Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Gold V4.5  (Przeczytany 511011 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    Odp: Sword of Damocles - Gold V4.5
    « Odpowiedź #1875 dnia: Października 18, 2010, 19:35:02 »
    Tak btw, która z nowych frakcji jest najsilniejsza ? Osobiście zadziwiły mnie wojska adeńskie, Adeńskimi Magnatami rozgramiam jak chcę, Vilianie oprócz tego, że są dość fajnie ubrani w te płaszcze + ich łucznicy to nic ciekawego, innymi nacjami jeszcze się nie interesowałem.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline faren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1876 dnia: Października 18, 2010, 19:58:56 »
    Tak naprawdę wszystko zależy od taktyki - chyba, że grasz na łatwym poziomie, cfaniaku - ja Villianem zawsze rozwalałem wroga nim podszedł do mnie na 5 metrów ;] są dobrymi szybkostrzelcami i dużo umiejetności walki. Villian to odpowiednik Vaegirów, tam też łucznicy są najsilniejsi. Aden to taka ala Swadia, Marina - Rhodokowie, zaś Zerrikanie, uwaga, niespodzianka! Są podobni do Khergitów :D Ja tam nigdy nie potrzebowałem licznej konnicy, wystarczy mi drużyna dziesięciu jeźdźców, sporo łuczników oraz nieco obstawy ciężkiej piechoty.

PS: na jakim poziomie trudności gracie? ja mam 96% (czyli full obrażeń od wroga + pełna szybkość walki + dobre AI)

Jaką broń wolicie? Wcześniej uwielbiałem miecze + łuk, ale teraz, kiedy gram Mariną, to polubiłem włócznie (jako konny) i kusze ;] Aha, zaletą Mariny są lekkie i bardzo wytrzymałe zbroje.

Offline Desleon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1877 dnia: Października 18, 2010, 20:06:20 »
    Ja używam miecza dwuręcznego oraz łuku.
    Mam pytanko, jaką opcje wybrać aby marszałek przygotował garnizon?

PS: Witam, mój pierwszy post na forum :)

edit: pewnie już o tym było, ale sami przyznajcie ile ten temat ma stron.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 20:15:48 wysłana przez Desleon »

Offline neXi0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1878 dnia: Października 18, 2010, 20:43:09 »
    Tak naprawdę wszystko zależy od taktyki - chyba, że grasz na łatwym poziomie, cwaniaku - ja Villianem zawsze rozwalałem wroga nim podszedł do mnie na 5 metrów ;] są dobrymi szybko strzelcami i dużo umiejętności walki. Villian to odpowiednik Vaegirów, tam też łucznicy są najsilniejsi. Aden to taka ala Swadia, Marina - Rhodokowie, zaś Zerrikanie, uwaga, niespodzianka! Są podobni do Khergitów :D Ja tam nigdy nie potrzebowałem licznej konnicy, wystarczy mi drużyna dziesięciu jeźdźców, sporo łuczników oraz nieco obstawy ciężkiej piechoty.

PS: na jakim poziomie trudności gracie? ja mam 96% (czyli full obrażeń od wroga + pełna szybkość walki + dobre AI)

Jaką broń wolicie? Wcześniej uwielbiałem miecze + łuk, ale teraz, kiedy gram Mariną, to polubiłem włócznie (jako konny) i kusze ;] Aha, zaletą Mariny są lekkie i bardzo wytrzymałe zbroje.
    To tak jak ja :D ta też mam coś koło 96% i też gram Vilianem ... To jest, że tak powiem, rzeźnia... Co do broni ... Na oblężenia łuk +2x strzały + miecz półtora ręczny ... W terenie włócznia + tarcza + miecz ten sam :D
    <edit> do tego +600 jednostek ;D

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #1879 dnia: Października 19, 2010, 08:22:21 »
    Ja mam dokładnie 90% z racji tego iż musiałem zmniejszyć trochę wielkości bitew, gram frakcją aden, i całkiem nieźle radzą sobie we wszystkim, i otwarte pole i oblężenia. Jeżeli gram to zawsze mam 2 style postaci, (2x)łucznik + miecz dwuręczny lub miecz jednoręczny + tarcza + jakaś włócznia. Od inteligencji są moi bohaterowie ( czyt. medyk, zwiadowca, inżynier, handlowiec itp ), więc nie tak słabo faren pierdoło :F
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline drapcok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1880 dnia: Października 20, 2010, 01:49:18 »
    pytanie : jesli nowa wersja jest moją pierwszą , jak wgrać spolszczenie bądź skąd je wziąć
    2.Pod jaką wersją uruchamiać.
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2010, 02:06:13 wysłana przez drapcok »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1881 dnia: Października 20, 2010, 11:46:23 »
    spolszczenie jest tylko do wersji 4.1 i dziala na 4.5 ale nie wszystkie tekstury sa przetumaczone (grac idzie) i link jest na 1 stronie w 1 poscie i wygrywasz go do moda o nazwie katalogu languages

Offline Dorogon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1882 dnia: Października 20, 2010, 19:36:30 »
    Wszystko fajnie, niech mi ktoś tylko powie gdzie jest to spolszczenie do tego moda bo w pierwszym ani drugim poście nie ma :) i mówie tu o spolszczeniu do 4.1 jeśli do 4.5 jeszcze nie ma.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1883 dnia: Października 20, 2010, 20:44:26 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738. Tutaj znajdziesz wszystkie spolszczenia :)

Offline drapcok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1884 dnia: Października 20, 2010, 23:22:00 »
    to czemu nie działa pod wersją 1.130 + ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1885 dnia: Października 20, 2010, 23:54:34 »
    to czemu nie działa pod wersją 1.130 + ?

Pewnie dlatego, że jest na podstawkę M&B, a nie na Warbanda - chyba że coś mi umknęło. ^^

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1886 dnia: Października 21, 2010, 15:36:39 »
    Nic ci nie umkneło.
    Mod jest na podstawkę.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1887 dnia: Października 22, 2010, 15:11:30 »
    a mam jeszcze jedno pytanko zanim zaczne grać

czy ten mod jest preferuje walka konna jak jest w PoP'ie czy raczej jest to podzielone bo w popie to kazdy ma w odziale min 50 konnicy jak nie wiecej

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #1888 dnia: Października 22, 2010, 15:37:53 »
    a mam jeszcze jedno pytanko zanim zaczne grać

czy ten mod jest preferuje walka konna jak jest w PoP'ie czy raczej jest to podzielone bo w popie to kazdy ma w odziale min 50 konnicy jak nie wiecej

Jedna z nowych frakcji - Królestwo Aden posiada doskonałą konnicę. Ogólnie w zamku powinna być dobra piechota, bo armia legionu składa się głównie z piechoty.

EDIT:
    @DOWN: Tak jak w native bo drzewka jednostek podstawowych frakcji nie zostały zmienione.
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2010, 15:50:09 wysłana przez Gacek3000 »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1889 dnia: Października 22, 2010, 15:41:28 »
    a w walkach miedzy lordami jak to wyglada?

EDIT:
    @up. aha dzieki
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2010, 16:53:14 wysłana przez milicja »