niego dwaj lordowie.

Poza tym mam wojnę z Chanatem który... mnie ignoruje.

Moja sytuacja jest wręcz beznadziejna, nie jestem w stanie walczyć z gościem który ma 200 wojaków i przyjmować dodatkowo reguralne ataki jego wasali, poza tym nie wiem kiedy Chanat się obudzi...

Na pierwszej stronie, jest notka że można zawrzeć pokój. ^2 złych relacji, o ile się nie mylę. Moje stosunki z Vaegirami to jakieś -40 a 1600 to dla mnie żaden wydatek (no... może...). Tylko nie wiem gdzie tą sumę wpłacić!

Niech mi ktoś dopomoże, bo naprawdę cienko przędę... nie widzę takiej opcji ani u doradców, ani u żadnego lorda (leją mnie prawie od razu).

Help...

A poza tym to w pierwszym poście jest straszliwa literówka :P

EDIT:
    [Zbóduj Armię]

Rofl!

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Czerwca 26, 2009, 17:46:56 »
    Wkurzają was te morale podczas bitwy bo mnie tak i to bardzo, po ostatniej potyczce z połączonymi siłami górskich bandytów miałem tego okazje. Moich wojaków było 56 na 72 Mountain Bandits ja miałem straty 5 rannych jak zostało ich 20 to systematycznie sie wycofywali aż w końcu zatrzymali się na końcu mapy. Jak zostało im 10 jeźdców to moi się zaczynali wycofywać. Da się je w jakiś sposób wyłączyć ?

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Czerwca 26, 2009, 19:09:21 »
    @up o ile wiem to w opcji obozu jest gdzie opcja do wyłączenia tego. Rzeczywiście wkurza to, że trzeba ich szukać po całej mapie :/

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Czerwca 26, 2009, 21:37:07 »
    @up o ile wiem to w opcji obozu jest gdzie opcja do wyłączenia tego. Rzeczywiście wkurza to, że trzeba ich szukać po całej mapie :/
    Dopiero teraz zauważyłem że da się wyłączyć w raportach ale chyba z formacją sie wyłącza. Jeśli chodzi o formację którym przyciskiem się zawiązuje?

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #548 dnia: Czerwca 26, 2009, 22:15:01 »
    Z tego co pamiętam to J lub F,ale nie jestem pewien...

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #549 dnia: Czerwca 27, 2009, 10:56:25 »
    Mam kolejny problem:
    W zamku właśnie buduje baraki a w wśi chyba młyn(mill)  i ostanio przyszła mi wiadomśc -8 economy, tak więc jakie budynki mam na początku budować? Jeszcze przed zdobyciem zamku wioska została splądrowana. A i jeszcze chodzi o kwestie z teaurserem( chyba tak się pisze) jak biorę pierwszą opcje to tam jest pare opcji z tax players, i jak każdą wybiorę z nich to mówi że It is done.

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:09:38 »
    Mam kolejny problem:
    W zamku właśnie buduje baraki a w wśi chyba młyn(mill)  i ostanio przyszła mi wiadomśc -8 economy, tak więc jakie budynki mam na początku budować? Jeszcze przed zdobyciem zamku wioska została splądrowana. A i jeszcze chodzi o kwestie z teaurserem( chyba tak się pisze) jak biorę pierwszą opcje to tam jest pare opcji z tax players, i jak każdą wybiorę z nich to mówi że It is done.

Co do wsi to polecam manor, w zamkach barracks, w miastach tak samo, dzięki temu sami najmują wojsko.

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:30:17 »
    Najmują sami jak im każesz... Do tego za każdego wojaka spada populacja o 1 i przez tą są mniejsze zyski z podatków...

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Czerwca 27, 2009, 11:45:48 »
    A i jeszcze chodzi o kwestie z teaurserem( chyba tak się pisze) jak biorę pierwszą opcje to tam jest parę opcji z tax players, i jak każdą wybiorę z nich to mówi że It is done. O co w nich chodzi?

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Czerwca 27, 2009, 12:41:04 »
    Mam kolejny problem:

Jaką ty masz wersje Soda bo mi chyba coś umkneło jak mi nie wypisuje wiadomości że czegoś jest -8 .Ja mam 4.5 alpha.

Artex jeśli chcesz zawrzeć z frakcją pokuj musisz wpłacić kase do ich króla albo do lorda bo już tego dawno nie robiłem.
    Ale po co zawierać pokuj jak na mnie raz poszło z 8 nordowych lordów to po prostu ewakuowałem zamek zostawiając go puściutkiego a jak reszta towarzystwa się rozeszła to go z powrotem odbiłem

Offline daro12342

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Czerwca 27, 2009, 13:08:44 »
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=1209 - z tąd pobierałem ale też nie jestem pewien czy to jest najnowsza.