Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 510902 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #2100 dnia: Maja 23, 2011, 13:40:45 »
    Mod jest zarówno na podstawkę jak i na warbanda, a oto linki tak na wszelki wypadek :

Zwykły M&B: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2811

Warband: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2671

Offline Szopa

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2101 dnia: Maja 25, 2011, 18:30:22 »
    Orientujecie się czy ktoś robi spolszczenie? Jak tak to ile już jest zrobione albo czy już jest zrobione .
    89% użytkowników Tawerna "Four Ways"  nic nie potrafi, a innych krytykuje. Jeśli Cię to śmieszy, wklej to do podpisu!!!

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2102 dnia: Maja 25, 2011, 18:45:32 »
    Do v4.1 jest zrobione, jest w dziale spolszczenia, do v4.5 jest częściowe parę postów wcześniej, a do v5.0 raczej nikt nie robi.

Offline rakot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2103 dnia: Czerwca 02, 2011, 14:52:59 »
    Czemu nigdzie w 5.0 nie ma oracle? Wycofana została, a pozostał tylko opis, czy ja jestem ślepy, czy trzeba założyć własne królestwo?

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2104 dnia: Czerwca 09, 2011, 00:23:09 »
    Witam ja z jednym pytanie. Widziałem kiedyś opis jak ustawić datę inwazji (Coś w plikach przed startem gry)
    Szukam i szukam i nie mogę znaleźć, czy ktoś może pomóc ewentualnie dać link ?

Znalazłem tą instrukcje gdzie jest pokazane co zrobić ale nie mogę znaleźć tego w pliku.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2011, 00:34:24 wysłana przez Beast_Face_666 »

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2105 dnia: Czerwca 09, 2011, 06:58:31 »
    W menu obozu jest opcja i skrócenia i wydłużenia czasu przed inwazją.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2106 dnia: Czerwca 09, 2011, 21:13:10 »
    Gram w wersje 5.0 i nic takiego nie ma. Tak przy okazji, co trzeba zrobić zęby ulepszyć Townsman? Czy potrzebne jest własne miasto ?
    Próbowałem w cudzych miastach, swoim i cudzym zamku i gildii czarnej armii, i nic.

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2107 dnia: Czerwca 09, 2011, 21:16:31 »
    w menu obozu masz opcję ulepszania najemników i "rodowitych" caladarian. Aby ulepszyć swoich rodaków musisz mieć zamek z odpowiednim budynkiem.

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2108 dnia: Czerwca 10, 2011, 18:51:04 »
    to to akurat wiem, pytam wyłącznie o jednostkę Townsman, której jak dotąd nigdzie nie mogłem ulepszyć niezależnie czy były tam baraki czy nie.
    Dlatego pytam czy do tego potrzebne jest własne miasto czy jak? (jak do tej pory mam tylko zamki)

Offline Itachi132

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2109 dnia: Czerwca 14, 2011, 17:20:42 »
    Witam wszystkich. Założyłem tutaj konto, w zasadzie tylko po to, by powiedzieć o tym, że aktualnie tworzę spolszczenie do SoD v.5.0, wersja M&B 1.011. Mam już spolszczone nieco jednostek, kilka questów jak i parę przedmiotów, w najbliższym czasie mam zamiar wypuścić wersję beta, gdzie błędy ortograficzne, jak i składniowe będą pewnie bardzo widoczne (tutaj też prośba - by zwracać mi uwagę w ich sprawie :)).
    Myślę, że uda mi się spolszczyć całość do połowy lipca. Jest to moje pierwsze spolszczenie - proszę o wytykanie moich błędów palcami :)
    Wersję beta wstawie w przeciągu tygodnia.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Tawerny :D

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2110 dnia: Czerwca 14, 2011, 22:09:32 »
    Jak chcesz to mogę ci pomóc.możesz mi przesłać parę plików.Sam ostatnio chciałem się zabrać za jakieś spolszczanie więc jak by co to pisz.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2111 dnia: Czerwca 15, 2011, 16:47:06 »
    Być może to po prostu wina dużej mapy ale podróżując po mapie z "przyspieszeniem"(ctrl+space) gra zaczyna strasznie przycinać a podróżowanie bez tego przewijania trwa wieki.
    Problem leży u mnie czy to silnik M&B nie ogarnia tej mapy na przyspieszeniu?

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2112 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:05:22 »
    Przecież nie da się podróżować z przyspieszeniem dając ctrl+space przecież wtedy stajesz w miejscu co ty pleciesz.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Itachi132

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2113 dnia: Czerwca 15, 2011, 17:09:45 »
    Co prawda, pomoc by się przydała, ale czy to Twoje pierwsze spolszczenie by było, czy też masz doświadczenie?

Offline adam1.1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2114 dnia: Czerwca 15, 2011, 20:58:21 »
    Nie będę kłamał to będzie moje pierwsze pełne spolszczenie mimo że brałem się już trochę za wersję 4.57 sword of damocles i western mod ale żadnego z nich w pełni nie ukończyłem.Większym doświadczeniem mogę się pochwalić spolszczaniem modów do medieval total war.Oczywiście wiem też jak się to robi i jakim programem.