Mam do was wielką prośbę mam 6 lordów i jak mam walkę to wyskakuje mi tylko ilość mojej armii a atakuje razem z moimi lordami.I walczą tylko ich jednostki
Jeśli chodzi o kolejność wystawiania wojsk na poe bitwy to zazwyczaj w pierwszym rzucie sojusznicy wystawią dużo więcej swoich wojsk niż ty. Szczególnie, że przeważnie na górze "stosu" wojsk gracze trzymają towarzyszy (a jak mi się wydaje wojska na pole bitwy wystawiane są naprzemiennie, ale tylko strzelam nie sprawdzałem tego w kodzie, tzn. najpierw pojawia się gracz, później pierwszy lord, drugi lord ... później pierwszy rodzaj żołnierza w kolejności za graczem, pierwszy za lordem itd., albo coś w tym stylu).
Co do ilości armii jaka pokazuje się przed bitwą to nie należy się tym przejmować, niestety wpływa to na ocenę przewagi w bitwie na niekorzyść gracza (albo na korzyść bo otrzymamy więcej renown, zależy jak patrzeć).
Sumując ilość wojska wyświetlana jest nieprawidłowo, ale mimo to pojawią się wszystkie jednostki. Zazwyczaj sojusznicy w pierwszych rzutach wystawią więcej armii niż gracz (ale spróbuj np tuż za sobą na liście drużyny ustawić jakiś rodzaj wojska, którego masz naprawdę dużo i które bardzo chcesz wystawić na początek bitwy).
To samo tyczy się regimentów. Też warto odpowiednio ustawiać kolejność wojsk w regimentach jeśli chcemy rozplanować kolejność pojawiania się wojsk na polu bitwy. Np ja grając Villianami przed oblężeniem ustawiałem armię tak, żeby moi snajperzy pojawili się dopiero w drugim rzucie, by nie przyjęli na siebie pierwszego silnego ostrzału przeciwnika).