Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510694 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Sword of Damocles - Invasion V4 - Oficjalny Wątek
    « Odpowiedź #225 dnia: Marca 08, 2009, 20:53:27 »
    Nie podawaj nieprawdziwych informacji :> Inwazja nadchodzi z losowego miejsca.(pewnie albo z za zamku Chalbek/terenów Vaegirów lub terenów rhodoków)

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Marca 08, 2009, 20:57:00 »
    mi zawsze wychodziła od "węgrów"
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Marca 08, 2009, 21:34:51 »
    Uczyniłem mały zwiad do terenów Vaegirów a kiedy okazało się że inwazji "ani widu ani słychu"  pojechałem na granice Nordów gdzie również nie znalazłem śładu onych rzymian. A to jest dziwne że niektóre państawa np Khergrici mająpokój z rzymem. Jak oni to robią?
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Marca 08, 2009, 21:37:48 »
    idziesz do jakiegoś centuriona i proponujesz pokoj
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Marca 08, 2009, 21:41:30 »
    Tylko że jak nie ma żadnej jednostki z tej frakcji? Nordowie mają pokój od chyba 8 dnia, khegrici od 9.
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Marca 08, 2009, 21:45:26 »
    i to pokazuje niedorobienie moda - u kanclerza można robić wojny ale nie można nawiązywać pokoju.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Marca 08, 2009, 23:22:15 »
    Po prostu centurioni zawiązują pokój. Ze mną i moim "kingdom of Poland" też zawiązali, nawet przed datą inwazji :>

Offline Sanvean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Marca 09, 2009, 06:38:09 »
    to dziwne, że ja sam nie mogę zawiązywać pokoi, każdy mi mówi, że jestem władcą bez króla bla bla i nikt nie będzie chciał pokoju..

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Marca 09, 2009, 14:19:18 »
    lol? Ty chyba coś pomyliłeś :> My mówimy o własnym królestwie a nie o rebelii :> Jak chcesz pokój z kimś to podchodzisz do lorda i pytasz ile chce w łapę xD (zazwyczaj coś koło 19.500) (chodzi o własne królestwo a nie rebelie)

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Marca 09, 2009, 14:32:52 »
    Ze mną i moim "kingdom of Poland" też zawiązali, nawet przed datą inwazji :>

To Kingdom of POland sobie wymyśliłeś czy też coś pomodowałeś? A przed inwazją centaurion przyszedł pod twoje miasto i zarządał piwa pokoju?
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Marca 09, 2009, 14:49:39 »
    Nie, nie żartuje z tym kingdom of poland ;) Kiedyś się pytałem jak zmienić nazwę miasta/zamku(kiedyś znaczy trochę dawniej bo zauważyłem że teraz też ktoś się pytał) Więc zmieniłem nazwę "Castle Chalbek" na "Poland"  I tak oto powstało "Kingdom of Poland" :D Poza tym pobawiłem się też troop editorem i z np. Vilianese sharpshooter zrobiłem..Polish sharpsooter :D Więc mam Kingdom of Poland której armia składa się z Polish....(zmieniłem wszystkie Vilianesy) :D

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Marca 09, 2009, 15:41:26 »
    Nie ma co ciekawy pomysł. Zmień jeszcze nazwy jakichś królestw na Litwe i Krzyżaków to będziesz miał moda :) Za cztery dni minie kolejny termin inwazji. Mam nadzieje że pierwszej inwazji nie przegapiłem bo... no cóż wolę o tym nie rozmyślać.
    Pozdrawiam
    Korczak...

Offline Sanvean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Marca 09, 2009, 16:20:02 »
    podbiłem Suno, wiem wiem, jestem boski, mam Kingdom of Suno, a pokoju robić nie mogę :)

Offline diabolcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Marca 09, 2009, 16:27:37 »
    Jeżeli ktoś ma zamiar zrobic spolszczenie do tego moda to ja przetłumaczyłem pliki:
    parties
    troops
    skills
    Proszę o PW z adresem email
    Ja prace porzuciłem z lenistwa, bo nie chce mi się wszystkiego tłumaczyć.

Offline Korczak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Marca 09, 2009, 19:02:55 »
    podbiłem Suno, wiem wiem, jestem boski, mam Kingdom of Suno, a pokoju robić nie mogę :)

Podchodzisz do jakiegoś lorda i masz zapewne na samej górze opcje zawarcia pokoju z danym królestwem, klikasz w nią, zatwierdzasz kwotę(jeśli Cię na to stać :)) i... masz pokój!
    Możliwe opcje przez które nie możesz robić pokoju:
    1) To wrogi lord przychodzi do Ciebie a nie ty do niego w efekcie masz tylko opcje poddania się i walki.
    2) NIe masz kasy na pokój.

Jeżeli ktoś ma zamiar zrobic spolszczenie do tego moda to ja przetłumaczyłem pliki:
    parties
    troops
    skills
    Proszę o PW z adresem email
    Ja prace porzuciłem z lenistwa, bo nie chce mi się wszystkiego tłumaczyć.

NO cóż mam tylko nadzieje że ktoś podejmie się pracy którą chwalebnie zacząłeś.

Aha i jeszcze mam pytanko: Jak zróżnicowane są frakcje? Antarian mają dobrą piechotę, Zerikania przoduje konnymi łucznikami a i nie skarżę się na ciężkozbrojną cav, Villanesse podobno nie grzeszy łucznikami pieszymi. A co z pozostałymi frakcjami?
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2009, 19:07:14 wysłana przez Korczak »
    Pozdrawiam
    Korczak...