Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510696 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #255 dnia: Marca 17, 2009, 21:48:27 »
    A myślisz ,że skąd rozkazuje he pomyslałeś Kuroi bendąc na 2 koncu mapy każe mu tam jechać a on jest blisko ja daleko.
    Gdy rozkazuje normalnie to słuchają
    Czekam na dalesze odpowiedzi.

Offline Jamie

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • http://www.airrivals.pl/
    « Odpowiedź #256 dnia: Marca 18, 2009, 09:46:17 »
    A ja chciałem się dowiedzieć czy da się zmienić nazwę swojego królestwa?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #257 dnia: Marca 18, 2009, 10:11:11 »
    W standardowy sposób nie. Ale grzebiąc trochę w plikach poniekąd możesz ustawić nazwę królestwa ;) Nazwa królestwa pochodzi od miasta/zamku które podbijesz pierwsze tak? No to trzeba zmienić nazwę jakiegoś zamku/miasta na taką jaką chcemy. Jw jak już wcześniej pisałem(nie wspomnę już ze to było opisywane :P) Zmieniłem nazwę zamku chalbek na "Poland" dzięki czemu mam Kingdom of Poland ;) Oczywiście możesz wybrać inny zamek/miasto i inna nazwę ale zasada pozostaje ta sama. Nazwę zamku/miasta zmieniasz w pliku "parties.txt" w folderze modules > SoD.

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Marca 18, 2009, 14:47:55 »
    Ja mam taką podpowiedź małą w tym modzie...
    Czasem jak atakujemy mocno bronione miasto, i wygramy, to mamy do wzięcia np. do 100 jeńców.
    Ale chyba nikt tylu nie moze wziąc. co zrobić żeby się nie zmarnowali?
    Ano, trzeba wziąć do pomocy jakiegoś lorda, jak się przyłączy do ataku to weźmie tych jeńców których my nie zmieściliśmy.
    Potem tylko trzeba go puścić wolno, a najlepiej kazać żeby się udał do jakiegoś naszego zamku czy miasta.
    Jak już tam dojedzie to my hyc za nim - a tu w zamku siedzi 100 jeńców ;-) I sobie ich zabieramy partiami ;-)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #259 dnia: Marca 18, 2009, 16:08:26 »
    Heh prawda ja miałem 6 tygodniową nieobecność w moim zamku i po powrocie się przeraziłem miałem(130 wojaków)teraz było ich 595 ale nic nie mówię.
    Ma ktoś jakąś odpowiedz na moje pytania  i małe problemiki.
    Mówię wam ,gdy ma się dużo zamków to jest kompletny chaos z tymi lordami...(sam posiadam 2 lenna a lordom wciąż mało)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Marca 19, 2009, 16:32:45 »
    Ja mam taką podpowiedź małą w tym modzie...
    Czasem jak atakujemy mocno bronione miasto, i wygramy, to mamy do wzięcia np. do 100 jeńców.
    Ale chyba nikt tylu nie moze wziąc. co zrobić żeby się nie zmarnowali?
    Ano, trzeba wziąć do pomocy jakiegoś lorda, jak się przyłączy do ataku to weźmie tych jeńców których my nie zmieściliśmy.
    Potem tylko trzeba go puścić wolno, a najlepiej kazać żeby się udał do jakiegoś naszego zamku czy miasta.
    Jak już tam dojedzie to my hyc za nim - a tu w zamku siedzi 100 jeńców ;-) I sobie ich zabieramy partiami ;-)
    Albo zwiększyć ilość jeńców przypadających na 1 punkt zarządzania więżniami

Heh prawda ja miałem 6 tygodniową nieobecność w moim zamku i po powrocie się przeraziłem miałem(130 wojaków)teraz było ich 595 ale nic nie mówię.
    Ma ktoś jakąś odpowiedz na moje pytania  i małe problemiki.
    Mówię wam ,gdy ma się dużo zamków to jest kompletny chaos z tymi lordami...(sam posiadam 2 lenna a lordom wciąż mało)
    No bo jak przyłączysz się do jakiejś frakcji i zbudujesz koszary itp. to wojsko samo sie będzie gromadziło a przy własnym państwie sam musisz ich rekrutować

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Marca 19, 2009, 17:07:40 »
    Idź do marszałka i powiedz mu żeby zakończył garnizonowanie ludzi, powinno pomóc ;)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #262 dnia: Marca 19, 2009, 17:10:11 »
    Jaja se robisz???? poco przecie jak przybędzie inwazja to każdy się przyda. Chyba włączę tę opcję w każdym zamku  nawet nie swoim to mi powinno pomóc. Czekam na dalsze pomoce wsprawie tego
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dobra mam pytanie bo z tymi podatkami w dalszym ciągu jest coś nietak ,podatki z wiosek są jakoś spaprane i zawsze zamiast coś na + dostaje na - , z miastem jest ok chociaż tam mam pełno woja.
    Czy wrodzy lordowie (którzy mnie lubią) będą chcieli dołączyć do mego Imperium po podbiciu ich królestwa?.
    Czy da rade jakoś poprawić AI lordów bo 3/4 lordów się mnie słucha a reszta coś niechce, Każe np Putarowi (jest blisko tego zamku)by pojechał do zamku Ibdeles a on ma w planach pojechać do Reyvadin (on ma pełno woja ,ten lord)rozkazuje mu tam pojechać przez chwile robi co mu karze a potem ktoś wydaje mu rozkaz by on jechał do Reyvadin jak ja potrzebuje go tera gdzie indziej.
    Przydało by się też co najmniej 10 dodatkowych lordów bo gdy ma się więcej niż 21 lenn lordowie zaczynają wariować i niewiadomo co komu dać bo każdy już dostał co najmniej jedno.

Można by dodać postać w zamku która zabierała by wszystkim lordom wszystkie lenna i dawała władcy by on je od nowa rozdysponował bo robienie tego ręcznie pogarsza stosunki z lordami i ciężko się w tym połapać a przecież każdy lord jak ma mieć już te 3 zamki to niech ma je już blisko .
    Ale moja wypowiedz była wyczerpująca

Ps można by dać Adeńskiej(średniej kawalerii)  trochę mieczy bo te ich piki są zbyt mocne w polu a przy oblężeniach też sobie nieźle radzą.
    Wreszcie dotarłem do ostatniego mego punktu a wręcz nazwy królestwa nie lepiej zrobić by królestwo(nasze) nazywało się tak jakie wybieramy na starcie z możliwością jej zmiany ?.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Może mi ktoś jeszcze pomóc?

Offline vonmistont

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Marca 19, 2009, 19:03:56 »
    Sprawa wygląda tak ze był błąd w podatkach w V4. Obecnie testowana jest wersja V.4.1 beta ale na razie niech nikt jej ściąga bo na dniach dostaniecie w swoje ręce naprawdę dopracowana i pełna nowych dodatków wersję... Nazwałbym ją Gold ;) Następnym etapem będzie V5, w którym do podboju będziecie mieli nowy kontynent (mapa będzie 2 razy większa) a co najważniejsze prawdziwą i rozbudowaną przygodę fabularną (prawdziwe RPG, questy, dialogi, odwiedzanie różnych lokacji itp.)
    Trochę to potrwa ale o ile V4 robiłem sam to teraz nad V5 pracować będzie cały zespół.

A czego spodziewać się po V4.1 (albo V4 Gold ;) )? Cała lista zmian, dodatków i poprawek zajęłaby całą stronę. Kilka moim zdaniem najważniejszych to:

1 lub 2 skille związane z zarządzaniem królestwem (skill odpowiedzialny za zarządzanie lennami, kto grał w Crusader Kings zauważy podobieństwo)
    Morale
    Formacje
    7 różnych wersji inwazji o różnym poziomie trudności
    Dynamiczna kompozycja armii najeźdźców (to i punkt poprzedni z sumboda Auxiliarii, który z niewielkimi zmianami zostanie w całości włączony do głównej wersji SoD)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #264 dnia: Marca 19, 2009, 19:43:47 »
    Nie polecam dodawania morale :/ Grałem w Age of Machinery i wystarczało tam zabić samemu 10 przeciwników(co nie jest trudne) a przeciwnicy już uciekali w popłochu :/
    I jedna podstawowa sprawa. Dajcie możliwość zmiany nazwy królestwa xD

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #265 dnia: Marca 19, 2009, 20:06:34 »
    Najlepiej by nasze królestwa nazywały się tak Kingdom of Aden, Antarian Empire , Zerikanian sultanat , i te viliansy jakoś było by najlepiej przecież chcemy odtworzyć to co straciliśmy.
    Kuroi popieram ten wniosek.

A co powiecie na nowych lordów bo naprawdę mówie chaos sie robi

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Marca 19, 2009, 23:08:12 »
    Idź do marszałka i powiedz mu żeby zakończył garnizonowanie ludzi, powinno pomóc ;)
    Ale jak nie ma własnego państwa to nie ma marszałka...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #267 dnia: Marca 20, 2009, 10:00:09 »
    Może strasznie spamuje w tym temacie ale mam następne pytanie , czy w V5 będziemy mogli się spodziewać zaimplementowania jakiś nowych animacji walki, chociażby z istniejących już pakietów?

Edit

Dobra mam nowy problem ,niewiem czy to bug ale pewnie tak bo lordowie pokonanych frakcji niezmieniają jej, w nativie gdy zniszczyłem frakcję lordowie przenosili się do innej.

« Ostatnia zmiana: Marca 26, 2009, 13:15:38 wysłana przez tario »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #268 dnia: Marca 30, 2009, 16:51:08 »
     Znieniłem w parties.txt modu SoD nazwy Slezkh castle i Slezkh na Poland i nic się nie zmieniło, tylko tak jakby M&B dłużej o jakieś 20 sekund się ładowało...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #269 dnia: Marca 30, 2009, 18:42:36 »
    Jest do tego spolszczenie? jeżeli tak,to pobieram ;)

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...