Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511639 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michel96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #300 dnia: Kwietnia 20, 2009, 20:53:39 »
    Ściągnąłem i gdy chce zainstalować moda to wyskakuje mi taki błąd: C:/#_UZYTKOWNICY\michał\Pulpit\SwordofDamocles-invasionV4FinalSF1(3).exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline Teutonic_Knight

• Użytkownik
    « Odpowiedź #301 dnia: Kwietnia 21, 2009, 16:39:58 »
    A próbowałeś instalować 2 raz?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.-SirSalvadin

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Kwietnia 21, 2009, 17:45:35 »
    Link do wersji V4.1 przygotowanej przez Mordachai
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,59146.0.html
    Wiele usprawnien gameplay, troche nowych opcji i bardzo duzo ulepszen graficznych przygotowanych przez Shjna(screeny ktore widzimy podczas gry np wchodzac do zamku zamiast mdlego tla przedstawiajacego pergamin bedziecie widzieli grafiki przedstawiajace zamek/miasto ktore odwiedzacie, z zewnatrz, na dziedzincu, w dzien i w nocy, i wiele innych). Miedzy innymi dodane morale i formacje (opcjonalne moga byc wylaczone w trakcie gry, ja osobiscie nie lubie tych funkcji i je wylaczam). Przygotujcie lepiej miejsce na dysku bo SoD zajmuje teraz prawie 500 mb (plik do sciagniecia 100 mb).

Przygotowuje sie tez powoli wersja 4.5, niedlugo wypuszcze alphe, prace sie przedluzaja bo wprowadzam coraz wiecej zmian.
    Wspomnialem juz o nowym skillu Kingdom Managment odpowiedzialnym za utrzymanie efektywnosci zarzadzania lennami.
    Wprowadzam tez caly system praw dla krolestwa gracza, planuje 40 praw do wyboru (z tych 40 gracz bedzie mogl wybrac 10 aktywnych). beda mialy one swoje plusy i minusy. Pozwoli to na lepsza personalizacje wlasnego krolestwa.
    Calkowicie przebudowalem przestazaly system podatkowy. Teraz podatki liczone sa osobno dla chlopstwa, mieszczanstwa i podatek tarczowy od szlachty (bedzie mozna takze dzieki prawom opodatkowac duchowienstwo).
    Wprowadzilem tez juz nowy system Rebelii. Gdy bedziemy zle zarzadzac ktolestwem badz naruszac interesy ktorejs z grup spolecznych mozemy miec doczynienia z rebelia. 5 nowych frakcji rebeliantow, Rebelianci chlopscy, meiszczanscy, zbuntowana szlachta oraz religijni buntownicy (wyznawcy religii Caladrianskich, ktorym nie podoba sie religia gracza) i religijni fanatycy (wyznawcy tej samej religii co gracz, podburzeni przez kaplanow - np. poprzez wybor praw ktore naruszac beda interesy duchowienstwa).
    Kowal w zamkach bedzie mogl wykuc dla gracze specjalne bronie/zbroje w zaleznosci od ojczyzny jaka sobei wybral. Beda to nieslychanie drogie zabawki ale za to z gwarancja najwyzszej, niedoscignionej jakosci. Najlepsze w swojej klasie.
    I jeszcze inne mniejsze usprawnienia.

Ściągnąłem i gdy chce zainstalować moda to wyskakuje mi taki błąd: C:/#_UZYTKOWNICY\michał\Pulpit\SwordofDamocles-invasionV4FinalSF1(3).exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32
    Prawdopodobnie poszlo cos nie tak przy sciaganiu i plik zle sie zgral (widac z reszta ze to juz ktorys z kolei plik o tej nazwie ktory probowales sciagnac). Z reszta sciagnij lepiej wersje V4.1 z linku na gorze.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2009, 17:48:49 wysłana przez vonmistont »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #303 dnia: Kwietnia 21, 2009, 17:48:13 »
    Wersja 4.1 jest bardzo dobra, 4,5 to będzie jakaś rewalacja z tego co czytam . Powodzenia

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Kwietnia 21, 2009, 17:59:15 »
    Wersja 4.1 jest bardzo dobra, 4,5 to będzie jakaś rewalacja z tego co czytam . Powodzenia
    Dzieki, staramy sie.
    Teraz mam ten komfort ze nad SoD pracuje caly zespol, az do V4 pracowalem sam. Mordachai to zawodowy informatyk, Shjn zapewnia nam wsparcie graficzne i mamy zespol 4 osob piszacych fabule dla SoD V5.
    Daedalus bardzo pomogl mi z prezentacjami (mapa strategiczna i udostepnil swoje kody z ktorych nauczylem sie pisac wlasne prezentacje). Wlasnie koduje te prawa, ktore beda w formie naprawde nieziemskich prezentacji.

Mowiac o grupie piszacej fabule dla obeznanych z jezykiem angielskim zapraszam do czytania historii opartych na SoD, zanzaczone jako [AAR]

P.S.
    Mialo byc jakies spolszczenie SoD ale sluch po tym zaginal... Przykro mi tym bardziej ze tlumaczenie sod na chinski dostepne jest juz od dawna i wydaja nowe wersje regularnie (oczywiscie skubancy nie pofatygowali sie mnie poinformowac ani chociazby wpisac mnie w Creditsach - stad w V4.1 zmuszony bylem dosc nachalnie umiescic swoje imie w grze, przykro mi ale czlowiek sie wkurza gdy robi cos za darmo, nie kaze sobie placic a odmawiaja mu nawet wzmianki).

Ach i bylbym zapomnial... SoD dzieki Exinowi wzbogacila sie o wlasna wikipedie:
    http://swordofdamocles.wetpaint.com/

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:01:46 »
    To ten mod nie jest spolszczony? To bedę miał problemy (mam 12 lat i nie jestem expertem w j,Angielskim)
    Celem wojny nie jest umieranie za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją.(Generał George S. Patton)

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:05:09 »
    To ten mod nie jest spolszczony? To bedę miał problemy (mam 12 lat i nie jestem expertem w j,Angielskim)
    Dobrze ci radze graj we wszystko bez spolszczenia. Szkola cie angielskiego porzadnie nie nauczy, rodzice zamiast wydawac na dodatkowe lekcje beda mogli ci cos kupic, a angielski sie przyda.
    Sam nauczylem sie angielskiego grajac (fallout 1 ze slownikiem w reku), ogladajac filmy itp. Po samym falloucie wiecej sie nauczylem angielskiego niz przez cala szkole podstawowa. Wiec slownik w dlon i graj po angielsku.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #307 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:13:08 »
    Coś w tym jest ja angielskiego w szkole nie mam ,ale jakoś granie idzie wiem oco chodzi:D

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:18:01 »
    Nie no w klasie jestem jednym z najlepszych z anglika, ale tak ze słownikiem przed kompem...

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #309 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:22:55 »
    Świetny mod,już czekam na 4.5:),mam nadzieje,że stawki w turniejach będą takie same jak 4.1,bo w wersji 4 było to duże utrudnienie, płacąc 30 tysięcy żołdu po trzech tygodniach zostawałem bankrutem:( więc zachowajcie taką samą wysokość stawek.

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:25:22 »
    Nie no w klasie jestem jednym z najlepszych z anglika, ale tak ze słownikiem przed kompem...
    Nie codzi o to by byc najlepszym w klasie ale zeby umiec sie angielskim poslugiwac ;) Wiec slownik i grac! :) Tekstow jest malo slowek pewnie juz duzo znasz wiec sprawdzaj tylko te ktorych nie znasz i ktorych nie wywiedziesz z kontekstu.
    I jaki szpan przed rodzicami...
    O ilez lepiej dla rodzicow brzmi:
    "-Synku co robisz?
    - Uczę się angielskiego!"
    niz zwykle:
    -Gram.

Na oznake niedowierzania zawsze mozesz zaprezentowac dowod rzeczowy w postaci slownika.

Świetny mod,już czekam na 4.5:),mam nadzieje,że stawki w turniejach będą takie same jak 4.1,bo w wersji 4 było to duże utrudnienie, płacąc 30 tysięcy żołdu po trzech tygodniach zostawałem bankrutem:( więc zachowajcie taką samą wysokość stawek.
    W jednej z wersji V4.1 (bylo kilka bet) stawki za turnieje byly rzeczywiscie podniesione. Ale bylo to niedopatrzenie. Wiec przykro mi ale stawki juz w finalnej wersji V4.1 wrocily do normy. Ale o to wlasnie chodzi by wielkosc armii byla ograniczona zasobnoscia portfela.

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:34:45 »
    No to chociaż podnieście stawki tak żeby na turnieju można było zarobić z 15-20 tysięcy bo 4 tysiące to prawie nic,za cztery tysiące to ja mogę opłacić około 500 żołnierzy,pod warunkiem,że nie są w regimentach...:(

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #312 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:36:06 »
    Ten mod jest świetny, ale mam pytanko gdyż niewiem zbytnio co mam robićna starcie bo armie mam(za mała by co kolwiek zrobić) za dużą by z bandytami walczyć żaden lord mnie niechce to po h** mi taka armia. Już wolał bym jej niemieć wiecie może jak ,,wyłączyć początkowe jednostki''

Edit 15-20 ???!!! wtf toż to starczy na najleprze eq prawie , nie przesadzasz góra 6k

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:46:25 »
    A i jeszcze jedno,obecnie opcja zabijania lordów pociąga za sobą duże konsekwencje czy można by zrobić tak żeby,zabijanie centuriona nie pociągało za sobą żadnych konsekwencji,i było sposobem na zatrzymanie inwazji?

Tario proponuje ci sformować regimenty złożone z bandytów(na początku łatwo jest ich przekupić),na sam początek powinno to wystarczyć,dopóki nie zdobędziesz dwóch pierwszych zamków.

Offline Michel96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Kwietnia 21, 2009, 18:58:50 »
    Tak czy siak to jest mi trudno, i chyba będę czekał na spolszczenie i nie będę grał w SoD dopóki go nie będzie.