Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 514338 razy)

Opis tematu:

Offline matixk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1890 dnia: Października 23, 2010, 12:43:26 »
    Ej wiecie może co z tym spolszczeniem ??

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1891 dnia: Października 23, 2010, 13:53:43 »
    Ludzie! Co się dzieje z tym narodem? Niegdyś tak dumnym, teraz coraz częściej po prostu głupim?! Spolszczenia jeszcze nie ma, ale pojawić się może w każdej chwili.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1892 dnia: Października 25, 2010, 23:17:54 »
    Powolutku wypełniamy ;) w międzyczasie sprawdzam jak to wygląda w grze, bo często zdarzają się literówki. Zostało nam chyba ze dwa mniejsze pliki i jeden spory. A samo tłumaczenie jest strasznie trudne, gdyż za cho**** nie możemy znaleźć wielu słów z tegoż modu.
    Na marginesie, zacząłem grać Adenem i faktycznie, mają bardzo dobre jednostki, jeśli chodzi o oblężenia i taranowanie lekkiej piechoty konnicą. A na granie nimi nabrałem ochoty po obejrzeniu Królestwa Niebieskiego ;]

Mam takie pytanko - kto zna się dobrze na skryptowaniu w M&B? Chciałbym, aby ktoś obeznany z tematem wyjaśnił mi pewne kwestie związane z tworzeniem modów.

Offline drdudek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1893 dnia: Października 26, 2010, 11:10:58 »
    Jakby co, to mogę spróbować trochę pomóc w tłumaczeniu tych plików. Jeśli działa to na zasadzie takiej, że otwieram coś w notatniku i po kolei sobie z tym lecę (w sensie, że wystarczy normalny edytor tekstowy xD)...
    Może jakimś ultra omnibusem z angielskiego nie jestem, ale raczej w miarę poradzę sobie z zachowaniem oryginalnego i logicznego sensu zdania.

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1894 dnia: Października 26, 2010, 15:12:18 »
    Z tym to do Nexi0ra, bowiem ja nie jestem na topie ze stanem tłumaczenia. Używamy notatnika++ bowiem ponumerowane są tam linijki i łatwiej sie sprawca. Jedyny mankament to taki, że niektóre wyrażenia są bardzo trudne w interpretacji i czesto błądzimy po ciemku (a z anglika nie jestem wcale taki zły, 88% na maturce sie miało ;D) Tłumaczenie tak wolno idzie z prostej przyczyny - szkoła, szkoła, szkoła. Kolejny powód by zlikwidować tą instytucję ;p

Offline drdudek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1895 dnia: Października 26, 2010, 20:55:10 »
    Dobra, wyślę do niego pm, żeby nie zaśmiecać tematu zbędnymi pierdołami. :o
    Mam nadzieję, że przyda się dodatkowa para rąk w pracy nad tym spolszczeniem.

Offline kacperos03

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1896 dnia: Października 27, 2010, 12:08:27 »
    Jest jakiś patch który poprawia bugi?  bo anglika nie znam za dobrze i na forum talewords nie poszaleję.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 18:58:58 wysłana przez kacperos03 »

Offline Orzech1964GKS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1897 dnia: Października 28, 2010, 18:27:07 »
    Witam ! Mam problem a mianowicie gdy chcę zmienić swój ekwipunek wyskakuje mi błąd RGL czy coś podobnego .. Wiecie może jak temu zaradzić ? Będę bardzo wdzięczny :)

Offline oskar1101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1898 dnia: Października 28, 2010, 18:36:41 »
    Przeinstaluj grę, jak ci zależy na saveach to są w moich dokumentach.

Offline Orzech1964GKS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1899 dnia: Października 28, 2010, 22:58:08 »
    Zaraz sprawdzę czy podziałało :) Ale z góry dziękuje :)

Offline kacperos03

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1900 dnia: Października 31, 2010, 08:25:49 »
    Jak idą prace nad spolszczeniem?

PS: Nie żebym was popędzał czy coś  ale dawno nic nowego nie było.

sorry za ewentualny spam :)

EDIT: Dzięki Faren
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2010, 19:11:12 wysłana przez kacperos03 »

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1901 dnia: Października 31, 2010, 10:12:28 »
    Podczas gry zaliczam pulpit z takim RGL'em "Unable to restore vertex buffer" o co chodzi i jak temu zaradzić?

EDIT:Taa na pewno skoro: wymagania Ram przewyższam dwukrotnie, pamięć karty graficznej ośmiokrotnie większa niż trzeba,a procesorek dwu rdzeniówka...nie ma co to na pewno wina komputera...
    EDIT2: W takim razie balans tego moda jest do dupy i nie warto w niego grać ;]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2010, 14:28:31 wysłana przez Mafarus »

Offline oskar1101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1902 dnia: Października 31, 2010, 11:27:00 »
    O ile się nie mylę to chodzi o to że masz za mało ramu, jeśli ten błąd wyskakuje w trakcie bitwy to w ustawieniach trzeba zmniejszyć liczbę wyświetlanych ciał
    EDIT: Tak? ja mam 4 giga ramu, karte 1024 mb, i procek i5 4rdzeniowy i jakoś jak mi wychodził ten błąd to znaczyło że mam za mało ramu(bitwy miałem ustawione na 300) a poza tym ten rodzaj błędu informuje nas że mamy za słaby komputer prosto rzecz ujmując.
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 15:41:17 wysłana przez oskar1101 »

Offline faren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1903 dnia: Października 31, 2010, 21:37:54 »
    Obecnie namiętnie gram w SoD i wychwytuje pewne niuanse (czasem coś jest po polsku, czasem po angielsku). Niestety, pewne elementy będą brzmieć dziwnie - "Król Harlaus z Królestwo Swadii" ("stwa" nie da się wpisać) czasem to pogubione pojedyncze elementy, łatwo jest się pogubić.

Na marginesie - co decyduje o zasięgu ostrzału łuczników, ich wyszkolenie? Czy może to broń, im lepszy łuk tym większy ma zasięg? Zauważyłem, że kuszami NPC walą z daleka, zaś łukiem raczej z bliska.

U was jest deszcz? Ja nigdy nie spotkałem deszczu ;/

Offline oksen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1904 dnia: Listopada 01, 2010, 19:18:31 »
    Ja mam pytanie czy ten mod działa na warbandzie?