Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 512003 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DeRmAtOlOg

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1965 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:58:42 »
    Ale  ja to jako oddzielny mod wgralem, czyli to taki patch, to gdzie w takim razie to wgrac???

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1966 dnia: Grudnia 26, 2010, 15:12:09 »
    Folder z modem Sword of damocles wgrywasz do folderu modules. Nie wiem o jaki patchu mówisz.

Offline DeRmAtOlOg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1967 dnia: Grudnia 26, 2010, 16:19:33 »
    Paatcha z zombie (zamiast legionow) wgralem do modules (wczesniej wgralem SoD) i mialem oprucz SoD'a ten mod z zombie a obrazek to legiony z czacha. Ale gdy wlaczylem SoD'a z zombiakami (zamiast legionow) wyskoczyl mi blad (nie wiem jaki, nie pisalo) i do pulpitu.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1968 dnia: Grudnia 26, 2010, 16:31:05 »
    Wgraj zwykłego SoDa do katalogu modules bez tego moda z zombiakami. Błąd Ci wyskakuje dlatego, że ten mod jest na wersję V4 a ty pewnie masz wersję 4.5.

Offline DeRmAtOlOg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1969 dnia: Grudnia 26, 2010, 17:53:25 »
    Dobra sciagnolem wersje V4 wkleilem do modules potem w oddzielnym folderze (ale w modules) wgralem ten mod z zombie. Ale gdy chcialem wlaczyc mod z zombie to znow wyskoczyl blad.
    Podkreslam! Te dwa mody wlozylem do oddzielnych folderow w modules!!!

ps. Wlozylem je do tego samego folderu i uruchomilem ale tez nie dziala

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1970 dnia: Grudnia 26, 2010, 18:05:52 »
    Tu masz napisane (po angielsku) gdzie należy wypakować moda undead invasion http://www.mbrepository.com/file.php?id=1077

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1971 dnia: Grudnia 26, 2010, 21:46:11 »
    Mam pewien problem (wiem że napisałem to w innym temacie i przepraszam za to że piszę 2 raz, ale ja naprawdę potrzebuję szybkiej odpowiedzi a ten temat jest popularny i wielu ludzi tu zagląda ;d)

Od razu mówię że mam windowsa 7. Po tym jak zainstalowałem moda do katalogu modules w M&B, włączyłem moda wybrałem frakcję Marina (ponieważ polecacie ich w 2 ostatnich stronach) wygrałem turniej w Tihr i postanowiłem zapolować na bandytów. Niestety po chwili crash. Za chwilę napiszę treść błędu.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1972 dnia: Grudnia 26, 2010, 23:09:11 »
    Mam ten sam problem z tą samą frakcją, nie wiem czy to coś zmieni jak zagram inną. Także mam win7 i crashuje co jakiś czas :/

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1973 dnia: Grudnia 27, 2010, 09:40:32 »
    Może jest to spowodowane tym że macie windowsa 7 ale chyba nie. Mnie się jedynie zdarzyło iż gra się przycinała, w tym wypadku skorzystałem z faq hutha (wiem dotyczy PoPa ale w tym modzie też z niego skorzystałem)  . Usunąłem następujące pliki :

scn_random_scene_plain_forest.sco (906 KB)
    scn_random_scene_snow_forest.sco (906 KB)
    scn_random_scene_steppe_forest.sco (906 KB)

Znajdują się one w katalogu Sword of Damocles/SceneObj

Jeśli to nie pomoże to spróbujcie wyłączyć dźwięk ( ja mam linuxa więc wyłączyłem alsa a włączyłem oss, nie wiem jak jest w w7) mi to pomogło.

Offline JunioR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1974 dnia: Grudnia 27, 2010, 15:05:34 »
    Mam pytanie czy można w SoD podbić , złupić lub zniszczyć jedną gildie najemników jak np; The Conquscadors??

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1975 dnia: Grudnia 27, 2010, 16:02:22 »
    Raczej się nie da, u gildii możesz wykonywać questy a niektóre są chyba zbugowane bo np kiedyś za wykonanie questa dostałem -xxxxxxxxx denarów. U gildii możesz także rekrutować wojsko w sposób zwyczajny, a także w drugi sposób który polega na tym że kupujesz wojsko na jakiś okres i podąża za tobą.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1976 dnia: Grudnia 27, 2010, 17:51:40 »
    A co zmieni się w modzie po usunięciu tych plików ?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1977 dnia: Grudnia 27, 2010, 18:02:26 »
    po usunięciu tych plików gra (lub dowolny mod ) nie powinien się przycinać, zwłaszcza w lasach.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1978 dnia: Grudnia 27, 2010, 19:23:43 »
    Mam poważny problem. W swoim państwie Marianów ;d mam 3 zamki 3 wioski i 0 miast. W 1 z nich mam baraki (nie wiem czy w pozostałych są, ale chyba tak ponieważ na 1 stronie piszę że lordowie budują ulepszenia dla zamków) ustawiłem 5 trenerów 5 garnizonów i ten suwak całkowicie na prawo. Jednak  czekam i przegrywam wojnę z Republiką Rhodoków, ale nici po 3/4 dniach 0 wojowników co jest?

Ten mod może i jest dobry, ale ma kilka chorych pomysłów wymyślonych pewnie przez dziecko z wodogłowiem. Chodzi mi tutaj o Badboy coś tam. Przecież jak mam wojnę z jakimś państwem/krajem i oni co chwilę mnie atakują bez przerwy, no to chyba muszę odpowiedzieć im tym samym. A tu mi jakieś badboy coś tam wyskakuje i od razu wojna z Swadianami bez powodu. Polecam to usunąć ponieważ to troszkę denerwuje. ;d
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 23:15:47 wysłana przez Nalo97 »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1979 dnia: Grudnia 28, 2010, 09:13:35 »
    Mam poważny problem. W swoim państwie Marianów ;d mam 3 zamki 3 wioski i 0 miast. W 1 z nich mam baraki (nie wiem czy w pozostałych są, ale chyba tak ponieważ na 1 stronie piszę że lordowie budują ulepszenia dla zamków) ustawiłem 5 trenerów 5 garnizonów i ten suwak całkowicie na prawo. Jednak  czekam i przegrywam wojnę z Republiką Rhodoków, ale nici po 3/4 dniach 0 wojowników co jest?
    Prawdopodobnie bug, ja sam raz miałem sytuację iż codziennie w jednym mieście przybywało mi 1000 rekrutów, w efekcie czego cała populacja służyła w armii. Właśnie z powodu tych błędów rzuciłem tego świetnego moda w diabły...
    Ten mod może i jest dobry, ale ma kilka chorych pomysłów wymyślonych pewnie przez dziecko z wodogłowiem. Chodzi mi tutaj o Badboy coś tam. Przecież jak mam wojnę z jakimś państwem/krajem i oni co chwilę mnie atakują bez przerwy, no to chyba muszę odpowiedzieć im tym samym. A tu mi jakieś badboy coś tam wyskakuje i od razu wojna z Swadianami bez powodu. Polecam to usunąć ponieważ to troszkę denerwuje. ;d
    To jest właśnie genialne! Zauważ że Ty jesteś w Calradii kimś zupełnie obcym i uzurpujesz sobie prawo do władania tymi ziemiami. Taka Swadia to państwo rdzenne, carladyjskie, a Mariana? Ot coś tam zza morza. To naturalne iż uzurpator jest traktowany nie jako równorzędny partner lecz niebezpieczny watażka. Badboy jest genialny.
    "I never risk my own skin if I don't have to."